Προς το περιεχόμενο

Επιλογή καινούργιου smartphone


Psionicos
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Donalhioy,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά,
Αυτή την περίοδο σκέφτομαι να αλλάξω το 5 ετών Poco F1 μου διότι η μπαταρία είναι στα τελευταία της και δύσκολα κρατάει μέσα στην μέρα

Κοιτούσα online και, ανάμεσα στα παρακάτω μοντέλα και θα ήθελα την γνώμη σας

  1. Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G

  2. Samsung A35

  3. Samsung A54

  4. Oneplus Nord 3

  5. Google Pixel 7a

  6. Poco X6 Pro

  7. Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G

  8. Motorola Edge 40

  9. Motorola Edge 40 Neo

Ψάχνω ένα ισορροπημένο smartphone, με καλές φωτογραφίες και βίντεο(αναγκάζομαι να γίνω ο φωτογράφος της παρέας, για αυτό σκεφτόμουν για το Pixel 7a). Δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό, καμιά φορά φορά να παίξω κανα puzzle/light παιχνίδι ή να streamαρω το XBOX μου). Συνήθως κρατάω τα κινητά μου αρκετό καιρό για αυτό κοιτάω για 3+ χρόνια σε αναβαθμίσεις OS (αν δεν κάνω λάθος το POCO μετά απο 2 χρόνια σταμάτησε τα update και ψιλιξενέρωσα, βέβαια το χρησιμοποιώ κανονικά μέχρι και σήμερα)

Το Pixel 7a, τικάρει τα περισσότερα κουτάκια αλλά διαβάζω σε forum και γενικότερα πως υπάρχουν παράπονα για την μπαταρία και την υπερθέρμανση (και το σκέφτομαι γιατί το καλοκαίρι έχει αρκετή ζέστη)
Αρκετά τίμιο είναι και το Samsung A54 αλλά με καλύτερη μπαταρία, καλές κάμερες, και πολλές αναβαθμίσεις, όμως ο Exynos με προβληματίζει για το πως θα λειτουργεί το κινητό μετά απο 2+ χρόνια σε άποψη ταχύτητας
Επίσης μ' αρέσει πάρα πολύ η οθόνη στο Redmi Note 13 Pro/+ διότι χρησιμοποιώ αρκετά το Youtube ή Netflix καμιά φορά και στα περισσότερα review αξίζει για τα λεφτά του

Πιά είναι η γνώμη σας; 
Κοιτούσα κυρίως για κινητά του 2023/2024 με budget 300-400€. 
Μήπως πρέπει να αυξήσω το budget; Θα προτιμούσα όμως να μην ξεφύγω εκτός αν η διαφορά σε απόδοση είναι μεγάλη

Επεξ/σία από Psionicos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από προσωπική εμπειρία με το Redmi Note 13 Pro Plus, θα έλεγα ότι σε καλύπτει και με το παραπάνω κιόλας, για τη χρήση που θέλεις. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα καταφέρνει περίφημα στις φωτογραφίες και στα βίντεο (σημαντικό εδώ το μέχρι 4Χ Lossless Zoom), εντυπωσιακές οι νυχτερινές λήψεις του και γενικά, φωτογραφίες με αρκετά ζωντανά χρώματα.

Επίσης, μέχρι στιγμής, σε θέμα επιδόσεων, το κινητό πετάει, μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κανένα απολύτως κόλλημα, πηγαίνει ρολόι και γενικά, είναι αρκετά γρήγορο. Με την μπαταρία πολλοί έχουν παράπονα, προσωπικά μιλώντας, με τη χρήση που κάνω, φορτίζω ανά 2 μέρες, έχει τύχει και στις 3 μέρες να φορτίσω, με δεδομένα βέβαια, στη μιάμιση μέρα θέλει μπριζωμα, σε 5G βέβαια αλλά, τι νόημα έχει να μην χρησιμοποιούμε 5G για να υπάρχει διαφορά στην αυτονομία και γενικά, δεν έχω δει σημαντική διαφορά μεταξύ 4G & 5G σε θέμα αυτονομίας, αναμενόμενο όμως με δεδομένα να πλήττεται η αυτονομία.

Γενικότερα, δηλώνω ικανοποιημένος, δεν έχω νιώσει να υστερεί κάπου ως επιλογή, κάνει αρκετά πράγματα καλά, είναι ολοκληρωμένη πρόταση. 

Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις, σε Samsung κυκλοφορεί εντός των ημερών το Α55, θα είναι όμως ακριβότερο του Α54 και νομίζω ότι τρέχει σε καλή τιμή αυτή την περίοδο, είναι μια καλή πρόταση κι εκείνο, εξίσου ολοκληρωμένη. Α35, Note 13 Pro, παίζουν στην ίδια κατηγορία τιμής και είναι αντίστοιχες προτάσεις και επίσης, το Note 13 Pro, είναι αντίστοιχο του Poco X6 Pro, αν θέλεις καλή κάμερα, πας στο Note 13 Pro αν και το Pro Plus, είναι καλύτερο. 

Το Nord 3, θεωρείται μια εξίσου ολοκληρωμένη πρόταση, ξεφεύγει όμως τιμολογιακά και πολλοί έχουν παράπονο σχετικά με την αυτονομία της μπαταρίας, δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο ισχύει. Αντίστοιχο παράπονο έχουν πολλοί και με το Motorola Edge 40 Neo, ενώ είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση σε όλους σχεδόν τους τομείς, στην αυτονομία πάσχει. Το Edge 40, τα καταφέρνει καλύτερα σε αυτό τον τομέα και είναι οριακά ανώτερο του 40 Neo και σε θέμα επιδόσεων.

Στα των updates, οι πιο αξιόπιστες εταιρείες σε αυτό το θέμα, είναι οι Samsung & OnePlus, με Xiaomi & Poco τα ανέφερες και μόνος σου, ακόμα χειρότερα όμως σε αυτό το θέμα, είναι τα Motorola. Νομίζω ότι αρκετά updates προσφέρει και η Google, το μεταφέρω όμως με επιφύλαξη....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το redmi note 13 pro plus είναι μια καλή επιλογή αλλά αν θες να γλυτώσεις μερικά χρήματα μπορείς να πας στο redmi note 13 pro που είναι αρκετά καλό για τα χρήματα του.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να εισαι πιο future proof Poco X6 Pro..φορτωνει τσουβαλια πατατεs και τραβαει ανετα στην ανηφορα....ενα απο τα Best seller για το 2024...αν το στησειs οπωs πρεπει δενσου βγαζει ουτε μια διαφημιση για δειγμα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

με εξαιρεση την καμερα, το poco x6 pro κερδιζει σε ολα

στην καμερα το nord 3 αλλα εχει κακιστη μπαταρια

τα υπολοιπα μπαλαντζαρουν αναμεσα σε καλο soc με χαλια τα υπολοιπα ή το αναποδο

τα moto edge, το 13 pro και το Α35 ειναι οι αδυναμοι κρικοι τις λιστας

 

Α55, redmi note 13 pro+, poco x6 pro ειναι η λιστα σου και τζοκερ το realme12 pro+ για το οποιο εχω ακουσει μονο για καλες καμερες απο εκει και μετα δεν το εψαξα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...