Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όπως κρίνεις φίλε... Είναι τριτοκοσμικά τραγικό να σου απαντάει η εταιρεία ότι αυτή ερμηνεύει σωστά τον νόμο του κράτους και όχι ο αρμόδιος φορέας του ίδιου του κράτους 😠

Δικαστικά σιγά μην πάω γιατί δεν αξίζουν τα λεφτά, αλλά θα μας ληστεύουν εσαεί;

Επεξ/σία από petrost8
  • Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, petrost8 είπε

επειδή 1η φορά απευθύνθηκα στην myraaey, εγώ νόμιζα ότι είναι ανεξάρτητος φορέας που εποπτεύει την αγορά και κάνει τον διαιτητή μεταξύ του πελάτη και της εταιρείας. Όταν όμως διαπιστώνει ότι οι εταιρείες παρανομούν , δεν θα έπρεπε να  να τις αναγκάσει να πληρώσουν και να εισηγείται κανά πρόστιμο για να στρώσουν;

Θα' θελα έτσι...; 

Δεν είναι δικαστήριο .

Γνώμη λέει 

όπως κρίνεις φίλε... Είναι τριτοκοσμικά τραγικό να σου απαντάει η εταιρεία ότι αυτή ερμηνεύει σωστά τον νόμο του κράτους και όχι ο αρμόδιος φορέας του ίδιου του κράτους 😠

Αν δικαιωθείς, θα πάρεις και τα δικαστικά έξοδα 

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.

Αναφορά σε κείμενο

ΡΑΑΕΥ

https://www.raaey.gr

Παρακολούθηση και εποπτεία της αγοράς ενέργειας · Προστασία των καταναλωτών · Παρακολούθηση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας · Χορήγηση αδειών

λουτσες μπλε

image.png

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Δεν είναι δικαστήριο .

Γνώμη λέει  

Δεν καταλαβαινω το σχολιο σου. Δεν χρειαζεται να εισαι δικαστηριο για να ριξεις ενα γερο προστιμο στις εταιρειες που παρανομουν. Το εχει κανει η ΡΑΕ πολλες φορες στο παρελθον, ειναι στη δικαιοδοσια της.

Γνωμη μπορει να λεει ο Τακης και ο Μακης. Η Ρυθμιστικη Αρχη Ενεργειας εποπτευει την αγορα ενεργειας και προστατευει τον καταναλωτη (γραμμενα στο site τους), αλλα οπως ειπε και ο mike15, λουτσες μπλε... Γαλαζιες θα διορθωσω εγω... 

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απο την αλλη βρε παιδια ,,εαν καναμε και αλλοι ενσταση ισως το επανεξεταζε.καποιες φορες η πιεση  αλλαζει τα δεδομενα .

εχω μια απορια πετρο.εφοσον επικαλουνται οτι αυτο το αρθρο ειναι μεταγεστερο των λογαριασμων,αυτο σημαινει οτι απο εδω και περα εαν κανεις λογαριασμο μικροτερο των 10 ευρω ,δεν θα χρεωθει ερτ?

εαν ειναι ετσι τοτε να κανουμε ενασταση για απο εδω και περα να δουμε εαν θα το δεχτουν.εγω σιγουρα θα εχω τετοιο λογαρισμο καθως  λειπω απο το σπιτι.

Επεξ/σία από mike15
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/7/2025 στις 3:07 ΜΜ, GREGORYMO είπε

Κάτι άλλο συμβαίνει.

Δεν μπορεί με 2 κιλοβατώρες το μήνα να πληρώνεις ΕΡΤ 

Ποιός χώρος πληρώνει ΕΡΤ το καθορίζει ο Δήμος με ΒΑΣΗ τα σχέδια που του έχεις προσκομίσει 

δεν συμβαινει τιποτα αλλο. οι μονοι χωροι που εξαιρουνται απο ερτ συμφωνα με την δεη ειναι οι κοινοχρηστες παροχες. το ποιος πληρωνει ερτ το καθοριζει η δεη και παλι. δυστυχως το ιδιο προβλημα ακριβως το εχουν και πολλοι αλλοι που εχουν γκαραζ σε πολυκατοικια με χωριστη παροχη για να ανοιγοκλεινουν την γκαραζοπορτα τους με ρευμα. ιδιες χρεωσεις εχουν και αυτοι...

Επεξ/σία από xsterg
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mike15 είπε

απο την αλλη βρε παιδια ,,εαν καναμε και αλλοι ενσταση ισως το επανεξεταζε.καποιες φορες η πιεση  αλλαζει τα δεδομενα .

εχω μια απορια πετρο.εφοσον επικαλουνται οτι αυτο το αρθρο ειναι μεταγεστερο των λογαριασμων,αυτο σημαινει οτι απο εδω και περα εαν κανεις λογαριασμο μικροτερο των 10 ευρω ,δεν θα χρεωθει ερτ?

εαν ειναι ετσι τοτε να κανουμε ενασταση για απο εδω και περα να δουμε εαν θα το δεχτουν.εγω σιγουρα θα εχω τετοιο λογαρισμο καθως  λειπω απο το σπιτι.

Είσαι σε μηνιαία μέτρηση?

Έχει σημασία...

9 ώρες πριν, petrost8 είπε

Δεν καταλαβαινω το σχολιο σου. Δεν χρειαζεται να εισαι δικαστηριο για να ριξεις ενα γερο προστιμο στις εταιρειες που παρανομουν. Το εχει κανει η ΡΑΕ πολλες φορες στο παρελθον, ειναι στη δικαιοδοσια της.

Γνωμη μπορει να λεει ο Τακης και ο Μακης. Η Ρυθμιστικη Αρχη Ενεργειας εποπτευει την αγορα ενεργειας και προστατευει τον καταναλωτη (γραμμενα στο site τους), αλλα οπως ειπε και ο mike15, λουτσες μπλε... Γαλαζιες θα διορθωσω εγω... 

Έχει σημασία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, petrost8 είπε

λαμπρά...

Η Ζενίθ ΔΕΝ αποδέχτηκε την σύσταση του Ενεργειακού Επιθεωρητή , που της έλεγε να επιστρέψει τα κλεμμένα, με την δικαιολογία ότι το έγγραφο ΡΑΑΕΥ Ο-115931/12.06.2025 προβαίνει σε μία νομικά μη δεσμευτική ερμηνεία της κρίσιμης νομοθετικής διάταξης και ότι δημοσιεύθηκε σε χρόνο μεταγενέστερο της ημερομηνίας έκδοσης των λογαριασμών... 🤨😒

και συνειδητοποιώ ότι δεν υπάρχει επόμενο βήμα για την ένσταση μου. Μου είπε ενα ευχαριστώ για την συνεργασία η raaey και γεια σας ! 😯

16 ώρες πριν, petrost8 είπε

επειδή 1η φορά απευθύνθηκα στην myraaey, εγώ νόμιζα ότι είναι ανεξάρτητος φορέας που εποπτεύει την αγορά και κάνει τον διαιτητή μεταξύ του πελάτη και της εταιρείας. Όταν όμως διαπιστώνει ότι οι εταιρείες παρανομούν , δεν θα έπρεπε να  να τις αναγκάσει να πληρώσουν και να εισηγείται κανά πρόστιμο για να στρώσουν;

Θα' θελα έτσι...; 

Το έχουμε ξαναπεί ο ΕΔ έχει καθαρά διακοσμητικό ρόλο. Το ότι όμως πήρε αυτή την θέση και έστω έκανε την συγκεκριμένη σύσταση βάση της πρόσφατης απόφασης είναι θετικό.

Η ζενιθ φαίνεται να το παίζει τρελίτσα, δεν είναι απάντηση νομικού τμήματος αυτό. Θα έλεγα κάποιου ανίδεου υπαλλήλου και εκτίθενται περισσότερο.
Εάν θέλεις υπέβαλε ξανά το ίδιο αίτημα περιλαμβάνοντας τις ενστάσεις σου και επισημαίνοντας εάν αυτή είναι η επίσημη θέση της zenith, με σαφή απαίτηση προς την ΡΑΕ/ΔΕ να λάβει μέτρα διαφορετικά επιφυλάσσεσαι παντός νόμιμου δικαιώματός σου.

Το πρόβλημα είναι των Ανεξάρτητων Αρχών της χώρας που υποτίθεται ως ρυθμιστές θα είχαν μια έστω μικρή δύναμη να επιβάλουν κυρώσεις. Στην Ελλάδα κάνουν τον διαβιβαστή μηνυμάτων...
Εδώ βλέπουμε το θράσος των εταιριών που τις φτύνουν κανονικά αγνοώντας τες και έχουμε εξελιχθεί στην σημερινή ζούγκλα των καρτέλ. Βέβαια δεν είναι να απορεί κανείς, όταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι έχουν ειδικά διαμορφώσει κατ αυτόν τον τρόπο την λειτουργία των θεσμών. 

Εγώ θα πρότεινα σε όσους έχουν όρεξη να επιμείνουν, μιλάμε για σκάνδαλο δεκαετίας το οποίο μας λένε όχι μόνο δεν θα πληρώσουν αλλά θα συνεχίζουν να κλέβουν. Όλο και κάποιο ΜΜΕ θα ενδιαφερθεί να αναδείξει τους διαλόγους ιδιωτικών παρόχων - καταναλωτών - ΡΑΕ...

Επεξ/σία από grinder_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Έχει σημασία...

Ναι, μηνιαια μετρηση αλλα τι σχεση εχει; Ο νομος μιλαει για καταναλωση ηλ. ρευματος στη διαρκεια ενος μηνα, οποτε οπως και να'χει ο υπολογισμος για το <10€ γινεται με βαση τις ημερες του εκαστοτε μηνα.

12 ώρες πριν, mike15 είπε

ελα ντε... Με το θρασος που εχουν , νομιζω θα συνεχισουν να χρεωνουν

6 ώρες πριν, grinder_ είπε

Το πρόβλημα είναι των Ανεξάρτητων Αρχών της χώρας που υποτίθεται ως ρυθμιστές θα είχαν μια έστω μικρή δύναμη να επιβάλουν κυρώσεις. Στην Ελλάδα κάνουν τον διαβιβαστή μηνυμάτων...

Μα η ΡΑΕ εχει την δυναμη να επιβαλλει προστιμα και κυρωσεις.

https://www.google.com/search?q=Πρόστιμα+σε+παρόχους+από+τη+ΡΑΕ&sca_esv=3c6e154600cb80ae&sxsrf=AE3TifNbZp738GRSSiVNLQLbVJgPg1iwgw%3A1752247838212&ei=Hi5xaMrODMXjxc8PsMmC6Q0&ved=0ahUKEwjK1dHvj7WOAxXFcfEDHbCkIN0Q4dUDCBA&uact=5&oq=Πρόστιμα+σε+παρόχους+από+τη+ΡΑΕ&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiOc6gz4HPjM-Dz4TOuc68zrEgz4POtSDPgM6xz4HPjM-Hzr_Phc-CIM6xz4DPjCDPhM63IM6hzpHOlTILEAAYgAQYsAMYogQyCxAAGIAEGLADGKIEMggQABiwAxjvBTILEAAYgAQYsAMYogQyCxAAGIAEGLADGKIESL0GUIsFWIsFcAF4AJABAJgBAKABAKoBALgBA8gBAPgBAZgCAaACEpgDAIgGAZAGBZIHATGgBwCyBwC4BwDCBwMzLTHIBw8&sclient=gws-wiz-serp

Επεξ/σία από petrost8
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, petrost8 είπε

Ναι, μηνιαια μετρηση αλλα τι σχεση εχει; Ο νομος μιλαει για καταναλωση ηλ. ρευματος στη διαρκεια ενος μηνα, οποτε οπως και να'χει ο υπολογισμος για το <10€ γινεται με βαση τις ημερες του εκαστοτε μηνα.

ελα ντε... Με το θρασος που εχουν , νομιζω θα συνεχισουν να χρεωνουν

κανε ενα πειραμα.αν μπορεις.κανε μια καταναλωση μηνα κατω απο 10 ευρω ,ασε να ερθει το τσεκ και στειλτον ξανα στην ραευ και πες τους ,αυτος ο λογαριασμος ειναι μεταγενεστερος του αρθρου,οποτε δικαιουμαι την διαγραφη της ερτ.να δουμε τι θα απαντησουν.

εγω θα το κανω γιατι εχω μεταγενεστερο.

4 ώρες πριν, petrost8 είπε

φυσικα και εχει.αλλα δεν προκειται να ικανοποιησει εναν πελατη για κατι τοσο μικρο.εαν μαζευτουν πολλοι τοτε θα αλλαξει αποφαση.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mike15 είπε

φυσικα και εχει.αλλα δεν προκειται να ικανοποιησει εναν πελατη για κατι τοσο μικρο.εαν μαζευτουν πολλοι τοτε θα αλλαξει αποφαση.

Δεν ειναι μονο ενας πελατης. Το εγγραφο Ο-115931/12.06.2025 αναγκαστηκε να το στειλει στις εταιρειες γιατι εχουν προσφυγες απο 3 καταναλωτες (απο Φεβρουαριο του 2024 παρακαλω...) συν το ΙΝΚΑ. Και ασχοληθηκαν τωρα , λογω του ΙΝΚΑ, αλλιως σιγα... Πιστευω θελει πιεση απο παραπανω κοσμο. Οσο το αφηνουμε ετσι, θα μας κλεβουν με την ανοχη του κρατους. 

Εγω εφυγα πλεον απο Ζενιθ οποτε... 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, petrost8 είπε

Δεν ειναι μονο ενας πελατης. Το εγγραφο Ο-115931/12.06.2025 αναγκαστηκε να το στειλει στις εταιρειες γιατι εχουν προσφυγες απο 3 καταναλωτες (απο Φεβρουαριο του 2024 παρακαλω...) συν το ΙΝΚΑ. Και ασχοληθηκαν τωρα , λογω του ΙΝΚΑ, αλλιως σιγα... Πιστευω θελει πιεση απο παραπανω κοσμο. Οσο το αφηνουμε ετσι, θα μας κλεβουν με την ανοχη του κρατους. 

Να πας σε εταιρεία που τηρεί την νομοθεσία.

13 είναι και μπορείς να διαλέξεις 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Να πας σε εταιρεία που τηρεί την νομοθεσία.

13 είναι και μπορείς να διαλέξεις 

ποιες απο τις 13 ειναι αυτες που τηρουν την νομοθεσια? να ξερει που να παει.

3 ώρες πριν, petrost8 είπε

τους εχωσες αυτο σαν δικαιολογια? ,ετσι για το γαμωτο..

καλα εκανες μονο ετσι καταλαβαινουν/

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mike15 είπε

ποιες απο τις 13 ειναι αυτες που τηρουν την νομοθεσια? να ξερει που να παει.

τους εχωσες αυτο σαν δικαιολογια? ,ετσι για το γαμωτο..

καλα εκανες μονο ετσι καταλαβαινουν/

ΔΕΗ 

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...