Προς το περιεχόμενο

Alienware AW3423DWF

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

παρτε και μια αμομα φωτο απο το αγαπημενο matte antiglare  αφου με κανατε να το κατεβασω απο το παταρι.

spacer.png

Pirmen θα στο ξανα πω οταν πιασεις στα χερια σου oled θα κατσω να την ακουσω την αποψη. Τωρα ειναι σαν να μου μιλαει ο ανηψιος μου. Ζησε με την υπερμετρη φωτεινοτητα του hdr  υπο συνθηκες που την ευνοουν μονο και θυσιασε ολα τα αλλα. 

Ο τύπος που επέστρεψε το QDOLED γιατί ήθελε κάτι all around γράφει ότι σε σκοτεινό HDR και περιβάλλον υστερούσε μεν το BenQ αλλά ήταν "comparable" και η διαφορά δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο την παρουσιάζουν.

Αυτός τα σύγκρινε για να δει τι τελικά θα αγοράσει. Όχι για να "την πει" σε κάποιον άλλο αφότου είχε κάνει ήδη αγορά. Γιατί με τα κατάλληλα μαγειρέματα μπορείς να βγάλεις ό,τι θες.

Εν τω μεταξύ. Δες τα χρώματα σε αυτό που μόλις ανέβασες.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Απαντ. 689
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Ο τύπος που επέστρεψε το QDOLED γιατί ήθελε κάτι all around γράφει ότι σε σκοτεινό HDR και περιβάλλον υστερούσε μεν το BenQ αλλά ήταν "comparable" και η διαφορά δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο την παρουσιάζουν.

Αυτός τα σύγκρινε για να δει τι τελικά θα αγοράσει. Όχι για να "την πει" σε κάποιον άλλο αφότου είχε κάνει ήδη αγορά. Γιατί με τα κατάλληλα μαγειρέματα μπορείς να βγάλεις ό,τι θες.

Εν τω μεταξύ. Δες τα χρώματα σε αυτό που μόλις ανέβασες.

Ξερεις ποσοι τετοιοι τυποι υπαρχουν  ? Ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του. Και εσυ αν ειχες oled να την ελεγες και να την ακουγα.  Αλλος μπορει να μην γουσταρει την ασπριλα και αλλος να μην γουσταρει  την αντανακλαση ,δεν υπαρχει λαθος και σωστο εκει. Ειναι καθαρα τι βρισκει πιο ενοχλητικο ο καθενας στον χωρο του για και ο χωρος παιζει μεγαλο ρολο σε ολα τα πανελς.

Παιζουν τοσα πραγματα ρολο οταν κοιτας φωτο απο αλλους που παντα βγαινει λαθος συμπερασμα ,οπως αυτο που ειπες τωρα για τα χρωματα. 

Ξερεις ποσο επηρεαζει τα χρωματα σε ενα qd oled η καμερα του κινητου? Οχι φυσικα ,δεν το ξερεις γτ δεν εχεις ερθει σε επαφη με ενα.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Ξερεις ποσο επηρεαζει τα χρωματα σε ενα qd oled η καμερα του κινητου? Οχι φυσικα ,δεν το ξερεις γτ δεν εχεις ερθει σε επαφη με ενα.

Η κάμερα του κινητού επηρεάζει γενικά τα χρώματα. Π.χ. μου έκανε εντύπωση ότι η δική μου οθόνη μέσα από φωτό με το red tint bug φαίνεται κοκκινωπή στα λευκά της. Ενώ ιδίοις όμασι η απόκλιση κλίνει περισσότερο προς το κίτρινο.

Το κινητό όμως καταγράφει αποκλίσεις γενικότερα. Καταγράφει κάτι υπαρκτό. Ο συγκεκριμένος λοιπόν λέει ότι δεν άντεξε αυτόν τον χρωματισμό, όπως και αν φαινόταν από κοντά, και ήταν ο βασικότερος λόγος για την επιστροφή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Η κάμερα του κινητού επηρεάζει γενικά τα χρώματα. Π.χ. μου έκανε εντύπωση ότι η δική μου οθόνη μέσα από φωτό με το red tint bug φαίνεται κοκκινωπή στα λευκά της. Ενώ ιδίοις όμασι η απόκλιση κλίνει περισσότερο προς το κίτρινο.

Το κινητό όμως καταγράφει αποκλίσεις γενικότερα. Καταγράφει κάτι υπαρκτό. Ο συγκεκριμένος λοιπόν λέει ότι δεν άντεξε αυτόν τον χρωματισμό, όπως και αν φαινόταν από κοντά, και ήταν ο βασικότερος λόγος για την επιστροφή. 

Μπραβο του προτιμησε την ασπριλα, το ips bleeding και το  local dimming απο ενα ζευγαρι κουρτινες και εγω δεν τρωω την φετα αρα δεν πρεπει να την τρωει κανεις. Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι τα μονιτορς εχουν και βαση που μπορεις να τα στριβεις, που να ειχαμε και τπτ μονιτορς σε μεγεθος ντουλαπας.

Ετσι οπως καθισα  τωρα στο γραφειο εκανα το λαθος να κατεβασω την φωτεινοτητα στο 25% στο ips ,οπως το δουλευα παντα ,μιλαμε δεν βλεπεις τπτ απο το matte antiglare

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Μπραβο του προτιμησε την ασπριλα, το ips bleeding και το  local dimming απο ενα ζευγαρι κουρτινες και εγω δεν τρωω την φετα αρα δεν πρεπει να την τρωει κανεις. Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι τα μονιτορς εχουν και βαση που μπορεις να τα στριβεις, που να ειχαμε και τπτ μονιτορς σε μεγεθος ντουλαπας.

Ετσι οκως καθισα  τωρα στο γραφειο εκανα το λαθος να κατεβασω την φωτεινοτητα στο 25% στο ips ,οπως το δουλευα παντα ,μιλαμε δεν βλεπεις τπτ απο το matte antiglare

Απ' ότι βλέπω δεν χρειάζεται να υπάρχει άμεσο φως στην οθόνη για να εκδηλωθεί ο χρωματισμός. Αρκεί το δωμάτιο να έχει έντονο φως. Εγώ π.χ. δεν έχω παράθυρο/μπαλκονόπορτα απέναντι από την οθόνη. Όταν ανοίγω τα παντζούρια της μπαλκονόπορτας στα δεξιά και του παράθυρου πίσω από την οθόνη ο χώρος λούζεται στο φως χωρίς ασπρίλες και τα σχετικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Απ' ότι βλέπω δεν χρειάζεται να υπάρχει άμεσο φως στην οθόνη για να εκδηλωθεί ο χρωματισμός. Αρκεί το δωμάτιο να έχει έντονο φως. Εγώ π.χ. δεν έχω παράθυρο/μπαλκονόπορτα απέναντι από την οθόνη. Όταν ανοίγω τα παντζούρια της μπαλκονόπορτας στα δεξιά και του παράθυρου πίσω από την οθόνη ο χώρος λούζεται στο φως χωρίς ασπρίλες και τα σχετικά.

Ωραια ,παρε και ενα qd και βαλτο στον χωρο σου και πες μας αν ειναι μωβ.

Πες μας και το αλλο ομως νυχτα αν σκασει εστω και ενα φως απο ενα rgb πληκτρολογιο πανω στο xiaimi και δεν εισαι στην σωστη θεση ποσο χαλαει την εικονα? 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Πες μας και το αλλο ομως νυχτα αν σκασει εστω και ενα φως απο ενα rgb πληκτρολογιο πανω στο xiaimi και δεν εισαι στην σωστη θεση ποσο χαλαει την εικονα? 

Αυτό ισχύει. Υπάρχει αντανάκλαση που φαίνεται σαν light bleed. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορούσε να μην υπάρχει απολύτως τίποτα.

Σαν γενικό συμπέρασμα πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν τις απαιτήσεις σου και τις συνθήκες χρήσεις.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Αυτό ισχύει. Υπάρχει αντανάκλαση που φαίνεται σαν light bleed. Δεν ξέρω όμως αν θα μπορούσε να μην υπάρχει απολύτως τίποτα.

Σαν γενικό συμπέρασμα πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν τις απαιτήσεις σου και τις συνθήκες χρήσεις.

ακριβως

Δημοσ.

Kαλά για τα χρώματα μην τρελένεστε. 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία για κάποιος είτε αγοράσει ένα πολύ καλο panel-monitor(oled, ips etc) είτε αγοράσει μια oled τηλεόραση και να μην την καλιμπράρει. 

Αλλό τελείως panel μετά το καλιμπράρισμα. 

Εχω αυτή την εμπειρία και στο monitor που έχω τώρα αλλά και στην τηλεόραση την oled που έχω που ειχα φωνάξει τεχνικό. 

Μιλάμε η νύχτα με τη μέρα στα χρώματα. 

Δημοσ.

Προτείνω να μετονομαστεί σε miniled οθόνες όλο το sub-forum να τελειώνουμε.

Δεν φτάνει το gaming οθονες νέα, να το επεκτεινουμε.

• Haha 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, chek2fire είπε

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία για κάποιος είτε αγοράσει ένα πολύ καλο panel-monitor(oled, ips etc) είτε αγοράσει μια oled τηλεόραση και να μην την καλιμπράρει. 

καλα δες πρωτα αποτελεσμα pre και post callibration στο tftcentral και μιλαμε μετα για callibration στην AW3423DWF. μιας και ειμαστε στο θεμα για την AW3423DWF. σε αλλες οθονες εχει τεραστια διαφορα, στην AW3423DWF εχει ελαχιστο.
ενας απο τους λογους που διαλεξα αυτη την οθονη, μιας και το colorimeter που εχω δεν μπορει να καλιμπραρει κυρτες οθονες και δεν ηθελα να παρω καινουριο.

20 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Ποια σημαντικη διαφορα εχουν δλδ στο hdr  ,και πως γινεται να εχουν διαφορα στο "glossy" οταν και τα δυο μονιτορ εχουν το ιδιο qd oled panel και ειναι και τα δυο semi glossy ? 

μηδαμινες οι διαφορες στα πανελ σε επιπεδο h/w οπως ακριβως ειπες περα απο το gsync module. 
ολα τα αλλα που διαβαζω περι glossy και hdr ειναι τουλαχιστον αστειλα. ακριβως το ιδιο Semi glossy panel φορανε και οι δυο οθονες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostiger είπε

Προτείνω να μετονομαστεί σε miniled οθόνες όλο το sub-forum να τελειώνουμε.

Δεν φτάνει το gaming οθονες νέα, να το επεκτεινουμε.

Εξαιρετική πάσα και δράττομαι της ευκαιρίας να πω και εγώ για την Xiaomi G27i pro που μου ήρθε προχθές. Ένα μειονέκτημα έχει. Σε HDR με local dimming και μετά από calibration για να φύγει το red tint, δεν γουστάρει τα dark themes και γενικά τα γκρίζα/μαύρα background, ειδικά όταν έχει να εμφανίσει λευκό κείμενο πάνω από τα αυτά. Τα dimmάρει όλα πολύ σε σημείο το λευκό να εμφανίζεται γκριζογαλάζιο. Ξεκινάω το Forbidden West τρώω σφαλιάρα με το γκριζογαλάζιο "Sony Interactive" στην αρχή (σε αντίθεση με το κάτασπρο στην oled στο σαλόνι) αλλά μετά έρχεται η δεύτερη σφαλιάρα με το σαφώς ανώτερο HDR και την πανδαισία χρωμάτων στο μενού και in game. Ακόμα να χωνέψω τι πήρα για τα λεφτά της.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, iazriel είπε

Εξαιρετική πάσα και δράττομαι της ευκαιρίας να πω και εγώ για την Xiaomi G27i pro που μου ήρθε προχθές. Ένα μειονέκτημα έχει. Σε HDR με local dimming και μετά από calibration για να φύγει το red tint, δεν γουστάρει τα dark themes και γενικά τα γκρίζα/μαύρα background, ειδικά όταν έχει να εμφανίσει λευκό κείμενο πάνω από τα αυτά. Τα dimmάρει όλα πολύ σε σημείο το λευκό να εμφανίζεται γκριζογαλάζιο. Ξεκινάω το Forbidden West τρώω σφαλιάρα με το γκριζογαλάζιο "Sony Interactive" στην αρχή (σε αντίθεση με το κάτασπρο στην oled στο σαλόνι) αλλά μετά έρχεται η δεύτερη σφαλιάρα με το σαφώς ανώτερο HDR και την πανδαισία χρωμάτων στο μενού και in game. Ακόμα να χωνέψω τι πήρα για τα λεφτά της.

Με έντονη δοση σαρκασμου το έγραψα το περι μετονομασιας, αλλά χαίρομαι που σε ικανοποίησε η νέα σου οθόνη. Καλό λιωσιμο φιλε.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/5/2025 στις 2:37 ΜΜ, chek2fire είπε

Kαλά για τα χρώματα μην τρελένεστε. 

Εχω αυτή την εμπειρία και στο monitor που έχω τώρα αλλά και στην τηλεόραση την oled που έχω που ειχα φωνάξει τεχνικό. 

Μιλάμε η νύχτα με τη μέρα στα χρώματα. 

Ειδικά σε HDR, λόγω των ABL αλγόριθμων(σε miniLED και OLED) είναι σχεδόν αδύνατο να καλιμπράρεις, πλην του λευκού για D65 και του EOTF για συγκεκριμένο πάντα APL. Παντού αυτό λένε.

Στις 4/5/2025 στις 6:08 ΜΜ, iazriel είπε

Αυτά είναι πρόσφατα με RGB=45-47-50. Για κάθε μόνιτορ υπάρχουν-λίγο-ξεχωριστά settings. Δεν βασίζεσαι σε ό,τι βρίσκεις στο νετ παρά μόνο ως γενικό μπούσουλα.

Spoiler

xiaomi_2.jpg.c10071b6f5371fc73e07dc72a1a860b4.jpg

xiaomi_3.jpg.7db9fd29d4054fe23d0fec5655f3982e.jpg

xiaomi_1.jpg.bd98952a95a4d14d346fd42ecec0c04c.jpg

Όσο πιο μικρά τα γράμματα τόσο μεγαλύτερο το dimming και το γκριζάρισμα. Περίεργους χρωματισμούς δεν βλέπω.

Το θέμα είναι το εξής. Θες όταν παίζεις να έχεις τέτοιες τέλειες λεπτομέρειες χωρίς το παρακάτω ή το παρακάτω συν ένα φυσιολογικό workstation, χωρίς όμως αυτές τις λεπτομέρειες. Γιατί προς το παρόν όλα δεν γίνεται να τα έχεις σε μόνιτορ:

Spoiler

Ratchet.jpg.e7d544de6d34f95f036b1e6a9a251443.jpg

Τα highlights έχουν βγει off limits στα δεξιά. Που το έχεις δει σε τι μεταφράζεται στην πράξη. Σε τέτοια scenes όλοι οι αλγόριθμοι(lower και higher end) λειτουργούν παρόμοια.

Οπότε ο καθένας δίνει προτεραιότητα εκεί που επιθυμεί. Αλλά προς τι όλα αυτά μετά από το post μου για το full screen purple tint που είναι 100% υπαρκτό;

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...