Προς το περιεχόμενο

Με καλούν άνθρωποι και μου λένε ότι τους κάλεσα ενώ δεν τους έχω καλέσει SOS


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας. Όλα ξεκίνησαν πριν μερικούς μήνες όταν έλαβα μια κλήση από έναν κανονικό ελληνικό αριθμό. Απάντησα και μου μιλούσε ένα άτομο λέγοντάς μου ότι έχω κρυπτονομίσματα τα οποία έχουν πλέον αρκετά μεγάλη αξία. Αμέσως το έκλεισα (υποψιάστηκα την απάτη), αλλά για κακή μου τύχη και επειδή όντως εκείνη την περίοδο έκανα κάποια trade με crypto, αποφάσισα να τον καλέσω πίσω μήπως έκανα λάθος. Όταν κάλεσα μου απάντησε ένας άλλος άνθρωπος (ο πραγματικός κάτοχος του κινητού εκείνου αριθμού). Από τότε και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, λαμβάνω κλήσεις από ανθρώπους που μου λένε ότι τους κάλεσα αλλά εγώ δεν τους έχω καλέσει ποτέ και δεν τους ξέρω καν. Στην ουσία εκείνοι οι άνθρωποι που με κάλεσαν τότε, κάνουν το ίδιο πράγμα σε άλλους με τον δικό μου αριθμό. Επικοινώνησα με τη Vodafone μήπως υπάρχει τρόπος όλο αυτό να σταματήσει και μου είπαν πως από τη στιγμή που δεν έχω κάνει εγώ αυτές τις κλήσεις (δεν υπάρχουν στις εξερχόμενες κλήσεις μου), αυτές οι κλήσεις σίγουρα δεν προέρχονται από το δίκτυο της Vodafone και συνεπώς δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Το μόνο που μου είπαν είναι ότι θα χρειαστεί να μιλήσω με κάποιον τεχνικό συκσευών κινητής τηλεφωνίας.

 

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι επί του θέματος; Τι μπορώ να κάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον οι απατεώνες που σε πήραν τηλέφωνο είδαν ότι τους πήρες πίσω και ψαρωσες και σε καλούν από αλλα νούμερα δικών τους προσπαθώντας να σε κάνουν να τους ξαναπάρεις με τελικό σκοπό να αλιευσουν κάποιο στοιχείο από εσένα. 

Άλλες περιπτώσεις που μου έρχονται στο μυαλό αλλά σπάνιες, έχεις κολλήσει κάποιον ιό η Trojan στο κινητό και εκτελούν κλήσεις μέσω του κινητού σου σε άλλους. Κάτι παίζει με κάποια λάθος ρύθμιση στην προώθηση κλήσεων η εκτροπή κλήσεων. 

Αν δεν σου είναι δύσκολο και κόπος, άλλαξε αριθμό να ηρεμήσεις και μην χάνεις χρόνο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου κάνει εντύπωση από όσο ξέρω στην Ελλάδα όλοι οι πάροχοι χρησιμοποιούν STIR/SHAKEN για επιβεβαίωση του caller ID οπότε δεν ξέρω πως θα μπορούσαν να το περάσουν και να φανεί σε εισερχόμενη κλήση ο αριθμός σου ίσως κάποιο misconfiguration στο σύστημα που ελέγχει τα caller ID.

Λογικά μπορείς να κάνεις αλλαγή αριθμού αλλά μου κάνει εντύπωση πρώτη φορά το ακούω στην Ελλάδα αυτό.

Είναι σίγουρο ότι βγαίνει ο αριθμός σου σε αυτούς που σε καλούν;

Τώρα για έλεγχο πρέπει να τον κάνει το IT του παρόχου του δέκτη που δεν ξέρω πως θα μπορούσες να το ζητήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...