akoinonitos Δημοσ. 10 Μαϊου Δημοσ. 10 Μαϊου 17 λεπτά πριν, chek2fire είπε θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Είχες ποτέ οθόνη alienware ας πούμε από πριν 10 χρόνια και μετά? Dell και alienware 1
chek2fire Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 9 ώρες πριν, akoinonitos είπε Dell και alienware επειδή και εγώ ακριβώς τα ίδια είχα η ποιότητα κατασκευής τους είναι όπως τα σημερινά?
mandragoraSCR Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου Εχω μια Dell U2711 (ναι την εχω ακομα στο pc της γυναικας και δουλευει πενα) δεν ειναι alienware αλλα για οσους θυμουνται ηταν οθοναρα τοτε 800+ ευρω που για τοτε ηταν πολλα για οθονη. Σε πληροφωρω πως η AW3423DWF δεν χανει καθολου σε ποιοτητα κατασκευης! 1
chek2fire Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, mandragoraSCR είπε Εχω μια Dell U2711 (ναι την εχω ακομα στο pc της γυναικας και δουλευει πενα) δεν ειναι alienware αλλα για οσους θυμουνται ηταν οθοναρα τοτε 800+ ευρω που για τοτε ηταν πολλα για οθονη. Σε πληροφωρω πως η AW3423DWF δεν χανει καθολου σε ποιοτητα κατασκευης! την έχω ακόμα και εγώ και την δουλεύω στο δεύτερο pc-server μου. Απίστευτες οθόνες όλες και με κορυφαία ποιότητα κατασκευής γιαυτό έχω παραμείνει στην Dell τόσα χρόνια στα monitor. Εύχομαι και αυτή που θα επιλέξω τώρα να είναι το ίδιο. Επεξ/σία 11 Μαϊου από chek2fire 1
mandragoraSCR Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου 22 λεπτά πριν, chek2fire είπε την έχω ακόμα και εγώ και την δουλεύω στο δεύτερο pc-server μου. Απίστευτες οθόνες όλες και με κορυφαία ποιότητα κατασκευής γιαυτό έχω παραμείνει στην Dell τόσα χρόνια στα monitor. Εύχομαι και αυτή που θα επιλέξω τώρα να είναι το ίδιο. Προχωρα αφοβα! αν και οπως ειπε ο ακοινωνητος περιμενε να βγει κανενα review της προκοπης πρωτα 1
akoinonitos Δημοσ. 11 Μαϊου Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, chek2fire είπε επειδή και εγώ ακριβώς τα ίδια είχα η ποιότητα κατασκευής τους είναι όπως τα σημερινά? Κανεις το λαθος να κρινεις απο ενα βιντεο ρε συ και στο δικο μου η βαση οπτικα δεν σου γεμιζει το ματι αλλα ειναι μια χαρα ποιοτικη. Επεξ/σία 11 Μαϊου από akoinonitos 1
Agony Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Στις 9/5/2025 στις 12:53 ΠΜ, chek2fire είπε Ενα από αυτά που με προβληματίζουν είναι αυτή η νέα βάση. Ξέχασα να βάλω το link για το video πριν Εχω την παλια ALienware με την τεραστια βαση οντος πολυ σταθερη, τωρα εχω την Samsung G8 που εχει το ιδιο στυλ βαση , ναι οντος ειναι ποιο ασταθες ομως μονο αν το γραφειο που θα την βαλεις ειναι κακης ποιοτητας και κουνιεται . Αν εχεις καλο γραφειο δεν θα εχεις απολυτος κανενα προβλημα . Στις 3/5/2025 στις 7:27 ΜΜ, whiteman7 είπε δεν εχω καταλαβει λαθος ημουν αναμεσα στα 2 Monitors πριν 1,5 χρονο - φαν της σειρας alienware και πολυ ψαξιμο εχουν σημαντικη διαφορα στο hdr και στο glossy τα παραπανω που μου λες ισχυουν αλλά δε τα ανέφερα, το coil whine είναι ανεπαισθητο και το καταλαβαινεις μολις κλεισεις το monitor για να κανα 2 λεπτο Οντος εχουν διαφορα στο πανελ ? δεν ειναι τοσο glossy ? Στις 4/5/2025 στις 2:22 ΠΜ, chek2fire είπε θεωρείτε ότι η μετάβαση από ενα ips panel όπως αυτό της 3418DW ,που θεωρείτε από τα πολύ καλά panel, σε oled αξίζει αυτή τη στιγμή όταν το θέλεις για gaming αλλά και για καθημερινή εργασία. Για μένα αυτό που μπορεί να με κρατήσει είναι το shadow που διαβάζω ότι έχουν τα font στα κείμενα στις oled αλλά και αυτό το glossy που με φοβίζει με τις αντανακλάσεις. Στο 3418dw δεν υπάρχει καν καθώς μιλάμε για ένα matte panel. θα σου πω την προσωπικη μου γνωμη μιας και εχω την 3418DW διπλα στην Samsung g80 (ιδιο πανελ με την alienware oled). Για καθημερινη εργασια κατα την γνωμη μου καλυτερο ειναι το IPS panel μιας και το 90% εισαι σε φωτεινό περιβαλον , εχει ματ πανελ οποτε η χρηση την ημερα ειναι σουπερ , η γραμματοσειρα ειναι καλυτερη . Ομως σε ταινιες , παιχνιδια , ειναι κλασεις ανωτερο το Oled το απολυτο μαυρο ( οταν και εφοσον δεν εχει πολυ φως και αντανακλασεις και δεν γινεται Μωβ απο το φως ) δεν εχει αντιπαλο επισης εχει καλυτερο uniformity σε σχεση με το IPS που οντος αλλαζει στα ακρα του , ειναι πολυ ποιο αμεσο στα παιχνιδια και το καταλαβαινεις . Ο λογος που δεν πουλησα το IPS τελικα ηταν αυτος Α) δεν αξιζε την τιμη που το αγοραζαν Β) σε καποια πραγματα ειναι καλυτερο και το εχω και σαν καβατζα σε περιπτωση Burn In η ζημιας . Αν ομως μου ελεγες να κρατησω ενα απο τα 2 πανελ . Τοτε το Oled panel σιγουρα εχει πολυ περισσοτερα θετικα απο ενα IPS . Το μονο που θα αλλαζα θα ηταν να ειχε ενα Antireflective Coating η ματ πανελ ( που ειναι θεμα γουστου καπου χανεις καπου κερδίζεις ) οσο εχει να κανει με το font ναι οκ αν το βαλεις διπλα διπλα με το IPS υπαρχει διαφορα αλλα ξερεις κατι? απο ενα σημειο και μετα και αλλαζοντας καποιες ρυθμίσεις το συνηθίζεις εγω πλεον δεν το βλεπω καν . 2
music_lover Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 50 λεπτά πριν, Agony είπε Εχω την παλια ALienware με την τεραστια βαση οντος πολυ σταθερη, τωρα εχω την Samsung G8 που εχει το ιδιο στυλ βαση , ναι οντος ειναι ποιο ασταθες ομως μονο αν το γραφειο που θα την βαλεις ειναι κακης ποιοτητας και κουνιεται . Αν εχεις καλο γραφειο δεν θα εχεις απολυτος κανενα προβλημα . Οντος εχουν διαφορα στο πανελ ? δεν ειναι τοσο glossy ? θα σου πω την προσωπικη μου γνωμη μιας και εχω την 3418DW διπλα στην Samsung g80 (ιδιο πανελ με την alienware oled). Για καθημερινη εργασια κατα την γνωμη μου καλυτερο ειναι το IPS panel μιας και το 90% εισαι σε φωτεινό περιβαλον , εχει ματ πανελ οποτε η χρηση την ημερα ειναι σουπερ , η γραμματοσειρα ειναι καλυτερη . Ομως σε ταινιες , παιχνιδια , ειναι κλασεις ανωτερο το Oled το απολυτο μαυρο ( οταν και εφοσον δεν εχει πολυ φως και αντανακλασεις και δεν γινεται Μωβ απο το φως ) δεν εχει αντιπαλο επισης εχει καλυτερο uniformity σε σχεση με το IPS που οντος αλλαζει στα ακρα του , ειναι πολυ ποιο αμεσο στα παιχνιδια και το καταλαβαινεις . Ο λογος που δεν πουλησα το IPS τελικα ηταν αυτος Α) δεν αξιζε την τιμη που το αγοραζαν Β) σε καποια πραγματα ειναι καλυτερο και το εχω και σαν καβατζα σε περιπτωση Burn In η ζημιας . Αν ομως μου ελεγες να κρατησω ενα απο τα 2 πανελ . Τοτε το Oled panel σιγουρα εχει πολυ περισσοτερα θετικα απο ενα IPS . Το μονο που θα αλλαζα θα ηταν να ειχε ενα Antireflective Coating η ματ πανελ ( που ειναι θεμα γουστου καπου χανεις καπου κερδίζεις ) οσο εχει να κανει με το font ναι οκ αν το βαλεις διπλα διπλα με το IPS υπαρχει διαφορα αλλα ξερεις κατι? απο ενα σημειο και μετα και αλλαζοντας καποιες ρυθμίσεις το συνηθίζεις εγω πλεον δεν το βλεπω καν . Ο λόγος που άλλαξες από την Dell στην Samsung ήταν το matte panel?
Agony Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Στις 4/5/2025 στις 10:36 ΠΜ, akoinonitos είπε παρτε και μια ακομα φωτο απο το αγαπημενο matte antiglare αφου με κανατε να το κατεβασω απο το παταρι. Pirmen θα στο ξανα πω οταν πιασεις στα χερια σου oled θα κατσω να την ακουσω την αποψη. Τωρα ειναι σαν να μου μιλαει ο ανηψιος μου. Ζησε με την υπερμετρη φωτεινοτητα του hdr υπο συνθηκες που την ευνοουν μονο και θυσιασε ολα τα αλλα. Εγω εχω QDOLED + IPS panel διπλα διπλα καθε μερα glossy + matte panel Alienware το IPS . και η αποψη μου ειναι οτι ολα εχουν να κανουν καθαρα με το πως τα παρουσιαζει καποιος. Οταν καποιος βαζει ενα Oled panel με μαυρο background vs IPS λογικο ειναι να ειναι φοβερο το OLED , για βαλε ενα ποδοσφαιρικο αγωνα η χόκεϊ η μια θαλασσα σε ενα πανελ OLED vs IPS ιδιας τιμης να δούμε πως θα ειναι . Το ιδιο ειναι και η συγκεκριμένη φωτο , στο Oled δεν υπαρχει ουτε μια αντανακλαση , επισης δεν φαινεται το Purple or Yellow Tint , σε αντιθεση στο IPS βλεπουμε υπερβολικο glow που προσωπικα δεν εχω ξαναδει τοσο εντονο παρα μονο αν εχεις παραθυρο διπλα της και το χτυπαει υπερβολικα πολυ φως Direct , αλλα και παλη τοσο πολυ δεν εχω ξαναδει ισως εχει να κανει και με το μοντελο , επισης παιζει ρολο και η γωνια λήψης κτλ κτλ. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν κατσω μπροστα και στα δυο πανελ που εχω Matte + Glossy και εχω ανοιχτα παραθυρα και μπαινει φως ( ναι ξερω 2025 αν εχω κουρτινες σπιτι μου , ναι εχω αλλα μου αρεσει να μην ειμαι στα σκοταδια λες και ειμαι σινεμα η σε κανα μπουντρουμι , ειμαι απο αυτους που τους αρεσει να υπαρχει φως μεσα σε ενα σπιτι ) στο glossy βλεπω αντανακλασεις του εαυτου μου η οτι υπαρχει πισω απο το πανελ , στο matte κανει ενα μικρο Glare ( Καμια σχεση με αυτο που βλεπω στην φωτο ) αλλα δεν αντανακλαει τιποτα. Και για να μην παρεξηγηθω ναι το Glossy εχει σαφος καλυτερη εικονα , οταν δεν υπαρχουν αντανακλασεις και κατι ακομα στις φωτογραφιες το glare παντα φαινεται ποιο έντονο σε σχεση με τις αντανακλασεις ( αν μπεις σε φορουμ που λενε για IPS GLOW θα δεις οτι οι φωτος παντα το κανουν να φαινεται 10 φορες χειρότερο απο οτι ειναι ) . Αυτη την στιγμη γραφω απο Glossy Panel Σε λαπτοπ IPS και ΒΛΕΠΩ τα δαχτυλα μου και την μπλουζα ξεκαθαρα σαν αντανακλαση , και στην φωτο που τραβηξα ΔΕΝ φαινεται απολυτος τιποτα . Και για να ειμαι και δικαιος ναι στο Glossy που δουλεύω καθε μερα στο λαπτοπ απο ενα σημείο και μετα το ματι συνηθίζει και σταματαει να βλεπει αντανακλασεις μιας και εστιαζει αλλου. Δεν ειναι τιποτα απο τα δυο matte or glossy perfect solution , ακομα θυμαμαι τις παλιες CRT που ειχαμε που ηταν σαν καθρεπτης και οταν η EIZO εβγαλε antireflective coatings ολοι εκαναν σαν τρελοί. Τωρα ειναι η μοδα Glossy οκ το καταλαβαινω εχει τα θετικα της αλλα οχι οτι το matte δεν εχουν λόγο υπαρξης . 25 λεπτά πριν, music_lover είπε Ο λόγος που άλλαξες από την Dell στην Samsung ήταν το matte panel? Οχι οχι καμια σχεση η παλια μου Alienware aw3418dw εχει matte panel , Ο λογος που αγορασα Samsung G80 αντι για Alienware ηταν λογο χαμηλοτερης τιμης και το οτι δεν εχει το τροφοδοτικο μεσα στο πανελ ( οποτε ουτε ανεμιστηρες ουτε μεγαλες θεμοκρασιες κοντα στο πανελ ) ολοι ξέρουμε οτι ο εχθρος του Oled ειναι θεμοκρασιες . Και εμενα η Samsung Glossy panel Εχει με αυτη την Μωβ αποχρωση οταν την χτυπαει το φως . Ορίστε και μια φωτο πως αντανακλα το περιβαλον ενα glossy QD Oled Panel , με φυσιολογικό φως απογευμα και τα παραθυρα 5-6 μετρα μακρια απο το πανελ . Απο οτι βλεπεις υπαρχουν και αντανακλασεις και υπαρχει Purple Tint ... Αν όμως πειραξω λιγο τις ρυθμίσεις στην καμερα αλλαξω οπτικη γωνια , βαλω και περιεχομενο και ζουμαρο εκεί σχεδον εξαφανιζονται . Για να λεω ομως και την αληθεια στην πραγματικοτητα και με περιεχομενο να παιζει στο μόνιτορ και οταν το ματι εστιασει στο τι βλεπεις τοτε δεν ειναι ενοχλητικές, δλδ να το πω ποιο απλα οταν εισαι στο desktop και γραφεις η βλεπεις κατι δεν θα σε ενοχλούν θα πρεπει να θες εσκεμενα να εστιασεις σε αυτες για να τις δεις . 4
chek2fire Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου ενα πρώτο review για την καινούργια έκδοση https://www.pcworld.com/article/2777440/alienware-aw3425dw-review.html μιλάνε για ένα πολύ καλό panel αν και στο τέλος γράφει ότι αν μπορούσε να διαθέσει λίγα χρήματα παραπάνω θα πήγαινε σε MSI MPG 341CQPX για τα feauteres που δίνει η MSI παρά για την ποιότητα οθόνης. Το HDR της 3425DW ειναι το πιο φωτεινό αυτή τη στιγμή στις oled οθόνες. 1
Arkin Δημοσ. 16 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 16 Μαϊου 3 ώρες πριν, Agony είπε Εγω εχω QDOLED + IPS panel διπλα διπλα καθε μερα glossy + matte panel Alienware το IPS . και η αποψη μου ειναι οτι ολα εχουν να κανουν καθαρα με το πως τα παρουσιαζει καποιος. Οταν καποιος βαζει ενα Oled panel με μαυρο background vs IPS λογικο ειναι να ειναι φοβερο το OLED , για βαλε ενα ποδοσφαιρικο αγωνα η χόκεϊ η μια θαλασσα σε ενα πανελ OLED vs IPS ιδιας τιμης να δούμε πως θα ειναι . Το ιδιο ειναι και η συγκεκριμένη φωτο , στο Oled δεν υπαρχει ουτε μια αντανακλαση , επισης δεν φαινεται το Purple or Yellow Tint , σε αντιθεση στο IPS βλεπουμε υπερβολικο glow που προσωπικα δεν εχω ξαναδει τοσο εντονο παρα μονο αν εχεις παραθυρο διπλα της και το χτυπαει υπερβολικα πολυ φως Direct , αλλα και παλη τοσο πολυ δεν εχω ξαναδει ισως εχει να κανει και με το μοντελο , επισης παιζει ρολο και η γωνια λήψης κτλ κτλ. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν κατσω μπροστα και στα δυο πανελ που εχω Matte + Glossy και εχω ανοιχτα παραθυρα και μπαινει φως ( ναι ξερω 2025 αν εχω κουρτινες σπιτι μου , ναι εχω αλλα μου αρεσει να μην ειμαι στα σκοταδια λες και ειμαι σινεμα η σε κανα μπουντρουμι , ειμαι απο αυτους που τους αρεσει να υπαρχει φως μεσα σε ενα σπιτι ) στο glossy βλεπω αντανακλασεις του εαυτου μου η οτι υπαρχει πισω απο το πανελ , στο matte κανει ενα μικρο Glare ( Καμια σχεση με αυτο που βλεπω στην φωτο ) αλλα δεν αντανακλαει τιποτα. Και για να μην παρεξηγηθω ναι το Glossy εχει σαφος καλυτερη εικονα , οταν δεν υπαρχουν αντανακλασεις και κατι ακομα στις φωτογραφιες το glare παντα φαινεται ποιο έντονο σε σχεση με τις αντανακλασεις ( αν μπεις σε φορουμ που λενε για IPS GLOW θα δεις οτι οι φωτος παντα το κανουν να φαινεται 10 φορες χειρότερο απο οτι ειναι ) . Αυτη την στιγμη γραφω απο Glossy Panel Σε λαπτοπ IPS και ΒΛΕΠΩ τα δαχτυλα μου και την μπλουζα ξεκαθαρα σαν αντανακλαση , και στην φωτο που τραβηξα ΔΕΝ φαινεται απολυτος τιποτα . Και για να ειμαι και δικαιος ναι στο Glossy που δουλεύω καθε μερα στο λαπτοπ απο ενα σημείο και μετα το ματι συνηθίζει και σταματαει να βλεπει αντανακλασεις μιας και εστιαζει αλλου. Δεν ειναι τιποτα απο τα δυο matte or glossy perfect solution , ακομα θυμαμαι τις παλιες CRT που ειχαμε που ηταν σαν καθρεπτης και οταν η EIZO εβγαλε antireflective coatings ολοι εκαναν σαν τρελοί. Τωρα ειναι η μοδα Glossy οκ το καταλαβαινω εχει τα θετικα της αλλα οχι οτι το matte δεν εχουν λόγο υπαρξης . Οχι οχι καμια σχεση η παλια μου Alienware aw3418dw εχει matte panel , Ο λογος που αγορασα Samsung G80 αντι για Alienware ηταν λογο χαμηλοτερης τιμης και το οτι δεν εχει το τροφοδοτικο μεσα στο πανελ ( οποτε ουτε ανεμιστηρες ουτε μεγαλες θεμοκρασιες κοντα στο πανελ ) ολοι ξέρουμε οτι ο εχθρος του Oled ειναι θεμοκρασιες . Και εμενα η Samsung Glossy panel Εχει με αυτη την Μωβ αποχρωση οταν την χτυπαει το φως . Ορίστε και μια φωτο πως αντανακλα το περιβαλον ενα glossy QD Oled Panel , με φυσιολογικό φως απογευμα και τα παραθυρα 5-6 μετρα μακρια απο το πανελ . Απο οτι βλεπεις υπαρχουν και αντανακλασεις και υπαρχει Purple Tint ... Αν όμως πειραξω λιγο τις ρυθμίσεις στην καμερα αλλαξω οπτικη γωνια , βαλω και περιεχομενο και ζουμαρο εκεί σχεδον εξαφανιζονται . Για να λεω ομως και την αληθεια στην πραγματικοτητα και με περιεχομενο να παιζει στο μόνιτορ και οταν το ματι εστιασει στο τι βλεπεις τοτε δεν ειναι ενοχλητικές, δλδ να το πω ποιο απλα οταν εισαι στο desktop και γραφεις η βλεπεις κατι δεν θα σε ενοχλούν θα πρεπει να θες εσκεμενα να εστιασεις σε αυτες για να τις δεις . Γενικα δεν βαζεις κατι φωτεινο μπροστα απο glossy panel. Εχω κλειστο στορι πισω για μηδεν αντανακλασεις το φως απο πανω και στα 1000 lumen να το εχω δεν εχει θεμα η οθονη. Αλλα τραβαει τις αντανακλασεις καθρεφτης ειναι πρακτικα σαν τις παλιες plasma. Ποσο μετραει ομως ειτε σκοτεινο φοντο ειτε με πολλα χρωματα σε καλο HDR δεν ειναι σαν να βλεπεις απο παραθυρο? Εκει δινει πονο το glossy το pop out χρωματων γενικα η ζωντανια δεν την αλλαζω με τιποτα. Ναι θελει ιδιατερο τροπο χρησης με πιο χαμηλο φωτισμο και οχι να βαραει πανω στην οθονη αλλα 1 χρονο μετα ακομα την χαζευω ειδικα σε ταινιες με καλο HDR η κανα demo video πεφτουν σαγονια με την εικονα που μπορει να δωσει ενα qd-oled glossy panel. 1
music_lover Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 3 ώρες πριν, chek2fire είπε ενα πρώτο review για την καινούργια έκδοση https://www.pcworld.com/article/2777440/alienware-aw3425dw-review.html μιλάνε για ένα πολύ καλό panel αν και στο τέλος γράφει ότι αν μπορούσε να διαθέσει λίγα χρήματα παραπάνω θα πήγαινε σε MSI MPG 341CQPX για τα feauteres που δίνει η MSI παρά για την ποιότητα οθόνης. Το HDR της 3425DW ειναι το πιο φωτεινό αυτή τη στιγμή στις oled οθόνες. Refresh μου φαίνεται εμένα της ίδιας οθόνης, δεν βρίσκω λόγο να κυκλοφορήσει νέο μοντέλο. 2
Agony Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 1 ώρα πριν, Arkin είπε Γενικα δεν βαζεις κατι φωτεινο μπροστα απο glossy panel. Εχω κλειστο στορι πισω για μηδεν αντανακλασεις το φως απο πανω και στα 1000 lumen να το εχω δεν εχει θεμα η οθονη. Αλλα τραβαει τις αντανακλασεις καθρεφτης ειναι πρακτικα σαν τις παλιες plasma. Ποσο μετραει ομως ειτε σκοτεινο φοντο ειτε με πολλα χρωματα σε καλο HDR δεν ειναι σαν να βλεπεις απο παραθυρο? Εκει δινει πονο το glossy το pop out χρωματων γενικα η ζωντανια δεν την αλλαζω με τιποτα. Ναι θελει ιδιατερο τροπο χρησης με πιο χαμηλο φωτισμο και οχι να βαραει πανω στην οθονη αλλα 1 χρονο μετα ακομα την χαζευω ειδικα σε ταινιες με καλο HDR η κανα demo video πεφτουν σαγονια με την εικονα που μπορει να δωσει ενα qd-oled glossy panel. Εχεις απολυτο δίκιο , και αυτο λεω και εγω σε ποιοτητα εικονας το Glossy δεν εχει και δεν προκειτε να εχει ποτε αντιπαλο οτι και να κανουν με τα Matte panel , ασε που η ζωντανια που λες εχει ενα εφε σαν 3D , αν βρεις το τροπο χρησης και σε καλυπτει ειναι μια χαρα . Λενε οτι η LG στην σειρα G5 εχει ενα πολυ καλο πανελ glossy το οποιο τα παει πολυ καλα με τις αντανακλασεις . 1
Arkin Δημοσ. 16 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 16 Μαϊου 12 λεπτά πριν, Agony είπε Εχεις απολυτο δίκιο , και αυτο λεω και εγω σε ποιοτητα εικονας το Glossy δεν εχει και δεν προκειτε να εχει ποτε αντιπαλο οτι και να κανουν με τα Matte panel , ασε που η ζωντανια που λες εχει ενα εφε σαν 3D , αν βρεις το τροπο χρησης και σε καλυπτει ειναι μια χαρα . Λενε οτι η LG στην σειρα G5 εχει ενα πολυ καλο πανελ glossy το οποιο τα παει πολυ καλα με τις αντανακλασεις . Υπαρχει ενα βαθος σε πολλα σημεια με καλο HDR ειναι αυτο οταν τα χρωματα ξεπροβαλλουν απο την οθονη αρχιζει η ιδια οθονη παρολο 2D να προσθετει βαθος. Δεν ειναι οθονη για πολυ φωτεινο δωματιο η με πολυ φως του ηλιου μεσα εκει θα χασει αρκετα. Οπως και ενα ips θα χασει παρα παρα πολυ σε σκοτεινες ταινιες παιχνιδια σε απολυτο σκοταδι που θα ειναι γκρι. Εχω και ενα VA matte ακομα δεν το εδωσα και ειναι κατι ενδιαμεσο μεταξυ αυτων των 2 τεχνολογιων. Καλυτερο μαυρο μηδεν αντανακλασεις αλλα σε σκοτεινο δωματιο παλι η αντιθεση 3-4000:1 δεν ειναι αρκετη για να δωσει αυτο που δινει ενα oled. Εξου και αυτο που λεω οτι καθε τεχνολογια οθονης εχει τη χρηση της. Τα IPS για productivity η πολυ φωτεινα μερη μαζι με το τεραστιο peak στο HDR που εχουν δεν εχουν αντιπαλο. Αντιστοιχα σε σκοταδι ομως η ταινιες με σκοταδι παιχνιδια κτλ χανουν κατα κρατος μιας και δειχνουν ξεπλυμενα και ειναι λογικο με την αντιθεση 800 και 1000/1. Η plasma τεχνολογια προσωπικα εβγαζε την πιο ζεστη εικονα εχω ακομα την 42αρα U10 που αγορασα το 2010 τραβαγε τις αντανακλασεις σαν τρελη αλλα για βραδινες θεασεις με τα ζεστα της χρωματα δεν ειχε αντιπαλο. Η oled δεν βγαζει αυτη τη ζεσταθια των plasma αλλα σε ολα τα υπολοιπα ειναι ανωτερη τεχνολογια. 2
pirmen56 Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Γι αυτό βήκαν τα miniLED. Για να γεφυρώσουν το χάσμα στα μαύρα, να ξεπεράσουν τα IPS στις φωτεινές σκηνές και να διατηρήσουν την καλή εικόνα σε productivity. Αν ποτέ θελήσετε κάποιο εφεδρικό μόνιτορ δοκιμάστε τα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα