Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα desktop με αυτά τα χαρακτηριστικά. Από την πρώτη στιγμή που το πήρα οι μνήμες δεν την πάλευαν. Έτρεξα memtest και στο λεπτό βγήκε off. Το στέλνω πίσω μου τις αλλάζουν. Μετά από κάνα χρόνο ξεκίνησε τα ίδια. Επειδή δεν έχω άλλο υπομονή με τις gskill θα ήθελα να αγοράσω ένα ζευγάρι 16 GB (2x16 dual) συμβατές πάνω από όλα με την μητρική μου. 

Μέση τιμή ούτε πανάκριβα ούτε φτηνά.

OXI GSKILL 

Αγορά μέσω Σκρουτζ παρακαλώ.

Ευχαριστώ 

Screenshot-2024-04-13-09-12-24-67-40deb4

να πάρω 2 Χ 8 της Gigabyte αλλά ποιες?

Μνήμες RAM Gigabyte | Skroutz.gr

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ποιές θέσεις έχεις τις μνήμες;

Τις έχεις με xmp ή χειροκίνητα;

Δεν έχουν lifetime warranty ή απλά δε θες να μπλέξεις πάλι;

Θέλεις να πάρεις 2x16gb ή πάλι 16gb(2x8gb);

Οι περισσότεροι έχουν θετικές εντυπώσεις (κι εγώ μέσα σε αυτούς σε συνδυασμό με gigabyte mobo) από τις gskill, gigabyte ram δε βλέπω να σου προτείνει κανείς...

Δημοσ.

Τις έχω 2η 4η θέση. Τις έβαλα και 1 3 αλλά τίποτα.

Δύο 16αρες θα βάλω τώρα. Δεν θέλω ξανά gskill. Είναι το 2ο ζευγάρι που αλλάζω. Μου βγάζει απανωτές μπλε οθόνες memory management το ίδιο σφάλμα με τότε που είχαν θέμα.

Αυτές κάνουν; https://www.skroutz.gr/s/21377044/Corsair-Vengeance-RGB-Pro-32GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-3600-gia-Desktop-CMW32GX4M2D3600C18.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Έχω ένα desktop με αυτά τα χαρακτηριστικά. Από την πρώτη στιγμή που το πήρα οι μνήμες δεν την πάλευαν. Έτρεξα memtest και στο λεπτό βγήκε off. Το στέλνω πίσω μου τις αλλάζουν. Μετά από κάνα χρόνο ξεκίνησε τα ίδια. Επειδή δεν έχω άλλο υπομονή με τις gskill θα ήθελα να αγοράσω ένα ζευγάρι 16 GB (2x16 dual) συμβατές πάνω από όλα με την μητρική μου. 

Μέση τιμή ούτε πανάκριβα ούτε φτηνά.

OXI GSKILL 

Αγορά μέσω Σκρουτζ παρακαλώ.

Ευχαριστώ 

Screenshot-2024-04-13-09-12-24-67-40deb4

να πάρω 2 Χ 8 της Gigabyte αλλά ποιες?

Μνήμες RAM Gigabyte | Skroutz.gr

1) Δεν βλέπω νόημα να πας σε 2x8 σήμερα. Δες 2x16gb πια

2) Οντως, αφού έχουν lifetime warranty θα τις άλλαζα εκτός και εάν μπορείς να πάρεις τα χρήματα πίσω.

3) Ενώ οι GSkill έχουν καλές κριτικές από όλους και προτείνονται συνέχεια εγώ πάλι βλέπω πάρα πολλές συμβατότητες να αναφέρονται με αυτές. Οπότε προσωπικα κάπως τις αποφεύγω. Μπορεί να είναι διότι ίσως έχουν και μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

4) Gigabyte μνήμες από που κι ως πού? Δεν βγάζει μνήμες η Gigabyte οπότε rebranded θα είναι. Γιατί? Εάν είναι να πας να πας σε γνωστούς κατασκευαστές. Γιατί να πάρεις νέο ρίσκο?

5) Δυστυχώς με τις μνήμες έχουμε πάει πάλι στο παρελθόν που η συμβατότητα και η σωστή λειτουργία δεν ήταν πάντα εξασφαλίλισμενη.

6) Corsair Vengenance έχω και εγώ στο νέο σετακι αλλά είναι DDR5. Ευχαριστημένος είμαι αλλά δεν λέει κάτι αυτό. Ψιλοτυχαία να πω την αλήθεια ήταν η επιλογή. Θέλεις και λίγο τύχη πια

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Τις έχω 2η 4η θέση. Τις έβαλα και 1 3 αλλά τίποτα.

Δύο 16αρες θα βάλω τώρα. Δεν θέλω ξανά gskill. Είναι το 2ο ζευγάρι που αλλάζω. Μου βγάζει απανωτές μπλε οθόνες memory management το ίδιο σφάλμα με τότε που είχαν θέμα.

Αυτές κάνουν; https://www.skroutz.gr/s/21377044/Corsair-Vengeance-RGB-Pro-32GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-3600-gia-Desktop-CMW32GX4M2D3600C18.html

Μια χαρά είναι αλλά κάπως ακριβές για τα γούστα μου και χωρίς λόγο(βάσει spec, εκτός αν είσαι λάτρης του  rgb).

Φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει κάποιο  update  του bios, πρώτου ρίξεις ευθύνη αποκλειστικά στις μνήμες...

Θα πρότεινα λόγω επεξεργαστή να μην ανέβεις πιο πάνω από τα 3200 για να μην έχεις επίσης θέματα. Δεν θα έχεις όφελος στα 3600/c18 από τα 3200,/c16.

Kingston fury  βλέπω σε καλές τιμές και vengeance. Για τις δευτέρες κατά καιρούς σκάνε θέματα ασυμβατότητας αλλά μιλάμε για τζάκποτ.

Μπορείς να δεις  qvl της μητρικής ή των μνημών αλλά συνήθως είναι τρομερά περιοριστικό χωρίς λόγο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μια χαρά είναι αλλά κάπως ακριβές για τα γούστα μου και χωρίς λόγο(βάσει spec, εκτός αν είσαι λάτρης του  rgb).

Φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει κάποιο  update  του bios, πρώτου ρίξεις ευθύνη αποκλειστικά στις μνήμες...

Θα πρότεινα λόγω επεξεργαστή να μην ανέβεις πιο πάνω από τα 3200 για να μην έχεις επίσης θέματα. Δεν θα έχεις όφελος στα 3600/c18 από τα 3200,/c16.

Kingston fury  βλέπω σε καλές τιμές και vengeance. Για τις δευτέρες κατά καιρούς σκάνε θέματα ασυμβατότητας αλλά μιλάμε για τζάκποτ.

Μπορείς να δεις  qvl της μητρικής ή των μνημών αλλά συνήθως είναι τρομερά περιοριστικό χωρίς λόγο.

Επειδή δεν το κατέχω μπορείς να μου γράψεις χαρακτηριστικά για να κοιτάξω. Κοιτάζω μόνο έως 3200 ή χρειάζεται και κάτι άλλο; 1.35v είναι οι τωρινές αν βλέπω καλά.

• Λύση
Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/30472711/Kingston-Fury-Beast-32GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-3200-gia-Desktop-KF432C16BBK2-32.html

Αντίστοιχα υπάρχουν και  vengeance

https://www.skroutz.gr/s/18641024/Corsair-Vengeance-LPX-32GB-DDR4-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-3200-gia-Desktop-CMK32GX4M2E3200C16.html

Εκτός από τη συχνότητα πρέπει να κοιτάς και τους χρόνους απόκρισης (cas latency)

Το Qvl της μητρικής σου, μνήμες που θεωρητικά έχουν δοκιμαστεί αλλά συνήθως δεν μπορούν να τις δοκιμάσουν όλες ενώ πάντα κρατούν "πισινή" ότι εξαρτάται κι από άλλους παράγοντες όπως  το cpu

https://download.gigabyte.com/FileList/Memory/mb_memory_b560m-ds3h_210802.pdf?v=07ab67ddf32111b4a4697f61fc647ea4

• Thanks 1
Δημοσ.

Εχε υποψη σου οτι για καποιο λογο,οι gigabyte μητρικες εχουν την καλυτερη συμβατοτητα με corsair μνημες.Απο ατομο που στηνει συνεχως μηχανηματα σε μεγαλη αλυσιδα καταστηματων.(Τωρα τελευταια αυτο,δεν ξερουν για ποιον λογο.)Και για AMD based συστηματα και για intel.

Δημοσ.
1 minute ago, dtk-386 said:

Κάποια πρόταση να μην πάω στα τυφλά στο Σκρουτζ.....

Οι Corsair που σου προτεινε απο πανω ο Νικος ειναι μια χαρα. :)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φιλε κι εγω συνδιασμο μητρικης gigabyte κξαι μνημες Gskill εχω. Δεν εχω καποιο προβλημα. Πολυ καλες ειναι οι μνημες που προτεινουν τα παιδια, αλλα εφ'οσον ειναι στην εγκυηση, εγω θα την χρισημοποιουσα 100 φορες. Κριμα ειναι τα ωραια σου λεφτακια εχεις δωσει. Μια χαζη ερωτηση. Το κουτακι των μνημων που σου στελνουν ειναι σφραγισμενο?

Εγω ημουν ψιλοκολημενος με τις kingston, δεν ειχα αντιμετωπισει ποτε προβλημα. Τις Gskill μου τις συστησαν τα παιδια, εδω και καλα κανανε κι ακομα καλυτερα εγω που τους ακουσα. Εχω βαλει 2x4/ddr3 σε ASRock, 2x64/ddr4 και 2x16/ddr5 σε gigabyte, κανενα προβλημα. Ακολουθουμε παντα την γνωμη αυτων που ξερουν και γνωριζουν οτι ξερουν.

Δημοσ.

Όχι είχαν μπει με συναρμολόγηση ολόκληρου PC στο eshop. Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο γιατί δεύτερη φορά δεν συσκευαζω να στείλω και να περιμένω. Θα πάω στις Corsair να αυξήσω επ ευκαιρία και την μνήμη. 

Σε εσένα δεν έβγαλε θέμα. Σε εμένα 2 φορές. Αρκετά πια με δαυτες.

Την πρώτη φορά το memtest έβγαλε σφάλματα στο λεπτό. Έχω πέσει σε ελαττωματική παρτίδα δεν ξέρω. Τους χαλαλιζω την εγγύηση τους. Δεν θέλω άλλο προϊόντα τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...