Προς το περιεχόμενο

Welock SECBN51 Review


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το «μαγικό» άγγιγμα της τεχνολογίας έχει μεταμορφώσει ουκ ολίγες συσκευές του σπιτιού, προσδίδοντάς τους έξυπνες λειτουργίες, απλοποιώντας την αλληλεπίδραση τους με τον άνθρωπο. Εσχάτως, έφτασε και η ώρα των κλειδαριών, αφού τα έξυπνα μοντέλα είναι εδώ, αποτελώντας ενδιαφέρουσες εναλλακτικές επιλογές έναντι των παραδοσιακών προτάσεων. Αν αναρωτιέστε γιατί ακριβώς να επενδύσει κανείς σε μία smart κλειδαριά, υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι: πρόσθετη ασφάλεια και πληθώρα επιλογών ξεκλειδώματος -για να μην ανησυχήσετε ποτέ ξανά μην τυχόν και κλειδωθείτε απ’ έξω.

welock_1.jpg

Η Welock SECBN51 της κινεζικής Welock είναι μία από τις λύσεις έξυπνων κλειδαριών που κυκλοφορούν στην αγορά. Με μια ματιά στις λειτουργίες της, αν μη τι άλλο δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο. Αξίζει όμως τα παρά κάτι €139 που θα κληθείτε να δώσετε για να την αποκτήσετε; Έπεσε στα χέρια μας και σας λέμε τη γνώμη μας.

Σχεδιασμός/Εγκατάσταση

Ανοίγοντας τη συσκευασία της SECBN51, θα βρείτε εκτός από το συνοδευτικό υλικό, τρεις κάρτες RFID, δύο άλλεν για τη ρύθμιση της κλειδαριάς, ένα εργαλείο για υποδοχή SIM (όχι, η κλειδαριά δεν παίρνει κάρτα SIM, απλά αυτό χρησιμεύει στην επαναφορά της) και βέβαια την ίδια την κλειδαριά η οποία επί της ουσίας αντικαθιστά τον αφαλό της ήδη υπάρχουσας. Η τελευταία είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και είναι αρκετά στιβαρή. Διαθέτει προστασία από νερό και σκόνη βάσει πιστοποίησης IP65 με τη Welock πάντως να συνιστά την τοποθέτησή της σε πόρτα η οποία βρίσκεται κάτω από στέγαστρο για παν ενδεχόμενο (κοινώς καλό θα ήταν να μην έρχεται σε επαφή με νερό). Με μία πρώτη ματιά, μοιάζει να ‘ναι πολύ μεγαλύτερη από μία τυπική κλειδαριά και ο λόγος γι’ αυτό, είναι το πόμολο που διαθέτει στο εσωτερικό της και η μονάδα ελέγχου στο εξωτερικό τμήμα της.

image.jpeg

welock_8.jpg

Το κυλινδρικό πόμολο στο εσωτερικό της μέρος αφαιρείται εντελώς, εφ’ όσον ξεβιδώσετε το άλλεν. Όπως θα παρατηρήσετε, επάνω στον ατσάλινο άξονά της υπάρχουν ενδείξεις προκειμένου να προσαρμόσετε το προφίλ της κατά την επανατοποθέτηση του πόμολου. Η κλειδαριά είναι συμβατή με όλες τις ευρωπαϊκού τύπου πόρτες με προφίλ μεταξύ 30 και 70 χιλ. Το εξωτερικό πόμολο, αυτό με τον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος (μεταξύ άλλων) προσαρμόζεται μεν, δεν αφαιρείται δε (προφανώς για λόγους ασφαλείας). Το περίβλημά του πάντως αφαιρείται συρταρωτά, επίσης αφότου ξεβιδώσετε τη βίδα που το ασφαλίζει, με ένα επιπρόσθετο κάλυμμα να αποκαλύπτει τον χώρο για τις τρεις ΑΑΑ μπαταρίες που απαιτούνται για τη λειτουργία της κλειδαριάς. Αυτές δεν περιλαμβάνονται στη συσκευασία και σύμφωνα με τη Welock εξασφαλίζουν αυτονομία ενός έτους μέσες-άκρες.

image.jpeg

Η δε τοποθέτηση της SECBN51 γίνεται πάρα πολύ εύκολα και δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις ή εργαλεία. Θα ξεμπερδέψετε σε λίγα μόνο λεπτά, με την όλη διαδικασία να μη διαφέρει από εκείνη της τοποθέτησης μίας συμβατικής κλειδαριάς. Πριν βιαστείτε να τοποθετήσετε την κλειδαριά στην πόρτα πάντως, φροντίστε να σημειώσετε κάπου το ID της κλειδαριάς που βρίσκεται επάνω στον κύλινδρο: άπαξ και ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, τότε λυπούμαστε αλλά θα πρέπει να αφαιρέσετε την κλειδαριά για να προχωρήσετε στη ρύθμισή σας.

Γενικώς, ιδανικά θα πρέπει πρώτα να ξεμπερδέψετε με την προσαρμογή της κλειδαριάς και κατόπιν να την εγκαταστήσετε στην πόρτα σας. Οποιαδήποτε άλλη σειρά θα κάνει αχρείαστα δύσκολη τη ζωή σας.

Χαρακτηριστικά

Η ρύθμιση της κλειδαριάς μπορεί να γίνει είτε από το πάνελ ελέγχου που βρίσκεται στο εξωτερικό της τμήμα, είτε από το smartphone σας. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το δεύτερο αφού είναι μακράν πιο λειτουργικό. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή της Welock που διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android. Μέσω αυτής θα είστε σε θέση να ελέγχετε όλες τις κλειδαριές της εταιρείας που είναι συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας. Για να προσθέσετε λοιπόν τη νέα σας κλειδαριά, θα πρέπει να σκανάρετε τον κωδικό QR που βρίσκεται επάνω της και κατόπιν να εισάγετε το ID που σας λέγαμε πιο πάνω. Ο πρώτος χρήστης που θα συνδεθεί στην κλειδαριά θα έχει και δικαιώματα διαχειριστή. Αν και κάθε κλειδαριά μπορεί να είναι συνδεδεμένη έως και με 100 συνολικά χρήστες, τουλάχιστον ένας εξ αυτών (μέγιστος αριθμός, τρεις) οφείλει να είναι ο διαχειριστής ο οποίος θα έχει και τον πλήρη έλεγχό της.

image.jpeg

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της SECBN51 είναι η πληθώρα μεθόδων ξεκλειδώματος που προσφέρει. Αρχικά έχουμε το δακτυλικό αποτύπωμα μέσω του σχετικού αναγνώστη που βρίσκεται στο εξωτερικό τμήμα της κλειδαριάς. Εν συνεχεία, υπάρχει συμβατότητα μέσω Bluetooth με το smartphone να παίζει ουσιαστικά τον ρόλο του κλειδιού (εφ’ όσον έχει γίνει ζεύξη των δύο συσκευών). Μία άλλη μέθοδος είναι με χρήση κάρτας RFID (η κλειδαριά μπορεί να συνδεθεί έως και με 20 από δαύτες), όπως αυτές που περιλαμβάνονται, με τον διαχειριστή μάλιστα να μπορεί να ξεκλειδώσει την εν λόγω λειτουργία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν μάλιστα επιλέξετε την έκδοση με το WiFi Box, τότε θα έχετε πρόσβαση στην κλειδαριά και μέσω Wi-Fi απ’ όπου κι αν βρίσκεστε -έτσι ώστε να ανοίγετε την πόρτα σε κάποιον (π.χ. συγγενή, οικιακή βοηθό) όταν εσείς είστε αλλού.

«Και τι γίνεται ρε Insomnia αν τελειώσουν οι μπαταρίες ενώ εμείς είμαστε απ’ έξω»; Ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, μπορείτε να συνδέσετε ένα powerbank μέσω micro-USB προκειμένου να φορτίσετε την κλειδαριά για να μπορέσετε να την ξεκλειδώσετε. Το app πάντως θα έχει φροντίσει να σας ενημερώσει εγκαίρως για τη χαμηλή στάθμη των μπαταριών για να προχωρήσετε στην αλλαγή τους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το εσωτερικό η κλειδαριά ανοίγει πάντοτε χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη κίνηση από πλευράς σας. Το app διαθέτει ακόμα ιστορικό κινήσεων για να γνωρίζετε ποιος και πότε ξεκλείδωσε την πόρτα. Όσο για την ίδια την κλειδαριά, πριν από κάθε της χρήση, απαιτείται το πάτημα ενός φυσικού πλήκτρου για την ενεργοποίησή της. Φυσικός τρόπος ξεκλειδώματος (με κλειδί π.χ.) δεν υπάρχει.

image.jpeg

Συμπέρασμα

Μπορεί πολλοί από εσάς να διστάζετε στο άκουσμα μίας κλειδαριάς που κλειδώνει και ξεκλειδώνει χωρίς φυσικό κλειδί, όμως η SECBN51 είναι εξαιρετικά ασφαλής. Προσφέρει περισσότερους από έναν τρόπους ξεκλειδώματος, δεν μπορεί να παραβιαστεί με φυσικό τρόπο (υπάρχει έξτρα προστασία μπροστά από τον κύλινδρο για έξτρα αντοχή ακόμα και σε τρυπάνι), ενώ ακόμα κι αν ξεμείνει από μπαταρία, με ένα powerbank θα κάνετε τη δουλειά σας σε δευτερόλεπτα.

Η τιμή της είναι ελαφρώς «τσιμπημένη», όμως για εσάς που βάζετε την ασφάλεια του χώρου σας πάνω απ’ όλα, στην πραγματικότητα συνιστά πραγματική ευκαιρία. Μπορείτε να προμηθευτείτε την κλειδαριά με τελικό κόστος 139€ από την ιστοσελίδα της εταιρείας, χρησιμοποιώντας το κουπόνι VD50.  Με 2 χρόνια εγγύηση, η αποστολή της κλειδαριάς γίνεται από την Ευρώπη με πολύ γρήγορη παράδοση όπως διαπιστώσαμε και στη δική μας παράδοση.

image.jpeg


View full review

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουν τέτοια σε AirBNB.

Προσφατα σε φίλο που δεν δούλευε του έδωσαν remote access από την Ισπανία που ήταν η κεντρική διαχείριση.

Σαν τεχνολογία έχει νόημα αλλά όχι σε ιδιώτες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...