qonqo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα ένα οικόπεδο σε ένα χωριό και εκ των υστέρων (βλακεία μου, το ξέρω), ανακάλυψα ότι η περιοχή υποφέρει από πολλές κλοπές. Κλέφτες, άτομα από έναν κοντινό καταυλισμό, μπαίνουν στα σπίτια και ψάχνουν μπρούτζινα, αλουμίνια κτλ. Σκέφτομαι φυσικά να βάλω συναγερμό στο σπίτι καθώς και κάμερες. Το θέμα είναι ότι δε θέλω να μπει κανείς όχι μόνο στο σπίτι αλλά ούτε και στον κήπο, ο οποίος είναι μικρός, 220 τμ. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατέψω τον κήπο; Μου φαίνεται ότι ο φράχτης είναι το λιγότερο αποτελεσματικό εμπόδιο. Δεν μπορώ να φανταστώ κλέφτη που να κολλάει στον φράχτη. Τώρα το οικόπεδο έχει μόνο υποτυπώδη περίφραξη από συρματόπλεγμα, παλιό. Σκέφτομαι να φυτέψω βιβούρνα και να τα αφήσω να φτάσουν 2 μέτρα. Έχει δοκιμάσει κανείς σύστημα συναγερμού με υπέρυθρες ακτίνες στον κήπο; Οι κάμερες κάνουν δουλειά; Καμία άλλη ιδέα; Σκύλο δεν γίνεται να πάρω για διάφορους λόγους. Ευχαριστώ
andreaspA Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Beams για περιφραξη. Θα χτυπαει συναγερμος και οτι αλλο γουσταρεις. Απο αυτοματο ποτισμα που θα τους κανει μουσκεμα, μεχρι φλογοβολα που θα τους βαζουν φωτια 8
qonqo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 4 λεπτά πριν, andreaspA είπε Beams για περιφραξη. Θα χτυπαει συναγερμος και οτι αλλο γουσταρεις. Απο αυτοματο ποτισμα που θα τους κανει μουσκεμα, μεχρι φλογοβολα που θα τους βαζουν φωτια Ξύλινα beams? Γιατί;
esertas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 23 λεπτά πριν, qonqo είπε Ξύλινα beams? Γιατί; Συναγερμός με ακτίνες είναι. Για μεγάλες αποστάσεις. 1
qonqo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 42 λεπτά πριν, esertas είπε Συναγερμός με ακτίνες είναι. Για μεγάλες αποστάσεις. Α ΟΚ, δεν ήξερα ότι το λένε έτσι. Τα φλογοβόλα θα ήταν υπέροχη ιδέα αλλά το καλοκαίρι μάλλον θα πάω μέσα για εμπρησμό δάσους. Αυτό είναι κάτι που μπορώ να αγοράσω και να εγκαταστήσω μόνος μου ή θέλει ειδικό συνεργείο;
panosno1com Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 3 ώρες πριν, andreaspA είπε Beams για περιφραξη. Θα χτυπαει συναγερμος και οτι αλλο γουσταρεις. Απο αυτοματο ποτισμα που θα τους κανει μουσκεμα, μεχρι φλογοβολα που θα τους βαζουν φωτια Για το αυτοματο πότισμα δε λεει, θα ερχονται συνεχεια για ν κάνουν μπανιο 8
Getta Robo Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2024 4 hours ago, qonqo said: Καλησπέρα σε όλους. Αγόρασα ένα οικόπεδο σε ένα χωριό και εκ των υστέρων (βλακεία μου, το ξέρω), ανακάλυψα ότι η περιοχή υποφέρει από πολλές κλοπές. Κλέφτες, άτομα από έναν κοντινό καταυλισμό, μπαίνουν στα σπίτια και ψάχνουν μπρούτζινα, αλουμίνια κτλ. Σκέφτομαι φυσικά να βάλω συναγερμό στο σπίτι καθώς και κάμερες. Το θέμα είναι ότι δε θέλω να μπει κανείς όχι μόνο στο σπίτι αλλά ούτε και στον κήπο, ο οποίος είναι μικρός, 220 τμ. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατέψω τον κήπο; Μου φαίνεται ότι ο φράχτης είναι το λιγότερο αποτελεσματικό εμπόδιο. Δεν μπορώ να φανταστώ κλέφτη που να κολλάει στον φράχτη. Τώρα το οικόπεδο έχει μόνο υποτυπώδη περίφραξη από συρματόπλεγμα, παλιό. Σκέφτομαι να φυτέψω βιβούρνα και να τα αφήσω να φτάσουν 2 μέτρα. Έχει δοκιμάσει κανείς σύστημα συναγερμού με υπέρυθρες ακτίνες στον κήπο; Οι κάμερες κάνουν δουλειά; Καμία άλλη ιδέα; Σκύλο δεν γίνεται να πάρω για διάφορους λόγους. Ευχαριστώ Για φυτα οπου ισως τους αποθαρυνουν, αν εισαι σε περιοχη με μεσογειακο κλιμα και ηπιους χειμωνες, κοιταξε για καρισσες (Carissa macrocarpa) και ντοβυαλις καφρεια (Dovyalis caffra). Αν πεσουν πανω τους δεν θα περασουν καθολου καλα. 4
qonqo Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Στις 28/3/2024 στις 10:39 ΜΜ, Getta Robo είπε Για φυτα οπου ισως τους αποθαρυνουν, αν εισαι σε περιοχη με μεσογειακο κλιμα και ηπιους χειμωνες, κοιταξε για καρισσες (Carissa macrocarpa) και ντοβυαλις καφρεια (Dovyalis caffra). Αν πεσουν πανω τους δεν θα περασουν καθολου καλα. Έψαχνα για φυτά με αγκάθια! Σκέφτηκα και φραγκοσυκιές. Ευχαριστώ!! 2
basilis_k6 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 με τετοιο φυτο εισαι φουλ προστατευμενος, τυφλα να χει το συρμα ΝΑΤΟ 😁 1 1
The_Judas Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 υπαρχει ομως περιπτωση να σου κανουν μηνυση οι κλεφτες αν τραυματιστουν! 1 1
Getta Robo Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 Δημοσ. 2 Απριλίου 2024 1 hour ago, qonqo said: Έψαχνα για φυτά με αγκάθια! Σκέφτηκα και φραγκοσυκιές. Ευχαριστώ!! Και τα δυο παραπανω εχουν πολυ πυκνο φυλλωμα με μεγαλα αγκαθια. Στην Νοτια Αφρικη, απο οπου και προερχονται, τα χρησιμοποιουν ως φυσικο φρακτη για τα λιονταρια. Εχω και φραγκοσυκιες, φανταστικος καρποφορος κακτος, αλλα με μικρα αγκαθια. Τζιν να φορας δεν παθαινεις τιποτα αναμεσα τους. Ενω τα παραπανω εχουν μεγαλα, μακρυα και ξηλωδη αγκαθια. Τρυπανε και χοντρα γεωργικα γαντια. Τα εχω βαλει περιμετρικα εξοχικης κατοικιας, λογω ζητηματων με λεγεωναριους στη περιοχη. Μεχρι στιγμης ολα καλα. 17 minutes ago, The_Judas said: υπαρχει ομως περιπτωση να σου κανουν μηνυση οι κλεφτες αν τραυματιστουν! Αν και τα συγκεκριμενα δεν ειναι απαγορευμενα ειδη, οντως υπαρχουν δεδικασμενα απο εγκληματιες που τραυματιστηκαν στο χωρο που εισεβαλαν για να κλεψουν............. 2
qonqo Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Άκου εκεί να κάνεις μήνυση επειδή τραυματίστηκες όταν πήγες να κλέψεις. Δεν είναι αυτόματη ομολογία ποινικής πράξης που επισείει ποινή αυτό; Ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές, πολύ χρήσιμες!
lector Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 Δημοσ. 1 Μαΐου 2024 2 ώρες πριν, qonqo είπε Άκου εκεί να κάνεις μήνυση επειδή τραυματίστηκες όταν πήγες να κλέψεις. Δεν είναι αυτόματη ομολογία ποινικής πράξης που επισείει ποινή αυτό; Τα δικαστηρια τα εξεταζουν ως δυο ξεχωριστες και ασχετες μεταξυ τους υποθεσεις. Αν εισαι ο κλεφτης και βρισκεσαι στη δικη οπου κατηγορεις τον ιδιοκτητη που σε τραυματισε, ακομα και να πεις στα μουτρα του δικαστη "κυριε δικαστα μπηκα να κλεψω και με τραυματισε", ο δικαστης θα ασχοληθει με τον τραυματισμο και οχι με τη διαρρηξη. Με τη διαρρηξη θα ασχοληθει σε αλλη δικη που θα ειναι ο ιδιοκτητης εναντιον εσου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα