Προς το περιεχόμενο

Please wait σε Reset windows 10


george_nbaer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, 

Επειδή είχε γεμίσει ο SSD που είχα το λειτουργικό πάτησα να κάνει reset και να εγκαταστήσει τα windows αλλά σε κάποια φάση έκανε επανεκκίνηση και πλέον μου δείχνει εδώ και κανένα 45 λεπτό please wait με το λογότυπο των windows και δεν κάνει τίποτα.. φοβάμαι να το κλείσω γιατί δεν ξέρω σε τι κατάσταση έχει μείνει. Αλλά δεν αντιδράει καθόλου. Τι μπορώ να κάνω; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου έχει πάνω από μια ωρίτσα που είναι σε αυτή την κατάσταση και δεν έχει ένδειξη καμίας προόδου. Φοβάμαι να τον κλείσω από το κουμπί 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το λαμπάκι του δίσκου αναβοσβήνει καθόλου;

Εγώ θα το άφηνα όλο το βράδυ. Αλλά αν δεν μπορείς σταύρωσε τα δάχτυλα σου και κλειστό. Μετά τράβα του μια καθαρή εγκατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ανάβει καν το λαμπάκι του δίσκου.. δεν κουνάει καθόλου ουσιαστικά του έκανα reset clean γιατί βαριόμουν να ψάχνω windows στικάκια και τέτοιες διαδικασίες 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν για οποιονδήποτε σκληρό δίσκο (SSD ή HDD), ειδικά εάν είναι ο boot δίσκος, δεν είναι καλό να είναι γεμάτος. Τα windows για πολλές διαδικασίες απαιτούν πάντα ένα κομμάτι του δίσκου εκκίνησης να είναι ελεύθερο ή για την εκτέλεση διαφόρων προγραμμάτων των Windows, είτε για την εγκατάσταση ενημερώσεων – αναβαθμίσεων, είτε για την εκτέλεση διαδικασιών repair, recovery, κ.λπ.

Στην περίπτωση ενός SSD τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα επειδή κάθε SSD δίσκος χρειάζεται ελεύθερο χώρο για την εκτέλεση των δικών του αλγορίθμων (Write Amplification, Garbage Collection, κ.λπ.) όταν αντικαθιστά ή διαγράφει δεδομένα. Όταν είναι γεμάτος επηρεάζεται σημαντικά η ταχύτητά του καθώς και η διάρκεια ζωής του.

Η πιθανή αποτυχία εκτέλεσης του reset πιθανώς οφείλεται στους παραπάνω λόγους, οπότε καλό είναι να αποφεύγεται ο δίσκος εκκίνησης να είναι γεμάτος (π.χ. ένα ποσοστό του δίσκου εκκίνησης θα πρέπει να είναι ελεύθερο, περίπου το 20% αυτού).

Πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο USB όπως σου πρότεινε ο φίλος micos000 καθάρισε λίγο το σύστημα χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες των windows (π.χ. με το Disk Cleanup) ή απλά αφαίρεσε κάτι που είναι περιττό μπας και αυξήσεις λίγο τον ελέυθερο χώρο.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

και εγω τις τελευταιες 2 φορες που προσπαθησα να κανω reset μετα απο ώρες κατέληξα να κανω fresh install

ενω στις αρχες στα Windows 10 το reset δουλευε αψογα (ειχα κάνει πολλά reset)  τωρα αποτυγχάνει και ενω δεν το εκανα γιατι είχα κολλήσει κανεναν ιο αλλα επειδή αποτυγχανε επανειλημμενα το Windows update. 

Εχω αρχισει και πιστευω οτι αυτό συμβαίνει οταν αλλάζει versions το λειτουργικό γιατι εκανα reset μετα απο fresh install σε νεο image που κατεβασα και δουλεψε.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...