Jackv Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Το τελευταίο διάστημα όλο και συχνότερα και για μεγαλύτερα διαστήματα έχουμε αφρικανική σκόνη Όποτε ψάχνω κάτι ώστε να με βοηθήσει να έχω καθαρή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Αυτό που με ενδιαφέρει λοιπόν είναι να μαζεύει μικροσωματίδια pm2.5 και αν γίνεται και μικρότερης διαμέτρου. Το πρώτο που εχω στο μυαλό μου για αγορά είναι winix zero pro Νομίζω είναι το μόνο με πιστοποίηση για μη παραγωγή οζον Τα επόμενα που έχω δει είναι κάποια Daikin και Mitsubishi δε ξέρω κατά πόσο είναι καλύτερα όμως από το winix. Ανεβαίνουν σε τιμη και αν δεν υπάρχει ουσιαστική δεν είμαι διατεθειμένος να ανέβω τόσο. Θα με ενδιέφερε ένα μηχάνημα που να αφερεί VOCs και φορμαλδεΰδη αλλά τουλάχιστον σε αυτό το εύρος τιμών δε βλέπω επιλογή για κάτι τέτοιο Αυτό που με χαλάει σε όλα όσα είναι που δεν έχουν wifi μιας και θα ήθελα να τον ενσωματώσω σε smart home Είμαι όλος αυτιά για τις απόψεις σας Να προσθέσω πως έχει συζητηθεί αρκετές φορές παλαιότερα όμως οπότε θα ήθελα νέες απόψεις και από άποψη εμπειρίας σας με τα προϊόντα που έχετε η με νέα προϊόντα
stylish Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Winix zero pro έχω. Αν είναι θέμα το WiFi πάρε μια smart πρίζα. 2
Jackv Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου Όταν ενεργοποιω τη πρίζα θα ανοίγει στη τελευταία λειτουργία που είχα πριν κλείσει; Πέρα βέβαια από το άνοιξε κλείσε θα ήθελα να ελέγχω όλες τις λειτουργίες του από απόσταση αλλά οκ μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό αν δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη λύση Όσον αφορά το θέμα απόδοσης έχεις μετρήσεις η είναι καθαρά θέμα αίσθησης; Πόσο καιρό τον έχεις κι ποιο ήταν το πρόβλημα που είχες και ήθελες να λύσεις;
Jackv Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου Η τεχνολογία plasma wave μπορεί να απενεργοποιηθεί; Δεν παράγει όζον όπως αναφέρει η εταιρεία αλλά υδροξυλιο το οποίο είναι και αυτό βλαβερό απλως υποτίθεται είναι χαμηλότερα από τα όρια που θεωρούνται επιβλαβή
korakios Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Τα περισσότερα κλιματιστικά έχουν ιονιστή ,σε λειτουργείς ανεμιστήρα κάτι κάνει
Bigi444444 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 2 ώρες πριν, Jackv είπε Όταν ενεργοποιω τη πρίζα θα ανοίγει στη τελευταία λειτουργία που είχα πριν κλείσει; Πέρα βέβαια από το άνοιξε κλείσε θα ήθελα να ελέγχω όλες τις λειτουργίες του από απόσταση αλλά οκ μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό αν δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη λύση Όσον αφορά το θέμα απόδοσης έχεις μετρήσεις η είναι καθαρά θέμα αίσθησης; Πόσο καιρό τον έχεις κι ποιο ήταν το πρόβλημα που είχες και ήθελες να λύσεις; Έχω τον zero περίπου 4 χρόνια. Το wifi τι ακριβώς να το κάνεις σε τέτοια συσκευή; Τον ανοίγεις και τέλος, δεν τον ανοιγοκλείνεις. Τον βάζεις στην αυτόματη λειτουργία στην τελική όταν λέιπεις. Το plasma wave στον δικό μου απενεργοποιείται, ναι. Υποθέτω το ίδιο θα κάνει και στον pro. Τώρα για μετρήσεις, δεν νομίζω ότι θα βρεις επιστημονικές από απλούς χρήστες. Εγώ έχω δύο μετρητές ποιότητας αέρα στο σπίτι, όσο ακριβείς βέβαια μπορούν να είναι και αυτοί, και δείχνουν ότι κάνει δουλειά. Πρακτικά, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι η γυναίκα μου με άσθμα αισθάνεται αρκετά πιο άνετα στο σπίτι μας σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο σπίτι. Εγώ χωρίς άσθμα, ομοίως. Δεν είναι αντικειμενικώς μετρήσιμο μέγεθος βέβαια, αλλά εάν με ρωτήσεις μετά από τόσα χρόνια, θα σου πω ότι κάνει δουλειά. Αρκεί να δεις το φίλτρο hepa κατά την αντικατάστασή του. Από εκεί και πέρα, στην κρίση του καθενός. 2
Jackv Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου Μετράνε μικροσωματίδια οι αισθητήρες που έχεις η κάτι άλλο; Χοντρικά τι μέτρηση έχεις πριν μπει σε λειτουργία και τι μετά;
Bigi444444 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ε ναι, τι να μετράει ο μετρητής ποιότητας αέρα; Στα pm2.5 χειμώνα παίζει στα 2-3-5-7, ανάλογα τέλος πάντων. Καλοκαίρι αναλόγως του πόσο ανοίγω παράθυρα. Λίγο πιο πάνω σε γενικές γραμμές, αλλά σε μονοψήφια νούμερα εκτός απροόπτου. Σε λίγες περιπτώσεις γύρω στα 15. Τώρα με τις σκόνες, χωρίς να ανοίγω ιδιαίτερα τα παράθυρα, έχω από 25-30 έως και 45 περίπου. Όλα αυτά με τον καθαριστή ανοιχτό. Γενικά πάντα είναι ανοιχτός, δεν τον κλείνω ποτέ, άντε εάν είναι στο αυτόματο τα βράδια να μπει σε sleep mode, όπου και πάλι δουλεύει. Χωρίς τον καθαριστή παίζει σίγουρα 10-15 μονάδες επάνω. Παρόλο που είναι σε πολύβουη περιοχή στην Αθήνα το διαμέρισμα, δεν μπορώ να πω ότι έχει κακή ποιότητα αέρα. Ο καθαριστής βέβαια εκτός από το ότι την βελτιώνει σταθερά, έχει το καλό ότι βοηθάει στις οσμές από το μαγείρεμα και επίσης ότι ρουφήξεις απ' έξω, το καθαρίζει. Έχουμε για παράδειγμα κοντά γυράδικο που υπό συγκεκριμένη κατεύθυνση αέα, φέρνει όλον τον καπνό στο σαλόνι. Μπορεί σε μισό λεπτό να τσικνίσει όλο το σπίτι, του τύπου 150+ pm 2.5. Ε, μόλις κλείσεις, στο εικοσάλεπτο μόλις τον τσιτώσεις λίγο, είσαι πάλι σε χαμηλά διψήφια. Χωρίς καθαριστή, θα έπρεπε να περιμένεις το επόμενο πρωί να ανοίξεις και στο μεταξύ θα είχες φάει όλη την κάπνα στη μάπα. Επεξ/σία 19 Μαϊου από Bigi444444
Jackv Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) Ο μετρητής ποιότητας μπορεί να μετρήσει και άλλες παραμέτρους Οι τιμές που μου περιγράφεις είναι σε μg/m3 ; Αν μετράει σωστά με τον καθαριστή ανοιχτό δε κάνει καθόλου δουλειά με τη σκόνη που είναι ο κύριος λόγος αγοράς του για εμένα Η εταιρεία αναφέρει πως μπορεί να αφαιρέσει σωματίδια με διάμετρο 0.3 μικρομετρα. Όποτε θεωρητικά θα έπρεπε τουλάχιστον να έχεις μονοψήφιο νούμερο. Η δε κάνει δουλειά, η δε μετράει σωστά το μηχάνημα σου,η το φίλτρο σου θα έπρεπε να έχει αλλαχτεί; Φαντάσου για να είναι καθαρός ο αέρας θα πρέπει να είναι κάτω από 10μg/m3 οτιδήποτε πάνω από αυτό είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο 20 λεπτά πριν, Bigi444444 είπε Ε ναι, τι να μετράει ο μετρητής ποιότητας αέρα; Στα pm2.5 χειμώνα παίζει στα 2-3-5-7, ανάλογα τέλος πάντων. Καλοκαίρι αναλόγως του πόσο ανοίγω παράθυρα. Λίγο πιο πάνω σε γενικές γραμμές, αλλά σε μονοψήφια νούμερα εκτός απροόπτου. Σε λίγες περιπτώσεις γύρω στα 15. Τώρα με τις σκόνες, χωρίς να ανοίγω ιδιαίτερα τα παράθυρα, έχω από 25-30 έως και 45 περίπου. Όλα αυτά με τον καθαριστή ανοιχτό. Γενικά πάντα είναι ανοιχτός, δεν τον κλείνω ποτέ, άντε εάν είναι στο αυτόματο τα βράδια να μπει σε sleep mode, όπου και πάλι δουλεύει. Χωρίς τον καθαριστή παίζει σίγουρα 10-15 μονάδες Επεξ/σία 19 Μαϊου από Jackv
Bigi444444 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Ή δεν καταλαβαίνεις κάτι καλά ή περιμένεις να σου πουν ο καθαριστής φυσάει, πάρ' τονε και σε μισή ώρα θα στα μηδενίσει όλα. Σε mg/m3 μετράει, ναι. Ο ένας μετράει και co2. Εντός ορίων είναι οι τιμές και ξαναλέω με κλειστά παράθυρα παίζει σε μονοψήφια νούμερα, αναλόγως του τι γίνεται και μέσα στο σπίτι. Όταν μαγειρεύεις πχ, δεν θα μείνει στα 3, προφανώς. Με ανοιχτό παράθυρο τι ακριβώς περιμένεις να σου κάνει ένας καθαριστής πέρα από το να βελτιώσει ελαφρώς την ποιότητα όποιου αέρα περνάει από μπροστά του από το παράθυρο;
mariosnik_ Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου Σκεφτόμουν να πάρω έναν καθαριστή αέρα επειδή μυρίζει αρκετά το σπίτι όταν μαγειρεύει η μητέρα μου. Οι λόγοι που με εμπόδισαν να πάρω είναι ότι στα φθηνά μοντέλα δεν έχουν στην αγορά ανταλλακτικό φίλτρο όταν θα χρειαστεί αλλαγή. Πρέπει να πας σε ακριβότερα μοντέλα και το κόστος του ανταλλακτικό δεν είναι αμελητέο.
Jackv Δημοσ. 19 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 19 Μαϊου Έγραψες Τώρα με τις σκόνες, χωρίς να ανοίγω ιδιαίτερα τα παράθυρα, έχω από 25-30 έως και 45 περίπου. Όλα αυτά με τον καθαριστή ανοιχτό Όποτε με τα παράθυρα κλειστά έχεις αυτές τις μετρήσεις. Δεν είναι σωστές για κάποιο λόγο λοιπον.Τι νόημα έχει να έχεις τον καθαριστή ανοιχτό ταυτόχρονα με τα παράθυρα; Δε καταλαβαίνω το ύφος σου και ούτε ψάχνω να μου πουν πως φυσάει και ότι άλλη μπαρουφα μπορεί να πει κάποιος. Ζήτησα ευγενικά και όμορφα απόψεις κατόχων για να μη πετάξω τα χρήματα μου σε κάτι που μπορεί να μη κάνει τη δουλειά που θέλω. Ήμουν ξεκάθαρος στο τι ψαχνω Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για την απάντηση σου
Bigi444444 Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου 4 ώρες πριν, Jackv είπε Έγραψες Τώρα με τις σκόνες, χωρίς να ανοίγω ιδιαίτερα τα παράθυρα, έχω από 25-30 έως και 45 περίπου. Όλα αυτά με τον καθαριστή ανοιχτό Όποτε με τα παράθυρα κλειστά έχεις αυτές τις μετρήσεις. Δεν είναι σωστές για κάποιο λόγο λοιπον.Τι νόημα έχει να έχεις τον καθαριστή ανοιχτό ταυτόχρονα με τα παράθυρα; Δε καταλαβαίνω το ύφος σου και ούτε ψάχνω να μου πουν πως φυσάει και ότι άλλη μπαρουφα μπορεί να πει κάποιος. Ζήτησα ευγενικά και όμορφα απόψεις κατόχων για να μη πετάξω τα χρήματα μου σε κάτι που μπορεί να μη κάνει τη δουλειά που θέλω. Ήμουν ξεκάθαρος στο τι ψαχνω Όπως και να έχει σε ευχαριστώ για την απάντηση σου Δεν τα πάμε και πολύ καλά βλέπω με την κατανόηση κειμένου. Ας είναι.
cyberguy Δημοσ. 19 Μαϊου Δημοσ. 19 Μαϊου σκεφτομαι να παρω απο ενα winix zero compact για καθε δωματιο παρα εναν zero pro που θα ειναι σε ενα σταθερο σημειο. Ειναι σωστή η λογική μου? ή δουλευει καλύτερα ένας μεγάλος στο κέντρο του σπιτιου?
stylish Δημοσ. 20 Μαϊου Δημοσ. 20 Μαϊου Πάντως με τον pro όταν υπάρχει μυρωδιά λόγω μαγειρέματος, τον βάζω στο μαξ ή ενα σκαλοπάτι κάτω και το φίλτρο άνθρακα κάνει τη δουλειά του. Θα πάρει μερικές ώρες βέβαια, ανάλογα πόσο συχνά ανοίγεις την πόρτα της κουζίνας. Η κουζίνα είναι με πόρτα αλλά και πάλι μυρίζει το σπίτι. Έχω 1 καθαριστή για όλο το σπίτι. Αυτό το αναφέρω για να έχεις εικόνα τι μπορεί να κάνει. Προφανώς όταν ανοίγεις παράθυρα αλλάζουν τα δεδομένα ανάλογα αν πρόκειται για μυρωδία ή σκόνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα