Προς το περιεχόμενο

Θέλω τον ελαφρύτερο browser.....


dtk-386

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Eχω τώρα τον Chrome. Με 6 παράθυρα βίντεο-βιντεοκλήσεις και μερικά στο background με sites χτυπάει άνετα τα 3,2 - 3,5 GB RAM. Υπάρχει κάποιος πιο ελαφρύς επιβεβαιώμενα να κάνω την δουλειά μου; Μην μου προτείνετε αυτόν που έχετε ή γουστάρετε. Αυτόν που είναι ελαφρύς. Ευχαριστώ.

ΥΓ. στο desktop έχω 16 GB RAM 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα.

Για αρχή θα ήθελα να επισημάνω ότι η μνήμη είναι για να χρησιμοποιείται και όχι για να μένει καβάντζα. Επίσης η λειτουργία των windows είναι τέτοια όπου, όση μνήμη και να τους βάλεις αυτά θα χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερη για τις λειτουργίες τους (προς αποφυγήν της χρήσης του δίσκου προφανώς), το ίδιο κάνουν και οι browsers, όπου προσπαθούν να φορτώνουν όσα περισσότερα μπορούν στη μνήμη ώστε να δουλεύουν πιο "άνετα".

Τώρα, για lightweight browsers, έχει, αλλά δε νομίζω να σου αρέσουν. Λοιπόν, κατά σειρά... "ελαφρύτητας" είναι τα παρακάτω:

https://www.majorgeeks.com/files/details/k_meleon_0e17.html

https://www.seamonkey-project.org/

https://www.palemoon.org/

Το pale moon νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή αλλά αν νομίζεις ότι μπορείς να προσαρμοστείς στον k-meleon τότε αυτός είναι και η πιο ελαφριά έκδοση με gui. Μετά, υπάρχουν και οι text based 😜 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 hours ago, dtk-386 said:

Οπότε μένω με Chrome που με βολεύει. Ευχαριστώ.

😂 Κλαίω...

Συγνώμη, προφανώς και θα μείνεις με ότι σε βολεύει..
My two cents.

1) Αν έχεις Chrome και τον έχεις βολευτεί, τότε μπορείς να δοκιμάσεις τον Chromium όπου στην ουσία είναι ο Chrome* που ξέρεις χωρίς τις παραμετροποιήσεις / telemetry της google. Άρα ελαφρώς, πιο ελαφρύς...
2) Υπαρχει και το project Thorium όπου είναι chromium αλλά optized ακόμη περισσότερο για ταχύτητα κλπ. Για μένα σίγουρα αξίζει ένα try.
3) Αφού βρίσκεσαι σε windows, ίσως με διαφορά ο πιο ελαφρύς browser για σένα είναι ο Edge της Microsoft όπου και αυτός με την σειρά του είναι Chromium based. Δεν θα σου πάρει και πολύ για να τον "βολευτείς". Η Microsoft έχει κάνει τρελό optimization σε αυτόν και πραγματικά πάει σφαίρα!
4) Σε περίπτωση που νιώθεις πιο έτοιμος να δοκιμάσεις κάτι πέρα από chromium based browsers τότε θα σου πρότεινα τον LibreWolf.
O LibreWolf είναι Firefox based απλά έχουν ξηλώσει όλα τα telemetry του Firefox και έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια. 

* Ο Chrome είναι Chromium και όχι το ανάποδο.

Ότι έχω προτείνει πιο επάνω το έχω χρησιμοποιήσει εκτός του Thorium, απλά έχω καταλλήξει σε διαφορετικό browser γιατί έχω άλλες ανάγκες.
Ανα διαστήματα πάντως κάνω ένα revisit και βλέπω τι καινούργιο παίζει.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή το κάθε σύστημα είναι διαφορετικό και επειδή για διάφορους λόγους σε κάποιον ο Chrome να είναι ελαφρύς ενώ σε κάποιον άλλον όχι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αφιερώσεις 1 εβδομάδα στον καθένα και βλέπεις ποιος σε βολεύει.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Chrome ούτε για πλακα. Το βαρύς δεν είναι μόνο η μνήμη αλλα όλοι οι πόροι του υπολογιστή που δεσμεύει. Εχω δει να σκοτώνει σύστημα που με άλλους browsers πήγαινε αξιοπρεπώς. Κοίταξε τον Opera (αυτόν χρησιμοποιώ) αλλα και ο Edge πιθανόν να σου αρέσει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...