Προς το περιεχόμενο

Αγορά LAPTOP για οικιακή χρήση


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποσό που διαθέτουμε : 500€

Χρήση υπολογιστή : Browsing και προγράμματα office τύπου word/excel. 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: N/A

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Δεν χρειάζεται έξτρα οθόνη. 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Δεν χρειάζεται τίποτα από τα παραπάνω. 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αθήνα 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Όλα μαζί. 

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Να είναι έτοιμο προς χρήση 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Windows

Ευχαριστώ πολύ όλους! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεδομένου ότι δεν έχει νόημα να πας σε ένα laptop με Windows 10 και καλό θα ήτανε να έχεις 16 GB μνήμη τα μόνα laptops που βρήκα (με μια πρόχειρη αναζήτηση) κοντά στο ποσό που αναφέρεις είναι τα κάτωθι:

  • HP 255 G8 15.6" IPS FHD (Ryzen 3-5300U/16GB/512GB SSD/W11 Home) (US Keyboard) - πληροφορίες εδώ (sktroutz  - 444 €)
  • HP 15-FC0093 15.6" FHD (Ryzen 5-7520U/16GB/256GB SSD/W11 Home) Natural Silver (US Keyboard) ) - πληροφορίες εδώ (sktroutz  - 500 €)

Μπορείς να κοιτάξεις και αλλού μπας και τα έχουν φθηνότερα αλλά δε το βλέπω.

Το πρώτο εάν θες δε το αγοράζεις από sktroutz γιατί το τσιμπάει λίγο. Πάρε το κατευθείαν από ένα κατάστημα με ~ 30 ευρώ λιγότερο.

Το δεύτερο έχει καλύτερο επεξεργαστή αλλά μικρότερο SSD δίσκο. Επίσης όπως αναφέρεται και στο sktroutz  το Laptop ενδέχεται να περιλαμβάνει US/UK Φορτιστή. οπότε έλεγξέ το (εάν και δεν έχει μεγάλο κόσοτος ο όποιος μετατροπέας)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητό μέλος του φόρουμ merlin3009,
Οι δύο προτάσεις του JPaxilleas υπερκαλύπτουν τις ανάγκες σου χωρίς να ξεπερνούν το προσωπικό σου "ταβάνι" των 500 ευρώ.
Αν δεν σε βολεύει το ξένο πληκτρολόγιο μπορείς είτε να τοποθετήσεις στο πληκτρολόγιο του λάπτοπ ελληνικά αυτοκόλλητα είτε (εφόσον έχεις αρκετό χώρο) να συνδέσεις στο λάπτοπ εξωτερικό ελληνικό πληκτρολόγιο με bluetooth ή με usb.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο αυτα τα 2 το hp 255 g8 αν και πιο "οικονομικη" σειρα αναφερει πως εχει ips οθονη, οποτε θα ελεγα να πας σε αυτο αναμεταξυ των 2.

Αλλη μια τιμια επιλογη ειναι τα lenovo οπως αυτο μαζι με μια αδεια windows με ~17 ευρω (θα προτεινα το techbox για κλειδια- οχι για κανενα αλλο λογο απλα εχω αγορασει καμια 10αρια κλειδια για windows κ office τα 2 τελευταια χρονια και δεν εχω συναντησει τιποτα παραξενο).

 

Spoiler

Τελος εαν παρεις καποιο αλλο laptop με windows 10/11 "S", να ξερεις οτι θα πρεπει να το γυρισεις σε κανονικα.Στα περισσοτερα γινετε δωρεαν αλλα θα πρεπει να ακολουθησεις μια διαδικασια ~5-10λεπτων γιατι διαφορετικα δεν θα μπορεις να κατεβασεις προγραμματα εκτος του Microsoft Store.

Γενικα για την χρηση που το θελεις θα ελεγα πως κοιτας για 12/16gb (τα 8 δεν φτανουν πλεον-ειδικα εαν το σκεφτεσαι και για βαθος χρονου- και δεν παιρνουν ολα επιπλεον ραμ-θελει ψαξιμο ποια δεν εχουν soldered ram), επειτα κοιτα να εχει ips οθονη και τελος το cpu που εαν-ενδεικτικα- βγαζει ~12.000+ antutu θα εισαι οκ(o 7530u βγαζει 16.000).

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...