Προς το περιεχόμενο

Προγραμματισμός σε actionscript


antmagn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά! έχω σπουδάσει πληροφορική, είμαι πλέον 43 και η εργασιακή μου εμπειρία είχε να κάνει με προγραμματισμό σε actionscript. 

Για όποιον δεν γνωρίζει είναι η γλώσσα προγραμματισμού της macromedia flash.

Την έκανα αυτή τη δουλειά για 10 χρόνια, φτιάχνοντας εφαρμογές εκπαιδευτικές, τύπου ram kid για όσους παλιούς το θυμούνται.

Οπώς γνωρίζουμε όλοι το flash δεν υπάρχει και αυτό το διάστημα είμαι ξανά σε εύρεση εργασίας (έκανα άσχετες δουλειές στο μεσοδιάστημα).

Εχω χρόνια να ασχοληθώ με προγραμματισμό και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κανείς να μοιραστεί την εμπειρία του στο flash και κυρίως στο κομμάτι του προγραμματισμού...

Επίσης δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να εκμεταλλευτώ την εμπειρία που έχω σε αυτή τη γλώσσα. Ίσως να μάθαινα κάποια που της μοιάζει, όπως java κλπ...

Επεξ/σία από antmagn
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Προγραμματισμός σε actionscript

Καλησπέρα,

Το flash δεν υποστηρίζετε από πουθενά.

Ποιο κοντά είναι html css και JavaScript. Αν και δεν έχουν την ίδια σύνταξη.

Στη σύνταξη μοιάζει με back end γλώσσες πχ PHP.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από θέμα συντακτικού η JavaScript είναι η πιο κοντινή καθώς και οι δυο ακολουθούν την ECMAScript (ES), προφανώς η σύγχρονη JS έχει κάποιες διαφορές αφού φτάσαμε στην ES2023 (14η έκδοση) ενώ η ActionScript 3.0 ήταν ES4 (4η έκδοση).

Επίσης η ActionScript υποστήριζε και types οπότε ίσως αξίζει να ρίξεις και μια ματιά προς TypeScript, ο τρόπος που χρησιμοποιείς types στην TypeScript είναι σχεδόν ίδιος με το πως τα χρησιμοποιούσες και στην ActionScript, οπότε δεν νομίζω πως θα σε δυσκολέψει.

Τέλος, περισσότερο fun fact, αλλά αν δεν κάνω λάθος η ActionScript υποστήριζε και την γραφή XML κατευθείαν μέσα στον κώδικα κάτι που θυμίζει αρκετά την JSX του σήμερα.


Από εκεί και πέρα πάνω στη γενική απορία σου, αν μιλάμε για web, σήμερα δεν υπάρχει αντίστοιχο workflow με αυτό που έκανες στην Flash, δεν ξέρω ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος σου στα projects που δούλευες αλλά θα πρότεινα σε πρώτη φάση να ρίξεις μια ματιά στο frontend κομμάτι. Σε γενικές γραμμές θεωρώ πως ταιριάζει περισσότερο στους ανθρώπους που δούλευαν με Flash.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο δεν θα είναι η χρήση μιας άλλης γλώσσας αλλά ο σύγχρονος τρόπος που γίνεται το development, αξίζει ωστόσο να ρίξεις μια ματιά σε κάποια tutorials κάποιας library όπως React, Vue, Angular και να δεις κατά πόσο θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...