Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση ή αγορά νέου με 2000€


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα σε ολους. Απέχω απο την αγορά καμιά πενταετία απο τότε που εφτιαξα το συστημα που έχω τωρα.(ryzen 5 2600,μια μητρικη b350,gtx1080,τροφοδοτικο rm650,2x8 ram ddr4 3200,2 ssd 240gb και ενα κουτι corsair δεν θυμαμαι μοντελο). Θεωρώ οτι δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κρατήσω απο αυτά εκτός απο τους ssd. Αν φυσικά γίνεται αναβάθμιση σε αυτο το συστημα καλοδεχουμενη, αλλα το θεωρω απίθανο. Επισης για την ωρα υπάρχει κ η οθονη dell alienware aw2518h η οποια θα αλλαχτεί μολις χτιστεί το νεο build για κατι με αναλυση τουλαχιστον 2κ και λιγο μεγαλυτερη γιατι μεγαλωνουμε

 

Ποσό που διαθέτουμε : +-2000€ (+ οτι πιασουν τα κομματια που έχω)

 

Χρήση υπολογιστή :Gaming, streaming και ελαχιστο photoshop

 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:davinci resolve 

 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.dell alienware aw2518h η οποια θα αλλαχτεί μολις χτιστεί το νεο build

 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Ολα απο amazon.com.be

 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Ολα απο amazon.com.be

 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? οχι θα το στησω εγω 

 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . οχι

 

Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί. Κατι τελευταίο θα προτιμούσα επεξεργαστή ιντελ λογω κολλήματος. Εαν δεν αξιζει,ειμαι ανοιχτος σε ολες τις προτασεις. 

Επεξ/σία από LabrakisG1992
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου έχω καλά νέα. Αν η B350 είναι η gaming plus που έχεις και στην υπογραφή τότε μπορεί εύκολα να πάρει έναν 5800x3d. Τo vrm της είναι οκ, δεν θα πειραματιζόμουνα ιδιαίτερα με pbo, αλλά δεν είναι και απαγορευτικό. Στα κακά είναι ότι παίρνει gen 3 nvme και όχι gen 4, αλλά αμφιβάλλω ότι στις εργασίες που θα κάνεις θα δεις διαφορά στην πράξη ανάμεσα στους δύο. Σε αυτήν την περίπτωση θα έλεγα να πάρεις άλλα δύο στικάκια ddr4 3200 ίδια με αυτά που έχεις. Ο επεξεργαστής και οι μνήμες θα σου κοστίσουν 320- 330 ευρώ. Πουλάς τον 2600 μόνο 

Η εναλλακτική σε αυτό είναι να πάρεις κάποια am5 μητρική με τον 7800x3d (Βλέπω δυστυχώς ότι δεν είναι διαθέσιμος από την ίδια την amazon σε κανένα ευρωπαϊκό, οπότε πρέπει να τον πάρεις από 3rd party seller κάπου στα 410 λίγο πιο ακριβά από την κανονική του τιμή αυτή τη στιγμή που είναι 380) Θα χρειαστείς και DDR5 μνήμη όμως. Τα 3 παραπάνω είναι ένα minimum 750 ευρώ (Μείον ότι πουλήσεις από ram, mobo και cpu αλλά μην περιμένεις κάτι τρομερό εκτός της μητρικής που θα έχει ζήτηση ακριβώς γιατί παίρνει τον 5800x3d).  

Τα καλά είναι ότι θα μπεις σε καινούρια πλατφόρμα, πιθανότατα θα πάρει αναβάθμιση σε επόμενο x3d, gen 4 nvme, και θα έχεις τον πιο γρήγορο επεξεργαστή σε gaming αυτή τη στιγμή. Βασικά αυτά. Από την άλλη πετάς ένα value που ήδη έχεις.

Το παραπάνω προφανώς γίνεται και με Intel 14600k και αντίστοιχη μητρική ddr5. Απλά δε θα έχεις τον πιο γρήγορο επεξεργαστή και θα μπεις σε μια νεκρή πλατφόρμα χωρίς δυνατότητα αναβάθμισης. Οπότε γιατί να μην βάλεις τον 5800x3d εξ αρχής. 

Αφού κάνεις αυτή την επιλογή, μετά θα βρεις πρώτα έναν nvme σκληρό δίσκο 1 ή 2tb ανάλογα τις ανάγκες σου. Τον 240 (sata πιθανότατα) βάλτον σε ένα λάπτοπ, πούλησέ τον, χάρισέ τον ή κάτι τέτοιο. Δεν έχει νόημα και από άποψη χώρου, και από άποψη TBW ό,τι μοντέλο και να είναι. Στείλε άμα κάνεις την επιλογή, να σου βρούμε στο amazon ποιος έχει καλή τιμή και διαθεσιμότητα όταν σκεφτείς αν θέλεις 1tb ή 2tb. Ενδεικτικά sn770, KC3000, sn850x και κάποιο από τους samsung (οχι όλοι, κάποιοι είναι no go, κάποιοι overpriced) είναι μια χαρά επιλογές. 70-100 ο 1 tb θα πάει, 130-160 ο 2tb. 

Μετά θα πας σε ένα πακέτο κάρτα/τροφοδοτικό με βάση την ανάλυση που θες να παίξεις. Αφού μιλάς για streaming, ειδικά αν θες twitch πας μόνο σε nvidia. Μίνιμουμ για 2k θα έλεγα μια 4070 super (650 μίνιμουμ στην ευρωπαϊκή αγορά), και για 4κ θα έλεγα 4080 super με σκοπό να την βρούμε ένα χιλιάρικο ακριβώς. Αυτά προφανώς για εκδόσεις χωρίς rgb και μπλιμπλίκια. Αυτές τις κάρτες σε αυτές τις αναλύσεις θα τις κουμαντάρει μια χαρά ο 5800x3d. 

Και αφού έχεις βρει την ανάλυση θα διαλέξουμε και οθόνη. 300 περίπου ξεκινάνε τα καλά 2k 27άρια, 600 τα meh 4k 32άρια, με 7 κατοστάρικα να καλυτερεύουν. Εδώ πρέπει να σκεφτείς και τι οθόνη θες, ανάλογα τη χρήση.

Το μόνιτορ που έχεις είναι high refresh rate και κάνει για competitive fps και moba. Επίσης είναι ΤN για να το υποστηρίζει αυτό, με αντίστοιχο hit στο οπτικό αποτέλεσμα. Αυτά αφενός στις μεγαλύτερες αναλύσεις κοστίζουν, αφετέρου άμα βάλεις δίπλα μια 32άρα 4k και την οθόνη σου θα δεις ότι πρακτικά fps και moba είναι unplayable. Πολλοί competitive παίχτες δεν πάνε καν σε 2k 27 για αυτό το λόγο.

Είναι ένα θέμα και το τι θες δηλαδή. Οπότε με βάση το τι θα παίξεις και το τι θα streamάρεις θα ήθελα να επανέλθεις με το τι ανάλυση και σε τι ίντσες θα ήθελες να παίξεις, και να βρούμε και μετά το συγκεκριμένο build. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...