Joshua21 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2024 37 minutes ago, SaFiS said: Οποιος αφηνει πανω τον κοτσαδορο ενω δεν ρυμουλκει κατι, παιζει απλα με την τυχη του. Χειροτερη ζημια θα παθει και αυτος αν τον χτυπησει καποιος απο πισω μιας και εχει ενα ‘μοχλο’ που θα ασκησει μεγαλυτερες δυναμεις στο σασι… Στην πραγματικότητα δεν είναι όπως το περιγράφεις, αν τον χτυπήσει κάποιος από πίσω και το χτύπημα δεν είναι δυνατό απλά δεν θα πάθει απολύτως τίποτα, ενώ αν είναι δυνατό τότε δεν θα έχει καμία διαφορά σε σχέση με το να μην τον είχε, και αυτό επειδή όλη την ενέργεια θα την δεχτεί η βάση του κοτσαδόρου (tow bar) που βρίσκεται πίσω από τον προφυλακτήρα και συνεχίζει να στηρίζεται στο σασί ακόμα και όταν ο κοτσαδόρος έχει αφαιρεθεί/αναδιπλωθεί. Άσε που στην περίπτωση ο κοτσαδόρος είναι πάνω ενδέχεται να λυγίσει ή να σπάσουν οι βίδες του απορροφώντας έτσι ένα μέρος της ενέργειας από τη σύγκρουση. Αυτό που περιγράφεις ίσχυε για πολύ παλιά μοντέλα που δεν διέθεταν από το εργοστάσιο ενισχυμένα σημεία στήριξης για τον κοτσαδόρο, και απλά τρυπούσαν όπου έβρισκαν το σασί για να τον στηρίξουν. 2
QuantumWanderer Δημοσ. 18 Απριλίου Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός, να επαναφέρουμε λίγο το θέμα αυτό, και για να το διαβάσουν όσοι δεν το έχουν διαβάσει και τους ενδιαφέρει ... αλλά και για να ακούσουμε τυχόν νέες εμπειρίες με θέματα νομιμότητας επί του θέματος.
QuantumWanderer Δημοσ. 16 Μαϊου Μέλος Δημοσ. 16 Μαϊου Υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει προβλήματα νομιμότητας με ποδήλατα στην πίσω πλευρά, ακόμα και σε σχάρα σε κοτσαδόρο;
xsterg Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου Στις 1/6/2024 στις 9:32 ΜΜ, CorsarioJoao είπε Περίεργο μου φαίνεται αλλά δεν με εκπλήσσει κιόλας. Προσωπικά αν θυμάμαι καλα το ΦΕΚ δεν πρέπει να θεωρείται παράνομος αν πληρεί τις προδιαγραφές(να μην προεξέχει, να έχεις άδεια έλξης κλπ). Τώρα ίσως εκεί που ρώτησες ξερουν κάτι παραπάνω. Βέβαια τυπικά πρέπει είναι μαζεμένος ή να αφαιρείται όταν δεν χρησιμοποιείται. πιο νομιμος απο τον δικο μου κοτσαδορο δεν γινεται. ειναι αυτοκινητο καινουργιο, εισαγωγης απο γερμανια με εργοστασιακο αναδιπλουμενο κοτσαδορο που τον εχω ΜΟΝΙΜΑ αναδιπλωμενο γιατι δεν τον χρησιμοποιω. ειναι απο τα πραγματα που δεν χρησιμοποιω και απλα ετυχε να υπαρχει στο αυτοκινητο. κι ομως στο δημοσιο κτεο εαν παω θα με κοψουν με το γραμμα του νομου. 1
zio10 Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου 4 ώρες πριν, QuantumWanderer είπε Υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει προβλήματα νομιμότητας με ποδήλατα στην πίσω πλευρά, ακόμα και σε σχάρα σε κοτσαδόρο; Κι εμένα θα με ενδιέφερε αυτό, βλέπω πολλά αυτοκίνητα με τέτοια σχάρα.
chill Δημοσ. 16 Μαϊου Δημοσ. 16 Μαϊου +1 γιατί είμαι έτοιμος να βάλω εργοστασιακό κοτσαδόρο - που δεν είναι και φθηνός - και να αγοράσω σχάρα. Πινακίδα για τη σχάρα παίρνω από το υπουργείο;
zio10 Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου 27 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε Εξαρταται ποσο προεξεχει το ποδηλατο Υπάρχει κάποιο όριο δηλαδή;
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 17 Μαϊου Δημοσ. 17 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zio10 είπε Υπάρχει κάποιο όριο δηλαδή ναι θα το βρω μισο β) Τα φορτία τα οποία προεξέχουν κατά πλάτος περισσότερο από 0,40 μ. από το εξωτερικό άκρο του μπρος φανού ή του πίσω ερυθρού φανού του οχήματος, πρέπει να επισημαίνονται τη νύκτα. Ειδικά, στα μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες και τρίτροχα οχήματα, το φορτίο απαγορεύεται να προεξέχει περισαότερο από 0,40 μ. από τις πλευρές τους, υπολογιζόμενου από το εξωτερικό άκρο του εμπρόσθιου πλευρικού φανού του οχήματος, ή του μπρος ή πίσω ακραίου σημείου αυτών. Απο αυτα τα δυο εγω μπορω να συναγαγω οτι μεχρι 40cm απο εκαστη πλευρα, εισαι απολυτα νομιμος χωρις να κανεις τιποτα εφοσον εχεις αυτοκινητο, αν εισαι πανω απο 40 cm εκαστης πλευρα και ειναι νυκτα πρεπει να βαλεις ταινια. Κανενα ποδηλατο ακομα και XL Nicolai geometron δεν προξεχει παραπανω απο αυτο. Tip παντα βαζεις την σκαρα offset προς τα αριστερα ωστε να κερδισεις χωρο για την πισω ροδα και στην μπροστα να στριψεις το τιμονι και να μαζευτει, παντα εξαρταται ποσα ποδηλατα μεταφερεις Προσεχε ομως ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ δηλαδη αυτο μπορει να σε μπλεξει τυπικα. Κοιτα το γιατι με φωτο vs Επεξ/σία 17 Μαϊου από 11osmikrosmhtsos 1
zio10 Δημοσ. 18 Μαϊου Δημοσ. 18 Μαϊου Άρα μόνο στο πλάτος υπάρχει θέμα, πρακτικά βάζεις σχάρα ποδηλάτων κανονικά. 1
zio10 Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είχα δει στα jumbo βάση αυτοκινήτου για ποδήλατα αλλά τωρά δεν μπορώ να τη βρω. Ξέρει κανείς αν την έχουν ακόμα;
11osmikrosmhtsos Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 30 λεπτά πριν, zio10 είπε Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είχα δει στα jumbo βάση αυτοκινήτου για ποδήλατα αλλά τωρά δεν μπορώ να τη βρω. Ξέρει κανείς αν την έχουν ακόμα παρε κατι καλυτερο πιο στιβαρο και πανω απο να μην πληγιασει το αμαξι 1
zio10 Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 15 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε παρε κατι καλυτερο πιο στιβαρο και πανω απο να μην πληγιασει το αμαξι Ήθελα να τη δω τουλάχιστον γιατί τότε δεν την είχα δει προσεκτικά αλλά λογικά τη σταμάτησαν. Θα κοιτάξω να πάρω κάποια άλλη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα