Προς το περιεχόμενο

Cosmote πρόβλημα ταχύτητας. Αντί 100,50Mbps


Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από mphxths,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας.Αντιμετωπίζω το εξής θέμα: έχω ταχύτητα 100Mbps,το router κλειδώνει στα 50.Δήλωθηκε σαν βλάβη στην cosmote,ήρθε τεχνικός στην πολυκατοικια και με είπε οτι κάτω είμαι κανονικά στα 100.Οπότε το πρόβλημα είναι στην γραμμή στο σπίτι,να φωνάξω ηλεκτρολόγο να το δει.Στο σπίτι μέσα έχω 6 κουτάκια τηλεφωνικής μπρίζας.Έβαλα το router σε όλα και είχα παντού 50.Ο ηλεκτρολόγος που φώναξα με είπε ότι πρέπει να βρούμε το κουτί που είναι ολα τα τηλεφωνικά καλώδια του σπιτιού και μετα να απομονώσουμε μια γραμμή.Εγώ δεν γνωρίζω που είναι αυτό το κουτι.Και αυτός (μου έδειξε) οτι δεν γνωρίζει(μου είπε μετά οτι πρέπει να πάρουμε ενα ενα τα κουτια και να τα ανοίγουμε).Που τοποθετούνται συνήθως τέτοια κουτιά που έχουν όλες τις γραμμές τηλεφώνου?

Επεξ/σία από TrackM@steR
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

Υποτιθεται οτι καθε διαμερισμα εχει μια κεντρικη πριζα , οπου καταληγει το ζευγος καλωδιων απο τον κατανεμητη (εκει που μετρησε ο τεχνικος οταν ηρθε). Απο την κεντρικη πριζα , ζευγη καλωδιων απο τις αλλες πριζες ενωνονται με την πριζα αυτη ωστε να δωσουν σημα στις υπολοιπες πριζες. Συνηθως , η κεντρικη πριζα ειναι κοντα στην εξωπορτα , στην εισοδο του διαμερισματος δηλ. 

Πρεπει να βρειτε λοιπον την κεντρικη πριζα , να αποσυνδεσετε ΟΛΑ τα ζευγη των καλωδιων των αλλων πριζων και να αφησετε μονο το ζευγος που ερχεται απο τον κατανεμητη του κτιριου και τιποτα αλλο. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτος του να βρεις τα κουτια, το πιθανότερο ειναι να πρεπει να περάσεις και utp καλώδιο απο εκει που σου έδειξε ο τεχνικός μέχρι το διαμέρισμα σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όταν άνοιξες όλες τις πρίζες, μπορείς να μας περιγράψεις πόσα καλώδια υπήρχαν σε κάθε μία? Με αυτόν τον τρόπο ίσως μπορέσουμε να καταλάβουμε την όδευση των καλωδίων. Για παράδειγμα εάν κάποια από αυτές είχε μόνο ένα ζεύγος, τότε αυτή είναι τερματική... εάν κάποια άλλη είχε τρία ζεύγη, οι υπόλοιπες 4 από δύο ζεύγη είναι διέλευσης και η τελευταία ένα ζεύγος είναι τερματική.... εάν όμως όλες έχουν ένα ζεύγος καλωδίων τότε κάπου εσωτερικά (ίσως ψηλά στον τοίχο υπάρχει το λεγόμενο μπουάτ, όπου από εκεί φεύγουν όλα τα καλώδια προς καθεμία πρίζα) , οπότε αυτό πρέπει να βρεις. Βάλε εάν θες και τα στατιστικά του ρούτερ από τον συγχρονισμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...