Προς το περιεχόμενο

Αγορά smart tv 75”-85” γνώμες


Mixalis.85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα στην ομάδα,

Ανοίγω αυτό το topic σχετικά με την επερχόμενη ανανέωση που θα κάνω στην τηλεόραση μου & στο home cinema του σπιτιού.. 

Από το 2010 είμαι κάτοχος μιας 50αρας lg plasma & ενός home cinema 5.1 της lg επίσης. Ξεκινώντας πριν μερικές εβδομάδες να κάνω την πρώτη έρευνα στις νέες τεχνολογίες των τηλεοράσεων μιας και άκουγα όλα αυτά τα χρόνια όπου δεν είχα ασχοληθεί για led, oled, qled , neo qled ώστε να δω προς τα που θα βαδίσω..

Αν τα διάβασα & αν τα  κατάλαβα σωστά και επίσης αν αυτά τα σαιτ που διάβασα δεν λειτουργούσαν παραπλανητικά για να προωθήσουν κάτι της επιλογής τους , η τελευταία και πιο σύγχρονη τεχνολογία σε τηλεοράσεις είναι η «ΝEO QLED”.. 

Βέβαια  δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η τελευταία  τεχνολογία έχει απαραίτητα μόνο θετικα απέναντι σε παλαιότερες ή ότι υπερτερεί σε όλα (φαντάζομαι)..

Γενικά το μπατζετ που είμαι διατεθημένος να δώσω έχει ένα ταβάνι κοντα στα 2 χιλιάρικα.. (βέβαια αν μου πει κάποιος ότι με 100-200 παραπάνω παίρνεις την τάδε που είναι πολύ καλύτερη επιλογή τότε θα κάνω πίσω και θα δώσω κ το κάτι παραπάνω αλλά όχι πολύ παραπάνω..)

Την τηλεόραση θα την χρειαστώ για λίγο απ όλα.. ταινίες/ σειρές / αθλητικά / μουσική (μιας και θα είναι στο κεντρικό σαλόνι) και ps5..

· Σίγουρα δε θέλω να πάω σε 8k μιας και εκεί οι τιμές ξεφεύγουν , συν ότι δεν θα το αξιοποιήσω.. 

· Σίγουρα θέλω να είναι τουλάχιστον 120hz ο ρυθμός ανανέωσης 

· Όσο αφορά τις ίντσες είμαι προς τις 75”.. (σκέφτηκα και λίγο τις 85”, δεν το έχω αποκλείσει απλά πιστεύω ότι θα είναι υπερβολή)

· Και όσο αφορά την εταιρία κλείνω προς Samsung & σαν δεύτερη αλλά μακρινή επιλογή την LG-Sony 

Η τηλεόραση που έχω ξεχωρίσει με τα χαρακτηριστικά που θέλω είναι η παρακάτω:

https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/samsung-neo-qled-tv-75qn85c-75-4k-ultra-hd_4176847

Πρωτον, Τι γνώμη έχετε για την συγκεκριμένη τηλεόραση που έχω ξεχωρίσει ;

Δεύτερον, από εσάς που είστε γνώστες, συμφωνείται να πάω σε NEO QLED; γιατί έχω & 1-2 φίλους που μου λένε ότι η τοπ τεχνολογία είναι η OLED & όχι η NEO QLED.. 

και εξαιτίας εκείνων έψαξα όμοια χαρακτηριστικά σε oled και βρήκα την παρακάτω (όπου βέβαια είναι αρκετά ακριβότερη με την διαφορά κυρίως στα hz της οθόνης και στο βάρος της πέρα της τεχνολογίας)

https://www.plaisio.gr/tileoraseis/tvs/samsung-oled-tv-77s90c-77-4k-ultra-hd_4176421

 

Τρίτον, ένα χαρακτηριστικό που θέλω σίγουρα να έχει η νέα μου τηλεοραση είναι ο οπίσθιος φωτισμός που έχω δει ότι έχουν κάποιες, όπου αλλάζει το χρώμα  πίσω στον «τοίχο» ανάλογα με το τι δείχνει η τηλεόραση.. αυτό βέβαια δε ξέρω αν το έχουν ενσωματωμένο σα δυνατότητα κάποιες τηλεοράσεις από μόνες τους ή αν το φτιάχνουν όπου το έχω δει με την κλασσικη ledοταινια της govee.. 

 

 

Και μόλις καταλήξω στην τηλεόραση μετά θα προχωρήσω και την επιλογή μιας soundbar όπου και εκεί υπολογίζω να δώσω ένα ποσό στο χιλιάρικο ώστε να πετύχω έναν πολύ καλό για τα συγκεκριμένα χρηματικά δεδομένα πάντα ήχο.. εκεί χωρίς να έχω ψαχτεί αν αξίζει η αγορά του η αν πληρώνω καθαρά τη μαρκα , έχω βάλει στα “αγαπημένα” του Σκρουτζ το παρακάτω σετ της Sonos τα 5,1 

 

https://www.websupplies.gr/sonos-5-1-premium-immersive-set-soundbar-sonos-beam-gen2-2x-sonos-one-sl-subwoofer-sonos-sub-gen3-bl?skr_prm=WyI4MzM5ZmE3ZS1kN2E4LTQ0NGQtYjFhNC0yYzlmMTU4MTcwODEiLDE3MDY1NzUzOTAyODcseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

 

Τα συγκεκριμένα ηχεία είχαν πέσει στα 1200-1300 αν θυμάμαι καλά επι Black Friday όποτε πιστεύω ότι κάποια στιγμή θ τα ξαναδούμε σε αυτές τις τιμές, γιατί 1700€ δεν θα κάτσω να δώσω..

 

Γενικά την κίνηση για αγορά του πακέτου ΤV & soundbar θα την κάνω σε κανα 2μηνο οποτε πιθανών να έχουν πέσει και λίγο οι τιμές, απλά κάνω την έρευνα αγοράς από τώρα να έχω στο στόχαστρο 3-4 κομμάτια ώστε να εστιάζω μόνο εκεί σε πιθανές αυξομειωσεις τιμών ώστε να βρω από εκεί κ πέρα το σωστό timming για την αγορά τους..

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η επιλογή τεχνολογίας και κατ επέκταση τηλεόρασης εξαρτάται από τη χρήση που θα κάνεις. 

Πόση είναι η απόσταση θέασης απο την τηλεόραση για να δεις το πιο βασικό τι μέγεθος ταιράιζει καλύτερα.

Τις συνθήκες φωτισμού του χώρου καθώς και αν μπορουν να ελεγχθούν? 

Υπάρχεί κάπιοα χρήση που σε ενδιαφέρει πολύ περισσότερο απο τις υπόλοιπες πχ gaming ή ταινίες ?

Γνωρίζεις για το burn in των oled και την μικρή πλέον ειδική μεταχίρηση που χρειάζονται?

Για soundbar στα 1000 περίπου €  σαν βασικές επιλογές JBL Bar 1300 και 1000, Samsung HW-Q990C, Polk Audio MagniFi MAX SR Soundbar 400W 5.1 και ίσως Klipsch Cinema 800 μαζί με τα πίσω ηχεία. Πάλι η επιλογή πάει ανάλογα με τα δικά σου δεδομένα.

Υπάρχει πάντα η επολιγή του old school home cinema με ενισχυτή και παθητικα ηχεία οπου σε καινουργια ή μτχ για λίγο καλύετρα μπορέις να βρείς επιλογές στο budget σου. Θα έχεις σαφώς ανώτερο πιοτικά ήχο απο soundbar και τη δυνατότοτηα της καλύτερευσης και προσθήκης του συστήματος αλλά αναγκαστικά θα έχεις το πρόβλημα των καλωδίων και του σωστού στησίματος.

Αν θες ευκολία, να μην ασχοληθείς με καλώδια και μια ιδέα απο atmos στο budget σου μαλλόν κοιτάς για soundbar, αν βασικό κριτήριο επιλογής είναι η πιοότητα ήχου, μπορείς να διαχειριστεις τα καλώδια και το έξτρα μέγεθος ηχείων και υπάρχει το ενδεχόμενο σε βάθος χρόνου η αναβάθμιση χτίζεις ένα βασικό 5.1 με ενισχυτή και παθητικα ηχεία με βλέψη για 7,1/7,2 atmos κλπ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα φιλε μ & ευχαριστώ για το χρόνο σου

η χρήση της τηλεόρασης κυρίως θα είναι για ταινίες / σειρές / αθλητικά  & σε δεύτερο χρόνο έρχονται η μουσική και το gaming.. 

Όσο αφορά το θέμα «απόσταση θέασης» είναι αρκετα μεγάλο το σαλόνι , η απόσταση του καναπέ είναι στα 3-4 μέτρα και πέρα από αυτού πίσω από τον καναπέ είναι τραπεζαρία και κουζινα σε μεγαλύτερο «βαθος» , όποτε θέλω να πάω σε αυτές τις ίντσες (75αρες έχω δει από κοντα σε σπίτια φίλων και πιστεύω ότι είναι το κατάλληλο μέγεθος.. 85αρα δεν έχω δει σε σπίτι πως δείχνει, έχω δει μόνο σε κατάστημα όπου νομίζω μου φάνηκε αρκετα μεγάλη και εκεί ποσό μαλλον εντός σπιτιού.. βέβαια είμαι κ της άποψης ότι οι ίντσες συνηθίζονται αλλιώς θα είχαμε μείνει με τις 40αρες και τις 32αρες κάποτε..και σίγουρα δε μεγάλωσαν τα σπίτια ώστε κάθε σπίτι να κοιτάει τουλάχιστον 50αρα τη σημερινη εποχή)

Οαο αφορά της συνθήκες φωτισμού, το σαλόνι είναι αρκετα φωτεινό θ έλεγα αλλά σίγουρα θέλω και μια σουπερ εικόνα όταν θα προβάλλονται ταινίες στο σκοτάδι..

Οσο για το burn in που λες ,φαντάζομαι είναι το χαρακτηριστικό όπου μένει «αποτύπωμα» κάποιο είδους καρε να το πω έτσι και φεύγει μετά από λίγα λεπτά; Αν είναι αυτό το συναντώ και στην plasma που έχω τώρα του 2010 και θυμάμαι το έλεγαν από τότε που πάλι είχα ασχοληθεί να δω τι παίζει με τεχνολογίες, έρευνα αγοράς κλπ, όπου αυτό δε αυτά τα χρόνια και που το έχω παρατηρήσει δεν μου κάνει ενοχλητικό.. (δε ξέρω τώρα  αν υπάρχει κάποιου είδους επικυνδινοτητα που μπορεί να εμφανιστεί..)

Για την ήχο και τα soundbars / home cinema το μόνο σίγουρο που θέλω είναι να έχω όσο πιο λίγα καλώδια γίνεται.. γιατί με το old school cinema που έχω τώρα 5,1 με ενισχυτή κλπ κλπ έχω μουρλαθεί κ έχω γεμίσει καναλακια όλο το σαλόνι προκειμένου να μην πατάμε & μη φαινονται τα καλώδια των ηχείων που είναι πίσω από τον καναπέ (έχω μεγάλο θέμα με τα καλώδια γενικώς) όποτε ιδανικά  θέλω κάτι καλό ποιοτικά και ασύρματο διαφορετικά αν το μπατζετ για κάτι τέτοιο ξεφεύγει αρκετα θα κοιτάξω να πάω απλά σε μια πολύ καλή soundbar με ένα woofer 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την απόσταση που έχεις είναι σχεδόν μονόδρομος οι 75+ ίντσες. 

Το ιδανικό στην περίπτωσή σου είναι OLED που συνολίκα είναι η καλύτερη  σαν τεχνολογία. Υστερεί λίγο αν θες να δεις ταίνια σε πολύ φωτεινό χώρο. Αλλά σε περιβάλον ελεγχόμενου χαμηλού φωτισμού είναι το καλύτερο λόγο απολύτου μαύρου. Το πρόβλημα είναι ότι οι 75+ oled ξεκινάνε απο 2.500€ περίπου και ξεφεύγει από το budget σου.

Αντίθετα με μία τοπ ΝEO QLED/ min led θα έχεις μεγαλύτερη φωτεινότητα συνολικά άρα και απόδοση σε φωτεινό χώρο αλλά ακόμα και τώρα που η τεχνολογία ειναι σε καλό επιπέδο το τέλειο μαυρο δεν το έχουν και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί βλέπεις το λεγόμενο halo δηλαδή να ξεφεύγει φως από φωτείνα στοιχεία σε μαύρο περιχόμενο πχ σελήνη σε σκοτεινό ουρανό (σε όχι καλές εφαρμογές local dimming ακόμα και σε υπότιτλους στο letterbox, αν και αυτο αντιμετοπίζεται). 

Το burn in είναι το μόνιμο αποτύπωμα το καρέ χωρίς να φεύγει το οποίο το είχαν και οι plasma και σε μεγαλύτερη συχνότητα. Συνήθως συμβαίναι από πολύ φωτεινό στοιχείο μου μένει ακίνητο πολή ώρα στην οθόνη. Πλέον οι τηλεόρασεις έχουν μηχανισμούς αντιμετόπισής του αλλά πρέπει να κάνεις κι εσύ καποια πράγματα. Πχ στο τηλεοπτικό σήμα που μπορεί να έχει ένα σταθερό logo να μην την έχεις ατελείωτες ώρες να δουλεύει σε τέρμα φωτεινότητα ή ανά 4 ώρες η τηλεόραση καλό είναι να σβήνει ώστε να κάνει ένα κύκλο ελέγχου.

Το lg κατά πάσα πιθανότητα ήταν all in one home theater που είχες όλα τα καλώδια και όχι την ποιόητα ανεξάρτητου ενισχυτή με ηχεία. Εφόσον θες λιγότερα καλώδια πας σε soundbar για την ευκολία και έγω είμαι της άποψης ότι ο μέσος χρήστης θα ικανοποηθεί από τον ήχο και φυσικά την λειτουργικότητα της soundbar. Αν ζητάς παραπάνω στον ήχο κάνεις οικονομικές και χωρικές υποχωρίσεις. 

Τώρα υπάρχουν δύο περιπτώσεις ασύρματων ηχείων sυrround πχ samsung που θες μόνο ρεύμα για το κάθε ηχείο ή JBL που τα πίσω εχεία είναι με μπαταρία και κουμπώνουν/φορτίζουν πάνω στην μπάρα όταν δεν τα κάνεις χρήση.     

Επεξ/σία από alexzorb
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/qn90c-qn90cd-qled εναλλακτικα και η 85c

Φιλος των sουndbars δεν ειμαι αλλα στην τηλεοραση μπορει να σταθει σε προβολεα που προτιμω για μεγαλες ιντσες οχι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...