Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, theobabis είπε

Ας το πάρει το ποτάμι.

Marketa Lazarová (1967)

Λοιπόν αγαπητέ την ταινία την είχα βρει χάρις στο tip με την χώρα που δεν υπάρχει στο χάρτη, αφού μετά το δοκάρι του Κούπα με τη Γιουγκοσλαβία, ήταν προφανές ότι η κινηματογραφική δύναμη ήταν η Τσεχοσλοβακία (Μίλος Φόρμαν) και μέσω imdb βρήκα την εν λόγω. Δεν πρόλαβα και την πήρε το ποτάμι. Έχει καλώς. Η απορία μου όμως και εν ολίγοις εκεί οφείλεται και η καθυστέρηση μου να απαντήσω είναι το τελευταίο hint που έδωσες και μας μπέρδεψες. Ότι δηλαδή στον τίτλο της ταινίας εμπεριέχεται και το όνομα της πρωταγωνίστριας. Η ξανθή πρωταγωνίστρια (παρθένα και θύμα βιασμού εν τέλει) ονομάζεται Μάγκντα Βασιάροβα. Τι σχέση έχει με το Μαρκέτα Λαζάροβα; Χάνω κάτι;

Καλημέρα στους "Ενόρκους" των κινηματογραφικών αιθουσών!

4 ώρες πριν, Koopas είπε

image.png.dd4609cdc191c8c7dbf5f6490122f97c.png

Η ώρα των εκτελεστών (Assassins - 1995) του Ρίτσαρντ Ντόνερ και σενάριο των αδερφών Γουατσόφσκι. Με Σταλόνε και Τζούλιαν Μουρ.

https://www.imdb.com/title/tt0112401/

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

@BadIndian Αναφερόμουν στο όνομα του χαρακτήρα που υποδύθηκε η ηθοποιός, που έχω την εντύπωση ότι είναι και το σύνηθες. Από την άλλη, έχω μια αγαπημένη ταινία που εμπεριέχει το πραγματικό όνομα της ηθοποιού, οπότε κατανοώ απόλυτα τη παρανόηση. Ίσως σας τεστάρω στο μέλλον με δεδομένο το συγκεκριμένο hint.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, theobabis είπε

Εγώ θα το έλεγα δοκάρι. Επίσης ο τίτλος φέρει το όνομα της πρωταγωνίστριας.

Νομίζω δικαίως η διατύπωση σας δημιούργησε την σύγχυση. Δεν πειράζει όμως. Είμαστε ανοιχτοί σε τεστ και ομολογώ, ότι αφού υπάρχει ταινία με το όνομα της πρωταγωνίστριας (δε μου έρχεται τώρα κάποια) το κρατάω για το μέλλον, όπως είπατε αφενός και αφετέρου μου κινήσατε αναμφισβήτητα την περιέργεια.

Βάζω μια ακόμα. Παλιά, κλασική και με εύκολη λήψη.

25361702.webp

• Like 2
Δημοσ.

The General (1926).

Δεκτή η μομφή. Να συμπληρώσω μόνο ότι αναφερόμουν σε όλους, δεν μίλησα στον πληθυντικό 🙂

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, theobabis είπε

The General (1926).

Δεκτή η μομφή. Να συμπληρώσω μόνο ότι αναφερόμουν σε όλους, δεν μίλησα στον πληθυντικό 🙂

Καταρχάς συγχαρητήρια! Είναι όντως "Ο Στρατηγός", όπως σωστά αναφέρετε, σε σκηνοθεσία, σενάριο και πρωταγωνιστικό ρόλο του θεούλη Μπάστερ Κήτον. 

Κατά δεύτερον προς θεού αγαπητέ καμία μομφή, που είναι βαριά κουβέντα. Μια διαπίστωση έκανα απλώς αναφορικά με την διατύπωση, η οποία με μπέρδεψε. Αλίμονο αν άρχιζα σε ένα παιχνίδι τις μομφές. Εδώ είμαστε φόρουμ και όχι κοινοβούλιο. Συνεπώς και με όλο το θάρρος και τον σεβασμό, θα μου επιτρέψετε και μια παρατήρηση, που δυστυχώς έχει πέσει πάνω μου να την κάνω σε όλους τους νέους παίχτες και κατά συνέπεια να φαίνομαι ο "κακός" της υπόθεσης (μάλλον το δικαιολογεί το nickname μου), χωρίς να είμαι απαραίτητα. Σύμφωνα με τους ελάχιστους κανόνες του παιχνιδιού, τους οποίους δεν θέσπισα εγώ βεβαίως, μαζί με την απάντηση της ταινίας δημοσιεύουμε και ένα link (οι περισσότεροι προτιμούμε το imdb, αλλά δεν υπάρχει περιορισμός) της, προκειμένου να υπάρχει πληροφόρηση, ευκολία στην ενημέρωση και ανεύρεση της μελλοντικά, αλλά και αρχειοθέτηση τους (έχουμε και γραμματείς στο νήμα, αλλά τους έδωσε ρεπό ο Γ.Γ. και Πρόεδρος της καρδιάς μας). Οπότε παρακαλώ αν δεν σας κάνει κόπο να δημοσιεύετε και το link της ταινίας που βρίσκετε, όπως πολύ σωστά κάνατε με την Μαρκέτα Λαζάροβα, που την πήρε το ποτάμι.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tsoukos87 είπε

Θέλω χιλιάρα μηχανή και θάνατο...

Ο στίχος σου, μίλησε απ ευθείας στην καρδιά μου, αγαπητέ Ντιέγκο.

Ημισκούμπρια, για όσους δεν το γνωρίζουν!

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...