Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο φόρουμ , το Σάββατο μου συνέβη κάτι πολύ περίεργο , χωρίς να έχει συμβεί κάτι ο υπολογιστής δεν άνοιγε ενώ την Παρασκευή μέχρι αργά δούλευε τέλεια και έκλεισε φυσιολογικά. Μετά από έλεγχο που έκανα στα υποσυστήματα διαπίστωσα ότι έχει καεί το τροφοδοτικό corsair rm650x 2018 και μία από τις μνήμες gskill ddr5 6400mhz. Και τα δύο είναι ευτυχώς εντός εγγύησης και θα αντικατασταθούν ή θα μου δοθούν πίσω τα χρήματα και βλέπω την ατυχία αυτή σαν ευκαιρία για αναβάθμιση του τροφοδοτικού σε μεγαλύτερο ή ίσως atx3. Το ερώτημα είναι να πάρω το  corsair rm850x 2021 που είναι τώρα στην τιμή που είχα πάρει το 2018 το δικό μου, που επιπλέον θα χρησιμοποιήσω και τα sleeved καλώδια https://www.skroutz.gr/s/27161573/Corsair-Premium-Individually-Sleeved-PSU-Cables-Starter-Kit-Type-4-Gen-4-CP-8920217.html  που είχα και στο παλιό ή είναι καλύτερο  να διαλέξω κάποιο atx 3 ανάλογων επιδόσεων;

Δημοσ.

Το σύστημα σου είναι αυτό της υπογραφής ?

atx3 με αυτήν την κάρτα που έχεις δεν χρειάζεται. Εαν στο μέλλον σκοπεύεις να αναβαθμίσεις καρτα γραφικών , τότε κοίτα να έχει atx3.

Seasonic κοίτα επίσης. Αξιόπιστη μάρκα.

Τα sleve καλώδια εαν μπορείς να τα αποφύγεις καλό θα ήταν. Αυξάνουν την αντίσταση (και κατα συνέπεια τη θερμότητα) στα καλώδια. 

Επίσης με καμένο τροφοδοτικό ΚΑΙ καμένο το ένα dimm μνήμης , θα είχα το νού μου και για τη μητρική , μήπως έχει αρπάξει....  Γιατί προφανώς πέρασε περισσότερο ρεύμα στα ram slots για κάποιο λόγο (που δεν έπρεπε να γίνει κανονικά). Είσαι σίγουρος οτι ειναι καμένη η μνήμη ????

Δημοσ.

Το σύστημα ναι είναι της υπογραφής αλλά η κάρτα θα αλλαχτεί μέσα στο 2024 (ελπίζω) και αφού μου δίνεται η ευκαιρία γιατί όχι ένα τροφοδοτικό που δεν θα χρειαστεί να αλλάξω για χρόνια . Σε δοκιμή μόνο με το ένα dimm, το καμένο, ο υπολογιστής δεν ξεκινά , με το άλλο μόνο του και άλλο τροφοδοτικό φυσικά ξεκινά κανονικά, ούτε ένδειξη στα led  μου δίνει για πρόβλημα στη μνήμη . Η κάρτα γραφικών λειτουργεί κανονικά , την δοκίμασα στο δεύτερο σύστημα . Τα έχω ξηλώσει όλα και έχω μόνο μητρική και επεξεργαστή, αλλάζω τροφοδοτικό ο υπολογιστής ζωντανεύει . Βάζω και τις δύο ραμ , νεκρός . Δοκιμάζω την μία , ο υπολογιστής ξεκινάει ,σε όποια θέση και να την βάλω , βάζω την καμένη , νεκρός . συν την απορία μου πως κατάφερε να περάσει ρεύμα από τόσο ποιοτικό τροφοδοτικό κουμπωμένο όχι σε ups αλλά σε ακριβό πολύμπριζο ασφαλείας της apc και ενώ ο υπολογιστής ήταν κλειστός . Ξέρω ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού είναι χάλια αλλά αυτό δεν το περίμενα . 

Δημοσ.
1 hour ago, vandamme18aj said:

Το σύστημα ναι είναι της υπογραφής αλλά η κάρτα θα αλλαχτεί μέσα στο 2024 (ελπίζω) και αφού μου δίνεται η ευκαιρία γιατί όχι ένα τροφοδοτικό που δεν θα χρειαστεί να αλλάξω για χρόνια . Σε δοκιμή μόνο με το ένα dimm, το καμένο, ο υπολογιστής δεν ξεκινά , με το άλλο μόνο του και άλλο τροφοδοτικό φυσικά ξεκινά κανονικά, ούτε ένδειξη στα led  μου δίνει για πρόβλημα στη μνήμη . Η κάρτα γραφικών λειτουργεί κανονικά , την δοκίμασα στο δεύτερο σύστημα . Τα έχω ξηλώσει όλα και έχω μόνο μητρική και επεξεργαστή, αλλάζω τροφοδοτικό ο υπολογιστής ζωντανεύει . Βάζω και τις δύο ραμ , νεκρός . Δοκιμάζω την μία , ο υπολογιστής ξεκινάει ,σε όποια θέση και να την βάλω , βάζω την καμένη , νεκρός . συν την απορία μου πως κατάφερε να περάσει ρεύμα από τόσο ποιοτικό τροφοδοτικό κουμπωμένο όχι σε ups αλλά σε ακριβό πολύμπριζο ασφαλείας της apc και ενώ ο υπολογιστής ήταν κλειστός . Ξέρω ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού είναι χάλια αλλά αυτό δεν το περίμενα . 

ενα ups σιγουρα δεν θα παει χαμενο.απο εκει και περα δεν ξερεις αν πραγματι περασε παραπανω ρευμα απο το τροφοδοτικο ή αν το ιδιο το τροφοδοτικο για καποιο λογο επαθε κατι και πηρε μαζι και την μνημη.σε καθε περιπτωση ναι αν μπορεις να πας σε πιο καλο τροφοδοτικο και με καποια διαφορα καλο θα ηταν. δεν ειναι κακο να εισαι futureproof αν η διαφορα τιμης ειναι αποδεκτη απο εσενα.

Δημοσ.

Το δίλλημα μου είναι γιατί τα καλώδια δεν είναι φθηνά και λυπάμαι να τα βάλω σε αχρηστία, το corsair rm850x του 2021 είναι αυτή τη στιγμή στα χρήματα που είχα αγοράσει το δικό μου οπότε μου φαίνεται προφανές να πάω προς τα εκεί και να χρησιμοποιήσω και τα καλώδια που είναι συμβατά , από την άλλη αν πάω σε nvidia κάρτα ( είμαι μεταξύ 4070 super , 7800xt)με  ένα τροφοδοτικό atx 3 θα νοιώθω πιο σίγουρος ότι θα γίνουν όλες οι συνδέσεις σωστά και δεν θα έχω άλλα .Από αυτά τα τρία πιο θα προτείνατε  https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=40581864%2C40669610%2C45283678 μέχρι τα 150 ευρώ ή κάποιο άλλο ;

Δημοσ.
9 hours ago, vandamme18aj said:

Το δίλλημα μου είναι γιατί τα καλώδια δεν είναι φθηνά και λυπάμαι να τα βάλω σε αχρηστία, το corsair rm850x του 2021 είναι αυτή τη στιγμή στα χρήματα που είχα αγοράσει το δικό μου οπότε μου φαίνεται προφανές να πάω προς τα εκεί και να χρησιμοποιήσω και τα καλώδια που είναι συμβατά , από την άλλη αν πάω σε nvidia κάρτα ( είμαι μεταξύ 4070 super , 7800xt)με  ένα τροφοδοτικό atx 3 θα νοιώθω πιο σίγουρος ότι θα γίνουν όλες οι συνδέσεις σωστά και δεν θα έχω άλλα .Από αυτά τα τρία πιο θα προτείνατε  https://www.skroutz.gr/comparelists/30?compare=40581864%2C40669610%2C45283678 μέχρι τα 150 ευρώ ή κάποιο άλλο ;

η παιρνεις κατι που θα παιρνει τα sleeve καλωδια ή τα πουλας.  προσωπικα θα πηγαινα corsair .μου εχουν κατσει καλα τα τροφοδοτικα της και εχουν και αρκετα χρονια εγγυηση.αν ταιριαζουν τα καλωδια τα sleeve εισαι μια χαρα. ισως βεβαια να χρειαστεις sleeve για κανα εξτρα port που δεν ειχε το παλιο σου.πχ για τα GPU PCIe 5.0 12VHPWR

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, vandamme18aj είπε

Από τα τρία που δείχνεις θα σου έλεγα το be quiet! Pure Power 12 M 1000W ή το Seasonic FOCUS GX ATX 3.0 850W (βγάζω το corsair όχι γιατί δεν είναι καλό - ποτέ δεν είχα πρόβλημα με κανένα από τα corsair PSU που έχουν περάσει από τα χέρια μου ή αυτό που έχω τώρα, αλλά επειδή το 12VHPWR καλώδιο που διαθέτει δεν είναι και το καλύτερο σε σχέση με τα άλλα δυο - τουλάχιστον από ότι γράφεται το οποίο δεν μπορώ βέβαια να διαπιστώσω). Βέβαια το καλώδιο το θέλεις για μια 4080 ή 4090 το οποίο το βλέπω δύσκολο να το χρειάζεσαι με τις τιμές που τις βρίσκεις σήμερα (εάν λοιπόν δεν πας σε αυτές τις λύσεις μια χαρά είναι και το Corsair).  

Γενικά και τα τρία τροφοδοτικά είναι καλά σε όλα τα χαρακτηριστικά τους. 

Το χιλιάρι πρακτικά το χρειάζεσαι μόνο εάν πας σε 4080 ή 4090. Διαφορετικά τα 850άρια σε καλύπτουν μια χαρά.   

Επεξ/σία από JPaxilleas
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, vandamme18aj είπε

Πρώτη επιλογή θα έβαζα το seasonic αλλά μιας και έχεις σετ sleeved καλωδίων ίδιας μάρκας θα βάλω πρώτο το Corsair(προσοχή γιατί το shift έχει τις υποδοχές των καλωδίων στο πλάι,δες αν στο επιτρέπει το κουτί σου) και μετά το Seasonic.Απο ποιότητα είναι κορυφαία και τα δυο.Το bequiet θα το απέφευγα προσωπικα,αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις καμία 4080-4090 γιατί 2 περιπτώσεις με λιωμένο κονεκτορα σε 4090 που διάβασα πρόσφατα(η μια ενός μέλους εδώ στο φόρουμ μάλιστα) ήταν από bequiet τροφοδοτικό και καλώδιο.Οποτε για μένα μακριά.

Τα sleeved της Corsair είναι ποιοτικότατα,να τα χρησιμοποιήσεις κανονικά.Απο βδομάδα μου έρχεται από Corsair η αντικατασταση ενός RM750(δεν είχε κανένα θέμα,από βλακεία δικιά μου το έστειλα πισω) καθώς και η 7900GRE την οποία θα τροφοδοτησω με sleeved pcie της Corsair εννοείτε.

Επεξ/σία από LouCi4er
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους , σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη βοήθεια σας . Περιμένω την info quest να κάνει τον έλεγχο να δω τι θα μου πει και αν τελικά θα μου επιστρέψει τα χρήματα ,όπως μου είπαν και προχωράμε . Σε κανένα από αυτά που έβαλα δεν μπαίνουν τα καλώδια που έχω οπότε πάνε για πούλημα . Μένει μόνο η απορία γιατί να έγινε όλο αυτό μιας και ο υπολογιστής έκαψε τροφοδοτικό και ραμ ενώ ήταν κλειστός . Το τροφοδοτικό δεν είχε ζοριστεί ποτέ να πω ότι τελείωνε η ζωή του τη 1050 ti είχε από την αρχή να διαχειριστεί , δηλαδή δούλευε πάντα στο ρελαντί , το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι η ραμ έκανε τη ζημιά και θυσιάστηκε για να μην κάψει κάτι άλλο . Τι να πω ,ΑΤΥΧΟΣ , και πάλι καλημέρα σας .

Δημοσ.
Στις 28/5/2024 στις 9:52 ΠΜ, vandamme18aj είπε

...χωρίς να έχει συμβεί κάτι ο υπολογιστής δεν άνοιγε ενώ την Παρασκευή μέχρι αργά δούλευε τέλεια και έκλεισε φυσιολογικά. Μετά από έλεγχο που έκανα στα υποσυστήματα διαπίστωσα ότι έχει καεί το τροφοδοτικό corsair rm650x 2018 και μία από τις μνήμες gskill ddr5 6400mhz.

23 ώρες πριν, vandamme18aj είπε

...νεκρός . συν την απορία μου πως κατάφερε να περάσει ρεύμα από τόσο ποιοτικό τροφοδοτικό κουμπωμένο όχι σε ups αλλά σε ακριβό πολύμπριζο ασφαλείας της apc και ενώ ο υπολογιστής ήταν κλειστός . Ξέρω ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού είναι χάλια αλλά αυτό δεν το περίμενα . 

Μάλλον μόνος σου δίνεις την απάντηση στο πρόβλημά σου.

Στη θέση σου θα ψαχνόμουνα λίγο παραπάνω: Πιθανότατα το pc δεν έκλεισε "φυσιολογικά". Ρίξε μια ματιά και στο κουμπί on/off του κουτιού μήπως ευθύνεται για κάποιο βραχυκύκλωμα. Επίσης έλεγξε και την σύνδεση του τροφοδοτικού στο ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού σου και το καλώδιο σύνδεσης τροφοδοτικού με την πρίζα. Μήπως είναι προβληματικό το πολύμπριζο ή έχει κάποιο θεματάκι η πρίζα/γραμμή/ασφάλεια?

Για να μη ξαναβρεθείς, ξαφνικά σε λίγο καιρό, στην ίδια θέση...

Δημοσ.
Στις 28/5/2024 στις 10:56 ΠΜ, vandamme18aj είπε

συν την απορία μου πως κατάφερε να περάσει ρεύμα από τόσο ποιοτικό τροφοδοτικό κουμπωμένο όχι σε ups αλλά σε ακριβό πολύμπριζο ασφαλείας της apc και ενώ ο υπολογιστής ήταν κλειστός . Ξέρω ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση του σπιτιού είναι χάλια αλλά αυτό δεν το περίμενα . 

Τι πάει να πει ακριβό πολύπριζο ασφαλείας ? Αυτά δεν κάνουν τίποτα και τρανταχτό παράδειγμα η περιπτωσή σου. Αφού έχεις θέμα με το ρεύμα στο σπίτι σου, πρέπει από χθες να έχεις πάρει UPS.

• Like 1
Δημοσ.
On 29/05/2024 at 09:00, vandamme18aj said:

Καλημέρα σε όλους , σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τη βοήθεια σας . Περιμένω την info quest να κάνει τον έλεγχο να δω τι θα μου πει και αν τελικά θα μου επιστρέψει τα χρήματα ,όπως μου είπαν και προχωράμε . Σε κανένα από αυτά που έβαλα δεν μπαίνουν τα καλώδια που έχω οπότε πάνε για πούλημα . Μένει μόνο η απορία γιατί να έγινε όλο αυτό μιας και ο υπολογιστής έκαψε τροφοδοτικό και ραμ ενώ ήταν κλειστός . Το τροφοδοτικό δεν είχε ζοριστεί ποτέ να πω ότι τελείωνε η ζωή του τη 1050 ti είχε από την αρχή να διαχειριστεί , δηλαδή δούλευε πάντα στο ρελαντί , το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι η ραμ έκανε τη ζημιά και θυσιάστηκε για να μην κάψει κάτι άλλο . Τι να πω ,ΑΤΥΧΟΣ , και πάλι καλημέρα σας .

α.οταν το pc ειναι κλειστο περναει ρευμα στο τροφοδοτικο.β.μπορει να ηταν κατι απο το δικτυο μπορει και απλα κατι να επαθε το τροφοδοτικο.μπορει και κατι αλλο να δημιουργησε προβλημα στο τροφοδοτικο.

On 29/05/2024 at 14:40, Vasilis 07 said:

Τι πάει να πει ακριβό πολύπριζο ασφαλείας ? Αυτά δεν κάνουν τίποτα και τρανταχτό παράδειγμα η περιπτωσή σου. Αφού έχεις θέμα με το ρεύμα στο σπίτι σου, πρέπει από χθες να έχεις πάρει UPS.

γενικως πρεπει να γινει και ελεγχος γειωσης.το πολυπριζο ασφαλειας προστατευτει απο συγκεκριμενα πραγματα και θελει γειωση για να τα υποστηριξει.γειωση να παιζει εννοω

On 29/05/2024 at 10:53, blitzNikos said:

Μάλλον μόνος σου δίνεις την απάντηση στο πρόβλημά σου.

Στη θέση σου θα ψαχνόμουνα λίγο παραπάνω: Πιθανότατα το pc δεν έκλεισε "φυσιολογικά". Ρίξε μια ματιά και στο κουμπί on/off του κουτιού μήπως ευθύνεται για κάποιο βραχυκύκλωμα. Επίσης έλεγξε και την σύνδεση του τροφοδοτικού στο ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού σου και το καλώδιο σύνδεσης τροφοδοτικού με την πρίζα. Μήπως είναι προβληματικό το πολύμπριζο ή έχει κάποιο θεματάκι η πρίζα/γραμμή/ασφάλεια?

Για να μη ξαναβρεθείς, ξαφνικά σε λίγο καιρό, στην ίδια θέση...

το βασικο ειναι να δει και αν παιζει και η γειωση γιατι πολυπριζο ασφαλειας και Ups χωρις γειωση = τιποτα

Δημοσ.
Στις 1/6/2024 στις 1:15 ΜΜ, poulinos είπε

α.οταν το pc ειναι κλειστο περναει ρευμα στο τροφοδοτικο.β.μπορει να ηταν κατι απο το δικτυο μπορει και απλα κατι να επαθε το τροφοδοτικο.μπορει και κατι αλλο να δημιουργησε προβλημα στο τροφοδοτικο.

γενικως πρεπει να γινει και ελεγχος γειωσης.το πολυπριζο ασφαλειας προστατευτει απο συγκεκριμενα πραγματα και θελει γειωση για να τα υποστηριξει.γειωση να παιζει εννοω

το βασικο ειναι να δει και αν παιζει και η γειωση γιατι πολυπριζο ασφαλειας και Ups χωρις γειωση = τιποτα

το λαμπάκι που έχει το πολύμπριζο δείχνει ότι η γείωση είναι οκ, το λαμπάκι του ovelvoltage δεν είναι αναμμένο καθώς και η ένδειξη  surge είναι οκ

Δημοσ.
7 hours ago, vandamme18aj said:

το λαμπάκι που έχει το πολύμπριζο δείχνει ότι η γείωση είναι οκ, το λαμπάκι του ovelvoltage δεν είναι αναμμένο καθώς και η ένδειξη  surge είναι οκ

ωραια αρα σε θεμα γειωσης εισαι μια χαρα. τουλαχιστον ξερουμε οτι σε αυτο το κομματι δεν υπαρχει προβλημα.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, poulinos είπε

ωραια αρα σε θεμα γειωσης εισαι μια χαρα. τουλαχιστον ξερουμε οτι σε αυτο το κομματι δεν υπαρχει προβλημα.

θα το είχα κλείσει το θέμα ή δεν θα είχα ασχοληθεί και από την αρχή το περιστατικό είχε γίνει με ανοιχτό υπολογιστή ,αλλά με κλειστό μου φαίνεται αδιανόητο συν ότι στο ίδιο πολύμπριζο είναι συνδεδεμένος και δεύτερος υπολογιστής της υπογραφής , ο οποίος μένει ανοικτός ειδικά τα ΣΚ γιατί τον χρησιμοποιώ ως media server και κάηκε ο κλειστός και δεν κάηκε ο ανοικτός ,  γι΄αυτό λέω ΑΤΥΧΟΣ , τώρα ένα μήνα αναμονή για τις μνήμες και βλέπουμε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...