Προς το περιεχόμενο

ΑΓΟΡΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΠΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ


theodore1971

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλό μεσημέρι σε όλους.

Παρακαλω την βοήθεια σας σε αγοράς μοτοσυκλέτας.Είμαι 57 ετών και έχω προυπολογισμό μέχρι 2700-2800 ευρώ.Ενδιαφέρομαι μόνο για καινούργιο αφού δεν γνωρίζω να ελέγξω μεταχειρισμένα μηχανάκια.

Οδηγούσα HONDA 6V(παπάκι)  από 16 χρονών μέχρι τα 30 μου.Στα 48 μέχρι τα 52 είχα το Suzuki DR SM 125.(έκανα 21.000 χλμ σε 4 χρόνια)

Μου αρέσουν τα on-off και super motard επειδή ταιριάζουν στα "νιάτα μου" και επειδή αισθάνομαι πιο ασφαλής.Με το Suzuki αισθανόμουν ασφαλής αλλά δυο τρεις φορές που με έπιασε βροχή ο πωπ@ς έφευγε κανοντάς με να πιάνω 100 σφυγμούς.Οπότε στην βροχή, το κλείδωνα σπίτι.

Έτσι σκέφτομαι να πάρω οπωσδήποτε μοτοσυκλέτα με ABS.

1η ΕΠΙΛΟΓΗ Εαν πάρω για να κουβαλάω τα ψώνια και να κάνω τις αγγαρείες του σπιτιού τότε θα αγοράσω SYM VF 125

2η ΕΠΙΛΟΓΗ :Εαν πάρω για να μην έχω κατάθλιψη και να είμαι super και να βολτάρω και να "φτιαχνομαι" (ψυχολογικά) θα αγοράσω VOGE 125 R.(Δεν έχω "κολλητούς" να απολογηθώ για κινεζιές και δεν με νοιάζει κιόλας)

Δεν με ενδιαφέρει η ταχύτητα.Αρκεί να πηγαίνω 100-120-130 με ασφάλεια.Επίσης δεν με ενδιαφέρει η μεταπώληση ή εμπορική αξία.Εαν δεν έχει πρόβλημα η μοτοσυκλέτα, με αυτήν θα "τεντώσω".Θα μετακινούμε από Μαρούσι προς κέντρο, προς Γλυφάδα, προς Βάρκιζα.Το καλοκαίρι 2-3 ταξίδια στις Κυκλάδες με ένα σακουβαγιάζ πίσω στην σέλλα.Συνοδηγό δεν έχω ή καλύτερα, δεν ανεβαίνει.Αισθάνομαι φόβο με σκούτερ επειδή δεν "εχω κάτι στα πόδια μου".Με παπάκι στην παραλιακή μπορεί να με λιώσουν τα SUV.Όταν ήμουν νέος τα προσπερνούσα όλα τα αυτοκίνητα επειδή είχα κόψει την εξάτμιση και είχα βάλει devil και άλλα κόλπα...τότε.

Πάντως αυτές οι μηχανές που τις λέτε on-off naked κ.λ.π , με "φτιάχνουν, με τρελλαίνουν. (ktm 200-bAJAJ-Benell BN 125)

Όπως καταλάβατε, στην 2η επιλογή είμαι

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα πω το 2, ενάντια στη "λογική" και την πρακτικότητα. 

Ίσως επειδή γενικά βλέπω τη μηχανή σαν ψυχοθαραπεία και όχι σαν μεταφορικό μέσο ή εργαλείο. Αν δεν έχεις ανάγκη την 1η επιλογή, τότε γιατί να μη πάρεις κάτι που να ευχαριστιέσαι τη βόλτα?!

Η μόνη μου ένσταση είναι το 125. Γιατί όχι το 300R? Εκτός αν σε περιορίζει το μπάτζετ ή το δίπλωμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβαινω οτι εισαι μπερδεμενος κ φυσικο ειναι, με τοσες επιλογες που υπαρχουν σε δικυκλα. Πρωτο κ σημαντικο: τι διπλωμα εχεις. Αν εχεις μεχρι 125, παρε ενα σκουτερ sym να κανεις τη δουλεια σου οικονομικα κ να μη σε τρωει η κινηση κ να μη νοικιαζεις στα νησια (το φτιαξιμο κ το ξεκ@υλωμα φυσικα το ξεχνας). Αν εχεις Α2, αρχιζουν τα ωραια. Θα βαλεις λιγα παραπανω χρηματα (βαλε καποιες δοσεις, αξιζει) κ θα παρεις ενα μεταχειρισμενο honda cb 500x ή ενα mt 07 (κατηγοριας Α2 για αρχη, μετα κανεις μια πολυ μικρη μετατροπη κ το κανεις Α). Δεν θελεις συμπλεκτη; Πηγαινε σε ενα tmax 500 μαμισιο. Με αυτα θα εχεις την ανετη μετακινηση (ειδα οτι θες να πηγαινεις απο Μαρουσι-Βαρκιζα, δεν το λες κ κοντα) θα εχεις και τη χαρα της μετακινησης και τη ψυχοθεραπεια που ολοι θελουμε. Ο ελεγχος μιας μεταχειρισμενης μηχανης απο ενα συνεργειο αντιπροσωπειας δεν ειναι καθολου δυσκολος, επισης αυτες οι μηχανες θεωρουνται αθραυστες, αν ειναι σωστα συντηρημενες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στα λεφτά που δίνεις ,για καινούργιο για δες και αυτο...το εχει φίλος 1.5 χρόνο τώρα και  ειναι πολυ ευχαριστημένος ,καθημερινά 6ημέρες την εβδομάδα πηγαίνει απο γλυφάδα που μένει στις αφίδνες που εργάζεται ,μηδέν προβλήματα με δισκόφρενα εμπρός πίσω και εχει και abs πολυ καλό ,πολυ καλή ανάρτηση με μονοσόκ αμορτισέρ και οχι τα 2πλά της πλάκας στα παπάκια και στα μικρά scooter ...που δεινοπαθεί η μέση σου ...για μένα ειναι επίσης καλο που ειναι αερόψυκτο ,χωρίς service καθε 2-3 χρόνια για αλλαγή υγρών + θερμοστάτη αν βγάλει πρόβλημα +καθάρισμα ψυγείου κάθε χ χρόνια https://www.bikeit.gr/naked-sm-bajaj/item/32445-test-bajaj-pulsar-ns-125-abs-2022

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...