Προς το περιεχόμενο

Η υπηρεσία delivered by efood εδραιώθηκε το 2023 και αναπτύσσεται περαιτέρω το 2024


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

image.jpeg

Το 2023 αποτέλεσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έτος για το efood, αφού η υπηρεσία delivered by efood, η πρώτη στην κατηγορία της σε ό,τι αφορά στην ελληνική αγορά, κέρδισε την εμπιστοσύνη καταστημάτων και κοινού. Πρόκειται για υπηρεσία διανομής που καλύπτει τις ανάγκες των συνεργαζόμενων καταστημάτων με τον στόλο του efood, εξασφαλίζοντας έτσι άμεση διανομή των παραγγελιών στο χώρο του πελάτη.

Το νέο αυτό μοντέλο αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές το περασμένο έτος, αφού παρατηρήθηκε αύξηση τόσο στον αριθμό των καταστημάτων που το υιοθέτησαν, όσο και στον όγκο παραγγελιών -σε ποσοστό μάλιστα 48% συγκριτικά με το 2022. Το efood μάλιστα διεύρυνε το ωράριο της υπηρεσίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πέρυσι τον Οκτώβριο, προσφέροντας έτσι 24ωρη εξυπηρέτηση με την πόλη της Πάτρας να προστίθεται φέτος.

Η επιτυχία της υπηρεσίας delivered by efood για το 2023 επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι αξιοποιήθηκε από 8.756 καταστήματα σε 21 πόλεις της χώρας με τις Σέρρες, τη Λαμία, την Ρόδο και τη Χαλκίδα να είναι οι τελευταίες προσθήκες στη λίστα γεωγραφικής κάλυψης.

Τα καταστήματα που δείχνουν να προτιμούν περισσότερο την υπηρεσία delivered by efood είναι τα καφέ, τα μίνι μάρκετ και τα ζαχαροπλαστεία. Όσο για τις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού, τα δημοφιλέστερα προϊόντα για το 2023 ήταν τα είδη σούπερ μάρκετ και μικρής λιανικής (μέσω του efood market), τα burgers και ο καφές. Αναγνωρίζοντας δε την ανάγκη των καταναλωτών για είδη σούπερ μάρκετ, το efood πρόσθεσε τη χρονιά που μας πέρασε στη γκάμα του την υπηρεσία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Express για μικρού όγκου παραγγελίες με δυνατότητα επιλογής μέσα από 2.400 προϊόντα και παραλαβή εντός μίας ώρας το πολύ.

image.jpeg

Τα καλύτερα όμως έρχονται και το efood σχεδιάζει για το 2024 μία νέα, ακόμα πιο ευέλικτη υπηρεσία. Ο λόγος για το efood last mile το οποίο θα προσφέρει κάλυψη διανομής παραγγελιών με χρήση του στόλου του efood και σε καταστήματα τα οποία δεν συνεργάζονται με την πλατφόρμα του. Στην πράξη δηλαδή, το efood θα διαθέτει τον στόλο διανομέων του σε κάθε ενδιαφερόμενη εμπορική επιχείρηση για την αποστολή των προϊόντων της, είτε εντός της επόμενης ώρας από την τοποθέτηση της παραγγελίας, είτε μέσα σε δύο ημέρες.

Τα καταστήματα θα έχουν πρόσβαση σε ένα ακόμα κανάλι πώλησης, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν στο κομμάτι της διανομής, κάτι εξαιρετικά χρήσιμο για μικρότερες επιχειρήσεις που δε διαθέτουν σχετική υποδομή. Όσο για τους καταναλωτές, εκείνοι θα είναι σε θέση να παρακολουθούν την εξέλιξη της παραγγελίας τους σε πραγματικό χρόνο μέσω live tracking και μάλιστα χωρίς να πρέπει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή του efood. Για οποιαδήποτε βοήθεια δε, στη διάθεση τους θα βρίσκεται η ομάδα υποστήριξης του efood.

Οι εξελίξεις αυτές εκτός από τα καταστήματα και το αγοραστικό κοινό θα ωφελήσουν και τον κλάδο των διανομέων. Το delivered by efood έθεσε τις βάσεις, συμβάλλοντας στην αύξηση των θέσεων εργασίας για τους διανομείς κατά 44% μέσα στο 2023, με τις δαπάνες για τη μισθοδοσία τους να ξεπερνούν τα €17 εκατ. Οι αυξητικές τάσεις προβλέπεται να συνεχιστούν και το 2024 με το efood να προγραμματίζει ήδη την αύξηση του δυναμικού διανομέων κατά 20% μέσω νέων προσλήψεων.

Οι υπηρεσίες του efood αν μη τι άλλο αποπνέουν δυναμική, επιβεβαιώνοντας την εικόνα μίας ταχύτατα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας που βρίσκει διαρκώς τρόπους να διευκολύνει το κοινό της σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...