Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 minutes ago, filipprin said:

Εφοσον λοιπον δεν υπαρχει ενεργο συμβολαιο και ζητηθει το ακινητο απο τον ιδιοκτητη απο που προκυπτει οτι μπορει να παρει μηνες η χρονια η διαδικασια????

Αν ο νοικάρης δεν φύγει από μόνος του - κάτι σχεδόν σίγουρο μια και τώρα πληρώνει χαμηλό ενοίκιο - τόσο θα πάρει μέχρι να οριστεί δικάσιμος, τυχόν αναβολές, να γίνει η δίκη, να βγει απόφαση(κάποιοι δικαστές καθυστερούν επίτηδες μέχρι και 2,5 χρόνια να εκδώσουν αποφάσεις), και τέλος πάντων να πάρει στα χέρια του εκτελεστό τίτλο ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στη νόμιμη έξωση. Προφανώς δεν έχεις ιδέα από δικαστήρια.

Και μη μου πεις για διαταγή απόδοσης μισθίου(έξωση εξπρές), δεν είναι εφικτή στην περίπτωση που συζητάμε γιατί προϋποθέτει καθυστερούμενα ενοίκια.

Δημοσ.
9 minutes ago, filipprin said:

ΟΚ αρα δεν ειναι ζητημα νομου αλλα χρονου εκδοσης δικαστικης αποφασης.Υπο κανονικες συνθηκες ζητημα 2-3 μηνων........

Στην πραγματικότητα 5-6 μήνες minimum.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι θα κάναμε αν δεν είχαμε τον Josh να μας ανοίγει τα μάτια σε αυτό το φόρουμ!!! Είχα την εσφαλμένη εντύπωση ότι η γον. παροχή μετρητών πάει με 10%, για αυτό και σκαρφίστηκα την όλη διαδικασία, αλλά αυτό το ποσοστό αφορά μόνο χρήματα "από το σεντούκι".

Είναι σίγουρο ότι όπως το σκέφτηκα έχει πολύ μεγαλύτερη φασαρία; Τα ίδια δικαιολογητικά πάνω - κάτω δεν θα χρειαστούν και για τις δύο πράξεις (γον. παροχή και πώληση); Σίγουρα θέλει επιπλέον φορολογική ενημερότητα για μένα, που δεν την έχω, αλλά θα παρακρατηθεί από το τίμημα (δεν πιστεύω να θέλει και ασφαλιστική ενημερότητα, που επίσης δεν έχω; )

Δηλαδή δεν θα μπορούσε να γίνουν και τα δύο συμβόλαια την ίδια μέρα από τον ίδιο συμβολαιογράφο; Άλλωστε και η γον. παροχή μετρητών πάλι συμβολαιογραφικά δεν πρέπει να γίνει (δεν γλυτώνει κανείς την αμοιβή θέλω να πω, που άλλωστε μιλάμε για αντικειμενική 50Κ, αγοραία 100Κ, δηλ μικρά σχετικά ποσά); Επίσης διάβασα στο internet ότι καμιά φορά δημιουργούνται προβλήματα από τις εφορίες για τα μετρητά.

Επομένως η μισθωτική σχέση συνεχίζεται και μετά την πώληση, μεταξύ ενοικιαστή και νέου ιδιοκτήτη. Το εξώδικο για την καταγγελία της μίσθωσης και στη συνέχεια η αγωγή έξωσης, μπορούν να γίνουν από εμένα τώρα και να τα συνεχίσει ο νέος ιδιοκτήτης ή σε αυτή την περίπτωση πρέπει να τελεσιδικήσει η έξωση για να προχωρήσει η μεταβίβαση, οπότε καλύτερα για όλους να τα ξεκινήσει ο νέος ιδιοκτήτης αφού το πάρει νοικιασμένο;

Επεξ/σία από Balrog
Δημοσ.

Η γονική παροχή μετρητών ούτε συμβολαιογραφική πράξη απαιτεί, ούτε κάποιο δικαιολογητικό, ούτε έχει κάποιο κόστος, μια απλή δήλωση απαιτεί μόνο που γίνεται ηλεκτρονικά μέσω taxis, και φυσικά μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό του γονέα σε λογαριασμό του τέκνου.

Επίσης δεν ξέρω αν μπορεί να ξεκινήσει διαδικασίες έξωσης ο τωρινός ιδιοκτήτης και να τις συνεχίσει ο νέος, δικηγόρο να ρωτήσεις που ούτως ή άλλως θα τον χρειαστείς στην περίπτωση έξωσης.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...