Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, Dinos1973 said:

θα μπορούσες να γνωρίσεις και σε εμάς τέτοιους αγοραστές που δίνουν εύκολα προκαταβολές ενώ το ακίνητο έχει θέματα ......

Εδώ στέλνουν λεφτά σε Νιγηριανούς πρίγκηπες, θα κολλήσουν στις προκαταβολές ακινήτων λες; Όσο για τα ακίνητα η πλειοψηφία έχει θέματα, λίγα είναι αυτά που δεν χρειάζονται να τακτοποιηθεί απολύτως τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/1/2024 στις 3:26 ΜΜ, eidikos33 είπε

το ταπ το εχω ηδη πληρωμενο. πρεπει να βαλω δικEs;yηγορο εγω σαν πωλητης η δεν ειναι τοσο σημαντικο?

Εσύ σαν πωλητής να τον κάνεις τι το δικηγόρο; Να ελέγξει αν έχει νομικό ελάττωμα αυτό που πουλάς; Δεν χρειάζεσαι δικηγόρο. Ο αγοραστής χρειάζεται τουλάχιστον για να του κάνει έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο (κι αν έχει μυαλό και πιο ουσιαστικό έλεγχο). Εσύ πρέπει να βρεις ικανό μηχανικό. Και κατά το δυνατόν γρήγορο. Για τακτοποιήσεις, σωστό τοπογραφικό αν χρειάζεται, Κ.Η.Δ., Η.Τ.Κ., βεβαιώσεις Τ.Α.Π. (το ότι το πλήρωσες προφανώς για πέρυσι δεν λέει πολλά μέχρι πρότινος ήταν ΓΟΛΓΟΘΑΣ να πάρεις τη γ@μωβεβαίωση, ΠΟΛΥ πρόσφατα μόνο κάτι άλλαξε νομίζω), κτηματογραφικά αποσπάσματα (ή Π.Κ.Α. ανάλογα τη φάση που βρίσκεται η κτηματογράφηση στην περιοχή) και ίσως κάτι ακόμα που μου διαφεύγει (συν πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ για τα 5 προηγούμενα χρόνια που προϋποθέτουν την εξόφλησή του εννοείται ένα ακόμα που μου διέφυγε). Αν είσαι τυχερός αυτά θα είναι λίγο πιο απλά γιατί πάλι πολύ πρόσφατα ξεκίνησε ο "φάκελος ακινήτου" από όπου αναζητά αυτέπαγγελτα ο συμβολαιογράφος όσα χρειάζονται. Δεν ξέρω σε ποιό βαθμό δουλεύει γιατί από "παπατζιλίκι" σε αυτό το θέμα έχουμε χορτάσει 4-5 φορές τα τελευταία χρόνια. Συμφωνήστε λοιπόν με τον αγοραστή και αναθέστε και σε καλό συμβολαιογράφο. Εσύ σαν πωλητής, αν έχεις την ατυχία να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας το πιο δύσκολο κομμάτι που θα αντιμετωπίσεις είναι οι ενημερότητες (ασφαλιστική+φορολογική). Αν δεν είσαι ή αν ανήκεις στο 5-10% που δεν χρωστάει τίποτα τότε συγχαρητήρια για το κατόρθωμα μόλις γλίτωσες ένα μπελά.

Να ετοιμάζεσαι για μια αναμονή 2-3 μηνών αν σταθείς τυχερός και όλα κυλήσουν ταχύτατα. Θα σου πω μόνο ότι το περασμένο καλοκαίρι χρειάστηκα 2,5 μήνες μέχρι την υπογραφή συμβολαίου για αγορά σε ένα αδόμητο οικοπεδάκι εντός σχεδίου (εγώ αγοραστής) με μεσολάβηση μεσίτη/μηχανικού και κανονικό "καλολαδωμένο μηχανισμό", μεταξύ οικοδομικού συνεταιρισμού-μηχανικού/μεσίτη-έμπειρης συμβολαιογράφου (δικής τους) και δικηγόρου πάλι δικού τους που ανέλαβε και τον έλεγχο. Πιο γρήγορα δεν θα μπορούσε να πάει δηλαδή και πάλι χρειάστηκαν 2,5 μήνες. Καλοπούλητο.

Επεξ/σία από theopan
Δημοσ.

Αν θελει ο αγοραστης μπορει να σου κρατησει τα παντα στο συμβολαιο, αυθαιρεσιες, μηχανικους, ενφια κλπ. Εδωσα πριν 2 χρονια ακινητο και ολα τα παραπανω κρατηθηκαν στο συμβολαιο. Προκαταβολη πηραμε με ιδιωτικο συμφωνητικο το οποιο αν δεν κανω λαθος εχει οριο στα χρηματα σε σχεση με το προσυμφωνο

Δημοσ.

Προσοχή στην προκαταβολή, εφόσον θα συμψηφιστεί με το τελικό τίμημα στο συμβόλαιο, είναι υποχρεωτικό να είναι πλέον μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, elgol είπε

Αν θελει ο αγοραστης μπορει να σου κρατησει τα παντα στο συμβολαιο, αυθαιρεσιες, μηχανικους, ενφια κλπ. Εδωσα πριν 2 χρονια ακινητο και ολα τα παραπανω κρατηθηκαν στο συμβολαιο. Προκαταβολη πηραμε με ιδιωτικο συμφωνητικο το οποιο αν δεν κανω λαθος εχει οριο στα χρηματα σε σχεση με το προσυμφωνο

Τι σημαίνει "κρατήθηκαν στο συμβόλαιο"; Όλα αυτά είναι ευθύνες, υποχρεώσεις και έξοδα του πωλητή. Ο αγοραστής έχει ως μόνες υποχρεώσεις την πληρωμή του ΦΜΑ και των συμβολαιογραφικών εξόδων (και μεταγραφής αμέσως).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...