Προς το περιεχόμενο

Συνελήφθησαν οι developer του Samurai wallet για ξέπλυμα χρήματος


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ ανησυχητική εξέλιξη καθώς σήμερα το FBI συνέλαβε τους developer του Samurai wallet και έκλεισε την σελίδα τους καθώς κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος.

https://bitcoinmagazine.com/business/bitcoin-mixing-service-samourai-wallet-founders-arrested-charged-with-money-laundering

το παράξενο εδώ είναι ότι οι developer απλά είχαν δημιουργήσει ένα wallet που εκμεταλευόταν open source τεχνολογίες για το ανακάτεμα των bitcoin ώστε να χάνονται τα ίχνη τους. 

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι έλεγχο είχαν στο whirlpool αν και όσοι γνωρίζουν το θέμα λένε ότι οι developer δεν είχαν κανένα έλεγχο πάνω στην διαδικασία

https://bitcoinmagazine.com/legal/samourai-did-nothing-wrong-self-custodial-tools-are-not-money-transmitters

https://bitcoinmagazine.com/legal/the-state-of-things-open-source-developers-arrested-for-writing-code

Το θέμα αν είναι έτσι έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατι πλέον περνάμε σε μια νέα εποχή που διώκεσαι μόνο και μόνο επειδή δημιουργείς κώδικα για τη ιδιωτικότητα των συναλλαγών και με όλες τις προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτό το θέμα. Πλέον μόνο ανώνυμα θα μπορεί κάποιος να δημιουργεί κώδικα τέτοιο ώστε να μην έχει προβλήματα με τις αρχές.

Kάτι άλλο που θέλω να προσθέσω από προσωπική εμπειρία είναι ότι developer του Samurai δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις με τoυς core developer του Bitcoin. Πάντα υπήρχε μια διαμάχη μεταξύ τους χωρίς να έχω καταλάβει ποτέ το λόγο. Ενδεικτικό είναι και η δήλωση του alp στο twitter ενός core dev

 

ξέχασα να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή στο μιξερ του Samurai υπάρχουν πάνω από 10k bitcoin

είναι πιθανό ότι αυτά τα bitcoin πλέον μπορούν να γίνουν track στην πηγή τους από τις αρχές αν και τον απόλυτο τους έλεγχο συνεχίζουν να τον έχουν όσοι χρησιμοποιούν το wallet που είναι και οι κάτοχοι των private key

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών συνέλαβαν τους developer του Samurai wallet ενός δημοφιλές bitcoin wallet που είναι επικεντρωμένο στην διασφάλιση της ανωνυμίας των Bitcoin συναλλαγών και της αποφυγής ιχνηλάτησης τους.

Οι developer του Samurai Wallet Keonne Rodriguez και William Lonergan Hill αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς και διευκόλυνση σε εγκληματικές ενέργειες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μέσω της mixing υπηρεσίας Whirlpool που είχε ενσωματωμένο το Samurai Wallet μπόρεσαν να γίνουν mixing Bitcoin αξίας πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια με τους ίδιους να αποκομίζουν πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια από τα fee που έπαιρναν σε κάθε συναλλαγή. Κατηγορούνται ακόμα ότι διευκόλυναν συναλλαγές που προέρχονταν από dark market καθώς αρκετοί διαχειριστές αυτών των ψηφιακών παράνομων καταστημάτων χρησιμοποιούσαν το Samurai Wallet.

Damian Williams, the United States Attorney for the Southern District of New York; Thomas Fattorusso, the Special Agent in Charge of the New York Field Office of the Internal Revenue Service, Criminal Investigation (“IRS-CI”); and James Smith, the Assistant Director in Charge of the New York Field Office of the Federal Bureau of Investigation (“FBI”), announced today the unsealing of an Indictment charging KEONNE RODRIGUEZ, the Chief Executive Officer and a co-founder of Samourai Wallet (“Samourai”), and WILLIAM LONERGAN HILL, the Chief Technology Officer and also a co-founder of Samourai, with conspiracy to commit money laundering and conspiracy to operate an unlicensed money transmitting business.  These charges arise from the defendants’ development, marketing, and operation of a cryptocurrency mixer that executed over $2 billion in unlawful transactions and facilitated more than $100 million in money laundering transactions from illegal dark web markets, such as Silk Road and Hydra Market; a web-server intrusion; a spearphishing scheme; and schemes to defraud multiple decentralized finance protocols.  RODRIGUEZ was arrested this morning and is expected to be presented today or tomorrow before a U.S. Magistrate Judge in the Western District of Pennsylvania.  HILL was arrested this morning in Portugal based on the U.S. criminal charges.  The United States will seek HILL’s extradition to stand trial in the United States.  The case is assigned to U.S. District Judge Richard M. Berman.

GL9FT1aXMAAQiB0?format=jpg&name=small

Η ουσία όμως είναι το Whirlpool service βασίζεται πάνω στο open source κώδικα coinjoin . Στο Coinjoin και στο Whirpool η διαδικασία του mixing είναι τελείως αποκεντρωμένη αν και στην περίπτωση του Whirpool που χρησιμοποιούσε το Samurai οι χρήστες των wallet βασίζονται για το ιστορικό των συναλλαγών του σε ένα κεντρικό server με ότι αυτό συνεπάγεται αν έχουν ήδη κατασχεθεί οι server από τις αμερικανικές αρχές.

Στο κεντρικό τους site του Samurai wallet έχει αναρτηθεί η σχετική προειδοποίηση του FBI ενώ ήδη έχει αφαιρεθεί το wallet από το app store της Google.

https://twitter.com/brian_trollz/status/1783524211861880988

Αυτή τη στιγμή στο Whirlpool του Samurai Wallet υπάρχουν πάνω από 10.000 Bitcoin με τους κατόχους αυτών των πορτοφολιών είναι άγνωστο όμως αν έχουν ακόμα των έλεγχο αυτών των ψηφιακών νομισμάτων και αν μπορούν να τα τραβήξουν σε προσωπικά τους wallet.

https://twitter.com/LukeMikic21/status/1783246418490040707

Ενδεικτικό της κατάστασης και τον ασκό του αιόλου που έχει ανοίξει αυτό το γεγονός είναι ότι οι διαχειριστές του lightning wallet Pheonix το αφαίρεσαν από το αμερικάνικο google mobile app store γιατί φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν μελλοντικά καθώς είναι self custodial , οι χρήστες έχουν δηλαδή τον απόλυτο έλεγχο των private key των ψηφιακών νομισμάτων και δεν μπορεί να εφαρμόσει τους KYC κανόνες.

https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1cdow4i/dear_bitcoiners_start_running_your_own_bitcoin/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...