Προς το περιεχόμενο

GUI για DATA ENTRY


pt33

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Προσπαθώ να φτιάξω ενα πρόγραμμα (τύπου ERP) για διαχείριση παραγγελιών προς προμηθευτές αρχικά. H λειτουργία θα είναι η κλασική (παραστατικά - γραμμές παραστατικών κλπ).

Πίστευα οτι ευκολα θα βρω κάποιο πρόγραμμα τύπου Qt Designer  που θα κάνει τη βασική δουλεια στο UI με σχετικά μικρές απαιτησεις απο εμένα όμως δεν έχω καταφέρει να βρώ κάτι σχετικό που να με καλύπτει.

Το βασικό στοιχείο που θέλω να υλοποιήσω είναι ενα παραθυρο τύπου spreadsheet (κελλιά - στηλες - γραμμες). Σε κάθε κελί θα εισαγονται τα σχετικά δεδομένα  είτε απ ευθείας είτε με drop down list κλπ. Αυτό όμως που θέλω και δεν μπορώ να το βρώ ευκολα είναι να μπορώ ανα πάσα στιγμή να κάνω editing μέσα στα κελλιά.

Μου φαίνεται τόσο απλή και τυπική λειτουργία που μου κάνει εντύπωση που δεν υπάρχει κατι σχεδον έτοιμο σε βιβλιοθήκες GUI.

Μου διαφευγει κάτι?

Πίστευα οτι ευκολα θα βρω κάποιο πρόγραμμα τύπου Qt Designer  που θα κάνει τη βασική δουλεια στο UI και θα έχει σχεδόν ετοιμες ρουτίνες για τις περισότερες απο τις ευκολίες που έχουν τα εμπορικά προγραμματα με σχετικά μικρές απαιτησεις απο εμένα όμως δεν έχω καταφέρει να βρώ κάτι σχετικό που να με καλύπτει.

Ολα αυτα τα προγράμματα τύπου ERP που κυκλοφορουν τα φτιάχνουν αυτά από το μηδέν ? 

Η γλώσσα που σκέφτομαι να χρησιμοποιησω είναι Python, αλλα και κάθε άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Ουτως η αλλως θα ξεκινήσω απο την αρχή (ξερω μόνο λίγη C από τα φοιτητικά μου χρόνια). Απ οτι παρατηρώ η μοδα τώρα είναι όλα να είναι στο internet και να τρέχουν μέσω browser. Δεν με ενδιαφέρει κατι τέτοιο και μου φαίνεται και δύσκολο, αν όμως είναι κατι που διευκολύνει δεν το απορίπτω.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι δε το κανεις με excel τοτε;

Αν δε χρειαζεσαι τις δυνατότητες ERP φτιάξε δικο σου εργαλειο LOB αλλα θα θελει κοπο/χρονο.

Ισως σου διαφευγει οτι τα περισσότερα ειναι σε html/css/js πλεον και για desktop πχ electron,react native,flutter και αγοράζεις αν θες καποιο πακετο για UI.
H μοδα που λες ειναι πολλα χρονια ακομα και τεραστιες εφαρμογες πχ salesforce ετσι ειναι για πολλους λογους. Αλλα μπορεις να τα κανεις σαν desktop app.

Μπορεις να κανεις το backend σε python και να μιλαει με το app με api.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για cross platform app προσωπικα χρησιμοποιω Dear ImGui https://github.com/ocornut/imgui

Ειναι C/C++ GUI framework που σημαινει μπορεις να γραψεις native εφαρμογες, αλλα εχει bindings και για πολλες αλλες γλωσσες.
Σε Windows μπορεις να γραψεις Windows forms ή WPF app σε C# με το GridView control που ειναι απ'τα πιο πληρες σε λειτουργικοτητα.
Πολλα χρονια πριν ειχα γραψει frontend σε Clarion αλλα δεν ξερω αν υπαρχει πια.
Οπως ειπε ο φιλος πιο πανω πλεον τα περισσοτερα fontend για desktop ειναι electron apps.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...