Προς το περιεχόμενο

Tp-link PCIe wifi


qrstuv

Προτεινόμενες αναρτήσεις

https://www.skroutz.gr/s/18673004/TP-LINK-Archer-T4E-v1-Asyrmati-Karta-Diktyou-Wi-Fi-5-1200Mbps-PCI-e.html

Καλησπέρα έχω εγκαταστήσει την συγκεκριμένη κάρτα σε μια πρόσφατη αναβάθμιση με την προϋπόθεση να πιάνει το pc wifi για downloading και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: όταν συνδεθεί στην 5αρα μπάντα πιάνει ικανοποιητικές ταχύτητες και δεν έχω θέμα, όταν όμως συνδεθεί στην 2,4 μπάντα σέρνεται. Δεν κάνει αποσυνδέσεις όμως πιάνει μέχρι 1mb/sec. Το router (speed port plus 2 - vdsl 100αρα) βρίσκεται σε σαλόνι και το pc σε δωμάτιο σε απόσταση 10 μέτρα με ενδιάμεσα τοιχεία. 

Σώζεται η κατάσταση; Υπάρχει κάποιος τρόπος το δίκτυο να είναι μόνιμα στην 5αρα μπάντα; 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Αν το πρόβλημα είναι ότι γυρνάει μόνο του μπάντα επειδή ειναι ίδιο όνομα τα 2.4 και 5 GHz, κλείσε το band steering μέσα από τις ρυθμίσεις του ρούτερ. Αν είναι διαφορετικό, ενώ υπάρχουν ρυθμίσεις προτίμησης, πιο εύκολο είναι απλά να διαγράψεις τελείως τα 2.4 από την διαχείριση γνωστών δικτύων των Windows.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κλείσω τα 2.4 Ghz δεν θα μπορούν να συνδεθούν συσκευές που δεν υποστηριζουν τα 5 Ghz; όπως κινητά κ.α. Ευχαριστώ, το βρήκα το band steering αλλά δεν ξέρω τι κάνει. Προς το παρών άλλαξα θέση το pc και η κάρτα παίζει μια χαρά, είναι στην ζώνη 5 Ghz.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είπα να κλείσεις τα 2.4 από το ρούτερ παρά να κάνεις το pc να "ξεχάσουν" τον κωδικό των 2.4. έτσι ώστε να μην προσπαθεί το PC να συνδεθεί σε αυτό ΑΝ είχαν ξεχωριστό όνομα τα 2.4 και 5 ghz. Αν το band steering είναι ανοιχτό και το κλείσεις, θα δεις αντί για ένα πεδίο με όνομα WiFi και password, 2 για να βάλεις άλλο όνομα στα 2.4 και στα 5.

Επεξ/σία από CsIns
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ, όχι το WiFi εκπέμπει ένα όνομα, έτσι φαίνεται παντού. Λέω τελικά να τα αφήσω όπως είναι. Νομίζω κατάλαβα. Κλείνω το band steering, δίνω άλλα ονόματα στα 2.4 και 5 και μετά μέσα απο τα windows ρυθμίζω να μην μπαίνει αυτόματα στα 2.4 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...