Προς το περιεχόμενο

Αγοράστηκε σκληρός δίσκος μέσω skroutz από άγνωστο κατάστημα και δεν αναγνωρίζεται από το BIOS και ούτε spinnarei. Τι μπορώ να κάνω για επιστροφή;


MariosX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Αγόρασα ένα Seagate X20 18TB και δεν αναγνωρίζεται από το BIOS και ούτε spinarei. Μάλιστα, όταν είναι συνδεμένος, το BIOS καθυστερεί να φορτώσει. 

Επίσης δοκίμασα να ανάψω τον υπολογιστή χωρίς να έχω συνδεμένο το SATA δεδομένων  καλώδιο, για να καταλάβω αν spinarei όπως ακριβώς και αναφέρεται στην σελίδα της Seagate. Κάνει ένα περίεργο θόρυβο αλλά σίγουρα δεν spinarei. 

Έχω ακριβώς τον ίδιο σκληρό δίσκο, ο οποίος δουλεύει μια χαρά εδώ και χρόνια, οπότε είμαι σίγουρος πως δεν φταίει το PC. (Δοκιμάστηκε και σε άλλο υπολογιστή)

Επομένως έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως είτε ήρθε ελαττωματικός είτε ήρθε χτυπημένος κατά την μεταφορά μιας και είναι γνωστό πρόβλημα πως οι δίσκοι χαλάνε αν χτυπηθούν. 

Τι μπορώ να κάνω για να μου επιστραφούν τα χρήματα μου ή να μου γίνει αντικατάσταση;

Εννοείται, έχω ξεκινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, απλά ρωτάω και εδώ για να είμαι proactive μιας και θέλω να αποφύγω τα κλασικά σενάρια του στυλ πως τον χτύπησα εγώ.

Η παραλαβή έγινε σήμερα 

 

Edit: Έψαξα και στο Internet, και στο συγκεκριμένο μοντέλο, υπάρχει το κλασσικό πρόβλημα πως μερικοί δίσκοι δεν ξεκινάνε λόγο πως έχει αλλάξει τα specs της τροφοδοσίας ρεύματος, το πορτοκαλί 3.3v δεν χρησιμοποιούταν ποτέ και πλέον έχει την λειτουργία να απενεργοποιείται η τροφοδοσία ρεύματος, αν λοιπόν παίρνει ρεύμα τότε ο σκληρός δίσκος απενεργοποιείται. 

Παρόλα αυτα, δοκίμασα και καλώδια τα οποία δεν έχουν το 3.3v καλώδιο (πορτοκαλί) και δεν είχα κανένα αποτέλεσμα. Το ίδιο έγινε και με καλώδιο molex σε SATA. 

Ο άλλος μου σκληρός που είναι το ίδιο μοντέλο αλλά με παλαιότερη ημερομηνία κατασκευής, δουλεύει άψογα.

Επεξ/σία από MariosX
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...