mike15 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:03 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:03 πμ ποσο διαστημα θελει για να απαντησουν στο αιτημα-ενσταση?
petrost8 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 μμ θελει λιγη υπομονη. Αλλες φορες εκαναν 2 μερες, αλλες φορες εκαναν 11. 1
tasosrap Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Καλησπέρα. Έπειτα απο σχετικό αίτημα για αφαίρεση της χρέωσης ΕΡΤ με χαμηλή κατανάλωση λόγω Φ/Β (παραθέτω φωτό), πήρα την παρακάτω απάντηση : Σε συνέχεια του αιτήματός σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η απαλλαγή από την καταβολή του τέλους υπέρ ΕΡΤ εφαρμόζεται μόνο όταν η συνολική αξία κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ανά παροχή, μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και τις χρεώσεις προμήθειας, δεν υπερβαίνει τα 10 ευρώ ανά μήνα. Στην περίπτωση της παροχής σας, η συνολική αξία του λογαριασμού υπερβαίνει το όριο αυτό, επομένως το τέλος υπέρ ΕΡΤ υπολογίζεται κανονικά, όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση 46/31.12.2013.
ekrepali Δημοσ. πριν από 17 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) @petrost8 Κάτω κάτω στο pdf που λέει "Σε υλοποίηση Απόφασης" το σημαίνει; Ότι δεν έχει ακόμα ισχύ το έγγραφο; 1284668853__pdf (1).pdf Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από ekrepali
grinder_ Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες Στις 11/7/2025 στις 6:31 ΜΜ, petrost8 είπε Μα η ΡΑΕ εχει την δυναμη να επιβαλλει προστιμα και κυρωσεις. https://www.google.com/search?q=Πρόστιμα+σε+παρόχους+από+τη+ΡΑΕ&sca_esv=3c6e154600cb80ae&sxsrf=AE3TifNbZp738GRSSiVNLQLbVJgPg1iwgw%3A1752247838212&ei=Hi5xaMrODMXjxc8PsMmC6Q0&ved=0ahUKEwjK1dHvj7WOAxXFcfEDHbCkIN0Q4dUDCBA&uact=5&oq=Πρόστιμα+σε+παρόχους+από+τη+ΡΑΕ&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiOc6gz4HPjM-Dz4TOuc68zrEgz4POtSDPgM6xz4HPjM-Hzr_Phc-CIM6xz4DPjCDPhM63IM6hzpHOlTILEAAYgAQYsAMYogQyCxAAGIAEGLADGKIEMggQABiwAxjvBTILEAAYgAQYsAMYogQyCxAAGIAEGLADGKIESL0GUIsFWIsFcAF4AJABAJgBAKABAKoBALgBA8gBAPgBAZgCAaACEpgDAIgGAZAGBZIHATGgBwCyBwC4BwDCBwMzLTHIBw8&sclient=gws-wiz-serp Μιλάω για ουσιαστικές κυρώσεις που θα "έκοβαν τον βήχα" στις αυθαιρεσίες και θα ρύθμιζαν πραγματικά την αγορά. Τα πρόστιμα στην Ελλάδα είναι μόνο για να γίνονται τίτλοι "ειδήσεων" και στην πραγματικότητα δίνουν το σήμα στις εταιρίες να συνεχίζουν την ασυδοσία ανενόχλητοι. Έχουμε φτάσει στο σημείο η επίσημη πολιτεία να ενεργεί μόνο ύστερα από δημόσια κατακραυγή ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το ανάποδο... 2 ώρες πριν, ekrepali είπε @petrost8 Κάτω κάτω στο pdf που λέει "Σε υλοποίηση Απόφασης" το σημαίνει; Ότι δεν έχει ακόμα ισχύ το έγγραφο; 1284668853__pdf (1).pdf 1.42 MB · 1 download Κάθε άλλο, το αντίθετο σημαίνει. Είναι σε πλήρη ισχύ. Δηλαδή όσα αναφέρονται στο παρόν έγγραφο είναι η υλοποίηση μιας (άλλης) απόφασης που λήφθηκε. Εμένα με προβλημάτισε αυτό το "εφεξής" που αναφέρουν γιατί ουσιαστικά δίνει κάλυψη στους παρόχους για όσα έκαναν και δεν δείχνει διάθεση να επιβληθεί ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Γενικά το απολογητικό ύφος σε όλο το κείμενο της ΡΑΕ είναι για γέλια. Επί της ουσίας δεν χρειαζόταν καμία "λήψη" απόφασης για να εφαρμόζεται νόμος του κράτους από το 2014... Αυτό προσπαθούν να αποφύγουν και να καλύψουν την παράνομη χρέωση ανταποδοτικού τέλους επί μια δεκαετία ενώ δεν έκαναν καμία ενέργεια αφήνοντας να παγιωθεί η αυθαιρεσία. Στο τέλος όμως θα αναγκαστούν να τα επιστρέψουν αναδρομικά και ας μην τους αρέσει, όπως αναγκάστηκε η ΔΕΗ και με την χρέωση στο κοινόχρηστο ρεύμα που υπήρχε νόμος από το 2005.
mike15 Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 4 ώρες πριν, tasosrap είπε Καλησπέρα. Έπειτα απο σχετικό αίτημα για αφαίρεση της χρέωσης ΕΡΤ με χαμηλή κατανάλωση λόγω Φ/Β (παραθέτω φωτό), πήρα την παρακάτω απάντηση : Σε συνέχεια του αιτήματός σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η απαλλαγή από την καταβολή του τέλους υπέρ ΕΡΤ εφαρμόζεται μόνο όταν η συνολική αξία κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ανά παροχή, μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και τις χρεώσεις προμήθειας, δεν υπερβαίνει τα 10 ευρώ ανά μήνα. Στην περίπτωση της παροχής σας, η συνολική αξία του λογαριασμού υπερβαίνει το όριο αυτό, επομένως το τέλος υπέρ ΕΡΤ υπολογίζεται κανονικά, όπως προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση 46/31.12.2013. σε ποιον το εκανες ραε η' δεη απευθειας και σου απαντησε ετσι ? αφου ειπαμε οτι υπολογιζεται μονο η αξια του ρευματος.απαντησες αυτο με βαση τον νομο που παραθεσαμε?
ekrepali Δημοσ. πριν από 14 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 14 ώρες 22 minutes ago, grinder_ said: Κάθε άλλο, το αντίθετο σημαίνει. Είναι σε πλήρη ισχύ. Πόσο μου τη σπάνε αυτά τα νομικίστικα... πάντα ανάποδα τα καταλαβαίνω. 😄 Αν είναι σε πλήρη ισχύ... τότε @mike15 να τους τρίψεις το έγγραφο της ΡΑΕ στη μούρη. Κι αν η επικοινωνία έγινε μέσω πλατφόρμας ΔΕΗ... καλύτερα άνοιξε αίτημα στο myrae μπας και σε πάρουν πιο σοβαρά. 25 minutes ago, grinder_ said: Εμένα με προβλημάτισε αυτό το "εφεξής" που αναφέρουν γιατί ουσιαστικά δίνει κάλυψη στους παρόχους για όσα έκαναν και δεν δείχνει διάθεση να επιβληθεί ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Γενικά το απολογητικό ύφος σε όλο το κείμενο της ΡΑΕ είναι για γέλια. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει χρήματα η ΕΡΤ, ώστε μετά ο πάροχος να τα επιστρέψει στον καταναλωτή. Ούτε πρόκειται οι πάροχοι να επιστρέψουν αναδρομικές χρεώσεις απ'τη τσέπη τους. Οπότε το έκαναν με ισχύ από 5/6 για να ξεμπερδεύουν. Και μου έκανε εντύπωση ότι πρόβλεψαν να γράψουν "ότι στις περιπτώσεις προσφοράς πακέτου, θα λαμβάνεται υπόψη όλη η χρέωση προμήθειας". 1 βδομάδα πιο πριν είχε βγει το Picasso. Είδες αντανακλαστικά η ΡΑΕ όταν το θελήσει.
grinder_ Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 3 ώρες πριν, ekrepali είπε Πόσο μου τη σπάνε αυτά τα νομικίστικα... πάντα ανάποδα τα καταλαβαίνω. 😄 Αν είναι σε πλήρη ισχύ... τότε @mike15 να τους τρίψεις το έγγραφο της ΡΑΕ στη μούρη. Κι αν η επικοινωνία έγινε μέσω πλατφόρμας ΔΕΗ... καλύτερα άνοιξε αίτημα στο myrae μπας και σε πάρουν πιο σοβαρά. Δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει χρήματα η ΕΡΤ, ώστε μετά ο πάροχος να τα επιστρέψει στον καταναλωτή. Ούτε πρόκειται οι πάροχοι να επιστρέψουν αναδρομικές χρεώσεις απ'τη τσέπη τους. Οπότε το έκαναν με ισχύ από 5/6 για να ξεμπερδεύουν. Και μου έκανε εντύπωση ότι πρόβλεψαν να γράψουν "ότι στις περιπτώσεις προσφοράς πακέτου, θα λαμβάνεται υπόψη όλη η χρέωση προμήθειας". 1 βδομάδα πιο πριν είχε βγει το Picasso. Είδες αντανακλαστικά η ΡΑΕ όταν το θελήσει. Έβαλα στις προηγούμενες σελίδες την είδηση ότι σύμφωνα με τους ελέγχους από ορκωτούς λογιστές το 2024, οι ιδιώτες πάροχοι την έχουν φεσώσει κοντά 200εκ και ότι η ίδια η ΕΡΤ δεν γνωρίζει πόσο πρέπει να είναι το ανταποδοτικό τέλος. Όπως τώρα διαπιστώνει η ΡΑΑΕΥ: ...τίθεται ζήτημα εσφαλμένης εφαρμογής της ως άνω αναφερόμενης περ.(ε) του ά. 6 παρ. 3 του ν. 4173/2013 εκ μέρους των Προμηθευτών και συνεπώς λανθασμένη χρέωση των καταναλωτών. Άρα γι όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την δημοσίευση της Κ.Υ.Α. αριθ. 46/31.12.2013 συνέβαινε κάποιο από τα παρακάτω: Οι προμηθευτές ενέργειας είχαν λάβει σαφή διαβεβαίωση από αρμόδιο υπουργείο/ρυθμιστική αρχή για την ορθότητα της τιμολόγησης που εφάρμοζαν. Οπότε να μας πουν από ποιόν και πότε; Η ΔΕΗ (και στην πορεία ιδιώτες πάροχοι) χρέωναν ανταποδοτικό τέλος ΕΡΤ παραβιάζοντας την νομοθεσία εξαρχής. Τι θα (πρέπει να) γίνει από δω και πέρα; α. Οι ιδιώτες πάροχοι θα γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων την ΡΑΑΕΥ και θα συνεχίσουν να παραβιάζουν την νομοθεσία αποσπώντας χρηματικά ποσά ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ, που στην τελική δεν ξέρουμε και αν τα αποδίδουν... Ήδη από 2 αναφορές αυτή είναι η τάση των εταιριών. β. Εφόσον δεν τηρήθηκε η νομοθεσία, να επιβληθούν κυρώσεις από τον ρυθμιστή ΡΑΑΕΥ για την λανθασμένη χρέωση και να επιστραφούν με αυτοματοποιημένη διαδικασία τα ποσά που έχουν χρεωθεί όλοι οι καταναλωτές που επηρεάστηκαν. Ιδανικό. γ. Η διαπίστωση της μη εφαρμογής του νόμου και η λανθασμένη χρέωση (δόλια ή μη) δεν αφορά τον τελικό καταναλωτή. Οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά. Ύστερα από έλεγχο και αίτημα του πελάτη. Την διαδικασία όμως που θα γίνει αυτό θα την δυσκολέψουν όσο δεν πάει. Γι αυτό είπα προηγουμένως, αυτό το "εφεξής" που σκόπιμα θεωρώ έχει βάλει η ΡΑΑΕΥ αυτόν τον στόχο έχει. Τα ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί θα επιστραφούν αναδρομικά, δεν γίνεται αλλιώς. Όμως θα προβάλουν τεχνικές δυσκολίες, κωλύματα, "ερμηνείες" για να καθυστερήσουν και να αποθαρρύνουν όσους περισσότερους μπορούν. Εγώ ήδη έχω ζητήσει από την ΔΕΗ να κάνει επίσημα επανυπολογισμό από την έναρξη ισχύος του νόμου και ευτυχώς έχω όλους τους έγχαρτους λογαριασμούς ώστε να τους αντιπαραβάλω με όσα μου εμφανίσουν. Καταλαβαίνω όμως ότι για την πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο εάν ο πάροχος επικαλεστεί "αδυναμία πρόσβασης σε δεδομένα". Γι αυτό πρέπει να έχεις τον "regulator", όχι για να διαπιστώνει παραβιάσεις του νόμου και μετά mea culpa συνεχίζουμε...
mike15 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 7 ώρες πριν, grinder_ είπε Την διαδικασία όμως που θα γίνει αυτό θα την δυσκολέψουν όσο δεν πάει. Γι αυτό είπα προηγουμένως, αυτό το "εφεξής" που σκόπιμα θεωρώ έχει βάλει η ΡΑΑΕΥ αυτόν τον στόχο έχει. Τα ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί θα επιστραφούν αναδρομικά, δεν γίνεται αλλιώς. Όμως θα προβάλουν τεχνικές δυσκολίες, κωλύματα, "ερμηνείες" για να καθυστερήσουν και να αποθαρρύνουν όσους περισσότερους μπορούν. Εγώ ήδη έχω ζητήσει από την ΔΕΗ να κάνει επίσημα επανυπολογισμό από την έναρξη ισχύος του νόμου και ευτυχώς έχω όλους τους έγχαρτους λογαριασμούς ώστε να τους αντιπαραβάλω με όσα μου εμφανίσουν. αρα, επειδη δεν απαντησες στο ερωτημα μου,απο τα λεγομενα σου καταλαβαινω οτι εκανες αιτημα απευθειας στην δεη. δυσκολο να σε δικαιωσουν χωρις ραευ.ελπιζω να το κανουν. εγω εκανα μεσω ραευ και ζητησα μετα το εφεξης,εχω 2 λογαριασμους τετοιους,ψιχουλα βεβαια αλλα θελω να δω αντιδραση.ωστε τωρα που γνωριζω οτι ισχυε και παλαιοτερα ο νομος να ζητησω μετα και τα αναδρομικα,εχω και παλιους λογαριασμους μικροτερους των 10 ευρω.σιγουρα ομως θα μας δυσκολεψουν. 12 ώρες πριν, ekrepali είπε Πόσο μου τη σπάνε αυτά τα νομικίστικα... πάντα ανάποδα τα καταλαβαίνω. 😄 Αν είναι σε πλήρη ισχύ... τότε @mike15 να τους τρίψεις το έγγραφο της ΡΑΕ στη μούρη. Κι αν η επικοινωνία έγινε μέσω πλατφόρμας ΔΕΗ... καλύτερα άνοιξε αίτημα στο myrae μπας και σε πάρουν πιο σοβαρά. μεσω ραευ εκανα,περασε 1 εδομαδα ηδη,περιμενω. οσοι εχετε δικαιωμα ,καντε.εαν κανουν πολλοι ,θα θορυβηθει η ραευ και θα αρχισει να το σκεφτεται.
tasosrap Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 12 ώρες πριν, mike15 είπε σε ποιον το εκανες ραε η' δεη απευθειας και σου απαντησε ετσι ? αφου ειπαμε οτι υπολογιζεται μονο η αξια του ρευματος.απαντησες αυτο με βαση τον νομο που παραθεσαμε? Καλημέρα. Στην ΔΕΗ το έκανα και τους έγραψα ότι βάση νόμου κλπ... Θα κάνω και στην ΡΑΕ αντίστοιχο αίτημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα