Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα μου έτυχε μια προσωπική υπόθεση που αλλού στο αγαπημένο σπορ των Ελλήνων. Το αστικό δίκαιο. 

Περί τα τέλη του 2016 και εφόσον συγγενης μου είχε κάνει μια αγωγή προς δημόσια υπηρεσία και την διευθύντρια τμηματος για προσβολή της προσωπικότητας του ως αποτέλεσμα της δημοσίευσης προσωπικών δεδομένων σε αντίδικους για άσχετη υπόθεση. 

Βγαίνει πριν 2.5 χρόνια η απόφαση του δικαστηρίου ότι θα πρέπει να προσκομίσουν οι αντίδικοι για το θέμα αυτό δημόσια υπηρεσία και η διευθύντρια κάτι δικαστικά δικαιολογητικά για να οριστεί δικάσιμος . Ο συγγενής στο μεταξύ απεβίωσε μέχρι τότε και η αγωγή που κάνει πάει στους κληρονόμους. Οπότε ξαφνικά αναβίωσε το θέμα από τους υπόλοιπους συγγενείς. Εγώ όντας ένας από αυτούς δεν θέλω να εμπλακώ στην υπόθεση καθώς δεν θέλω να έχω επικοινωνία με τους υπόλοιπους αλλά επίσης δεν θέλω να μπω σε αστικά αξοδα για να πάρω άνθρακες σε πέντε δέκα Χ ψ χρόνια άσχετα αν η αρχική αξίωση είναι μερικές χιλιάδες ευρώ.  

Αξίζει να γίνει θυσία το οκ μου και να προχωρήσω την υπόθεση με τους δικηγόρους για να αξίωση κάτι από αυτό η θα πάρω ευτελές ποσό για τον χρόνο και την ψυχολογική καταπόνηση από τοξικούς συγγενείς που ξαφφνηκα το θυμήθηκαν και θέλουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι. Μπορεί εφόσον πιστεύουν ότι έχουν στοιχεία για την αγωγή να κινηθούν αυτόνομα σε νέα αγωγή?

Σίγουρα ζήτησα γνώμη δικηγόρου και απλά συζήτηση στο φόρουμ και απόψεις μιας και πολλοί μπορεί να έχει τύχει να κληθούν σε παρόμοια περιστατικά αστικών αποζημιώσεων

Δημοσ.

Θα στα πει ο δικηγόρος σίγουρα. 

Αν δεν θες να καθίσεις πάντως μαζί τους στέλνεις νόμιμο εκπρόσωπο/υπόμνημα κλπ και δεν πας ούτε καν στο δικαστήριο, ειδικά εφόσον δεν είσαι καν μάρτυρας του συμβάντος. 

Δημοσ.

Να ξες πάντως ότι το Δημόσιο μπορεί να εφεσιβάλει συνέχεια, καθότι ούτε παράβολο πληρώνει, αλλά είναι υποχρεωμένο κι από το νόμο να το κάνει.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, alexvi είπε

Ο συγγενής στο μεταξύ απεβίωσε μέχρι τότε και η αγωγή που κάνει πάει στους κληρονόμους.

Είσαι σίγουρος γι' αυτό?

Αναφορά σε κείμενο

Οι κληρονόμοι δε μπορούν να θεωρηθούν «αμέσως» ζημιωθέντες, διότι δεν υπέστησαν προσωπική ζημία από το έγκλημα και συνεπώς πρέπει να αποκλειστεί η δυνατότητα άσκησης ή και συνέχισης της πολιτικής αγωγής από αυτούς, τόσο ως προς την αξίωση αποζημίωσης από το έγκλημα, όσο και στην χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Τα μέλη, όμως, της οικογένειας του θύματος σε περίπτωση θανάτωσής του, δικαιούνται να ασκήσουν πολιτική αγωγή για την ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης σύμφωνα με το άρθρο 932 εδ. γ΄ΑΚ, οπότε όμως ενεργούν στο δικό τους όνομα και για λογαριασμό τους.

Θάνατος του εγκαλούντος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο. Συνέχιση της ποινικής δίκης από τους κληρονόμους. Παράσταση πολιτικής αγωγής από τους κληρονόμους.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Είσαι σίγουρος γι' αυτό?

Θα σας πω. Εμένα μου είπε ο δικηγόρος ότι για να συνεχίσει την υπόθεση που είναι σε αναβολή από το 2021 και να υποβάλλει αίτηση στο δικαστήριο για να αποφασίσει να στείλει πληρεξούσιο η δημόσια υπηρεσία θέλει την συγκατάθεση μου μαζί με άλλους δύο συγγενείς που δεν έχω επικοινωνήσει. 

Το θέμα είναι και θα πρέπει να το ρωτήσω αν ξαφνικά οι δύο συγγενείς θέλουν να συνεχίσουν μια υπόθεση προσβολής προσωπικότητας από το 2016 και θέλουν και την υπογραφή μου ως συγγενή α βαθμού του θανόντος η αν κάλεσε το δικαστήριο κάτι που αποκλείω κάπως. Μιλάμε και για αστικό δίκαιο. Η αγωγή έγινε το 16 και είπε το δικαστήριο το 2021 ότι πρέπει να κατατεθεί πληρεξούσιο από την δυ για να γίνει δική και να οριστεί δικάσιμος 

3 ώρες πριν, rodosf1 είπε

Θα στα πει ο δικηγόρος σίγουρα. 

Αν δεν θες να καθίσεις πάντως μαζί τους στέλνεις νόμιμο εκπρόσωπο/υπόμνημα κλπ και δεν πας ούτε καν στο δικαστήριο, ειδικά εφόσον δεν είσαι καν μάρτυρας του συμβάντος. 

Ναι αλλά αν οριστεί δικάσιμος είναι σαν να τρέχω εγώ την αγωγή του θανόντος χωρίς απλά να έχω επικοινωνία με τους υπόλοιπους που το διεκδικούν . Αμοιβή δικηγόρου και έξοδα ποιος θα τα πληρώσει? Η θα έχω και έναν δικό μου δικηγόρο?

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, alexvi είπε

Το θέμα είναι

To θέμα είναι ότι μάλλον δεν διάβασες ή δεν κατάλαβες τίποτα από αυτό που σου έγραψα. 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Nabuko είπε

To θέμα είναι ότι μάλλον δεν διάβασες ή δεν κατάλαβες τίποτα από αυτό που σου έγραψα

Έχεις δίκιο εγώ δεν το διάβασα σωστά . Άρα είμαι καλυμμένος. Μπορούν να πάνε οι συγγενείς μου να διεκδικήσουν με πολιτική αγωγή ότι επιθυμούν στο όνομα τους. Και να μην εμπλακώ καθολου

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, alexvi είπε

Άρα είμαι καλυμμένος

Δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα. Γι' αυτό μόνο ο δικηγόρος του εκλιπόντος που έχει γνώση της δικογραφίας μπορεί να σου απαντήσει στα σίγουρα και όχι κάποιοι άγνωστοι στο ίντερνετ. 

Από το λινκ έγραψα μόνο ένα μέρος. Διάβασε και το υπόλοιπο να δεις αν σε καλύπτει. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...