Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

Πρόκειται να πουλήσω ένα ακίνητο τι πρέπει να προσέξω; Επειδή υπάρχει μια αυθαιρεσία έχουμε πει να μου δώσει μια προκαταβολή για να γίνει η τακτοποίηση και μετά να προχωρήσουμε στα συμβόλαια. Με ενα απλό συμφωνητικό θα είμαι καλλυμένος? Mε το ΤΑΠ τι ισχυει τελικα? Επισης τι χαρτια θα χρειαστουν?

Eυχαριστώ εκ των προτέρων,

Επεξ/σία από eidikos33
Δημοσ.

Πλακα κανεις ρε φιλε? περιμενεις απαντηση στο insomnia για το τι χαρτια χρειαζονται για μεταβιβαση ακινητου? Εδω δεν ξερουν να σου απαντησουν οι συμβολαιογραφοι! θα ξερουν οι insomniacs ?

Μονο ο συμβολαιογραφος θα σου πει, και αυτος θα στα αλλαξει δεκα φορες μεχρι να φτασετε στην υπογραφη.

• Like 2
Δημοσ.

Οσον αφορα την προκαταβολη αυτη μπορει να αναφερθει και στο οριστικο συμβολαιο? για να ειμαστε καλυμμενες και οι δυο πλευρες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Οσον αφορα την προκαταβολη αυτη μπορει να αναφερθει και στο οριστικο συμβολαιο? για να ειμαστε καλυμμενες και οι δυο πλευρες

Και η προκαταβολη στο συμβολαιογράφο 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Και η προκαταβολη στο συμβολαιογράφο 

ναι αλλα κοστιζει το προσυμφωνο σε συμβολαιογραφο νομιζω, με ιδιωτικο συμφωνητικο?

Δημοσ.
2 hours ago, eidikos33 said:

Καλημέρα σας,

Πρόκειται να πουλήσω ένα ακίνητο τι πρέπει να προσέξω; Επειδή υπάρχει μια αυθαιρεσία έχουμε πει να μου δώσει μια προκαταβολή για να γίνει η τακτοποίηση και μετά να προχωρήσουμε στα συμβόλαια. Με ενα απλό συμφωνητικό θα είμαι καλλυμένος? Mε το ΤΑΠ τι ισχυει τελικα? Επισης τι χαρτια θα χρειαστουν?

Να είσαι καλυμμένος ως προς τι ακριβώς? Αν σου δώσει προκαταβολή με ένα απλό συμφωνητικό αυτός θα μείνει ακάλυπτος, όχι εσύ. Καλυμμένοι και οι δύο θα είστε μόνο αν η προκαταβολή δοθεί με προσύμφωνο σε συμβολαιογράφο.

Όσο για το ΤΑΠ έχει καταργηθεί η γραφειοκρατία της έκδοσης του πιστοποιητικού, αλλά αν έχεις χρέη ΤΑΠ δεν θα τα γλιτώσεις, μετά τη μεταβίβαση θα πάνε στην εφορία.

Όσο για το τι ακριβώς χαρτιά θα χρειαστούν είχαν πει ότι από αρχές 2024 τα δικαιολογητικά θα τα συγκεντρώνει ο συμβολαιογράφος του αγοραστή αφού τον εξουσιοδοτήσεις, δεν ξέρω μπήκε σε ισχύ αυτό. Όπως και να χει, μόνο ο συμβολαιογράφος μπορεί να σου δώσει απάντηση.

3 minutes ago, eidikos33 said:

ναι αλλα κοστιζει το προσυμφωνο σε συμβολαιογραφο νομιζω, με ιδιωτικο συμφωνητικο?

Είπαμε, το ιδιωτικό συμφωνητικό δε καλύπτει κανέναν.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

Εσενα τι σε νοιζει τα συμβολαιογραφικα ειναι του αγοραστη, αυτος θελει προκαταβολή αυτος θα πληρωσει τον συμβολαιογράφο 

Δημοσ.
2 minutes ago, NikosKallithea said:

Εσενα τι σε νοιζει τα συμβολαιογραφικα ειναι του αγοραστη, αυτος θελει προκαταβολή αυτος θα πληρωσει τον συμβολαιογράφο 

Του αγοραστή είναι τα συμβολαιογραφικά για την πώληση, το κόστος του προσύμφωνου είναι κάτι έξτρα και το χρεώνεται αυτός που το επιθυμεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αυτος δεν το επιθυμει.

53 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Να είσαι καλυμμένος ως προς τι ακριβώς? Αν σου δώσει προκαταβολή με ένα απλό συμφωνητικό αυτός θα μείνει ακάλυπτος, όχι εσύ. Καλυμμένοι και οι δύο θα είστε μόνο αν η προκαταβολή δοθεί με προσύμφωνο σε συμβολαιογράφο.

Όσο για το ΤΑΠ έχει καταργηθεί η γραφειοκρατία της έκδοσης του πιστοποιητικού, αλλά αν έχεις χρέη ΤΑΠ δεν θα τα γλιτώσεις, μετά τη μεταβίβαση θα πάνε στην εφορία.

Όσο για το τι ακριβώς χαρτιά θα χρειαστούν είχαν πει ότι από αρχές 2024 τα δικαιολογητικά θα τα συγκεντρώνει ο συμβολαιογράφος του αγοραστή αφού τον εξουσιοδοτήσεις, δεν ξέρω μπήκε σε ισχύ αυτό. Όπως και να χει, μόνο ο συμβολαιογράφος μπορεί να σου δώσει απάντηση.

Είπαμε, το ιδιωτικό συμφωνητικό δε καλύπτει κανέναν.

Ειχε συνταξει ενα προσυμφωνο που ανεφερε οτι αν δεν ολοκληρωθει η μεταβιβαση μεχρι την ταδε ημερομηνια θα εχει επιπτωσεις οτι θα πρεπει να δωσω την προκαταβολη διπλη πισω 

Επεξ/σία από eidikos33
Δημοσ.
44 minutes ago, eidikos33 said:

Ναι αυτος δεν το επιθυμει.

Ειχε συνταξει ενα προσυμφωνο που ανεφερε οτι αν δεν ολοκληρωθει η μεταβιβαση μεχρι την ταδε ημερομηνια θα εχει επιπτωσεις οτι θα πρεπει να δωσω την προκαταβολη διπλη πισω 

Δες εδώ:

Μπορώ να υπογράψω προσύμφωνο σαν ιδιωτικό συμφωνητικό;

Ο πωλητής και ο εν δυνάμει αγοραστής ενός ακινήτου μπορούν να υπογράψουν άτυπα ένα προσύμφωνο ως ιδιωτικό συμφωνητικό, όμως αυτό δεν θα έχει νομική ισχύ σε περίπτωση διαφωνίας.

https://homi.com.gr/el/blog/buying/prosimfono/

Δες επίσης το παρακάτω link που τα λέει αναλυτικά στην ενότητα "Β. ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ":

https://www.iter-legis.gr/analyseis/agora-akinitou/

• Thanks 1
Δημοσ.
4 hours ago, eidikos33 said:

Καλημέρα σας,

Κάνε αναζήτηση Δικαιολογητικά πώλησης ακινήτου για να πάρεις μια ιδέα. Το ΤΑΠ έχει καταργηθεί. Μια χαρά είναι και το ιδιωτικό συμφωνητικό. Αν δεν έχει πρόβλημα ο αγοραστής με αυτό, εσύ γιατί να έχεις;

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, eidikos33 said:

το ταπ το εχω ηδη πληρωμενο. πρεπει να βαλω δικηγορο εγω σαν πωλητης η δεν ειναι τοσο σημαντικο?

Σημαντικό μπορεί να είναι (ειδικά σε ορισμένες περιπτώσεις). Υποχρεωτικό, πάντως, δεν είναι. Εσύ θα αποφασίσεις.

Δημοσ.
8 hours ago, eidikos33 said:

Καλημέρα σας,

θα μπορούσες να γνωρίσεις και σε εμάς τέτοιους αγοραστές που δίνουν εύκολα προκαταβολές ενώ το ακίνητο έχει θέματα ......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

θα μπορούσες να γνωρίσεις και σε εμάς τέτοιους αγοραστές που δίνουν εύκολα προκαταβολές ενώ το ακίνητο έχει θέματα ......

Υπάρχουν, είχα βρει κι εγώ.😄
Χωρίς καν να ψάξω.

Επεξ/σία από panosena

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...