Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή την Πρωτοχρονιά, έκανα ρεβεγιόν με... Διαρρήκτες. Δεν θα ειπησέλθω σε λεπτομέρειες, λόγω "ευαισθησίας" δεδομένων, όμως έχω στα χέρια μου το επίμαχο κλιπ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από "remote playback". Οι τύποι ήταν πιτσιρικαρία, ψιλόλιγνοι, με ανοιχτόχρωμες φόρμες, μιλούσαν τέλεια ελληνικά (προσωπικά αποκλείω την πιθανότητα να είναι αλλοδαποί, εκτός αν είναι ταλαντούχοι ημεδαποί), ήταν άπειροι, πρωτάρηδες και "αφόδευσαν μινθόλη", με το που διαπίστωσαν ότι το σπίτι δεν ήταν άδειο τελικά. Ήταν 4 άτομα αυτά που μπήκαν εντός της οικείας (υπήρχαν και έξω, στο δρόμο), ο ένας κρατούσε λοστό (ο οποίος δούλεψε σε πόρτες/παράθυρα), ο άλλος κρατούσε πιστόλι (!) και οι άλλοι δύο, τίποτα, τουλάχιστον στα στιγμιότυπα που απαθανατίστηκαν. Το περίεργο είναι ότι είχαν πανάκριβη αμαξάρα, μια μαύρη κούρσα, με ολοκαίνουριες ζάντες του κουτιού που γυαλοκοπούσαν στο σκοτάδι... Κάτι τέτοιοι είναι για να τους κλέβουν, όχι για να πηγαίνουν οι ίδιοι να κλέβουν άλλους!

Κατ' αρχάς, εκτός από το να παραδώσω το υλικό στην αστυνομία για έλεγχο και αξιολόγηση, τί άλλες επιλογές έχω; Ενδιαφέρομαι πρωτίστως για το καλό του κοινωνικού συνόλου, καθώς οι τύποι είναι επικίνδυνοι, μακάρι κι άπειροι.

Η εικασία μου ως ανειδίκευτου, είναι πως συνδέονται είτε με μάστορες που κάνουν εργασίες/μερεμέτια σε σπίτια (κάτι είδα, κάτι άκουσα), ή με εύπορους περιθωριακούς, σαν κάτι ράπερ/τράπερ που πιάστηκαν στην Αθήνα για υποθέσεις σχετικές και παρεμφερείς. Επειδή εδώ γύρω υπάρχουν άτομα της τεχνολογίας, μια έξτρα συμβουλή; Ιδέα; Πρόταση; Θα την εκτιμούσα δεόντως. Εντωμεταξύ, θα μπορούσα κάπως να βγάλω άδεια οπλοφορίας, με τον ισχυρισμό ότι κινδύνευσε η αρτιμέλεια και η οικεία μου;

Επεξ/σία από Badluck777
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Badluck777 είπε

Αυτή την Πρωτοχρονιά, έκανα ρεβεγιόν με... Διαρρήκτες. Δεν θα ειπησέλθω σε λεπτομέρειες, λόγω "ευαισθησίας" δεδομένων, όμως έχω στα χέρια μου το επίμαχο κλιπ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από "remote playback". Οι τύποι ήταν πιτσιρικαρία, ψιλόλιγνοι, με ανοιχτόχρωμες φόρμες, μιλούσαν τέλεια ελληνικά (προσωπικά αποκλείω την πιθανότητα να είναι αλλοδαποί, εκτός αν είναι ταλαντούχοι ημεδαποί), ήταν άπειροι, πρωτάρηδες και "αφόδευσαν μινθόλη", με το που διαπίστωσαν ότι το σπίτι δεν ήταν άδειο τελικά. Ήταν 4 άτομα αυτά που μπήκαν εντός της οικείας (υπήρχαν και έξω, στο δρόμο), ο ένας κρατούσε λοστό (ο οποίος δούλεψε σε πόρτες/παράθυρα), ο άλλος κρατούσε πιστόλι (!) και οι άλλοι δύο, τίποτα, τουλάχιστον στα στιγμιότυπα που απαθανατίστηκαν. Το περίεργο είναι ότι είχαν πανάκριβη αμαξάρα, μια μαύρη κούρσα, με ολοκαίνουριες ζάντες του κουτιού που γυαλοκοπούσαν στο σκοτάδι... Κάτι τέτοιοι είναι για να τους κλέβουν, όχι για να πηγαίνουν οι ίδιοι να κλέβουν άλλους!

Κατ' αρχάς, εκτός από το να παραδώσω το υλικό στην αστυνομία για έλεγχο και αξιολόγηση, τί άλλες επιλογές έχω; Ενδιαφέρομαι πρωτίστως για το καλό του κοινωνικού συνόλου, καθώς οι τύποι είναι επικίνδυνοι, μακάρι κι άπειροι.

Η εικασία μου ως ανειδίκευτου, είναι πως συνδέονται είτε με μάστορες που κάνουν εργασίες/μερεμέτια σε σπίτια (κάτι είδα, κάτι άκουσα), ή με εύπορους περιθωριακούς, σαν κάτι ράπερ/τράπερ που πιάστηκαν στην Αθήνα για υποθέσεις σχετικές και παρεμφερείς. Επειδή εδώ γύρω υπάρχουν άτομα της τεχνολογίας, μια έξτρα συμβουλή; Ιδέα; Πρόταση; Θα την εκτιμούσα δεόντως. Εντωμεταξύ, θα μπορούσα κάπως να βγάλω άδεια οπλοφορίας, με τον ισχυρισμό ότι κινδύνευσε η αρτιμέλεια και η οικεία μου;

27 μέρες μετά ρωτάς τι θα κάνεις;Στην αστυνομία γιατί δεν έχεις πάει ήδη;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, txcellas είπε

Σου πήρανε τίποτα τελικα φιλε; Μήνυση έκανες;

Πήραν μονάχα κάτι Faux-Μπιζού, προφανώς καταλάθος, μέσα στη σαστιμάρα τους. Τα είχανε αραδιάσει κάτω όλα, αλλά τρομάξανε. Πραγματικά αξιοπερίεργο, πώς τρομάζει κανείς που κρατά πιστόλι και 4 μαζί το βάζουν στα πόδια, τύχη βουνό!

9 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τώρα έσωσα να έρθει τεχνικός, να μου διορθώσει τα γύρω γύρω να μου δείξει πώς κάνω διάφορες λειτουργίες με το περιβάλλον των καμερών. Παλιότερα τις έβαζα μια στο τόσο απλά να ρίξω μια ματιά κι έκλεινα, δεν ήξερα ούτε από καταγραφές/ανάκληση αρχείου, ούτε από άλλα. Αστυνομία δεν πήγα ήδη, γιατί ψάχνω άκρη και με άλλους τρόπους, αλλά πολύ περισσότερο, γιατί ήθελα να είναι εφησυχασμένοι. Απλά τώρα έτυχε να έχω το "πακέτο" έτοιμο για τους αστυνομικούς. Ήρθαν είδαν μόνο το ανακάτεμα, τη μέρα του συμβάντος.

Επεξ/σία από Badluck777
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Badluck777 είπε

Αστυνομία δεν πήγα ήδη, γιατί ψάχνω άκρη και με άλλους τρόπους

αν και τρολόθεμα ,

φίλε μου με αυτά που γράφεις ούτε νεροπίστολο μη σκεφτείς να πάρεις και μη το σκαλίζεις το ποιοι πως και γιατί

δώσε παραπάνω λεφτά για συναγερμό ,αισθητήρες , προβολείς κτλ

άσε τα υπόλοιπα για την αστυνομία

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

αν και τρολόθεμα ,

φίλε μου με αυτά που γράφεις ούτε νεροπίστολο μη σκεφτείς να πάρεις και μη το σκαλίζεις το ποιοι πως και γιατί

δώσε παραπάνω λεφτά για συναγερμό ,αισθητήρες , προβολείς κτλ

άσε τα υπόλοιπα για την αστυνομία

Τρολόθεμα...;

Να δώσω παραπάνω λεφτά...;

Τα υπόλοιπα για την αστυνομία, που λέει "δεν μπορείς να κάνεις κάτι" κι έκανε 1,5 ώρα να εμφανιστεί στο σημείο...;

Πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση έχει η "συμβουλευτική". Εντωμεταξύ, πέρασε από το μυαλό μου η πιθανότητα η όλη φάση να ήταν "επιθετικό μάρκετινγκ" για να ξοδέψω περισσότερα λεφτά σε συστήματα ασφαλείας, μή σεσημασμένοι οι επίδοξοι γαρ και χωρίς ταιριαστό προφίλ που συνάδει με σκληροτράχηλους εγκληματίες... Ειδικά που είχα κάποιες προστριβές με τον προηγούμενο τεχνικό. Αλλά δεν πάει κατευθείαν το μυαλό μου στο πονηρό. Πολλοί άλλωστε έχουν πηγαίο χιούμορ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/1/2024 στις 4:25 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Ο φίλος λειτουργεί με χρόνοκαθυστέρηση 27 ημερών...

Επεξ/σία από andreas1gr
Δημοσ.

Πας αστυνομία και δίνεις το υλικό. Ίσως σε συνδιασμός με άλλες ληστείες που έχουν κάνει πάνε κάποια στιγμή μέσα

Μετά βάζεις πόρτα ασφαλείας και καλύτερα παράθυρα, συναγερμό κλπ ώστε να αποτραπούν μελλοντικές απόπειρες.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μας πεις τι εννοείς όταν λες ότι θες να κάνεις κάτι μόνος σου. Να τους εντοπίσεις με κάποιο τρόπο και να βάλεις μπέρτα να πας να τους πιάσεις εσύ?

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Πας αστυνομία και δίνεις το υλικό. Ίσως σε συνδιασμός με άλλες ληστείες που έχουν κάνει πάνε κάποια στιγμή μέσα

Μετά βάζεις πόρτα ασφαλείας και καλύτερα παράθυρα, συναγερμό κλπ ώστε να αποτραπούν μελλοντικές απόπειρες.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μας πεις τι εννοείς όταν λες ότι θες να κάνεις κάτι μόνος σου. Να τους εντοπίσεις με κάποιο τρόπο και να βάλεις μπέρτα να πας να τους πιάσεις εσύ?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, Badluck777 είπε

Εντωμεταξύ, θα μπορούσα κάπως να βγάλω άδεια οπλοφορίας, με τον ισχυρισμό ότι κινδύνευσε η αρτιμέλεια και η οικεία μου;

δεν θελεις να εχεις οπλο. Εσυ δεν ξερεις καν να το κρατησεις, αλλα αυτος που θα ερθεις αντιμετωπος πολυ πιθανα το εχει χρησιμοποιησει πολλες φορες.
Να κανεις μηνυση , και να σηκωσεις το video στο youtube.

Επεξ/σία από andreaspA
  • Sad 1
Δημοσ.
On 27/01/2024 at 15:47, Badluck777 said:

Εντωμεταξύ, θα μπορούσα κάπως να βγάλω άδεια οπλοφορίας, με τον ισχυρισμό ότι κινδύνευσε η αρτιμέλεια και η οικεία μου;

αλλο οπλοφορία αλλο οπλοκατοχη και γενικώς δεν το εχεις οποτε ασε αυτες τι σκεψεις μπας και κυριως την γλητωσεις εσυ απο καμια ξώφαλτση.

ααα και πηγαινε αστυνομία να δηλωσεις την διαρρηξη τωρα 27 μερες μετά μπορει και να σε αγνοήσουν, δεν θα τους κατηγορουσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...