Προς το περιεχόμενο

Wi-Fi πρόβλημα. SOS


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε ένα υπολογιστικό, θα στηθεί ασύρματο δίκτυο.

 

Υπάρχει ένα wireless router tornado 242g συνδεδεμένο με ethernet στο τοπικό δίκτυο.

 

Με κάρτες wi-fi της netgear όλα πάνε καλά.

 

Με κάρτα της Gigabyte στο ίδιο PC (super g, 108Mbit), ενώ συνδέεται κανονικά στα 54MBit με το router, και κάνει ping, όταν πάει να συνδεθεί στο δίκτυο, λαμβάνει μερικά πακέτα κανονικά και μετά όλα τα πακέτα έχουν πολλά λάθη, σε βαθμό που η σύνδεση να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.

 

Το σήμα είναι στα -54db

 

Ό υπεύθυνος προσπαθεί 3 μέρες να βρει λύση και δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα.

Καμιά ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι είναι το υπολογιστικό? Εννοείς σε κάποιο εργαστήριο δηλαδή κλειστό χώρο? Για να παίξουν σε G,TurboG,SuperDuperG κλπ καλό είναι να είναι όλα τις ίδιας εταιρίας αφού αυτές οι τρελές ταχύτητες (που σπάνια παίζουν καλά) είναι διαφορετικά φτιαγμένες από κάθε εταιρία. Κοίταξε να βρεις τι ευαισθησία έχει η κάρτα. Για να παίξει σε G/SuperG χρειάζεται πολύ περισσότερο σήμα από ότι στο B και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ευαισθησία στις κάρτες. Οι netgear έχουν αρκετά καλή ευαισθησία γενικώς.

Μεταξύ τους υπάρχει κανένα εμπόδιο? Δοκίμασες να πας το προβληματικό pc δίπλα? Δοκίμασες να αλλάξετε κανάλι? Να ρίξεις την ταχύτητα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι δύο υπολογιστές είναι στο ίδιο δωμάτιο, σε απόσταση περίπου 1,5 μέτρο μεταξύ τους, άρα δεν νομίζω η ευαισθησία να παίζει ρόλο σε τόσο μικρή απόσταση. Τα διαγνωστικά της κάρτας λένε στάθμη σήματος -54db περίπου, άρα είναι καλά δεδομένου ότι με το pda μου έχω σύνδεση άνετα και κάτω από τα -85db.

 

Δεν είναι ανάγκη να λειτουργήσουν σε SuperG, αρκεί και απλό G, ή στην ανάγκη B (ούτε σε 11Μbps γινόταν δουλειά).

 

Όταν λέω υπολογιστικό, εννοώ το υπολογιστικό κέντρο της σχολής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόβλημα της κάρτας μου φαίνεται ή μάλλον του driver. Δοκιμάσατε να περάσετε κανέναν άλλο driver? Τα ping responses σου βγάζουν time out ή dublicated packets? Που βλέπεις τα λάθη στα ping?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...