Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό δίσκο 3.5" HDD 2 tb


Rebelos2018
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από JPaxilleas,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 3.5" Toshiba, o οποίος όταν παραμένει αδρανής, δηλαδή όταν δεν διαβάζει και δεν γράφει, ακούγεται σαν να σβήνει. Και μόνο όταν κάνω κάτι, ακούγεται πάλι ο ήχος ότι παίρνει μπρος.

Τι μπορεί να φταίει;

Σημαντική σημείωση. Ο δίσκος είναι του 2013, χρησιμοποιείται αποκλειστικά για backup και έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα. Φυλάσσεται σε ειδική τσάντα, δεν έχει δεχθεί χτυπήματα ποτέ. 

Επίσης, πήρα πρόσφατα ότι έχει μέσα, για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων και τον φόρμαρα - όχι quick format - διαδικασία που κράτησε 4 ώρες.

Ευχαριστώ πολύ.

Ο δίσκος είναι αυτός Toshiba Canvio Desk 2TB Desktop Hard Drive 3.5 Inch USB 3.0 https://www.amazon.com.au/Toshiba-Canvio-Desk-Desktop-Drive/dp/B009HXWJ5U

Επεξ/σία από Rebelos2018
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Λύση

Rebelos2018 όπως αναφέρθηκε αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Στο πλαίσιο μείωσης της κατανάλωσης ενέργειειας, όταν ένα μέσο δε χρησιμοποιείται, υπάρχουν διάφορες τεχνικές, που εφραμόζονται τόσο από τα Windows, όσο και από τους ίδιους τους κατασκευαστές προϊόντων και αυτό συμβαίνει σε πληθώρα προϊόντων, όπως σκληροί δίσκοι, οθόνες, τηλεοράσεις, κ.λπ. 

Π.χ. μέσα από τα Windows και τα "Power Options" και στο εφαρμοζόμενο πλάνο (power plan) υπάρχουν οι σχετικές ρυθμίσεις (βλέπε εικόνα που ακολουθεί).

image.png.4bc39628ee8fb1e7f029d4fc105d709b.png

Παράλληλα και όσον αφορά σκληρούς δίσκους, οι κατασκευαστές τους στα αντίστοιχα προγράμματα που διαθέτουν για τη διαχείριση των δίσκων περιλαμβάνουν αντίστοιχες ρυθμίσεις όπου ο χρήστης μπορεί να ορίζει τον χρόνο αδράνειας του δίσκου, δηλαδή μετά από πόσα λεπτά, ο δίσκος να πέσει σε stand by mode.

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...