Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, dbrillis said:

Δεν τον εμποδίζει το βύσμα αλλα η ιδέα οτι μπορεί να γλυτώσει 1 ευρώ. Ο φτωχός θαρρει κερδιζει και φύρα και δεν το νιωθει. 

Ή τον πληρώνεις χρυσο ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα ή παίρνεις αλλον. Τρια ευρω κάνει.

https://a.aliexpress.com/_EJcJhpz

https://www.insomnia.gr/forums/topic/828823-επιδιορθωση-καλωδιου/?do=findComment&comment=60302914

Μπορεί να έχει συναισθηματική αξία. Να είναι δεμένος μαζί του (αυτός με τον φορτιστή εννοώ). Ή να είναι δεμένος ο φορτιστής (με την μονωτική, από ότι φαίνεται). Να είναι οικογενειακό κειμήλιο (κατά πως δείχνει). Ή να είναι από τους παλιούς, τους καλούς, που ξέραν πως τα φτιάχνανε και δεν χαλάγανε επίτηδες. Μπορεί να είναι κοσμογυρισμένος (ο φορτιστής) και να έχει βγει φωτογραφίες σε όλα τα μνημεία του κόσμου με αυτόν (ο φορτιστής με τον TS). Επίσης, δεν έχουμε εξετάσει την πιθανότητα να είναι ζωντανός οργανισμός και απλώς να αλλάζει δέρμα! (ο φορτιστής, ο TS δεν νομίζω)
@TS δοκίμασε να τον αφήσεις για μερικές μέρες μέσα σε ένα συρτάρι, σκεπασμένο με μία πετσέτα, χωρίς να τον ενοχλείς και δες μήπως έστρωσε.

• Haha 8
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον δεν έχω εξηγήσει ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημα.

Είχε παντού πλαστικό περίβλημα μαύρο και έφυγε. Μόνο το περίβλημα έχει φύγει. Η φθορά στον χαλκό είναι μηδενική, δεν έχει τρύπες ούτε στο μαύρο ούτε στο κόκκινο καλώδιο.

Δεν έχω κολλήσει με ταινία τον χαλκό. Είχε παλιότερα περίβλημα που ξεκόλλησε.. είχα βάλει ταινία... αλλά μετά έφυγε και το υπόλοιπο πλαστικό και έμειναν αυτά τα κομμάτια.

Το καλώδιο έτσι είναι:

https://boxshop.gr/product/philips-fortistis-gia-xuristikes-michanes-422203630181

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, haris_216 είπε

αν πιάνουν τα χέρια σου με το κολλητήρι, κόβεις το καλώδιο και "φοράς" σε όλο του το μήκος θερμοσυστελλόμενο "μακαρόνι" (εννοείται πως ξανακολλάς τα καλώδια όπως ήταν). Το κόψιμο γίνεται γιατί το βύσμα στην άκρη είναι αρκετά χοντρό για να περάσει το "μακαρόνι".

Στα συν το ότι θα είναι προστατευμένο και οπτικά θα δείχνει "σωστό"/ομοιογενές.

Στα μείον το γεγονός ότι μετά το θερμοσυστελλόμενο το όλο καλώδιο γίνεται αρκετά πιο άκαμπτο.

Να προσθέσω σαν λύση (πάλι με την χρήση κολλητηριού) το κόψιμο του καλωδίου εκεί που βγαίνει από το pack και λίγο πριν τερματίσει στο βύσμα και την αντικατάσταση όλου του μεταξύ καλωδίου με ένα κομμάτι καλωδίου σε καλή κατάσταση. Προφανώς θα έχεις δύο σημεία με ένωση αλλά σίγουρα θα είναι "πρόοδος" σε σχέση με τα πολλαπλάσια τωρινά.

Επεξ/σία από haris_216
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Μάλλον δεν έχετε καταλάβει καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα.

Είχε παντού πλαστικό περίβλημα μαύρο και έφυγε. Μόνο το περίβλημα έχει φύγει. Δεν έχει σπάσει το καλώδιο.

Δεν έχω κολλήσει με ταινία τον χαλκό. Είχε παλιότερα περίβλημα που ξεκόλλησε. Η φθορά στον χαλκό είναι μηδενική.

Έχουμε καταλάβει.

Δεν υπάρχει μαγική λύση ούτε θα γινει self-heal.

Οι λύσεις σου ειναι:

1) Κόβεις στα δύο άκρα και περνάς μόνος σου νέο καλώδιο. Χρησιμοποιείς θερμοσυστελωμενα στις ενώσεις

2) κόβεις σε ένα σημείο και περνάς θερμοσυστελωμενα στο υπάρχον καλώδιο.

3) αλλάζεις φορτιστη

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Ή τον πληρώνεις χρυσο ξοδεύοντας χρόνο και χρήμα ή παίρνεις αλλον. Τρια ευρω κάνει. 

https://a.aliexpress.com/_EJcJhpz

καλή λύση, στην Ελλάδα γύρω στα 20 ευρώ κοστίζουν.

Δημοσ.
Just now, The_Judas said:

καλή λύση, στην Ελλάδα γύρω στα 20 ευρώ κοστίζουν.

Τι σε εμποδιζει να το πάρεις απο το link που σου εβαλα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτός με τα 12 ευρώ δεν είναι για το ίδιο μοντέλο, αλλά γενικά από 16+ μεταφορικά έχει επιλογές.

εχω και 2η philips ξυριστική και έχει άλλο charger και βύσμα 😐

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως, πέρα από την πλάκα, καλά κάνεις και θέλεις να επιδιορθώσεις κάτι το οποίο λειτουργεί κανονικά και όχι να το πετάξεις και να πάρεις άλλο.

Για να το καλύψεις, δοκίμασε heat shrink tube 4 to 1 (δεν ξέρω αν υπάρχει και 5:1 ή 6:1), το οποίο, πιθανότατα, θα περάσει από το βύσμα και θα σφίξει αρκετά.

Πχ δες αυτό, ούτε κόψιμο, ούτε ράψιμο.

Επεξ/σία από csontheline
Δημοσ.

Να σου έστελνα δώρο τον δικό μου, αλλά τον πέταξα πρόσφατα. Γκίνια, και ήταν σε άριστη κατάσταση.

Δημοσ.

Με το heat shrink θα γίνει άκαμπτο. Πέτα τις μονωτικές και χρησιμοποιήσέ το μέχρι να παραδώσει πνεύμα. Έπειτα πάρε καινούργιο.

• Like 1
Δημοσ.

Απο philips κουρευτικη ειναι? Παιζει να εχω 2 -3 να κοιταξω κ αν εισαι εντος αττικης και θες σ δινω. Παιζει να εχω κ αχρησιμοποιητο

Δημοσ.
Στις 28/5/2024 στις 10:11 ΜΜ, The_Judas είπε

υπαρχει ευκολος τροπος να προστατευσω καπως αυτο το καλώδιο ώστε να μη φθαρεί και άλλο;

20240528_220750-compressed.jpg

πιο εύκολο να πάρεις κύπελο...

• Haha 1
Δημοσ.

εγω δεν εχω καταλαβει παντως πως πολυμεριζεται η μονωση του καλωδιου τοσο πολυ που εχει φυγει απο παντου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...