BreakingMad Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα τις απόψεις σας στο παρακάτω θέμα που μου έχει χαλάσει τη διάθεση τις τελευταίες εβδομάδες. Ενοικιάζω τα τελευταία 2 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Τούμπα, ένα διαμέρισμα 50τμ για 480ευ. Το συμβόλαιο που είχα ήταν για 2 χρόνια μετά από επιμονή της ιδιοκτήτριας και της μεσιτικής εταιρείας (γνωστή εταιρεία που αρχίζει με R). Αυτά τα 2 χρόνια ισχύουν τα παρακάτω: Δεν είναι η πρώτη μου κατοικία, ούτε της συζύγου μου Η ιδιοκτήτρια είχε δεσμευτεί (προφορικά) ότι θα αλλάξει τα κουφώματα μιας και το σπίτι έχει θέμα μόνωσης (ήχου + θερμότητας), δεν τα άλλαξε ποτέ εν τέλη Το ενοίκιο προ-πληρώνεται πάντα την τελευταία εργάσιμη του προηγούμενου μήνα με πάγια εντολή. Βολεύει γιατί τότε είναι και η μισθοδοσία μου Το συμβόλαιο λήγει αυτό τον μήνα Η ιδιοκτήτρια ενημερώθηκε πριν 1.5 μήνα ότι έχουμε νεογέννητο πλέον στο σπίτι Η ιδιοκτήτρια πριν 10 μέρες με πήρε τηλέφωνο να μου πει πως μίλησε με τον λογιστή και τον τραπεζικό της, οπου κατέληξαν πως για να αποπληρώσει άλλο δανειο που έχει θα πρέπει και μπορεί να κάνει αύξηση από αρχές Μαρτίου. Μάλιστα είπε αρκετές φορές οτι δεν υπάρχει όριο στην αύξηση που μπορεί να κάνει Με βάση το 6) μου είπε πως επειδή είμαστε καλοί ενοικιαστές, ουσιαστικά μας κάνει χάρη και δεν θα κάνει άμεσα την αύξηση που θεωρεί ότι πρέπει να κάνει αλλά θα κάνει μικρότερη φέτος και θα αυξήσει ξανα το ενοίκιο του χρόνου Μου έστειλε μέσω gov νέο συμβόλαιο με διάρκεια 1ος χρόνου και ενοίκιο 550Eu. Δηλαδή αύξηση 70eu (+15%), που είναι 2-3 φορές ο πληθορισμός Το σπίτι προφανώς και δεν αξίζει τα λεφτά αυτά, ούτε πριν τα άξιζε αλλά ειδικά στη παρούσα φάση και με ένα νεογέννητο αναγκαστικά το αποδέχτηκα μιας και μου είναι αδύνατο να μετακομίζω αυτή τη στιγμή. Ρώτησα ένα φίλο δικηγόρο και μου είπε πως δεν είναι ο τομεάς του (= δεν είναι και 100% σίγουρος) αλλά παρότι μη ηθικό αυτό που κάνει, είναι νόμιμο.Το καλοκαίρι έχω πάρει απόφαση να φύγω από το σπίτι και να μετακομίσω σε μεγαλύτερο. Με ενόχλησε απίστευτα αυτό που έκανε. Την αυξηση μπορώ να την πληρώσω αλλά αυτή δεν το γνωρίζει αυτό, δεν ξέρει τα έσοδα μου ή τι δουλειά κάνω. Πώς πας και κάνεις τέτοια ληστρική αύξηση σε μία οικογένεια με νεογέννητο που ήταν πάντα τυπικοί απέναντι σου; Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2024 από BreakingMad
NikosKallithea Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Αυξηση μπορει να κανει οση θελει. Μια ενσταση που εχω ειναι το διετες συμβόλαιο αλλά αφου είσαι γνωστης έχεις υπογράψει κλπ πιστεύω οτι η μονη λύση ειναι ή πληρώνεις ή φευγεις.
Nabuko Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Το συμβόλαιο είναι για 3 χρόνια άσχετα αν υπογράψατε για 2. Στον τρίτο χρόνο η αύξηση που μπορεί να σου κάνει είναι ίση με το 75% της ετήσιας αύξησης του τιμαρίθμου (ΔΤΚ). Δηλαδή 2,6% Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2024 από Nabuko 4
SB_1957 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Αφού δεν είστε ευχαριστημένοι από το σπίτι και την αύξηση του ενοικίου ψάξτε για άλλο σπίτι. Μακάρι να βρείτε ένα καλύτερο που να έχει όσα θέλετε και όχι υποσχέσεις ότι θα γίνουν μετά.
vamvakoolas Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 21 minutes ago, Nabuko said: Το συμβόλαιο είναι για 3 χρόνια άσχετα αν υπογράψατε για 2. Στον τρίτο χρόνο η αύξηση που μπορεί να σου κάνει είναι ίση με το 75% της ετήσιας αύξησης του τιμαρίθμου (ΔΤΚ). Δηλαδή 2,6% αυτο ακριβως. Μπορεις να απευθυνθεις και στο συλλογο ιδιοκτητων της περιοχης... 1
BreakingMad Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 21 λεπτά πριν, Nabuko είπε Το συμβόλαιο είναι για 3 χρόνια άσχετα αν υπογράψατε για 2. Στον τρίτο χρόνο η αύξηση που μπορεί να σου κάνει είναι ίση με το 75% της ετήσιας αύξησης του τιμαρίθμου (ΔΤΚ). Δηλαδή 2,6% Ο δικηγόρος μου είπε πως εφόσον δεν είναι πρώτη κατοικία, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. 1
Dinos1973 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Just now, BreakingMad said: Ο δικηγόρος μου είπε πως εφόσον δεν είναι πρώτη κατοικία, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ρωτα δικηγορο που να ξερει διοτι επεσες σε ασχετο, ισχυει 3ετια! εαν ο δικηγορος σου πει κατι αλλο ζητησε το του γραπτως!
Nabuko Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 3 λεπτά πριν, BreakingMad είπε Ο δικηγόρος μου είπε πως εφόσον δεν είναι πρώτη κατοικία, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τι εννοείς? Δεν το νοικιάζετε σαν κύρια κατοικία?
vagos789 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Αναπροσαρμογή κατά τη διάρκεια της τριετίας: Στις περιπτώσεις που ο συμβατικός χρόνος ορίστηκε μικρότερος από την τριετία χωρίς να συμφωνηθεί ο τρόπος αναπροσαρμογής του ενοικίου για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη συμπλήρωσή της, τότε το καταβαλλόμενο μίσθωμα μέχρι τη λήξη της τριετίας εκ του νόμου πρέπει να αναπροσαρμόζεται ετησίως όπως και στις επαγγελματικές μισθώσεις, ήτοι κατά ποσοστό ίσο με 75% της μεταβολής του δείκτη τιμών καταναλωτή
korakios Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 4 λεπτά πριν, Nabuko είπε Τι εννοείς? Δεν το νοικιάζετε σαν κύρια κατοικία? μάλλον όχι 44 λεπτά πριν, BreakingMad είπε Δεν είναι η πρώτη μου κατοικία, ούτε της συζύγου μου
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Εφόσων ΔΕΝ είναι πρώτη κατοικία αλλά δευτερεύουσα,εξοχική ή προσωρινή τότε δεν ισχύει η 3ετια και η αναπροσαρμογή μισθώματος,αλλά ότι γράφει το ιδιωτικο συμφωνητικο. https://www.pomida.gr/misthoseis_katoikion.php Δεν μπορείς να φύγεις με τη λήξη του συμβολαίου,και να μείνεις στην κύρια κατοικία μέχρι να βρεις ένα άλλο;Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο το θέλεις;Εξοχικό είναι; Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2024 από jmmys
sphinxgr Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 57 λεπτά πριν, Nabuko είπε Το συμβόλαιο είναι για 3 χρόνια άσχετα αν υπογράψατε για 2. Στον τρίτο χρόνο η αύξηση που μπορεί να σου κάνει είναι ίση με το 75% της ετήσιας αύξησης του τιμαρίθμου (ΔΤΚ). Δηλαδή 2,6% Αυτό. 1
BreakingMad Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2024 Δεν είναι δηλωμένη σαν μόνιμη κατοικία για άλλο λόγο που έχει να κάνει με το επάγγελμα της συζύγου αλλά ουσιαστικά είναι. Στάθηκα στο ηθικό κομμάτι γιατί όπως είπα νομικά μπορούσε να κάνει αυτό που έκανε, τουλάχιστον με αυτά που είχα διαβάσει. Από το σπίτι δεν μπορω να φύγω τώρα (τον Μαιο-Ιούνιο ίσως μπορώ) λόγω του παιδιού, αυτός είναι και ο λόγος που μου το ανακοίνωσε τελευταία στιγμή.. Εννοώ ότι αν μου έλεγε τις προθέσεις της 2-3 μήνες πριν, θα έφευγα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις