Προς το περιεχόμενο

Το ασύρματο έξυπνο κουδούνι Aqara G4 θα γίνει ο… concierge του σπιτιού σας!


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Members

image.png

Με τα οικοσυστήματα smart home να διευρύνονται, ολοένα και περισσότερες συσκευές αποκτούν έξυπνες δυνατότητες, ενισχύοντας η καθεμία με τον τρόπο της την καθημερινότητά μας, τόσο στον τομέα της άνεσης, όσο και σε εκείνον της ασφάλειας. Λίγα είναι εκείνα τα προϊόντα ωστόσο που μπορούν να ισχυριστούν ότι τα καταφέρνουν εξίσου καλά και στους δύο και το ασύρματο έξυπνο κουδούνι Aqara G4 είναι ένα εξ αυτών, προσφέροντάς σας πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα από καθετί συμβαίνει μπροστά στην είσοδο του χώρου σας (σπίτι, γραφείο ή όπου αλλού αποφασίσετε να το τοποθετήσετε), μαζί με πλήθος δυνατοτήτων που θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη.

Μικρό και συμπαγές, το Aqara G4 έρχεται σε μαύρο χρώμα και αποτελείται από δύο τμήματα -ένα που τοποθετείται στον εξωτερικό τοίχο πλάι στην πόρτα και ένα που μπαίνει στον εσωτερικό. Η εξωτερική και κύρια μονάδα λειτουργεί είτε με μπαταρίες (έξι AA της προσφέρουν αυτονομία τεσσάρων μηνών) είτε με ρεύμα (οπότε εν τοιαύτη περιπτώσει οι μπαταρίες χρησιμεύουν σε περίπτωση ανάγκης). Η δε εσωτερική είναι εφοδιασμένη με ηχείο έντασης 95 dB ώστε να ακούσετε τις σχετικές ειδοποιήσεις όπου κι αν βρίσκεστε στον χώρο, θύρα USB Type-C και δυνατότητα τροφοδοσίας μέσω power bank ή UPS.

image.jpeg

image.jpeg

Το G4 διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (έως και για 30 πρόσωπα) που σε συνδυασμό με αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης, θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε διαφορετικούς αυτοματισμούς ανάλογα με το ποιος βρίσκεται στο κατώφλι -ιδιαίτερα χρήσιμο αν για παράδειγμα βρίσκεστε σε διακοπές και έχετε ζητήσει από συγγενείς να περάσουν να ρίξουν μια ματιά στο σπίτι. Από πλευράς παραμετροποιήσεων γενικώς, το Aqara G4 δεν τα πάει κι άσχημα: μπορείτε να απαγορεύσετε την καταγραφή συγκεκριμένων τμημάτων της εικόνας, να επιλέξετε ξεχωριστό ringtone για συχνούς επισκέπτες, ακόμα και να αλλάξετε τη φωνή σας ώστε εκείνος που βρίσκεται έξωθεν της θύρας να μην είναι σε θέση να αντιληφθεί την ταυτότητά σας.

Για την αποθήκευση των δεδομένων που καταγράφει το G4, προσφέρεται εντελώς δωρεάν δυνατότητα αποθήκευσης στο cloud για διάστημα έως και επτά ημέρες. Στην εποχή που πολλοί κατασκευαστές χρεώνουν για τέτοιου τύπου υπηρεσίες, κρατήστε το αυτό: η χρήση του Aqara G4 δεν θα σας κοστίσει ευρώ! Εναλλακτικά πάντως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάρτα μνήμης microSD στην εσωτερική μονάδα ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως εν ευθέτω χρόνω, η Aqara θα προσφέρει και υπηρεσία αποθήκευσης NAS. Στον δε τομέα της συνδεσιμότητας, το G4 παίρνει άριστα αφού πέραν του οικοσυστήματος της Aqara (μέσω των Zigbee hubs της εταιρείας), είναι συμβατό και με Apple Home, Amazon Alexa, Google Home (με αμφίδρομη επικοινωνία μέσω streaming) καθώς επίσης και IFTTT και Alice, ενώ έρχεται και υποστήριξη Matter.

image.jpeg

Όπως θα περίμενε κανείς, όλα αυτά είναι προσβάσιμα μέσω του συνοδευτικού app που θα κατεβάσετε στο smartphone σας και μέσα από το οποίο θα έχετε πλήρη εικόνα των όσων συμβαίνουν έξω από την πόρτα σας.

Αν λοιπόν αναζητάτε έναν value for money τρόπο να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου σας ενώ παράλληλα θα έχετε τη δυνατότητα να απλοποιήσετε διάφορες ρουτίνες της καθημερινότητάς σας (όπως π.χ. τη συνεννόηση με κούριερ και την αναγνώριση συγγενών εν τη απουσία σας), τότε το ασύρματο έξυπνο κουδούνι Aqara G4 είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Με μοντέρνο σχεδιασμό, σπουδαία αντοχή (και μάλιστα βάσει προτύπου IP) και εύκολη εγκατάσταση, θα βρει τη θέση του στην εξώπορτά σας, «θωρακίζοντας» την περιουσία και το ιδιωτικό σας απόρρητο με μία κίνηση.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...