Προς το περιεχόμενο

Επιλογή midrange συσκευής μέχρι 550€


tsimisdel
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από tsimisdel,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ την ομάδα. Λοιπόν, προέρχομαι από iPhone (το 12αρι συγκεκριμένα) το οποίο ναι μεν καλό, χρυσό, χωρίς θέμα αλλά, δεν με κέρδισε, περίμενα το κάτι παραπάνω, ήταν η πρώτη φορά σε iOS και η αλήθεια είναι ότι με δυσκόλεψε και με δυσκολεύει σε πράγματα αλλά ένα κύριο θέμα, είναι η μπαταρία, έχω συνεχώς το νου μου στη υγεία και στο ποσό γρήγορα αδειάζει (μικρή μεν αλλά συνεχώς έχω το νου μου) και θέλω να ξεφύγω από αυτούς τους ψυχαναγκασμούς. Το θέμα είναι, ποια επιλογή είναι η πιο πλήρης;

Είμαι ανάμεσα στις εξής επιλογές: Poco X6 Pro, Redmi Note 13 Pro Plus, OnePlus Nord 3. Γενικά, θέλω μια συσκευή με την οποία θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου χωρίς πρόβλημα, χωρίς κολλήματα, χρήση τυπική θα έλεγα, κλήσεις, σερφαρισμα, φωτογραφίες, μουσική κτλ, το gaming δεν με απασχολεί καθόλου. Επίσης, θέλω καλή αυτονομία μπαταρίας, να μην αγχώνομαι για το πόσο γρήγορα αδειάζει κτλ. Το θέμα είναι ότι το Poco προσδιορίζεται ως gaming phone, πιστεύετε θα είναι μια επιλογή που δεν προβλέπεται για την περίπτωση μου εφόσον δεν είμαι του gaming?

Επίσης, από τα όσα έχω ψάξει, πιστεύω ότι η πιο δόκιμη επιλογή, πιο πλήρης και ολοκληρωμένη, είναι αυτή του Nord 3, σε θέμα κάμερας, πιστεύω ότι δεν υπολείπεται σημαντικά του iPhone. Επίσης, από τα όσα έχω δεί, ακόμα και τα Poco και Redmi Note 13 Pro Plus κάνουν αρκετά καλή δουλειά, ίσως το δεύτερο λίγο καλύτερη. 

Samsung δεν θέλω επειδή το έχω δοκιμάσει, θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό οπότε με αυτή τη λογική, στις επιλογές αυτές, με βάση αυτό το κριτήριο και μόνο, είμαι ανάμεσα σε Poco & OnePlus, αν πω ότι δοκιμάζω κάτι πραγματικά διαφορετικό. Xiaomi βέβαια είχα και παλαιότερα, όχι όμως Poco. Και η Motorola έχει τα Edge 40 και Edge 40 Neo αλλά το δεύτερο, απορρίπτεται λόγω μπαταρίας, για το πρώτο θα ήθελα γνώμες, δεν έχω κατά νου και πολλά.

Επίσης, στη Realme, νομίζω ότι το 11 Pro +, μου αρέσει πάρα πολύ σε ντιζάιν, απ'όσο έχω καταλάβει όμως, θα μπορούσε να είναι και καλύτερο στην κάμερα, περιμένω να δω το ερχόμενο 12 Pro Plus τι πουλιά πιάνει, σχεδιαστικά μου αρέσει αλλά, πέραν της κάμερας και του ντιζάιν, δεν ξέρω τι άλλα δυνατά στοιχεία έχει.

Ακούω τις προτάσεις σας, πάνω σε αυτά που ψάχνω είτε κάποια άλλη πρόταση που πιστεύετε ότι πρέπει να έχω στα υπόψιν. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φαίνεται αρκετά δελεαστικό για να είμαι ειλικρινής όμως, θαρρώ ότι με λιγότερα χρήματα, παίρνω κάτι ελαφρώς καλύτερο, κυρίως Poco και OnePlus.

Κατά πολύ λιγότερα βέβαια, παίρνω Motorola Edge 40 το οποίο, φαίνεται ότι είναι ένα αρκετά καλό Value for Money, χωρίς να στερείται από κάτι εκ πρώτης όψης, έχει αρκετά χαρακτηριστικά που με ενδιαφέρουν και δεν συνηθίζονται σε αυτή την κατηγορία τιμής. Επίσης, μ' αρέσει που σε κάποιες εκδόσεις του που έχει την αφρωδη επένδυση στο πίσω μέρος, αρχίζω να το καλοβλέπω αλλά δεν έχω βρει αρκετές δοκιμές η σχόλια. Βλέπω κυρίως για το Edge 40 Neo αλλά, αυτό που με προβληματίζει είναι η μπαταρία του, σκοπός είναι να πάρω κάτι καλύτερο από το iPhone 12 στο θέμα αυτό και το Neo, φαίνεται να βαδίζει στα ίδια χνάρια οπότε, το απορρίπτω, εκτός αν όλα τα υπόλοιπα προσόντα του, υπερκαλύπτουν αυτό το μείον. 

Γενικά, οι προτάσεις της Motorola, δίνουν περισσότερα για λιγότερα, χωρίς να κάνουν τσιπιές θαρρώ επομένως, θα ήθελα εμπειρίες από χρήστες Motorola, με ενδιαφέρουν οι γνώμες. Είχα κάποτε ένα τάμπλετ Lenovo το οποίο μου είχε φανεί αξιοπρεπέστατο, τα Motorola είναι αυτής της "πάστας" επομένως, δεν θα έλεγα όχι στο να ζήσω την εμπειρία Motorola

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Edge 40  της Motorola  το παίρνεις με πολύ λιγότερα χρήματα από το budget  σου, μπορείς να πας όμως και στο Edge 40 Pro που έχει περισσότερη μνήμη, καλύτερο επεξεργαστή και τηλεφακό στην φωτογραφική. Όσο για μπαταρία μη σε ανησυχεί μπορεί αριθμητικά να είναι μικρότερη αλλά το καθαρό λειτουργικό χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις η κατανάλωση είναι πιο χαμηλή από άλλες μάρκες. Όσο για αναβαθμίσεις η σειρά Edge έχει 3 αναβάθμισης λογισμικού και 4 χρόνια ενημερώσεις.

Αν και εγώ στα λεφτά σού θα επερνά το OnePlus Nord 3.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, μια σύντομη ανασκόπηση μέχρι στιγμής. Για να είμαι ειλικρινής, το έψαξα το θέμα και αμφιταλαντεύομαι στο εξής. Στην παρούσα φάση, είμαι χρήστης iPhone, είναι κάποια επιμέρους θέματα τα οποία με προβληματίζουν (πχ μεταφορά αρχείων σε υπολογιστή) αλλά, είναι θέματα με τα οποία δεν έρχομαι αντιμέτωπος κάθε μέρα. Για την ακρίβεια,  θα έλεγα ότι είναι απροβλημάτιστη η όλη εμπειρία, δεν αντιμετώπισα κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Όμως, για κάποιο λόγο, επειδή ήδη έχω iPad, εκείνο θεωρώ ότι είναι αψεγάδιαστο, κάτι το οποίο δεν θα έλεγα ότι ισχύει με το iPhone και ίσως γι'αυτό κυρίως θέλω την αλλαγή σε Android, για να έχω επαφή με όλους τους "κόσμους".

Βέβαια, συγκρίνοντας τις προδιαγραφές του iPhone με οποιοδήποτε από τα τηλέφωνα που ψάχνω, θα έλεγα ότι τα τηλέφωνα αυτά, σε κάτι θα υπολείπονται συγκριτικά ενώ το iPhone, θαρρώ ότι κάνει πολλά πράγματα καλά, σχεδόν όλα, χωρίς να υπολείπεται σε κάτι. Με τα τηλέφωνα που ψάχνω, θαρρώ ότι κοντά σε αυτό το χαρακτηριστικό, βρίσκεται το Nord 3, δεν έχει κάποιο χτυπητό μειονέκτημα. Παρόλα αυτά, επειδή το περιεργάστηκα από κοντά, δεν μου φάνηκε κάτι το ιδιαίτερο, ειδικά στο γκρί χρώμα που το περιεργάστηκα, το πράσινο φαίνεται πιο όμορφο, το έχω δει μόνο σε βίντεο βέβαια. Με άφησε άφωνο βέβαια η ταχύτητα του, πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το πόσο γρήγορα εναλλάσσονταν η οθόνη, πόσο γρήγορα έτρεχε στο σκρολαρισμα και γενικά, το όλο interface, μου φάνηκε οικείο, σε ένταση δεν κατάφερα να το δοκιμάσω. 

Περιεργάστηκα το Redmi Note 13 Pro Plus, δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα έτσι όπως το είδα. Ίσως επειδή το interface του MIUI μου είναι οικείο λόγω μιας Xiaomi συσκευής που είχα πριν από καιρό και γενικά έτσι όπως το περιεργάστηκα, δεν με έπεισε για τα λεφτά που κοστίζει.....

.....όπως με έπεισε το Motorola Edge 40 Neo. Εκείνο, πραγματικά αν δεν το ξεψείριζα τόσο το θέμα, πιστεύω ότι το είχα πάρει με το που το είδα μπροστά μου. Δεν το είδα σε κάποιο από τα χρώματα που μου αρέσουν και έχουν το faux leather αλλά, από το λίγο που το περιεργάστηκα, πιστεύω ότι προσφέρει ότι πραγματικά χρειάζομαι. Κι εκείνο μου φάνηκε γρήγορο, στα συν το ότι αδιαβροχοποιημένο, ενω το Nord 3 δεν είναι και επίσης, στο Edge 40 Neo, πραγματικά μου έκανε αίσθηση η macro κάμερα, είναι απίστευτη η λεπτομέρεια που εμφανίζει, ειδικά και συγκριτικά με την αντίστοιχη του Nord 3. Και επίσης, παρόλο που το iPhone 12 δεν φημίζεται για την αυτονομία του, καταφέρνω να το φορτίζω ανά 2-3 μέρες επομένως με τη χρήση που κάνω, κάπως αντίστοιχο πιθανόν να είναι και το Edge 40 Neo σε αυτό τον τομέα. 

Poco δεν το θέλω επειδή το interface είναι και πάλι το τυπικό Xiaomi επομένως, τα μόνα διαφορετικά, είναι του OnePlus και του Motorola. Το Realme 11 Pro Plus το απορρίπτω επειδή πιστεύω ότι η κάμερα του, θα μπορούσε να είναι καλύτερη και επίσης, παρατήρησα και κάποια lag που το δοκίμασα, πιθανόν λόγω επεξεργαστή ενώ σε Nord 3 και Edge 40 Neo, δεν παρατήρησα κάτι αντίστοιχο. 

Το θέμα όμως είναι το αν τελικά προχωρήσω στην αλλαγή καθώς, εκείνο που με κρατάει πίσω είναι ότι ναι μεν μου προσελκύουν το ενδιαφέρον προτάσεις από το Android στρατόπεδο όμως, για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το iPhone επομένως, εκεί είναι που αναθεωρώ, για να λοξοκοιτω όμως στο αντίπαλο στρατόπεδο, σημαίνει ότι μάλλον κάτι δεν με καλύπτει και ψάχνομαι για αλλαγή....

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Pixel θεωρείται ως μια εξίσου ολοκληρωμένη πρόταση αλλά, ξεφεύγει οικονομικά από το όριο που έχω θέσει και επίσης, με ανησυχεί το γεγονός ότι είναι ασαφές το τι συμβαίνει σε περίπτωση όπου χρειαστεί σέρβις, εφόσον δεν εισάγονται επίσημα στη χώρα μας. Και επίσης, επειδή την έπαθα με το iPhone, κατά τα δεδομένα μου, δεν αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για κινητό, από τη στιγμή που μπορώ να εξυπηρετηθώ με κάτι οικονομικότερο. Με Motorola και OnePlus είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, η Motorola ξέρω ότι έχει σέρβις στη χώρα μας και το ότι το σέρβις στην Πολωνία καλύπτει και τη χώρα μας. 

Είναι δύσκολη η απόφαση, το OnePlus είναι πιο ακριβό μεν αλλά, πιστεύω ότι αξίζει τη διαφορά, ειδικά και μέσω skroutz, το έχω βρεί και πιο οικονομικά, προσφέρεται και η δυνατότητα για εξόφληση με διακανονισμό συνεπώς, γι'αυτό δεν το έχω απορρίψει ως πρόταση. Η έκδοση με τα 256 GB, προσφέρεται στα 449 μέσω Skroutz ενώ σε Κωτσόβολο και ιστοσελίδα της OnePlus, κοστίζει 549€ τα οποία θεωρώ πολλά για να είμαι ειλικρινής. Βέβαια, δεν ξέρω τι ισχύει με την εγγύηση αλλά, αν είναι η Ευρωπαϊκή έκδοση αυτή που προσφέρει το skroutz, δεν θα υπάρχει θέμα με το σέρβις αν Ω μοι γένοιτο χρειαστεί κάτι. 

Επίσης, το OnePlus, το μόνο μείον που έχει συγκριτικά με το Motorola, είναι ότι είναι IP54 και όχι IP68 όπως το Moto αν και, για να είμαι ειλικρινής, ανέκαθεν έχω θήκη στο κινητό για να προστατεύεται από πτώσεις, υγρά κτλ επομένως, δεν ξέρω κατά πόσο είναι μείον τελικά γιατί κατά τα λοιπά, δεν υπάρχει κάποιο άλλο μειονέκτημα. Γενικά, καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν έχει κάποιο ουσιαστικό μειονέκτημα αλλά ανάμεσα στα δύο, το OnePlus είναι τέρας επιδόσεων, ιδίοις όμμασι το είδα και έχω την εντύπωση ότι θα είναι και πιο ανθεκτικό σε βάθος χρόνου, μπορεί βέβαια και το Motorola το ίδιο. Οι αναβαθμίσεις δεν με απασχολούν γιατί συνήθως, ανά δύο χρόνια αλλάζω συσκευή επομένως, ακόμα και με το Moto, ακόμα και να λήξει η υποστήριξη από την εταιρεία, το πολύ πολύ να αλλάξω συσκευή τότε. 

Για κάποιο λόγο, το OnePlus μου δίνει την αίσθηση ότι θα αντέξει για περισσότερο σε βάθος χρόνου, ότι δεν θα χάσει σε θέμα επιδόσεων, όχι ότι το Motorola υπολείπεται σημαντικά βέβαια, είναι αρκετά δυνατό κι εκείνο σε χαρακτηριστικά και με εκπλήσσει η κάμερα του και αν κατάλαβα καλά, μπορεί να κάνει εγγραφή βίντεο 4Κ και με την μπροστινή κάμερα, 4Κ στα 60 FPS με την κύρια κάμερα κτλ

Πολλή τρικυμία εν κρανιω και θέλω τη βοήθεια σας, ποια τα υπέρ και τα κατά με την κάθε επιλογή, αν θα υπάρχει θέμα με την αγορά μέσω skroutz κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, tsimisdel είπε

Το Pixel θεωρείται ως μια εξίσου ολοκληρωμένη πρόταση αλλά, ξεφεύγει οικονομικά από το όριο που έχω θέσει και επίσης, με ανησυχεί το γεγονός ότι είναι ασαφές το τι συμβαίνει σε περίπτωση όπου χρειαστεί σέρβις, εφόσον δεν εισάγονται επίσημα στη χώρα μας. Και επίσης, επειδή την έπαθα με το iPhone, κατά τα δεδομένα μου, δεν αξίζει να δώσω κάτι παραπάνω για κινητό, από τη στιγμή που μπορώ να εξυπηρετηθώ με κάτι οικονομικότερο. Με Motorola και OnePlus είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, η Motorola ξέρω ότι έχει σέρβις στη χώρα μας και το ότι το σέρβις στην Πολωνία καλύπτει και τη χώρα μας. 

Είναι δύσκολη η απόφαση, το OnePlus είναι πιο ακριβό μεν αλλά, πιστεύω ότι αξίζει τη διαφορά, ειδικά και μέσω skroutz, το έχω βρεί και πιο οικονομικά, προσφέρεται και η δυνατότητα για εξόφληση με διακανονισμό συνεπώς, γι'αυτό δεν το έχω απορρίψει ως πρόταση. Η έκδοση με τα 256 GB, προσφέρεται στα 449 μέσω Skroutz ενώ σε Κωτσόβολο και ιστοσελίδα της OnePlus, κοστίζει 549€ τα οποία θεωρώ πολλά για να είμαι ειλικρινής. Βέβαια, δεν ξέρω τι ισχύει με την εγγύηση αλλά, αν είναι η Ευρωπαϊκή έκδοση αυτή που προσφέρει το skroutz, δεν θα υπάρχει θέμα με το σέρβις αν Ω μοι γένοιτο χρειαστεί κάτι. 

Επίσης, το OnePlus, το μόνο μείον που έχει συγκριτικά με το Motorola, είναι ότι είναι IP54 και όχι IP68 όπως το Moto αν και, για να είμαι ειλικρινής, ανέκαθεν έχω θήκη στο κινητό για να προστατεύεται από πτώσεις, υγρά κτλ επομένως, δεν ξέρω κατά πόσο είναι μείον τελικά γιατί κατά τα λοιπά, δεν υπάρχει κάποιο άλλο μειονέκτημα. Γενικά, καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν έχει κάποιο ουσιαστικό μειονέκτημα αλλά ανάμεσα στα δύο, το OnePlus είναι τέρας επιδόσεων, ιδίοις όμμασι το είδα και έχω την εντύπωση ότι θα είναι και πιο ανθεκτικό σε βάθος χρόνου, μπορεί βέβαια και το Motorola το ίδιο. Οι αναβαθμίσεις δεν με απασχολούν γιατί συνήθως, ανά δύο χρόνια αλλάζω συσκευή επομένως, ακόμα και με το Moto, ακόμα και να λήξει η υποστήριξη από την εταιρεία, το πολύ πολύ να αλλάξω συσκευή τότε. 

Για κάποιο λόγο, το OnePlus μου δίνει την αίσθηση ότι θα αντέξει για περισσότερο σε βάθος χρόνου, ότι δεν θα χάσει σε θέμα επιδόσεων, όχι ότι το Motorola υπολείπεται σημαντικά βέβαια, είναι αρκετά δυνατό κι εκείνο σε χαρακτηριστικά και με εκπλήσσει η κάμερα του και αν κατάλαβα καλά, μπορεί να κάνει εγγραφή βίντεο 4Κ και με την μπροστινή κάμερα, 4Κ στα 60 FPS με την κύρια κάμερα κτλ

Πολλή τρικυμία εν κρανιω και θέλω τη βοήθεια σας, ποια τα υπέρ και τα κατά με την κάθε επιλογή, αν θα υπάρχει θέμα με την αγορά μέσω skroutz κτλ

Δες και το Motorola edge 40 το κανονικό....πιο δυνατό από το Edge neo . 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κύριοι, επανερχόμενος στο θέμα, μετά από αρκετή σκέψη, αποφάσισα να μην προχωρήσω σε αλλαγή προς ώρας για τους εξής λόγους:

1. Γενικά, δεν έχω κάποιον αντικειμενικό λόγο για τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να γίνει η αλλαγή, με καλύπτει και με το παραπάνω το iPhone, δεν έχω κάποιο ουσιαστικό παράπονο επομένως, δεν υπάρχει και σοβαρός λόγος για να πω ότι θα κάνω την αλλαγή. Μια χαρά λειτουργικό είναι, με εξυπηρετεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, δεν υπάρχει λόγος από αυτή την άποψη να γίνει στα γρήγορα η διαδικασία.

2. Εξίσου βασικό, είναι ότι οικονομικά βρίσκομαι σε μια φάση όπου δεν επιτρέπονται περαιτέρω "ανοίγματα" και δεν ξέρω τι επιφυλάσσει και το μέλλον, στην παρούσα φάση, αυτά είναι τα δεδομένα.

3. Έχω δει σε διάφορες σελίδες ότι εντός της χρονιάς, έρχονται νέες εκδόσεις των κινητών από τις εταιρείες που ψάχνω, η OnePlus θα βγάλει καινούργιο Nord μάλλον, η Motorola νέο Edge, η Realme θα βγάλει το 12 Pro Plus, ίσως και άλλες συσκευές και από άλλες εταιρείες που πιθανόν αξίζουν της προσοχής μου συνεπώς, αναλογιζόμενος όλες τις συνθήκες, το φρόνιμο είναι να μείνω ως έχει ούτως ώστε, αν υπάρξει κάτι καλύτερο μελλοντικά, να στραφώ προς τα εκεί, για να μην πάρω κάτι τώρα και μετά μετανιώνω που είναι ξεπερασμένο, ότι έπαθα με το iPhone 12, ναι, απροβληματιστο αλλά, είναι φορές που με καίει το ότι είναι πασέ.

Επομένως, θα περιμένω τις νέες αφίξεις τηλεφώνων εντός της χρονιάς, εφόσον και με την τωρινή επιλογή μπορώ να πορευτώ και με το παραπάνω, ας περάσει ο καιρός, για να μπορέσω και οικονομικά να στηρίξω το όποιο "άνοιγμα".

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας

Επεξ/σία από tsimisdel
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...