Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα!!

Ανοιξα κι εγω λογ στην Αλφα δυστυχως , καθως ειναι απαραιτητο για την  νεα μου εργασια...

Εκανα την διαδικασια μεσω της εφαρμογης, καταθεση δικαιολογητικων και βιντεοκληση, βεβαιωσεις κτλ κτλ  κι ολα καλα.

Επειδη διαβαζω σημεια κ τερατα για την Αλφα και τις χρεωσεις/εξυπηρετηση της και ειμαι σιγουρος οτι ειναι αληθεια. θελω να ρωτησω για καποιες χρεωσεις αν γνωριζουν παιδια εδω , απο προσωπικη τους εμπειρια.

(Εχω στειλει προφανως και στην Αλφα αλλα δε περιμενω απαντηση...)

Καποιες πληροφοριες:

• Ανοιξα λογαριασμο καταθετικο, προνομιακο και οχι μισθοδοσιας. Μισθοδοσιας θα ανοιξω μονο αν ξεκαθαρισω τις χρεωσεις της Αλφα και επισης μονο αν με συμφερει...
  • Εφτιαξα και e banking και εκανα αιτηση και για χρεωστικη φυσικα καρτα , δεν μ εβγαλε καποια επιλογη μεσω της εφαρμογης αν ειναι απλη ή bonus κτλ κτλ.
  • Οποτε, σε ενα ανοιγμα απλου καταθετικου λογαριασμου με αυτα τα χαρακτηριστικα, τι χρεωσεις να περιμενω ( ως αφαιρεση στον 1ο μου μισθο)

Ευχαριστω πολυ πολυ προκαταβολικα!

Επεξ/σία από greekmistis
  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

^

Ο προνομιακός εχει χρεώσεις.

Η χρεωστική πάλι εχει μια εφάπαξ χρέωση.

Ολα αυτα δεν ειναι κρυφα, γιατί δεν διαβάζεις το τιμοκατάλογο της τράπεζας

Δημοσ.
1 hour ago, greekmistis said:

Επειδη διαβαζω σημεια κ τερατα για την Αλφα και τις χρεωσεις/εξυπηρετηση της και ειμαι σιγουρος οτι ειναι αληθεια. θελω να ρωτησω για καποιες χρεωσεις αν γνωριζουν παιδια εδω , απο προσωπικη τους εμπειρια.

Όλα αυτά που έχεις διαβάσει είναι περιπτώσεις ατόμων που άνοιξαν λογαριασμό σε κατάστημα, και μαζί με τα χαρτιά ανοίγματος λογαριασμού τους πάσαραν και διάφορα άλλα που αφορούσαν χρεώσιμα πακέτα υπηρεσιών και ασφάλιση.

Στη δική σου περίπτωση που από ότι λες απλά άνοιξες λογαριασμό, απλά δες τον τιμοκατάλογο της τράπεζας.

Δημοσ.

Ανοιξα κι εγω λογ στην Αλφα δυστυχως , καθως ειναι απαραιτητο για την  νεα μου εργασια...

Μισθοδοσιας θα ανοιξω μονο αν ξεκαθαρισω τις χρεωσεις της Αλφα και επισης μονο αν με συμφερει...

Αυτά τα δύο δε δένουν μαζί. Για τη δουλειά θέλεις λογαριασμό μισθοδοσίας. Θεωρητικά μπορείς να στείλεις σε οποιονδήποτε τύπο λογαριασμού, ακόμα και σε άλλη τράπεζα, αλλά αν ο εργοδότης σου ήταν ανοιχτός σε κάτι τέτοιο, δε θα ήταν «απαραίτητο» για τη νέα εργασία. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

^

Ο προνομιακός εχει χρεώσεις.

Η χρεωστική πάλι εχει μια εφάπαξ χρέωση.

Ολα αυτα δεν ειναι κρυφα, γιατί δεν διαβάζεις το τιμοκατάλογο της τράπεζας

εχω διαβασει αρκετα πραγματα στο site για τιμοκαταλογους, κ η αληθεια ειναι δεν εχω βρει χρεωσεις κ τιμοκαταλογο για απλους καταθετικους-προνομιακους.

Αντιθετα εχω βρει για Μισθοδοσιας πχ κ καποιες χρεωσεις ειναι τελειως κουφες.... 

Τελος, δεν μ εδωσαν επιλογη οταν ανοιξα λογ μεσω της εφαρμογης, να επιλεξω τι ειδος χρεωστικης θελω κ προφανως, εξυπηρετηση πελατων δεν πετυχαινεις για να παρεις διευκρινισεις.

1 ώρα πριν, Haldol είπε

Αυτά τα δύο δε δένουν μαζί. Για τη δουλειά θέλεις λογαριασμό μισθοδοσίας. Θεωρητικά μπορείς να στείλεις σε οποιονδήποτε τύπο λογαριασμού, ακόμα και σε άλλη τράπεζα, αλλά αν ο εργοδότης σου ήταν ανοιχτός σε κάτι τέτοιο, δε θα ήταν «απαραίτητο» για τη νέα εργασία. 

Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητο να ειναι μονο μισθοδοσιας. Εδωσα στο HR τον καταθετικο-προνομιακο, τον οποιο ανοιξα πολυ αμεσα, αλλα δεν μου ανεφεραν κατι. Εκτος αν δεν εδωσαν σημασια. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greekmistis είπε

εχω διαβασει αρκετα πραγματα στο site για τιμοκαταλογους, κ η αληθεια ειναι δεν εχω βρει χρεωσεις κ τιμοκαταλογο για απλους καταθετικους-προνομιακους.

Το Googlαρισα για σενα

https://www.google.com/search?q=χρεωσεις+λογαριασμου+bonus+alpha+bank&oq=χρεωσεις+λογαριασμου+bonus+aloha+&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqCQgBECEYChigATIGCAAQRRg5MgkIARAhGAoYoAEyCQgCECEYChigAdIBCTI4MTkwajBqNKgCALACAA&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

Δημοσ.

Η κάρτα αν είναι μια bonus που έχουν σε χρεώνουν 12 ευρώ το έτος. Προσοχή εάν στην σελίδα τους έκανες κάποιο click οτι εχεις διαβάσει και αποδέχεσαι όρους μην γράφουν τίποτα για ασφαλιστικά πακέτα. Είχα πάει πρόσφατα σε κατάστημα για ενεργοποίηση αδρανούς λογαριασμού και πήγαν να μου πουλήσουν ασφαλιστικό κλοπής και κατοικίας και αρνήθηκα, μου έβαλαν και πακέτο ασφάλισης κάρτας το οποίο ακύρωσα στην συνέχεια. Για τα υπόλοιπα κόστη δες τον τιμοκατάλογο της τράπεζας. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

ευχαριστω αλλα δε γνωριζω αν ο λογ ειναι bonus ή αν η χρεωστικη μου θα ειναι η bonus.... Δε θυμαμαι να συμφωνησα σε οτιδηποτε με ..bonus...χαχα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, greekmistis είπε

ευχαριστω αλλα δε γνωριζω αν ο λογ ειναι bonus ή αν η χρεωστικη μου θα ειναι η bonus.... Δε θυμαμαι να συμφωνησα σε οτιδηποτε με ..bonus...χαχα

Η χρεωστική είναι bonus. Θα έχουνε και άλλες, εμένα μια bonus μου έδωσαν. 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mariosnik_ είπε

Η χρεωστική είναι bonus. Θα έχουνε και άλλες, εμένα μια bonus μου έδωσαν. 

η αληθεια ειναι πως πετυχαινεις καποιον απο εξυπηρετηση , ειτε τηλ ειτε ιμειλ, και να διευκρινισεις πραγματα ή ακομα και να ακυρωσεις πραγματα που δε θες...??!!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, greekmistis είπε

η αληθεια ειναι πως πετυχαινεις καποιον απο εξυπηρετηση , ειτε τηλ ειτε ιμειλ, και να διευκρινισεις πραγματα ή ακομα και να ακυρωσεις πραγματα που δε θες...??!!

Εξαρτάται. Κάποια τα ακυρώνεις από το ebanking πχ κάρτα. Κάποια ίσως από τηλέφωνο ή σε κατάστημα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει κάπου, αλλά σε λογαριασμό μισθοδοσίας που έχω στην άλφα με χρεωστική Εnter Βonus Visa, δεν πληρώνω το 12άρι τον χρόνο καθόλου για την κάρτα ακριβώς επειδή είναι μισθοδοσίας. (Δεν μπορώ να θυμηθώ όμως αν το πλήρωσα την πρώτη φορά όταν πρωτοάνοιξα τον λογαριασμό)

Κάποια στιγμή που τους είχα ρωτήσει μέσω μέιλ γιατί δε βλέπω την εν λόγω χρέωση των 12 ευρώ για τα Alpha alerts (είτε μια φορά ετησίως είτε κάθε μήνα από λίγο) μου απάντησαν (μετά από κάνα μήνα απ' όταν ρώτησα) το εξής. Η απάντηση είναι από τον Νοέμβριο.

Αναφορά σε κείμενο

Σε απάντηση του ηλεκτρονικού μηνύματός σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην κάρτα σας Εnter Βonus Visa  ... δεν υφίσταται χρέωση της υπηρεσίας alert καθώς η υπηρεσία alpha alert στα προϊόντα χρεωστικών καρτών Εnter Βonus Visa και Enter Bonus Mastercard προσφέρεται χωρίς χρέωση.

Η προνομιακή τιμολόγηση 6€ εφάπαξ για ένα έτος αφορά μόνο τις απλές κάρτες Εnter Visa και Enter Mastercard.

Η χρέωση της υπηρεσίας για τις πιστωτικές κάρτες είναι 1€ το μήνα.

Επίσης, από προσωπική πείρα, αν έχεις την υπομονή να περιμένεις στο τηλέφωνο αρκετή ώρα μέχρι να πετύχεις εκπρόσωπο, είναι όντως πολύ εξυπηρετικοί και σε βοηθούν να καταλάβεις τι γίνεται και πώς να κινηθείς. Αν στείλεις μέιλ, θα λάβεις απάντηση, αλλά μην την περιμένεις σύντομα, ένα μήνα μετά συνήθως.

Επεξ/σία από terra45
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, terra45 είπε

Δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει κάπου, αλλά σε λογαριασμό μισθοδοσίας που έχω στην άλφα με χρεωστική Εnter Βonus Visa, δεν πληρώνω το 12άρι τον χρόνο καθόλου για την κάρτα ακριβώς επειδή είναι μισθοδοσίας. (Δεν μπορώ να θυμηθώ όμως αν το πλήρωσα την πρώτη φορά όταν πρωτοάνοιξα τον λογαριασμό)

Κάποια στιγμή που τους είχα ρωτήσει μέσω μέιλ γιατί δε βλέπω την εν λόγω χρέωση των 12 ευρώ για τα Alpha alerts (είτε μια φορά ετησίως είτε κάθε μήνα από λίγο) μου απάντησαν (μετά από κάνα μήνα απ' όταν ρώτησα) το εξής. Η απάντηση είναι από τον Νοέμβριο.

Επίσης, από προσωπική πείρα, αν έχεις την υπομονή να περιμένεις στο τηλέφωνο αρκετή ώρα μέχρι να πετύχεις εκπρόσωπο, είναι όντως πολύ εξυπηρετικοί και σε βοηθούν να καταλάβεις τι γίνεται και πώς να κινηθείς. Αν στείλεις μέιλ, θα λάβεις απάντηση, αλλά μην την περιμένεις σύντομα, ένα μήνα μετά συνήθως.

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! Με βαση την εμπειρια σου, εχει καποιο ιδιαιτερο πλεονεκτημα η διατηρηση λογ Μισθοδοσιας vs καταθετικο ( προνομιακο εχω , καθως δεν θυμαμαι να ειχα αλλη επιλογη...)?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, greekmistis είπε

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! Με βαση την εμπειρια σου, εχει καποιο ιδιαιτερο πλεονεκτημα η διατηρηση λογ Μισθοδοσιας vs καταθετικο ( προνομιακο εχω , καθως δεν θυμαμαι να ειχα αλλη επιλογη...)?

Να σου πω την αλήθεια, έχω μόνο της μισθοδοσίας, οπότε δεν μπορώ να ξέρω κάτι για τον καταθετικό. Όταν άρχισαν να λένε για τις χρεώσεις της eurobank σε καταθετικούς, τους έκανα ένα τηλέφωνο και ρώτησα σε περίπτωση που θέλω να ανοίξω και έναν απλό καταθετικό μέσω e-banking αν θα είχα κάποια χρέωση και μου είπαν ότι εφόσον έχω και τον μισθοδοσίας εκεί, πάλι δε θα έχω κάποια χρέωση για απλό καταθετικό (για προνομιακό φαντάζομαι ότι ίσως ισχύει κάτι άλλο, αλλά δε ρώτησα κιόλας).

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι δεν έχω παρατηρήσει καμιά περίεργη χρέωση έχοντας τον λογαριασμό μισθοδοσίας εκεί και υπάρχει αρκετά χρόνια πια. Σίγουρα, θα σου έλεγα ψάξ' το πριν ανοίξεις για να ξέρεις ακριβώς τι γίνεται, αλλά μην το φοβάσαι και τόσο. Δε νομίζω ότι θα 'χεις πρόβλημα.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, terra45 είπε

Εσύ όμως αναφέρεσαι στην υπηρεσία των alerts που όντως είναι δωρεάν για την bonus. Συνδρομή για την κάρτα σε χρεώνουν κανονικά 12 ευρώ τον χρόνο.

Για να μην πληρώνεις τπτ για την κάρτα τότε πρέπει να έχεις την απλή χωρίς τα alerts (που δεν το συνιστώ), οπότε ναι αν είναι να μη γλιτώνεις το 12άρι είναι προτιμότερη η bonus με τη συνδρομή και τα δωρεάν alerts.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...