Προς το περιεχόμενο

Ψυχολόγος ή Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας; (Στα 32)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά!!

Είμαι 32 ετών και το τελευταίο διάστημα σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο επάγγελμα. Νιώθω ότι θα είναι κάτι που θα με γεμίσει παρά πολύ σαν άνθρωπο.  Έχοντας στην πλάτη μου 5χρονια προσωπικής ψυχοθεραπείας , η οποία με έχει βοηθήσει πολύ, θέλω παρά πολύ να βοηθήσω και άλλον κόσμο. Το θέμα μου είναι όμως ποιο δρόμο να διαλέξω; 
Δυστυχως λόγω δουλειάς δεν υπάρχει χρόνος για εξαντλητικό διάβασμα πανελληνίων. Όποτε σκέφτηκα 2 λύσεις : 1) να γραφτώ σε κάποιο ιδιωτικό κολλέγιο ψυχολογιας ή 2) να γραφτώ σε κάποια ιδιωτική σχολή για σύμβουλος ψυχικής υγείας. Και οι 2 σχολές έχουν 3ετη φοίτηση όμως στην περίπτωση του συμβούλου πέρα από θεωρητικά μαθήματα έχει και πολλά βιωματικά. Ενώ στο κολλέγιο είναι μόνο θεωρία. Σίγουρα θα συνεχίσω και άλλες σπουδές όταν πάρω το πρώτο μου πτυχίο (πάντα γύρω από την ψυχολογία) απλά πιστεύω ότι από το δρόμο του συμβούλου θα βγω πιο «έτοιμος» όσον αφορά το βιωματικό θέμα. Ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσω αλλα αγχώνομαι και μπαίνω σε πολλές σκέψεις με το τι επιλογή θα κάνω.  Δεν θέλω να με πάρουν και άλλο τα χρόνια ή να μετανιώσω για την επιλογή της σχολής.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι φαση, ακριβως ιδια φαση!!! προερχομαι κι εγω απο εναν πολυ δυσκολο κλαδο, τελειως απροσωπο , διχως καμια δημιουργια και καμια επιρροη στο κοσμο . Οποτε ειμαι σε ερευνα για μεταπτυχιακο ή ακομα κ πρωτο πτυχιο ψυχολογιας ,αναγκαστικα σε καποια ιδιωτικη σχολη/κολλεγιο. 

Μαλιστα ετοιμαζομουν να ανεβασω ποστ για να συγκεντρωσω αποψεις , κυριως αν αξιζει επαγγελματικα να βγεις Συμβουλος ψυχ υγειας , κ αν μπορεις να ανοιξεις κατι δικο σου.

Ψυχολογος δεν βγαινεις ουτε εχεις τετοια δικαιωματα, αυτο ειναι 100% σιγουρο.

Παιζει ενδεχομενο να ανοιξεις γραφειο Συμβουλου κι αν ναι , αυτο αξιζει?

  Ακομα κ ψυχοθεραπευτης εχω αμφιβολιες αν βγαινεις με αυτα τα μεταπτυχιακα, πιστευω απλα πουλανε παπατζες στα κολλεγια. 

Λογικα μονο Συμβουλος ψυχικης υγειας βγαινεις, οποτε με βαση αυτο , αν εχει οντως καποια εμπειρια θα ηταν χρησιμο, οπως κι αν συνδυαζεται με δουλεια ( θεωρητικα ναι , αρκει να δεχτουν στην εταιρεια να μη χτυπας υπερωριες....) κι αν εχει κανει αλλος τετοια μεταβαση...

 

Ευχαριστω!!!

@Chrizgr αν θες στειλε μου μηνυμα, καθως ειμαστε σε κοινη αναζητηση!

Επεξ/σία από Greekmistis7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι 42, και στα 41 ξεκίνησα να σπουδάζω Ψυχολογία.

Εκτός οτι δεν αντέχω άλλο στον χώρο της Πληροφορικής , πραγματικά, μπορώ πιο εύκολα να συνενοηθώ με άτομα με ψυχικές διαταραχές, παρά με τον κάθε μαλάκα στην κάθε μαλακισμένη εταιρία, ανακάλυψα ότι αυτό είναι που θέλω, μαζί με το γράψιμο

Έχω τελειώσει τον 1ο χρόνο σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο, και ταυτόχρονα κάνω και ένα Αγγλικό training στην Κλινική ύπνωση (όχι βιοθυμική, πραγματική κλινική ύπνωση)

Να το κάνεις! Αλλα όχι ΣΨΥ, αλλά γίνε ψυχολόγος! με άδεια ψυχολόγου!

Κάνε και μεταπτυχιακό. Γίνε σοβαρός ψυχολόγος, να αγαπάς αυτό που κάνεις. 

Σε πληροφορώ όμως ότι θα δεις πολλή τσολαρία σε αυτό το επάγγελμα, στις σπουδές σου, οπότε μην απογοητευτείς! Η κάθε ηλίθια ψωνάρα θέλει να γίνει ψυχολόγος!

Για αυτό, γίνε ψυχολόγος με @@. Με καλές γνώσεις, αγάπη σε αυτό που κάνεις, και πραγματικά να θέλεις να βοηθήσεις!! ΟΧι απλα take the money.

Οτι θες ρωτα!

ΥΓ: Πλέον τα ιδιωτικά bachelors βγαινεις κανονικά ψυχολόγος, με άδεια ψυχολόγου

Επεξ/σία από LiquidTroll
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...