Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παρατηρώ πάντως διαφορές ανάμεσα σε μοντέλα ακόμα και στον ίδιο κατασκευαστή.

ΠΧ λεει το κιτρινομάγαζο 7600ΧΤ 3 ετη. 9070 pulse 2 ετη. 

Κάτι αντίστοιχο βλέπω και στις gigabyte, κάποιες πράσινες 3 ετη κάποιες 2. Το ίδιο και στις amd.

powercolor 9060xt reaper 3 ετη και γενικότερα ολα τα powercolor.

Θα πρέπει δηλαδή να ξεκινήσω να ρωτάω για το κάθε προιόν αν πχ το 3ο έτος εγγύησης ειναι δικό σας η του κατασκευαστή και τι συμβαίνει αν την χρειαστούμε στο 3ο έτος; 

• Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 minutes ago, Xristaras12 said:

Κάτι αντίστοιχο βλέπω και στις gigabyte, κάποιες πράσινες 3 ετη κάποιες 2. Το ίδιο και στις amd.

Θα πρέπει δηλαδή να ξεκινήσω να ρωτάω για το κάθε προιόν αν πχ το 3ο έτος εγγύησης ειναι δικό σας η του κατασκευαστή και τι συμβαίνει αν την χρειαστούμε στο 3ο έτος; 

για ποιο λογο να μπεις στη διαδικασια να ψειριζεις τις εγγυησεις για το αν εχει 2 ή 3 ετη; 

η πιθανοτητα να σου καει η καρτα ειναι απειροελαχιστη για να σε προβληματιζει, οτι στραβο τυχον εχει θα στο βγαλει απο νωρις, ενω η μεταπωλητικη αξια των καρτων ακομα και χωρις αποδειξη/εγγυηση ειναι ικανοποιητικοτατη

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

για ποιο λογο να μπεις στη διαδικασια να ψειριζεις τις εγγυησεις για το αν εχει 2 ή 3 ετη; 

η πιθανοτητα να σου καει η καρτα ειναι απειροελαχιστη για να σε προβληματιζει, οτι στραβο τυχον εχει θα στο βγαλει απο νωρις, ενω η μεταπωλητικη αξια των καρτων ακομα και χωρις αποδειξη/εγγυηση ειναι ικανοποιητικοτατη

για ποιον λόγο να μην ξέρεις με τι έχεις να κάνεις εξαρχής; Εαν ο κατασκευαστής δεν εχει ασχοληθεί καθόλου με την σωστή ψύξη της κάρτας (βλέπε powercolor reaper) είσαι πιο σίγουρος οτι αν δουλεύεις την κάρτα με 90 βαθμους θα σου βγάλει βλάβη.

Αν ενα προιόν μου δίνει 3 χρόνια εγγύηση (η 5-10 στα τροφοδοτικά), θα ηθελα να το πληρώσω λίγο παραπάνω για να έχω αυτό το ένα έτος και να μην με απασχολεί η χρήση του συστήματος. Κάποιοι απλά παίρνουν το φτηνότερο ανεξαρτήτως καταστήματος κ αν χρειαστούν κάτι διαβάζουμε εδω πέρα για καταστήματα που έκλεισαν, για το σκρουτζ που δεν αναλαμβάνει κλπ κλπ.

Ίδια λογική ακριβώς έχω σε όλα τα εξαρτήματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, Xristaras12 said:

για ποιον λόγο να μην ξέρεις με τι έχεις να κάνεις εξαρχής; Εαν ο κατασκευαστής δεν εχει ασχοληθεί καθόλου με την σωστή ψύξη της κάρτας (βλέπε powercolor reaper) είσαι πιο σίγουρος οτι αν δουλεύεις την κάρτα με 90 βαθμους θα σου βγάλει βλάβη.

Αν ενα προιόν μου δίνει 3 χρόνια εγγύηση (η 5-10 στα τροφοδοτικά), θα ηθελα να το πληρώσω λίγο παραπάνω για να έχω αυτό το ένα έτος και να μην με απασχολεί η χρήση του συστήματος. Κάποιοι απλά παίρνουν το φτηνότερο ανεξαρτήτως καταστήματος κ αν χρειαστούν κάτι διαβάζουμε εδω πέρα για καταστήματα που έκλεισαν, για το σκρουτζ που δεν αναλαμβάνει κλπ κλπ.

Ίδια λογική ακριβώς έχω σε όλα τα εξαρτήματα

κανεις δε μπορει να σου υπογραψει αν θα κλεισει ενα καταστημα ακομα και μεγεθους πλαισιου σε 1,5 χρονο απο σημερα, εξαλλου το σκρουτζ καλυπτει εγγυησεις κι απο καταστηματα που κλεινουν
αν παρολαυτα η μεγιστη εγγυηση ειναι το μελημα σου so be it!

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.

Μέχρι και την 9070 για basic μοντέλο επαρκής ήταν η reaper. Λίγο πιο τσιμπημένα vram temps (όπως και η hellhoun που έχω) σε σχέση με κάποια άλλα μοντέλα αλλά μέσα στα πλάισια λειτουργίας πάντα (μέχρι 85-90 το πολύ). Στην xt όμως κάνανε φάβα και χτυπάει για πλάκα 95+ αν δε της κάνεις undervolt. 

Και λογικά λόγω PTM δε θα έχει μεγάλο delta το gpu με το hotspot temp στην reaper σε αντίθεση με άλλες κάρτες. Στην hellhound πχ γύρω στους 10-15 βαθμούς είναι αυτή η διαφορά και όχι 20 και 25 που διαβάζω με άλλες κάρτες.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Πατα στο google Sapphire gpu warranty,Powercolor gpu warranty κτλ και θα δεις τι εγγυηση δινει ο καθε κατασκευαστης,θα σου παρει γυρω στο 1 λεπτο.Μην κανεις την ζωη σου δυσκολη χωρις λογο.Απο την αλλη,μια καρτα γραφικων,τουλαχιστον με τις Radeon που εχω εμπειρια απο το 2008 που πηρα την πρωτη μου 5850,αν δεν εχει προβλημα απο την αρχη και την δουλευεις μεσα στα ορια δεν παιζει να σου χαλασει σχεδον ποτε.Η 5850 δουλευει ακομα κανονικοτατα απο το 2008 με απειρες ωρες στην πλατη της(και gaming και multimmedia τα τελευταια 5 χρονια περιπου).Παντα ομως φτιαχνω fan profile ωστε να δουλευει η καρτα ~65 βαθμους in game και προσωπικα ποτε δεν παιζω με 40 βαθμους.Οχι οτι παθαινουν κατι απλα εγω δεν εχω χρονο το καλοκαιρι να παιξω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LouCi4er είπε

Πατα στο google Sapphire gpu warranty,Powercolor gpu warranty κτλ και θα δεις τι εγγυηση δινει ο καθε κατασκευαστης,θα σου παρει γυρω στο 1 λεπτο.Μην κανεις την ζωη σου δυσκολη χωρις λογο.Απο την αλλη,μια καρτα γραφικων,τουλαχιστον με τις Radeon που εχω εμπειρια απο το 2008 που πηρα την πρωτη μου 5850,αν δεν εχει προβλημα απο την αρχη και την δουλευεις μεσα στα ορια δεν παιζει να σου χαλασει σχεδον ποτε.Η 5850 δουλευει ακομα κανονικοτατα απο το 2008 με απειρες ωρες στην πλατη της(και gaming και multimmedia τα τελευταια 5 χρονια περιπου).Παντα ομως φτιαχνω fan profile ωστε να δουλευει η καρτα ~65 βαθμους in game και προσωπικα ποτε δεν παιζω με 40 βαθμους.Οχι οτι παθαινουν κατι απλα εγω δεν εχω χρονο το καλοκαιρι να παιξω.

Ανάλογη εμπειρία έχω και εγώ με την 5850!! Την πήρα το 2009 και σε αυτά τα χρόνια την έβαλα σε τρία συστήματα και ακόμα δουλεύει! 

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Από τις καλύτερες κάρτες η HD5850 

Ήταν πολύ καλό vfm στην εποχή της και καλύτερη κατανάλωση/θερμοκρασιες απο την αντίστοιχη της nvidia gtx 470

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Aten-Ra said:

Από τις καλύτερες κάρτες η HD5850 

θυμαμαι την ειχα αγορασει γιατι ηταν η μονη που εβγαζε display output σε 3 οθονες!

ενω η πρωτη μου ατι ηταν η Hercules 3D Prophet 9700 Pro η δυνατοτερη AGP καρτα πριν παμε σε Pci Express

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1
Δημοσ.

Όντως πολύ δυνατή σειρά η HD5000, είχα την 5870 τότε και ήταν εξαιρετική. Η NVIDIA άργησε πολύ(6μηνο) με την GTX480 και η διαφορά σε επιδόσεις δεν ήταν τίποτα το φοβερό με εξαίρεση το Unigine Heaven που είχε βαρύ tessellation.

Εποχές με δυνατό ανταγωνισμό σε όλα τα segments.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Odyss3us είπε

9700 Pro η δυνατοτερη AGP καρτα πριν παμε σε Pci Express

Είχαν βγει οι 3650 και 3850AGP εκδόσεις (τα αντίστοιχα υπήρχαν και σε pci-x).

Eίχα πάρει την 3850, πραγματικό διαμάντι!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...