mike15 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, petrost8 είπε δωστους 3-4 εργασιμες και μετα πατα το κοκκινο. αρα την δευτερα να πατησω το κοκκινο κουμπι? 1 ώρα πριν, petrost8 είπε Δεν εχει νοημα να κανω νεο αιτημα γιατι η δικη μου "ενσταση" εφτασε στο τελευταιο σταδιο μεσω του my.raaey Θα πρεπει να τους παρω τηλεφωνο , ξανα... ορμα και αρπαξε το τηλεφωνο τωρα που υπαρχει απο εδω ρευμα αντιδρασης.οσο πιο πολλοι πεσουν τωρα τοσο πιο μεγαλη σημασια θα δωσουν. τα αλλα παιδια που τους ηρθε πατησαν το κοκκινο η' περιμενουν ακομα? δεν βλεπω να ποσταρουν κατι @tasosrap και @grinder_ Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου από mike15 1
tasosrap Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Καλημέρα, καμία άλλη εξέλιξη.. Να πατήσω το κόκκινο;
turbakiasss Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Μόλις έστειλα και εγώ αίτημα στην ΔΕΗ για το εξοχικό που χρέωνε κατά κόρον την ΕΡΤ. Να ανοίξω κατευθείαν claim στην ΡΑΑΕΥ ή να περιμένω μερικές μέρες;
petrost8 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου claim στη ΡΑΑΕΥ παιδια, μπας και γινει κατι. Δεν εχει νοημα να περιμενετε τους κλεφτες να τα επιστρεψουν μονοι τους.
mikeser Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Εγώ έστειλα πριν 2-3 βδομάδες μαιλ στη ΔΕΗ για αφαίρεση της χρέωσης ΕΡΤ σε πολυκατοικία που μετακόμισα πρόσφατα και είδα ότι χρεώνουν όπως και για πίστωση προηγούμενων χρόνων και μου απάντησαν χτες ότι ολοκληρώθηκε το αίτημα μου και μου πιστωσαν τα λεφτά από το 2022(τωρα αν είναι παραπάνω χρόνια δεν ξερω αλλά καλά είναι και αυτά). Δεν το περίμενα τόσο απλό
mike15 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 5 ώρες πριν, mikeser είπε Εγώ έστειλα πριν 2-3 βδομάδες μαιλ στη ΔΕΗ για αφαίρεση της χρέωσης ΕΡΤ σε πολυκατοικία που μετακόμισα πρόσφατα και είδα ότι χρεώνουν όπως και για πίστωση προηγούμενων χρόνων και μου απάντησαν χτες ότι ολοκληρώθηκε το αίτημα μου και μου πιστωσαν τα λεφτά από το 2022(τωρα αν είναι παραπάνω χρόνια δεν ξερω αλλά καλά είναι και αυτά). Δεν το περίμενα τόσο απλό μηπως εμεις που πηγαμε κατευθειαν ραε καναμε λαθος? εμενα παντως που μιλησα με εκπροσωπο ,μαλωσαμε γιατι δεν το δεχοταν.με αφησε βεβαια σε αναμονη αρκετη ωρα πριν δωσει την αρνητικη απαντηση.μου ειπε παντως να κανω αιτημα με μειλ στην δεη,απλα ειχα ηδη κανει στην ραε. μπορουμε τωρα να κανουμε λετε απευθειας στην δεη η' επειδη καναμε μεσω ραε θα ειναι αχρηστο ? σημερα πατησα και εγω το κοκκινο,το εχα ξεχασει την πρηγουμενη βδομαδα.
GREGORYMO Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2 λεπτά πριν, mike15 είπε μηπως εμεις που πηγαμε κατευθειαν ραε καναμε λαθος? εμενα παντως που μιλησα με εκπροσωπο ,μαλωσαμε γιατι δεν το δεχοταν.με αφησε βεβαια σε αναμονη αρκετη ωρα πριν δωσει την αρνητικη απαντηση.μου ειπε παντως να κανω αιτημα με μειλ στην δεη,απλα ειχα ηδη κανει στην ραε. μπορουμε τωρα να κανουμε λετε απευθειας στην δεη η' επειδη καναμε μεσω ραε θα ειναι αχρηστο ? σημερα πατησα και εγω το κοκκινο,το εχα ξεχασει την πρηγουμενη βδομαδα. Ο φίλος μιλά για κοινόχρηστη παροχή 1
teot Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, mike15 είπε μηπως εμεις που πηγαμε κατευθειαν ραε καναμε λαθος? εμενα παντως που μιλησα με εκπροσωπο ,μαλωσαμε γιατι δεν το δεχοταν.με αφησε βεβαια σε αναμονη αρκετη ωρα πριν δωσει την αρνητικη απαντηση.μου ειπε παντως να κανω αιτημα με μειλ στην δεη,απλα ειχα ηδη κανει στην ραε. μπορουμε τωρα να κανουμε λετε απευθειας στην δεη η' επειδη καναμε μεσω ραε θα ειναι αχρηστο ? σημερα πατησα και εγω το κοκκινο,το εχα ξεχασει την πρηγουμενη βδομαδα. Εγώ αρχικά έκανα αίτημα στην ΔΕΗ (μέσα Ιουλίου) και στην συνέχεια στις αρχές Αυγούστου έκανα στην ΡΑΕ αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχω πάρει απάντηση ούτε απευθείας απο την ΔΕΗ αλλά ούτε και στο αίτημα μέσω ΡΑΕ παρά μόνο την ενημέρωση (την ίδια μέρα που αναφέρθηκε και απο άλλους εδώ ) ότι το αίτημα είναι σε επεξεργασία. Και εγώ έχω πατήσει το κόκινο κουμπί
mike15 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 24 λεπτά πριν, teot είπε Εγώ αρχικά έκανα αίτημα στην ΔΕΗ (μέσα Ιουλίου) και στην συνέχεια στις αρχές Αυγούστου έκανα στην ΡΑΕ αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχω πάρει απάντηση ούτε απευθείας απο την ΔΕΗ αλλά ούτε και στο αίτημα μέσω ΡΑΕ παρά μόνο την ενημέρωση (την ίδια μέρα που αναφέρθηκε και απο άλλους εδώ ) ότι το αίτημα είναι σε επεξεργασία. Και εγώ έχω πατήσει το κόκινο κουμπί εγω σημερα που πατησα το κοκκινο μου ηρθε αμεσως απαντηση που λεει το ιδιο πραγμα με την ρπωτη ,να περιμενω απαντηση τους με καποιο τροπο γιατι ειναι σε επεξεργασια το αιτημα μου. θα ξαναπατησω κουμπι απο δευτερα η' τελικα να τους περιμενω?
grinder_ Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) @mike15 @teot @tasosrap 2 βδομάδες πέρασαν χωρίς καμία εξέλιξη. Ότι είχαμε πει, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα απλά χρονοτριβούν. Απόρριψη κάθε απάντησης με μικρό σχόλιο περί καθυστέρησης από δω και πέρα για να πάει στον Ενεργειακό Διαμεσολαβητή μπας και καταλάβουν ότι δεν θα παίξουν άλλο. 12 ώρες πριν, mikeser είπε Εγώ έστειλα πριν 2-3 βδομάδες μαιλ στη ΔΕΗ για αφαίρεση της χρέωσης ΕΡΤ σε πολυκατοικία που μετακόμισα πρόσφατα και είδα ότι χρεώνουν όπως και για πίστωση προηγούμενων χρόνων και μου απάντησαν χτες ότι ολοκληρώθηκε το αίτημα μου και μου πιστωσαν τα λεφτά από το 2022(τωρα αν είναι παραπάνω χρόνια δεν ξερω αλλά καλά είναι και αυτά). Δεν το περίμενα τόσο απλό Τα γράφεις λίγο περίεργα αλλά έχει αξία να μάθουμε την περίπτωση. Λες ότι μετακόμισες. Με ποιόν τρόπο έκανες εσύ αίτημα ως ένοικος; Είσαι ο διαχειριστής; Είχες κάποιο χαρτί από την συνέλευση να τα πιστώσουν στον λογαριασμό σου; Δεύτερον και σημαντικότερο, εάν η παροχή διαπίστωσες ότι χρεώνεται τέλη ΕΡΤ πιθανότατα αυτό να συμβαίνει και πέραν του 2022... Είναι υποχρεωμένοι βάση του άρθρ. 31 Ν.3419/2005 να επιστρέψουν στον νόμιμο δικαιούχο αναδρομικά όλα τα ποσά από το 2005 έως σήμερα. Άρα καθόλου "καλά δεν είναι και αυτά". Ξεκαθάρισε εάν θέλεις. Επεξ/σία 25 Σεπτεμβρίου από grinder_
GREGORYMO Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, grinder_ είπε Τα γράφεις λίγο περίεργα αλλά έχει αξία να μάθουμε την περίπτωση. Λες ότι μετακόμισες. Με ποιόν τρόπο έκανες εσύ αίτημα ως ένοικος; Είσαι ο διαχειριστής; Είχες κάποιο χαρτί από την συνέλευση να τα πιστώσουν στον λογαριασμό σου; Δεύτερον και σημαντικότερο, εάν η παροχή διαπίστωσες ότι χρεώνεται τέλη ΕΡΤ πιθανότατα αυτό να συμβαίνει και πέραν του 2022... Είναι υποχρεωμένοι βάση του νόμου 3410/2005 να επιστρέψουν στον νόμιμο δικαιούχο αναδρομικά όλα τα ποσά από το 2005 έως σήμερα. Άρα καθόλου "καλά δεν είναι και αυτά". Ξεκαθάρισε εάν θέλεις. Μιλάει για Γ21
mikeser Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 13 ώρες πριν, grinder_ είπε @mike15 @teot @tasosrap 2 βδομάδες πέρασαν χωρίς καμία εξέλιξη. Ότι είχαμε πει, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα απλά χρονοτριβούν. Απόρριψη κάθε απάντησης με μικρό σχόλιο περί καθυστέρησης από δω και πέρα για να πάει στον Ενεργειακό Διαμεσολαβητή μπας και καταλάβουν ότι δεν θα παίξουν άλλο. Τα γράφεις λίγο περίεργα αλλά έχει αξία να μάθουμε την περίπτωση. Λες ότι μετακόμισες. Με ποιόν τρόπο έκανες εσύ αίτημα ως ένοικος; Είσαι ο διαχειριστής; Είχες κάποιο χαρτί από την συνέλευση να τα πιστώσουν στον λογαριασμό σου; Δεύτερον και σημαντικότερο, εάν η παροχή διαπίστωσες ότι χρεώνεται τέλη ΕΡΤ πιθανότατα αυτό να συμβαίνει και πέραν του 2022... Είναι υποχρεωμένοι βάση του άρθρ. 31 Ν.3419/2005 να επιστρέψουν στον νόμιμο δικαιούχο αναδρομικά όλα τα ποσά από το 2005 έως σήμερα. Άρα καθόλου "καλά δεν είναι και αυτά". Ξεκαθάρισε εάν θέλεις. Είναι μια πολυκατοικία 6 διαμερισματων που την είχε χτίσει δεκαετία του 70 ο παππούς μου μαζί με άλλον έναν και μοίρασαν τα διαμερισματα στα παιδιά τους τα οποία και νοικιαζοντουσαν σχεδόν όλα τα χρόνια. Ο κοινόχρηστος λογαριασμός είναι στο όνομα του παππού μου το οποίο είναι και το ίδιο με το δικό μου. Κάποιος δηλωμένος διαχειριστής δεν νομίζω ότι υπάρχει απλά άτυπα τα τελευταία 5 χρόνια ξέρω μάζευε τα λεφτά και πλήρωνε τους λογαριασμούς ο ένοικος του διαμερίσματος που μένω τώρα και αφού μετακόμισα εγώ εκεί το ανέλαβα εγώ αυτό. (δεν έχει και κάτι ουσιαστικά μόνο το ρεύμα και μια καθαρίστρια που βγαίνουν 10 ευρώ το μήνα στο άτομο) Και αφού είδα ότι χρεώνεται πήρα τηλέφωνο να δω αν γίνεται κάτι και μου είπαν να στείλω από το σίτε τους αίτημα με ένα λογαριασμό μπρος πίσω που να φαίνεται η χρέωση. Τους είπα στο τηλέφωνο ότι δεν είμαι ο ιδιος που είναι στον λογαριασμό και είναι ο παππούς μου και ότι δεν υπάρχει δηλωμένος διαχειριστής και ότι τα χειρίζομαι εγώ άτυπα. Μετά τους έστειλα το λογαριασμό μόνο και τους έγραψα παρακαλώ πολύ όπως σταματήσει η χρέωση ΕΡΤ στο κοινόχρηστο λογαριασμό και όπως πιστωθουν οι προηγούμενες λανθασμένες χρεώσεις. Και μου απάντησαν μετά από 3 βδομάδες περίπου ότι το αίτημα ολοκληρωθηκε και πιστωθηκαν τα λεφτά από το 2022. Μπορώ να δω κάπως προηγούμενους λογαριασμούς να δω αν υπήρχαν χρεώσεις; γιατί οντως είναι παράξενο να άρχισαν ξαφνικά από το 2022 και μετά τη χρέωση
mike15 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου τι γινεται ρε παιδια,άλλα στον φιλο άλλα σε εμενα ,και εγω απο τηλεφωνο το ειπα πρωτα αλλα με συνδεσαν αρνητικα.τι παιζει? πολυ απλα του το εκαναν και εμεις παιδευομαστε. επρεπε πρωτα μαλλον να στειλουμε και εμεις αιτημα.εκτος εαν δικιαωσαν τον φιλο αλλα δεν θελουν να δικαιωσουν αλλον. βεβαια στον κοινοχρηστο ειναι πολυ λογικο να μην χρεωσουν,δεν υπαρχει χρηστης ερτ, αλλα και παλι ειναι διακριση,πρεπει σε ολους εφοσον δεν γινεται διακριση απο τον νομο.
SB_1957 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 6 hours ago, mikeser said: Και μου απάντησαν μετά από 3 βδομάδες περίπου ότι το αίτημα ολοκληρωθηκε και πιστωθηκαν τα λεφτά από το 2022. Μπορώ να δω κάπως προηγούμενους λογαριασμούς να δω αν υπήρχαν χρεώσεις; γιατί οντως είναι παράξενο να άρχισαν ξαφνικά από το 2022 και μετά τη χρέωση To 2022 άρχισαν να χρεώνουν ΕΡΤ παντού. Εχω τους λογ/σμούς κοινοχρήστων από το 2017 και η χρέωση άρχισε τον Αύγουστο του 2022, όπως και σε δύο κενά διαμερίσματα που έχω.
grinder_ Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, mikeser είπε Είναι μια πολυκατοικία 6 διαμερισματων που την είχε χτίσει δεκαετία του 70 ο παππούς μου μαζί με άλλον έναν και μοίρασαν τα διαμερισματα στα παιδιά τους τα οποία και νοικιαζοντουσαν σχεδόν όλα τα χρόνια. Ο κοινόχρηστος λογαριασμός είναι στο όνομα του παππού μου το οποίο είναι και το ίδιο με το δικό μου. Κάποιος δηλωμένος διαχειριστής δεν νομίζω ότι υπάρχει απλά άτυπα τα τελευταία 5 χρόνια ξέρω μάζευε τα λεφτά και πλήρωνε τους λογαριασμούς ο ένοικος του διαμερίσματος που μένω τώρα και αφού μετακόμισα εγώ εκεί το ανέλαβα εγώ αυτό. (δεν έχει και κάτι ουσιαστικά μόνο το ρεύμα και μια καθαρίστρια που βγαίνουν 10 ευρώ το μήνα στο άτομο) Και αφού είδα ότι χρεώνεται πήρα τηλέφωνο να δω αν γίνεται κάτι και μου είπαν να στείλω από το σίτε τους αίτημα με ένα λογαριασμό μπρος πίσω που να φαίνεται η χρέωση. Τους είπα στο τηλέφωνο ότι δεν είμαι ο ιδιος που είναι στον λογαριασμό και είναι ο παππούς μου και ότι δεν υπάρχει δηλωμένος διαχειριστής και ότι τα χειρίζομαι εγώ άτυπα. Μετά τους έστειλα το λογαριασμό μόνο και τους έγραψα παρακαλώ πολύ όπως σταματήσει η χρέωση ΕΡΤ στο κοινόχρηστο λογαριασμό και όπως πιστωθουν οι προηγούμενες λανθασμένες χρεώσεις. Και μου απάντησαν μετά από 3 βδομάδες περίπου ότι το αίτημα ολοκληρωθηκε και πιστωθηκαν τα λεφτά από το 2022. Μπορώ να δω κάπως προηγούμενους λογαριασμούς να δω αν υπήρχαν χρεώσεις; γιατί οντως είναι παράξενο να άρχισαν ξαφνικά από το 2022 και μετά τη χρέωση Άρα είσαι ιδιοκτήτης του ακινήτου και διαχειριστής της πολυκατοικίας γιατί έτσι όπως το έγραψες φάνηκε σαν να μετακόμισες κάπου και έκανες αίτημα για το κοινόχρηστο... Αφού η παροχή ήταν στο όνομα του παππού λογικά την μετατρέψανε σε κοινόχρηστο τώρα - δες το σε επόμενο λογαριασμό. Επίσης συνήθως κάνουν συμψηφισμό στον λογαριασμό της παροχής. Εσένα στα πίστωσαν σε τραπεζικό σου λογαριασμό; Κανε ξανά αίτημα και ζήτα αναλυτική κατάσταση που αφορά όλη την περίοδο από το 2005 για την λανθασμένη χρέωση ανταποδοτικών τελών ΕΡΤ. Αναδρομικά πρέπει να τα επιστρέψουν και όχι μόνο από το 2022 βάση του άρθρ. 31 Ν.3419/2005. 3 ώρες πριν, mike15 είπε βεβαια στον κοινοχρηστο ειναι πολυ λογικο να μην χρεωσουν,δεν υπαρχει χρηστης ερτ, αλλα και παλι ειναι διακριση,πρεπει σε ολους εφοσον δεν γινεται διακριση απο τον νομο. Και σε μας θα τα επιστρέψουν όλα αναδρομικά απλά χρονοτριβούν. Το ζήτημα του κοινόχρηστου υπάρχει από πολύ παλιά και υπάρχει διαδικασία. Το δικό μας είναι φρέσκο του 2014 και έπειτα αν και αφορά πολύ περισσότερους. 34 λεπτά πριν, SB_1957 είπε To 2022 άρχισαν να χρεώνουν ΕΡΤ παντού. Εχω τους λογ/σμούς κοινοχρήστων από το 2017 και η χρέωση άρχισε τον Αύγουστο του 2022, όπως και σε δύο κενά διαμερίσματα που έχω. Και παλαιότερα υπήρχε, ειδικά σε ονομαστικούς λογαριασμού και όχι με ένδειξη "κοινόχρηστο". Ως ΔΕΗ όταν αντιλήφθηκε το ζήτημα όφειλε να τις γυρίσει αυτόματα σε όλους, απλά είπε κάνε αίτημα και βλέπουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα