Gyftomancer Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Χαιρετε. Με αφορμη το βιντεο, και το προβλημα που εχω με το στυψιμο κουβερτας, θα ηθελα τα φωτα σας, αν γνωριζετε οντως κατι. Πως πλένουμε πάπλωμα σωστά χωρίς να διαλύσουμε το πλυντήριο (youtube.com) Δοκιμασα να βαλω ρολο τη διπλη συνθετικη κουβερτα (2.5 κιλα) και γεμισε ολος ο καδος αλλα δεν ηταν φισκα (8κιλο LG). Το έστυψε κανονικα. Παρολο που απο την πορτα δεν χωραγε σαν ρολο, μεσα στον καδο χωραγε (ξετυληξα λιγο την μια ακρη για να το βαλω μιας και η πορτα ειναι προφανως πιο στενη). Παρεμεινε αρκετα καλα σαν ρολο. Και σιγουρα δεν πιεζε την πορτα. Περναγε καπως και το χερι μου στο κεντρο του ρολου, ωστε να ακουμπησω την αλλη ακρη του καδου. Ομως, ο τεχνικος απο το service της LG, οταν ηρθε να βαλει λαστιχενια πατακια για να μην κουναει, μου ειπε οτι πρεπει τα ρουχα/σεντονια/κουβερτα να τα βαζω μεσα ανομοιμορφα για να μπορουν να τριβονται και να πλενονται σωστα και ποτέ ρολό (την κουβερτα). Το προβλημα ειναι οτι οταν ξαναεβαλα την κουβερτα ανομοιομορφα, δεν μπορουσε να μου τη στύψει (συνεχως προσπαθουσε να ισορροπήσει το φορτιο). Κόλλησε κανα μισαωρο στο τελος του ξεβγαλματος (15 λεπτα πριν το τελος) και μετα πριν ξεκινησει το στιψιμο (5 λεπτα πριν το τελος), οπου αναγκαστηκα να το σταματησω μετα απο αλλη μιση ωρα. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ή ειναι ισως μεγαλη η κουβερτα για το 8κιλο μου; Πρεπει απλα να το βαζεις ρολο κι οπως πλυθει; Οι δονησεις μεχρι το πλυντηριο να ισορροποισει το φορτιο ειναι ζημιογόνες; Ο τεχνικος μου ειπε οτι αν εχει προβλημα και δεν μπορει να το ισορροπήσει, τοτε απλα θα βγαλει σφλαμα. Δηλαδη καταλαβα οτι μπορεις να το αφησεις να προσπαθει. (Το πλυντηριο που εχω: LG Πλυντήριο Ρούχων 8kg, AI DD™, Ατμού | LG Ελλάς) Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2024 από Gyftomancer
lasithi12 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 γνωμη μου δεν πλενουμε τέτοια πραγματα σε οικιακα πλυντηρια απλα τα γ*******ε αν ειναι 2.5 κιλα η κουβέρτα ξερεις ποσο θα γινει με το νερο; ξερω γω απλη λογικη 1
villasg Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Για τετοια πραγματα πας σε ενα απο τα self service πλυντηρια με τα κερματα
Gyftomancer Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, lasithi12 είπε γνωμη μου δεν πλενουμε τέτοια πραγματα σε οικιακα πλυντηρια απλα τα γ*******ε αν ειναι 2.5 κιλα η κουβέρτα ξερεις ποσο θα γινει με το νερο; ξερω γω απλη λογικη Δεν αντιλεγω οτι η κουβερτα βαραινει αλλα ειναι συνθετικη και δεν απορροφα τοσο πολυ νερο. Επισης, το εχω ρωτησει αυτο που λες και μου ειπαν οτι μετρανε τα κιλα σε ελαχιστα βρεγμενα αντικειμενα. Δηλαδη μετραει τι εχεις πριν βραχει κι οχι μετα. Συγκεκριμενα, το πλυντηριο εχει προγραμμα που λεγεται "Κλινοσκεπασματα" και προτεινει μεχρι 2.5 κιλα μεγαλα αντικειμενα. Το ιδιο πλυντηριο στο αγγλικο του εγχειριδιο στη θεση "Κλινοσκεπασματα" γραφει "Douvet", που σημαινει παπλωμα (βεβαια η ελληνικη εκδοση ισως εχει αλλαγες!). Κι ενω μου ειπαν οτι μπορω να πλυνω κουβερτα, αν χωραει, υπαρχει το θεμα με το στυψιμο και η σκεψη οτι κανω ζημια. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2024 από Gyftomancer
lasithi12 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 το οτι το λεει ρε φιλε δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο η δεν σου γαμάει το πλυντηριο. τραβατοι σε ενα καθαριστηριο 5ευρω θα δωσεις.
Gyftomancer Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 54 λεπτά πριν, lasithi12 είπε το οτι το λεει ρε φιλε δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο η δεν σου γαμάει το πλυντηριο. τραβατοι σε ενα καθαριστηριο 5ευρω θα δωσεις. φιλε για να καταλαβω, οταν λες οτι μαμαει το πλυντηριο, αναφερεσαι γενικα στο οτι ειναι κακο να μπει κουβερτα για ολη την πλυση; Ή συγκεκριμενα στο θεμα μου με την τοποθετηση και το προβλημα στυψίματος οπως το περιεγραψα; Διοτι καθ'ολη την πλυση ακουγεται μια χαρα.
lasithi12 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, Gyftomancer said: φιλε για να καταλαβω, οταν λες οτι μαμαει το πλυντηριο, αναφερεσαι γενικα στο οτι ειναι κακο να μπει κουβερτα για ολη την πλυση; Ή συγκεκριμενα στο θεμα μου με την τοποθετηση και το προβλημα στυψίματος οπως το περιεγραψα; Διοτι καθ'ολη την πλυση ακουγεται μια χαρα. για το στηψιμο αναφέρομαι. εκει καταπωνειται το πλυντηριο. γιατι δεν βαζεις και κανα χαλί μεσα να δουμε τι θα γινει; Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2024 από lasithi12
kostasbm Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 η κουβέρτα που λες είναι ακρυλική -συνθετική ???αυτές που λέμε ακρυλαν ???? η κουβέρτα όσο βάρος έχει από περιέργεια ???/ μέγεθος να υποθέσω για διπλό κρεβάτι
Gyftomancer Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 1 λεπτό πριν, lasithi12 είπε για το στηψιμο αναφέρομαι. εκει καταπωνειται το πλυντηριο. γιατι δεν βαζεις και κανα χαλί μεσα να δουμε τι θα γινει; Ενταξει, εγω ομως ρωτησα σχετικα με το οτι δεν ξεκιναει το στύψιμο στην μια περιπτωση, ενω γινεται ομαλα στην αλλη. Σχετικα με το χαλι, δεν αναγραφεται στα προγραμματα του εγχειρίδιου και δεν ειμαι περιεργος. Από την αλλη αν εσυ εισαι, δοκιμασε το αν θες.
mariosnik_ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Σωστά είπε ο τεχνικός να μπαίνουν όπως να ναι τα ρούχα μέσα στον κάδο για να καθαρίζουν με την τριβή. Για κουβέρτες, πάντα στο πλυντήριο τις πλεναμε, έχουμε βάλει και πολύ παραπάνω από 2.5 κιλά ρούχα μέσα. Απλά μην βάλεις πολλές στροφές το στύψιμο. 1
Gyftomancer Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Μόλις τώρα, kostasbm είπε η κουβέρτα που λες είναι ακρυλική -συνθετική ???αυτές που λέμε ακρυλαν ???? η κουβέρτα όσο βάρος έχει από περιέργεια ???/ μέγεθος να υποθέσω για διπλό κρεβάτι Ναι ακρυλική και ειναι 2.5 κιλα στεγνη οπως γραφω στο αρχικο που κειμενο. Διπλή, οχι υπερδιπλη. Αλλα παχουλη. 1 λεπτό πριν, mariosnik_ είπε Σωστά είπε ο τεχνικός να μπαίνουν όπως να ναι τα ρούχα μέσα στον κάδο για να καθαρίζουν με την τριβή. Για κουβέρτες, πάντα στο πλυντήριο τις πλεναμε, έχουμε βάλει και πολύ παραπάνω από 2.5 κιλά ρούχα μέσα. Απλά μην βάλεις πολλές στροφές το στύψιμο. Οπως εγραψα στο αρχικο μου κειμενο, δεν μπορει να κανει καν την στύψη οταν δεν μπει σαν ρολο. Αυτο ειναι κυριως το θεμα μου. Οποτε, προσπαθει, δονειται και σταματάει για να τα ισορροπήσει το φορτιο. (Συγκεκριμενα ειχα βαλει 400 στροφες. Και την προηγουμενη φορα σαν ρολο το ειχα στις 800).
kostasbm Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 1 minute ago, Gyftomancer said: Ναι ακρυλική και ειναι 2.5 κιλα στεγνη οπως γραφω στο αρχικο που κειμενο. Διπλή, οχι υπερδιπλη. Αλλα παχουλη. οκ βάλτη σε μια λεκάνη με νερό ...αστη μισή ωριτσα με χλιαρό νερό και μετά θα καταλάβεις ποσό βαριά γίνεται....αν πω ότι μπορεί να ξεπερασει και τα 10 μπορεί να λέω και λίγα....
mariosnik_ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Gyftomancer είπε Ναι ακρυλική και ειναι 2.5 κιλα στεγνη οπως γραφω στο αρχικο που κειμενο. Διπλή, οχι υπερδιπλη. Αλλα παχουλη. Οπως εγραψα στο αρχικο μου κειμενο, δεν μπορει να κανει καν την στύψη οταν δεν μπει σαν ρολο. Αυτο ειναι κυριως το θεμα μου. Οποτε, προσπαθει, δονειται και σταματάει για να τα ισορροπήσει το φορτιο. (Συγκεκριμενα ειχα βαλει 400 στροφες. Και την προηγουμενη φορα σαν ρολο το ειχα στις 800). Τότε μην το βάζεις ως ρολο. Άμα δεν χωράει στο κάδο αλλιώς πήγαινε σε καθαριστηριο. Για να μην ξεκινάει το στύψιμο σημαίνει ότι οι αισθητήρες του πλυντηρίου εντοπίζουν κάτι περίεργο στο βάρος το οποίο μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για το πλυντήριο. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2024 από mariosnik_
MYSSO Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2024 Λοιπόν επειδή πλυναμε μονό πάπλωμα των παιδιών σε πλυντήριο 9 κιλό θα σου πω ότι όταν τελείωσε πλύση και στιψιμο μόλις το βγαλαμε το πάπλωμα στην μέση ήταν στεγνό. Αυτό σημαίνει ότι το πλυντήριο τραβάει όσο νερό αντέχει να σηκώσει με το βάρος του φορτίου. Δηλαδή κλάψα Χαράλαμπε.! Πλέον κουβερτες και παπλώματα μονό αλλά και διπλό τα μουλιαζουμε στην μπανιέρα με το εξής κόλπο απορρυπαντικό πλυντηρίου μαζί με πράσινο σαπούνι. Εκτός ότι και τα δύο κάνουν καταπληκτικη δουλειά στην καθαριότητα το δεύτερο κόβει τον αφρισμό. Με δύο ξεβγαλματα μετά είναι σούπερ! Για το στυψιμο την λύση την δίνουν οι λεκάνες ratan αυτές με πολλές τράπουλες. Το βάζουμε μέσα και με το δικό του βάρος και με λίγη πίεση με τα χέρια μέσα στην σκάφη αποβάλλει τα νερά που έχει κρατήσει. Λειτουργεί σαν το σουρωτήρι για τα μακαρόνια δηλαδή. Αφού ελαφρύνει πολύ τότε μπαίνει στο πλυντήριο για μόνο στυψιμο και βγαίνει σούπερ χωρίς να παραπονιουνται τα ρουλεμάν του πλυντήριου. Την ίδια μέρα κιόλας έχει στεγνώσει κιόλας με αυτή τη διαδικασία χωρίς να κινδυνεψει το πλυντήριο αλλά κυρίως καθαρό! 10 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Τότε μην το βάζεις ως ρολο. Άμα δεν χωράει στο κάδο αλλιώς πήγαινε σε καθαριστηριο. Για να μην ξεκινάει το στύψιμο σημαίνει ότι οι αισθητήρες του πλυντηρίου εντοπίζουν κάτι περίεργο στο βάρος το οποίο μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για το πλυντήριο. Συμφωνώ είναι για την προστασία της συσκευής.
Maurikycli Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2024 Η άλλη κουραστική ιδέα είναι να πλυθεί πρώτα "ανοιχτή" και να επιλέξεις στο τέλος το στράγγισμα αντί για στύψιμο. Μετά την τυλίγεις και τη ξαναβάζεις μόνο για στύψιμο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα