Προς το περιεχόμενο

Συνθεση νέου Gaming PC έως 1000€ χωρις GPU


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Χρειάζομαι την βοήθεια σας για την σύνθεση νέου PC μιας και το παλιό PC είναι πλέον 10ετιας και η μητρική ήδη κάνει νερά. Σκεφτόμουν κάτι σε AM5 socket

Χρήση PC θα είναι για ταινίες, browsing και τα τελευταία games σε μια 75" TV στα 4κ

Στην σύνθεση δεν θα χρειαστεί ούτε οθόνη, ούτε κάρτα γραφικών αλλά ούτε και ποντίκι/keyboard. Οπότε ελπίζω το budget να είναι επαρκές ( αξίζει να δώσω κάνα 200€ παραπάνω για κάτι καλύτερο ?)

Το κουτί αν είναι εύκολο να μην έχει παράθυρο/τζαμι μιας και θα μεταφέρετε 3 φορές το χρόνο πέρα δώθε επαρχία και προτιμώ να είναι όσο γίνεται πιο sturdy.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια εκ των προτέρων.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H κάρτα γραφικών υπάρχει ήδη΄? Αν ναι ποια είναι/αν οχι ποια σκοπεύεις να πάρεις?

Ποσα Hz ειναι η TV?

Γενικα και αόριστα, η καλύτερη επιλογή για gaming ειναι ο 7800x3d αυτη τη στιγμή (380€), του φοράς μια αξιοπρεπή μητρική (200-250€, π.χ Asus TUF Gaming B650 ή MSI Mag B650), 32gb ram (130-150€, τα timings θα στα πουν οι πιο ειδικοί), έναν σύγχρονο nvme της επιλογής σου (100-200€ ανάλογα μάρκα, χωρητικότητα και πρωτόκολλο επικοινωνίας π.χ SN580 2ΤΒ στα 120€, KC3000 στα 2ΤΒ 160€).

Σύνολο 830-930€, ανάλογα τις επιλογές. Κουτί δεν έχω πολύ επαφή, τελευταία έστησα ένα Lian Li Lancool II (105€) που μου άρεσε πολύ σε εμφάνιση, ψύξη και χώρο, αλλα δες προτάσεις κι απο άλλους συμφορουμίτες ειναι και θέμα γούστου. Υπολόγιζε 80-100€ κουτί και PSU άλλα τόσα. Το PSU θα εξαρτηθεί απολύτως από την GPU που θα βάλεις.

Οπότε ναι με 1000-1200€ φτιάχνεις κάτι πολύ αξιόλογο (δλδ μπουρί) αλλά να χαμε να λέγαμε τέτοιο μηχάνημα χωρίς ανάλογη GPU δεν πάει πουθενά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η TV είναι 100Hz. Όσο για την κάρτα γραφικών θα κρατησω ένα χρόνο την Radeon 4800 που έχω έως του χρόνου που θα μπορέσω να μαζέψω αλλά 800 μόνο για την νέα κάρτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν βάλεις αυτή τη GPU σε 7800x3d μάλλον ο επεξεργαστής θα αποκτήσει συνείδηση και θα αυτοκτονήσει :)

Πέρα απ'την πλάκα, δεν ειναι καλή ιδέα να πάρεις το υπόλοιπο σύστημα τώρα και την κάρτα του χρόνου, γιατι δεν ξέρεις τι θα έχει κυκλοφορήσει μέχρι τότε, ποια κάρτα θα πάρεις, ούτε πως θα ναι οι τιμές. Επιπλέον πολύ πιθανόν να πληρώσεις αρκετά παραπάνω για parts τώρεα σε σχέση με την τιμή τους του χρόνου.

Προσωπική άποψη: πάρε ένα mini pc των 200-300€ για να βλέπεις στην TV 4k ταινίες, για σερφάρισμα και απλα games (π.χ emulators) και μάζεψε ένα καλό ποσό για του χρόνου να πάρεις όλο το σύστημα μαζί.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Tol1as είπε

Αν βάλεις αυτή τη GPU σε 7800x3d μάλλον ο επεξεργαστής θα αποκτήσει συνείδηση και θα αυτοκτονήσει

 Και μετα σου λενε οτι τα Ρομποτ δεν θα αποκτησουν ποτε συνειδηση και κριση και δεν θα γινουν skynet, ωστε να κυνδινευουμε απο αυτα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, Salvation40 είπε

Δυστυχώς πρέπει να γίνει σταδιακά. Δεν γίνεται να δώσω 400 τωρα και 2κ του χρόνου παλι

Λάθος λογική.Με 200  - 250 ευρώ παίρνεις pc σαλονιού για 4k video, surfing, απλά games. Του χρόνου που παίρνεις νέο pc το πουλάς πχ 100 ευρώ κάτω. Του χρόνου όμως με 2κ θα παίρνεις καλύτερο pc ή το ίδιο αλλά πχ με 1,5κ οπότε συνολικά κερδίζεις. 

Το να πάρεις ακριβό pc τώρα το οποίο θα κοιμάται (και θα χάνει συνέχεια αξία) μέχρι του χρόνου με το χρεπι gpu που έχεις είναι μακράν η χειρότερη επιλογή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, Salvation40 είπε

Οκ αν είναι και GPU μαζί με +800ευρω budget, ποια θα ήταν μια καλή σύνθεση

Όλα εξαρτώνται από την gpu που θα πάρεις. Αν πχ πας σε 4080 / 7900 xtx που έχουν 1000+ ευρώ σου μένουν λιγότερα από 800 για όλα τα άλλα. Για κουτί/ psu θες περίπου 200 και 100+ για nvme 2 tb. Οπότε σου μένουν λιγότερα από 500 (ίσως 400) για cpu / motherboard / ram / cooler οπότε δύσκολα τα πράγματα. Αν πέσεις σε gpu όπως 4070 ti super / 7900 xt φτιάχνεις πιο ισορροπημένο σύστημα αλλά αυτές οι κάρτες σε 4Κ με βαριά games είναι οριακές. Μάλλον το μπάτζετ πρέπει να ανέβει αν θες άμεσα κάτι δυνατό και πιο future proof.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...