soraitami Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα μου έγινε ενα job offer για θέση προγραμματιστή στην Ελλάδα. Μισθωτός αορίστου χρόνου. Η σύμβαση ήταν 8 σελίδες και με κάποια κομμάτια δεν πολυ έβγαλα άκρη. π.χ. σε σημεία που έλεγε για το αν θα πληρωνονται οι υπερωρίες. Οπότε σκέφτηκα να στείλω την σύμβαση σε δικηγόρο (ίσως υπερβολή) και να ρωτήσω για γνώμη ή αν πρέπει να προσέξω / διαπραγματευτώ κάτι. Μου ζήτησε 200 ευρώ για να μελετήσει την σύμβαση και για την επίσκεψη. Πιστέυετε είναι λογική τιμή; 1
andreas1gr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μου θυμίζει έναν πολύ γνωστό εργατολογο που για να ανοίξει μόνο τον φάκελο με τα ένσημα ζητούσε 50€, για να τον μελετήσει η βοηθός 300€ και για να τον μελετήσει ο ίδιος 500€... Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2024 από andreas1gr 1
The_Judas Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 (επεξεργασμένο) οτι θελει μπορει να χρεωσει αλλα ειναι υψηλη η τιμη. μπορεις να ρωτησεις καποιον αλλο, νεοτερης ηλικιας δικηγορο που θα ειναι πιο οικονομικος. η συμβαση δεν ειναι υπερανω του νομου... δεν μπορει να γραφει πχ "τζαμπα υπερωριες χωρις αμοιβη"... Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2024 από The_Judas 2
chrisxkar Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Νομίζω οτι ο εργατολόγος θα σε εξυπηρετήσει είναι το αντικείμενο του ,ξέρει καλύτερα την νομοθεσία σε αυτό το κομμάτι και θα σου πει και τι συμβαίνει πρακτικά.Με τον δικηγόρο είναι 50/50 το να μετανιώσεις την ώρα και την στιγμή που πήγες στο γραφείο του. 1
BROKOLOS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Οι γνώσεις πληρώνονται αγαπητέ οι δικηγόροι είναι μάστορες σε αυτά Το να σε ακούσει ένα εργατολογος μόνο να σε ακούσει είναι 50 χωρις ΦΠΑ και 65 με.... Τώρα σου μιλάω για μικρά ονόματα... Άμα πας στους 2 με 3 που βγαίνουν στην τβ ξεφεύγει το πραμα Τίποτα δεν είναι τζάμπα 2
Helionar Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Υπάρχει και επίσημος "τιμοκατάλογος" από ΔΣΑ για τις ελάχιστες τιμές αμοιβής ανά ώρα. Με ένα γκουγκλ θα το βρεις και θα κρίνεις και μόνος αλλά γενικώς είναι ακριβός αυτός που ρώτησες. 200€ για 8 σελίδες που θα του πάρει το πολύ πολύ μισή ώρα να διαβάσει. Δεν πάει με το ζύγι προφανώς απλά το λέω ως σύγκριση 1
soraitami Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 2 λεπτά πριν, BROKOLOS είπε Οι γνώσεις πληρώνονται αγαπητέ οι δικηγόροι είναι μάστορες σε αυτά Το να σε ακούσει ένα εργατολογος μόνο να σε ακούσει είναι 50 χωρις ΦΠΑ και 65 με.... Τώρα σου μιλάω για μικρά ονόματα... Άμα πας στους 2 με 3 που βγαίνουν στην τβ ξεφεύγει το πραμα Τίποτα δεν είναι τζάμπα @BROKOLOS Καλά εννοείτε, απλώς επειδή δεν έτυχε να ξαναχρειαστώ κάτι τέτοιο ήθελα να δω, αν είναι χαμηλή ή υψηλή τιμή σχετικά πάντα.
Fan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 35 λεπτά πριν, soraitami είπε Καλησπέρα σε όλους, Πρόσφατα μου έγινε ενα job offer για θέση προγραμματιστή στην Ελλάδα. Μισθωτός αορίστου χρόνου. Η σύμβαση ήταν 8 σελίδες και με κάποια κομμάτια δεν πολυ έβγαλα άκρη. π.χ. σε σημεία που έλεγε για το αν θα πληρωνονται οι υπερωρίες. Οπότε σκέφτηκα να στείλω την σύμβαση σε δικηγόρο (ίσως υπερβολή) και να ρωτήσω για γνώμη ή αν πρέπει να προσέξω / διαπραγματευτώ κάτι. Μου ζήτησε 200 ευρώ για να μελετήσει την σύμβαση και για την επίσκεψη. Πιστέυετε είναι λογική τιμή; 200 ευρώ μόνο για την επίσκεψη και τις συμβουλές είναι πολύ μεγάλο ποσό, εκτός εάν πρόκειται για επίπεδο Κούγια. Αν όμως τα 200 αφορούν συνολικά μέχρι να κλείσει η υπόθεσή σου είναι φυσιολογικό. Μπορεί να χρειαστεί να ξαναγίνει η σύμβαση ή να προκύψει κάποιο άλλο ανάλογο πρόβλημα.
BROKOLOS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2024 200 ευρώ είναι το 1/3 του μισθού Είναι πως το κοστολογεί κάνεις Βεβαια μπορείς να το ψάξεις μόνος σου 1
chrisxkar Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 18 hours ago, BROKOLOS said: Οι γνώσεις πληρώνονται αγαπητέ οι δικηγόροι είναι μάστορες σε αυτά Το να σε ακούσει ένα εργατολογος μόνο να σε ακούσει είναι 50 χωρις ΦΠΑ και 65 με.... Τώρα σου μιλάω για μικρά ονόματα... Άμα πας στους 2 με 3 που βγαίνουν στην τβ ξεφεύγει το πραμα Τίποτα δεν είναι τζάμπα Καλά οι δικηγοροι σε άλλα είναι μαστορες...στο να σου φουσκωνουν τα μυαλα "θα τους κανουμε αυτο θα τους κανουμε το αλλο,θα τους παρουμε τοσα ,αυτο ειναι ανηκουστο,ειναι δυνατον να συμβαινουν τετοια πραγματα" για σε κανουν πελατακι και να τους διαλέξεις και μόλις έρθει η ωρα και αφου δεν έχουν γίνει ουτε τα μισα "δεν ήταν τοσο απλά και υπάρχει αυτή η ιδιατερότητα στην περίπτωση σας και άλλες τέτοιες χαζομάρες" 1
Narayan Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Σκέψου το κι έτσι, αν η σύμβαση σε "ρίχνει" όπως είναι γραμμένη και ο δικηγόρος βρει τι πρέπει να αλλάξει, έχεις κάνει απόσβεση της αμοιβής του σε 3-4 μήνες από τα επιπλέον χρήματα που θα κερδίζεις. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να αρνηθεί ο εργοδότης να κάνει τις όποιες αλλαγές, αλλά θα έχεις γνώση για το τι πρέπει να προσέχεις στην επόμενη σύμβαση εκεί που θα εργαστείς τελικά. 1
dbrillis Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Μου κάνει τρομερή εντύπωση που σκέφτηκες δικηγόρο και όχι να ρωτήσεις το HR και τον hiring manager σου για τα σημεια που δεν καταλαβαίνεις.
spooker Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 Δημοσ. 29 Φεβρουαρίου 2024 13 minutes ago, dbrillis said: Μου κάνει τρομερή εντύπωση που σκέφτηκες δικηγόρο και όχι να ρωτήσεις το HR και τον hiring manager σου για τα σημεια που δεν καταλαβαίνεις. Είσαι σοβαρός? Θα ρωτήσει αυτούς που γράψανε τη σύμβαση για τα "μικρά γράμματα" της σύμβασης? Το HR δεν είναι για να βοηθήσει τον εργαζόμενο, είναι για να προστατεύσει την εκάστοτε εταιρία, μια μαριονέτα του ιδιοκτήτη. Σου κάνει και τρομερή εντύπωση 😂😂😂 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα