Προς το περιεχόμενο

H Intel θέλει να γίνει η… TSMC της Δύσης


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 hours ago, filip123go said:

Κάθε χρόνο άλλη φορολογία και συνδικαλισμός. Πώς τους κόβεις;

Προχθές που πήγαν να κάνουν συνδικάτο στο branch του google music, τους απέλυσε όλους.

Και χαίρεσαι?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, csontheline said:

Δεν μπορώ να βρω κάτι διαφορετικό, οπότε η ASML είναι η μοναδική εταιρεία στον κόσμο που παρέχει τις νέες τεχνολογίες (παλαιότερες βγάζουν και άλλοι).

Η Intel σε διάφορους τομείς προσπάθησε/προσπαθεί να γίνει η πλατφόρμα που θα πατάνε άλλοι για να δημιουργούν. Που θα πάει, σε κάποια θα το καταφέρει.

στην εικόνα κυκλώστε αυτό

image.jpeg.c95b3e52ed872722fe783e308b1de195.jpeg

 

Φήμες εκ των έσω, λένε οτι το μηχάνημα αυτό που παραδόθηκε από την ASML έχει εμφανίσει πάρα πολλά προβλήματα λειτουργίας και δεν είναι και πολύ σίγουρο οτι η Ιντέλα θα βγάλει άμεσα τα ανώτερα τσιπ όπως έχει προγραμματιστεί.

 

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, billxl said:

Να ρωτήσω κάτι. Η Intel φτιάχνει δικά της μηχανήματα λιθογραφίας ή τα παίρνει από γερμανό ή ολλανδό κατασκευαστή, αν θυμάμαι καλά, όπως η TSMC και οι υπόλοιποι ασιάτες; 

Απ την aslm που είναι παγκόσμιο μονοπώλιο παίρνει. Και μάλιστα πηρε το τελευταίο μηχάνημα της 1η νωρίτερα απ τους υπόλοιπους, οπότε αυτα που λέει, έχουν βαση. 

Τα μηχανήματα απο μονα τους δεν αρκούν, θέλει τεχνογνωσία κλπ. Οπότε όπως γραφει και ο φίλος παραπάνω τίποτα δεν ειναι σίγουρο. Μπορεί η tsmc να πάρει 2η μηχανήματα και να βγάλει τελικά καλύτερα τσιπακια. Αυτη τη στιγμη προηγήθηται απ την ιντελ στην τεχνογνωσία. Τι θα γίνει στο μέλλον και αν περάσει μπροστά η ιντελ, άγνωστο. Η λογική πάντως λεει οτι αν υπάρχει κάποια εταιρεία που μπορεί να περάσει την tsmc, αυτη ειναι η ίντελ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 8/3/2024 στις 9:04 ΠΜ, filip123go είπε

Κάθε χρόνο άλλη φορολογία και συνδικαλισμός. Πώς τους κόβεις;

Προχθές που πήγαν να κάνουν συνδικάτο στο branch του google music, τους απέλυσε όλους.

Πρώτον, να μην ξεχνάμε τι επέλεξαν οι  ελευθεροεπαγγελματίες για να μην είναι αυτοί στο στόχαστρο, όταν οι υπολοιπες κοινωνικές ομάδες στενάζουν. Πάει πολύ να μιλάμε για "Σοβιετία"/κρατισμό τα τελευταία 5 χρόνια.

Δεύτερον, είναι τυχαίο ότι οι ευρωπαίοι δανειστές(κυρίως βόρειοι) ποτέ δεν απαίτησαν, γραπτώς στις δανειακές συμβάσεις, να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις για προσέλκυση βιομηχανικών επενδύσεων; Τη στιγμή που γραπτώς περιλήφθηκαν στις δανειακές συμβάσεις άλλα πράγματα όπως η σύσταση ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, τα γενόσημα στην υγεία κ.α.. Σε αντίθεση δηλαδή με την καθιερωμένη αντίληψη ότι αυτοί μόνο τα λεφτά τους θέλουν πίσω και δεν τους νοιάζει ο τρόπος.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όσο το δέχεσαι με το σκεπτικό "ας φοροδιαφεύγω εγώ να δοξάζω την ΕΕ και ας καταστραφεί ο άλλος" τόσο θα διαιωνίζεται το πρόβλημα και δεν θα βλέπεις ούτε καλτσοβιομηχανία στην Ελλάδα. Ώστε να εισάγουμε από τον Γερμανό, τον Βέλγο κτλ. και να έχουν δουλειά και προοπτικές μόνο αυτοί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...