Προς το περιεχόμενο

Χαλασμένες κεραμικές εστίες - φτιάχνονται; Αλλάζουν ξεχωριστά από φούρνο;


satsok2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά χαρά. 

Είχα το παρακάτω σετ κεραμικές εστίες - φούρνο από τη Siemens.

Αρχικά χάλασε το πίσω αριστερό μάτι. Αργότερα το μπρος αριστερά. Γυρίζοντας το διακόπτη, φαίνεται το νούμερο στο οποίο την ανάβω (πχ 9, αν τη βάλω στο πιο δυνατό) πάνω στην κεραμική επιφάνεια αλλά δεν ανάβει η εστία.

Εχω τις παρακάτω απορίες :

  • Φτιάχνεται, και αν ναι, τι κόστος να υπολογίζω;
  • Αν αλλάξει αλλάζουν μόνο οι εστίες πάνω;
  • Γίνεται να αγοράσω αυτόνομες εστίες (τα κουμπια στην κεραμική επιφάνεια) και να αχρηστευτούν τα στρογγυλά κουμπιά κάτω ή πρέπει να πάρω κάτι συμβατό με το φούρνο. Σκεφτόμουν την παρακάτω της Bosch που είναι best seller στο skroutz : Link

Με τη φθορά που έχει υποστεί συνολικά , σκεφτόμουν να αγοράσω καινούριες εστίες. Προτιμώ πάντως να μείνω όσο πιο οικονομικά μπορώ. Οπότε δε θα ήθελα σετ φούρνο - εστίες.

image.png.c51b8b7fa098fd75ea88a6f01caf7cb0.png

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισως χαλασμενες ειναι οι αντιστασεις, οποτε αλλαζονται σχετικα φθηνα.

Μπορεις να αλλαξεις και μονο τις εστιες, απλα πρεπει να βρεις καποιες να δουλευουν με τα κοντρολ του φουρνου.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ.

Πήγαν οι δικοί μου σε κατάστημα ηλεκτρικών. Έλεγαν ότι ΔΕΝ αλλάζουν οι εστίες. Τους πρότειναν μια αυτόνομη κεραμική στα 250ε.

Ρώτησα στις 2 εταιρείες που γράψατε. Από τη μια μου απάντησαν ότι αλλάζουν αρκεί να γνωρίζω διάμετρο. Η δεύτερη είχε πολλές αναμονες και δεν έβγαλα άκρη.

Μίλησα και με τεχνικό. Περιπου 80ε για τα δυο μάτια (+φαντάζομαι έξτρα εργατικά). Αλλά καινούρια, αυτόνομη, χρειάζεται -σωστά- έξτρα παροχή ρεύματος. 

Και κάπως έτσι, ήρθε το ερώτημα μήπως αξίζει κάποιο σετ φούρνος με εστίες. Ισως φθηνος. Οι δικοί μου προβληματίζονταν μήπως πχ χαλασει και 3ο ματι ή ο φούρνος, με το δεδομένο ότι ο τωρινός είχε αγοραστεί πριν 12 χρόνια. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρες το μοντελο και ψαξε τις αντιστασεις. Προσωπικα θα αλλαζα μονο τα ματια. Τωρα αν χαλασουν και τα αλλα, ποτε δε ξερεις.

Παντως το μονο σιγουρο οτι φθηνο σετ ,εχει ημερομηνια ληξης, ειδικα σε φουρνους κτλ εχω δει πολυ πτωση στη ποιοτητα και αξιοπιστια σε βαθος χρονου. Ασε που ενδεχομενως να ψηνει και χειροτερα, η να ειναι πιο αδυναμα τα ματια.

Οποτε και να σου χαλασει ενα ματι σε 2-3 χρονια, παλι φθηνοτερα θα σου βγει απο το να χαλασει η καινουρια εστια σε καμια 5ετια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλαζει η αντισταση, αρκετα απλή διαδικασία για εναν τεχνικό... 40-50 το καθενα κοστιζει μαζι με την εργασία (εκτος εαν ειχες καμια περιεργη διασταση που ειναι ακριβο το ανταλλακτικό-αλλα δε βλεπω απο τη φωτο να εισαι σε αυτη τη περιπτωση).

Το να βαλεις νεα αυτονομη εστια κ να κρατησεις το φουρνο ειναι μια λυση, απλως θα πρεπει απο τις κλεμες του φουρνου να παρεις καλωδιο για να τις τροφοδοτησεις. 

Ζυγιζεις τις επιλογές σου (~100 επισκευαζεις αυτην vs 200-250 μια νεα) κ πορευεσαι αναλογως... εγω θα της εδινα μια ευκαιρία παντως...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέρσι άλλαξα μόνος ένα μάτι που κάηκε από παρόμοια κουζίνα. Δεν είναι πολύ δύσκολο. Βγήκε αρκετά φτηνά, νομίζω κάπου 30 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Το είχα πάρει από ένα μαγαζί στη γειτονιά https://www.arkoudis-service.gr/index.php

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...