Προς το περιεχόμενο

Paypal προμήθεια


vasilisspyder

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι σε αναζήτηση αγορά ενός κινητού και βλέπω σε ένα κατάστημα και γράφει στην πληρωμή αν γίνει με paypal ότι η προμήθεια του paypal είναι 4.5% του ποσού.....στέκει κάτι τέτοιο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οχι βεβαια!

το paypal ειναι σαν να πληρωνεις με πιστωτικη καρτα, οπου ομως ο εμπορος δεν μαθαινει τα στοιχεια της καρτας σου. Ισως καποια καταστηματα να ζητανε 2-5Ε παραπανω αν πληρωσεις με πιστωτικη καρτα (ή με paypal) για να καλυψουν την προμηθεια που παιρνει η τραπεζα απο μια τετοια συναλλαγη. Οχι ομως και 5% επι του ποσου! Δηλαδη αν παρεις ενα iphone, θελουν να κρατησουν 50Ε?!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η PayPal χρεώνει προμήθεια τον έμπορο/πωλητή 3,4% + 0,40€ ανά συναλλαγή. Μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα της και να το διαβάσετε. Αν μπει Recurring Payment, τα ποσά είναι μεγαλύτερα. Άλλη γνωστή πλατφόρμα πληρωμών, το Paddle, χρεώνει ταρίφα 5% ανά συναλλαγή στον έμπορο/πωλητή!

Αν κάποιος έχει μικρό περιθώριο κέρδους στο καθαρό ποσό, τότε το 3,4% που υπολογίζεται με τον ΦΠΑ είναι ένα πολύ μεγάλο έξοδο.

Στο εξωτερικό ήδη εδώ και 4-5 χρόνια πάρα πολλοί προμηθευτές χρεώνουν έξοδα συναλλαγής και μεταφέρουν στον πελάτη το κόστος. Είναι επόμενο να γίνει και στη χώρα μας.

Σε αυτό δεν φταίει ο επιχειρηματίας, που βλέπει συνεχώς τους φόρους, τα έξοδα και τον πληθωρισμό να αυξάνονται, αλλά οι τράπεζες που αυξάνουν συνεχώς τις προμήθειες ενώ η λογική λέει ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας θα έπρεπε να τις μειώνουν. Σε ένα τζίρο 100.000€, το 3,4% είναι πρακτικά 3.400€... Με 3.400€ μπορείς, για παράδειγμα, να καλύψεις άνετα τις εργοδοτικές εισφορές ενός υπαλλήλου για 1 χρόνο με τον κατώτατο μισθό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...