Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, NBx είπε

Υπάρχουν πιστεύω ουσιαστικά 2 πιθανές θέσεις όπως φαίνεται στο σχέδιο που επισυνάπτω, αλλά θα εξηγήσω και πέντε πράγματα ακόμη για το σχέδιο. Το κλιματιστικό προορίζεται να καλύπτει δύο χώρους (σαλόνι + γραφείο) συνολικού εμβαδού 32 τ.μ., καθώς οι δύο αυτοί χώροι επικοινωνούν με μια ενδιάμεση συρόμενη πόρτα.

Στη θέση 2 (αν δεν σε ενοχλούν οι εσωτερικοί σωλήνες) θα έχεις καλύτερη και πιο ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας στους δύο χώρους, με συνεχή λειτουργία. Μην μπλέκεις με ανεμιστήρα αν μπορείς να το αποφύγεις - θα σε εκνευρίζει η συνεχής παρουσία και η λειτουργία του. Με συνολικά 7,50 μέτρα σωληνώσεων δεν θα έχεις πτώση απόδοσης αν γίνει σωστό κενό κλπ. Θα πληρώσεις τώρα κάτι παραπάνω αλλά θα το ξεχάσεις. 10 cm από το ταβάνι είναι μια χαρά. Θα πρέπει να προσέξεις να βγει η κλίση της εσωτερικής αποστράγγισης.      

• Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, tzepelvas είπε

Ισως να λέω κάτι λάθος αλλά στα διαγράμματα με τα 16-18αρια , το inventor leon και το Midea easy pro ενώ έχουν κατανάλωση 371 , το seer τους είναι 5 ενώ η κατανάλωση είναι πιο κοντά σε αυτά που έχουν 4,5-4,6 seer , υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει κάποιο λάθος ?

@liakjim

Sorry, τα λέμε πάλι σε καμιά 12αρια ημέρες 😎

FB_IMG_1719772899125.jpg.ce2e41566d084a8363b14e3e2291b5db.jpg

• Like 8
  • Haha 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Sorry, τα λέμε πάλι σε καμιά 12αρια ημέρες 😎

FB_IMG_1719772899125.jpg.ce2e41566d084a8363b14e3e2291b5db.jpg

Καλή ξεκούραση!

Στις 29/6/2024 στις 12:04 ΜΜ, ASFE είπε

Λιγο βοηθεια βρε παιδια.

Προσπαθω να συνδεσω το toyotomi με το κινητο.

Κατεβασα και το EWPE smart & Gree+

Παταω mode+wifi ακουγεται το μπιπ.

Βαζω το κινητο στο 2,4 και ανοιγω BT.

Βρισκει τα παρακατω.

Που ξερω αν καποιο ειναι το δικο μου?

Δοκιμασα και στα 2 παντως και πηγαινε μεχρι 69% (!)

Το μοντελο ειναι αυτο

Toyotomi Sedai TAN-A18SC/TAG-A18SC

Screenshot_20240629_115942_GREE+.jpg

Εμένα όταν το βάζω για pair το wifi του κλιματιστικού μου εμφανίζει στα διαθέσιμα wifi κλιματιστικά ένα με όνομα 1edf........ Συνδέομαι πρώτα εκεί και μετά μου ζητάει τον κωδικό για το local wifi που θα συνδεθεί η μονάδα.

• Thanks 1
Δημοσ.
12 hours ago, L-Griever said:

Καλησπέρα σας.

Ψάχνουμε να αγοράσουμε ένα κλιματιστικό και να αντικαταστήσουμε το πολύ παλιό που έχουμε πριν πολλά χρόνια.

Ψάχνοντας, βρήκα αυτό το TOYOTOMI Izuru eco II TRN/TRG-2371ZR Κλιματιστικό Inverter 24.000 BTU A+++/A+++ με Wi-Fi στα 1100 ευρώ περίπου με δωρεάν εγκατάσταση και απεγκατάσταση.

Αξίζει αυτό ή όχι;

Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ψύξη αλλά δεν θα πείραζε να έχει και άλλα μέσα.

Το έβαλα πριν 3 εβδομάδες στο σαλόνι. Το εργαλείο κεντάει... Σε λίγα λεπτά ψύχει χώρο 55 τμ. Συνδέεται και στο Wifi πανεύκολα, έχει ιονιστή και αποδίδει. Δε θα το μετανειώσεις.

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, sap00 είπε

Στη θέση 2 (αν δεν σε ενοχλούν οι εσωτερικοί σωλήνες) θα έχεις καλύτερη και πιο ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας στους δύο χώρους, με συνεχή λειτουργία. Μην μπλέκεις με ανεμιστήρα αν μπορείς να το αποφύγεις - θα σε εκνευρίζει η συνεχής παρουσία και η λειτουργία του. Με συνολικά 7,50 μέτρα σωληνώσεων δεν θα έχεις πτώση απόδοσης αν γίνει σωστό κενό κλπ. Θα πληρώσεις τώρα κάτι παραπάνω αλλά θα το ξεχάσεις. 10 cm από το ταβάνι είναι μια χαρά. Θα πρέπει να προσέξεις να βγει η κλίση της εσωτερικής αποστράγγισης.      

Ευχαριστώ για την απάντηση! Εάν τελικά δεν βγαίνει η καλωδίωση (κλίση + εμφάνιση) εύκολα, θεωρείς ότι η Θέση 1 έχει κάποια αντένδειξη που μπορεί να μειώσει την απόδοση?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, NBx είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση! Εάν τελικά δεν βγαίνει η καλωδίωση (κλίση + εμφάνιση) εύκολα, θεωρείς ότι η Θέση 1 έχει κάποια αντένδειξη που μπορεί να μειώσει την απόδοση?

Νομίζω πως και στη θέση 1 θα είσαι οκ σε συνεχόμενη λειτουργία (με τα μισά πτερύγια στραμμένα προς τη συρόμενη). Σε αυτή την περίπτωση και επειδή τα μηχανήματα θα είναι μέσα-έξω πρόσεξε μη σε ξεγελάσουν με λιγότερα από 3μ σωληνώσεων (κουλούρα χωρίς τσακίσεις πίσω από την εξωτερική μονάδα), σύμφωνα και με τις οδηγίες εγκατάστασης που έχεις.  

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sap00 είπε

Νομίζω πως και στη θέση 1 θα είσαι οκ σε συνεχόμενη λειτουργία (με τα μισά πτερύγια στραμμένα προς τη συρόμενη). Σε αυτή την περίπτωση και επειδή τα μηχανήματα θα είναι μέσα-έξω πρόσεξε μη σε ξεγελάσουν με λιγότερα από 3μ σωληνώσεων (κουλούρα χωρίς τσακίσεις πίσω από την εξωτερική μονάδα), σύμφωνα και με τις οδηγίες εγκατάστασης που έχεις.  

Το θέμα με τα 3 μέτρα το έχω υπόψιν, σίγουρα θα το απαιτήσω!

Όσον αφορά την ροή του αέρα, από το manual του Daikin Siesta Sensira αντιλαμβάνομαι ότι ελέγχει μόνο πάνω κάτω κίνηση.. Εννοείς κάποια άλλη χειροκίνητη μόνιμη ρύθμιση?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NBx είπε

Το θέμα με τα 3 μέτρα το έχω υπόψιν, σίγουρα θα το απαιτήσω!

Όσον αφορά την ροή του αέρα, από το manual του Daikin Siesta Sensira αντιλαμβάνομαι ότι ελέγχει μόνο πάνω κάτω κίνηση.. Εννοείς κάποια άλλη χειροκίνητη μόνιμη ρύθμιση?

ναι πάει μόνο πάνω κάτω. Χειροκίνητα θα ρυθμίσεις μόνιμα τη μισή κάθετη περσίδα αριστερά και την άλλη μισή δεξιά. 

• Like 1
Δημοσ.

Κάτι ακόμη που έχω διαβάσει σαν σωστή πρακτική εγκατάστασης είναι το να υπάρχει αποστράγγιση και στην εξωτερική μονάδα, με ένα Τ (αν κατάλαβα καλά να υπάρχουν δύο απορροές, μία της εσωτερικής μονάδας και μία της εξωτερικής) που να καταλήγουν σε κοινό σιφώνι ή κουβά πχ. 

Είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνεται και το "κλέβουν" πάλι στην εγκατάσταση? Στο manual αν κατάλαβα σωστά αναφέρει να μην χρησιμοποιείται αποστράγγιση στην έξω μονάδα σε κρύες περιοχές ώστε να μην παγώσει το νερό και πέσει η απόδοση. Να φροντίσω για αποστράγγιση ούτως ή άλλως και στην έξω δηλαδή? Αθήνα είναι το σπίτι.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, sap00 είπε

... μέχρι να γυρίσει ο liakjim. 

Ναι ψηθειτε και περιμέντε τον ασχετιλα τον λιακτζιμ να γυρίσει από τις διακοπές...

Το νήμα πλέον είναι στον αυτόματο. Sticky +10-20 σελ πιο πίσω να διαβάσει κανείς και έχει μπει στο νόημα.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Πήρα απο μία αλυσίδα δωρεάν εγκατάσταση και σήμερα με πήρε ο εργολάβος - εγκαταστάτης. Μου είπε οτι επειδή υπάρχει προ-εγκατάσταση σωλήνων θα χρεωθώ 50 ευρώ για τον καθαρισμό των σωλήνων. 

Μόνο σε εμένα φαίνεται υπερβολική αυτή η τιμή?

Μπορώ να κάνω κάτι για να το αποφύγω αυτό? 

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, teachertza είπε

Καλησπέρα σας. Πήρα απο μία αλυσίδα δωρεάν εγκατάσταση και σήμερα με πήρε ο εργολάβος - εγκαταστάτης. Μου είπε οτι επειδή υπάρχει προ-εγκατάσταση σωλήνων θα χρεωθώ 50 ευρώ για τον καθαρισμό των σωλήνων. 

Μόνο σε εμένα φαίνεται υπερβολική αυτή η τιμή?

Μπορώ να κάνω κάτι για να το αποφύγω αυτό? 

Ευχαριστώ.

Μια χαρά μου φαίνεται ,60Ε είχα δώσει για το καθένα και στα 3 μηχανήματα από 2 διαφορετικούς ψυκτικούς παρόλο που υπήρχε προ εγκατάσταση που την είχε κάνει ο ένας από αυτούς (150Ε και για τα 3 ) ,κι ήταν γνωστοί κι οι 2 και καλά ..

150+180=330Ε για δύο 12άρια και ένα 18άρι 🤑

Επεξ/σία από nimik
  • Like 1
Δημοσ.

Στο ενα aircodition του σπτιου η εξωτερικη μοναδα, εχει τις μεταλικες "γριλιες" εκτεθιμενες και εχουν γεμισει σκονη και μπιχλα. Με τι μπορω να τις καθαρίσω?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...