Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Προσωπικά δεν θα έδινα 400ευρώ για 9060xt 16GB όπως έχει η Pure, εκτός αν ήθελες συγκεκριμένα λευκή κάρτα για το PC.

Η 9060xt 16GB έχει περισσότερο νόημα στα 380ευρώ και κάτω. 

Στα 400+ευρώ, θα κοίταζα προσωπικά σε μια φθηνή 5060ti 16GB έστω φθηνή υλοποίηση με 30-40ευρώ παραπάνω ή αλλιώς θα κοίταζα από αλλού αγορά για 9060xt 16GB(καλάθι skroutz κλπ), εκτός αν κοιτάς για δικούς σου λόγους συγκεκριμένα το Eshop.

Για υλοποιήσεις αυτές καθαυτές δεν μπορώ να πω κατι γιατί είναι τελείως άλλη κουβέντα τι προτιμάει ο καθενας από εταιρεία, εγγύηση, θόρυβο,φωτισμό, μέγεθος κλπ και αρα τι χρήματα θέλει να δώσει.

Το μόνο που βρήκα αν βοηθάει ειναι το παρακάτω απο techpowerup(η Reaper ειναι το 8gb μοντέλο)

image.png.bcc1cf389487a79a54b0ad4200375ccd.png

image.png.cf831aab36a7348a81191a7fcccd6cf4.png

όπως είχα γράψει και πιο πίσω, η 5060ti είναι pcie x8, δεν θα μου κόψει σε επιδόσεις στο υπάρχων σύστημα; Αναβάθμιση θα γινει μελλοντικά και στα υπόλοιπα για gta6 

Εχω βρει να δώσω την 6700 σε γνωστό, η 9060xt 16 γιγα μου βγαίνει περίπου 300€ αγορά (τελική τιμή), χοντρικά  100-120€ θα βάλω απο την τσέπη μου.

Σκέφτομαι οτι σε πχ 1+ χρόνο η 6700 δύσκολα θα φεύγει πλέον λόγω παλαιότητας 

Επεξ/σία από Xristaras12
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφέρομαι καθαρά στο κομμάτι value της κάρτας γιαυτό αναφέρω την 5060ti 16GB.

H 9060xt 16GB ειναι ίδια ή και χειρότερη κάρτα σε καποιους τομείς σε σχέση με 5060ti 16GB, άρα όσο μικρότερη χρηματική διαφορά έχει από την 5060ti 16GB, τόσο πιο πολύ χάνει το value της.

Από εκεί και πέρα, τα βάζεις κάτω τι ακριβώς σε καλύπτει περισσότερο(κατάστημα, διαθεσιμότητα, θερμοκρασία, τιμές κλπ),και εσύ κρίνεις τι θα αγοράσεις και από που.

Μπορεί φυσικά και ο οποιοσδήποτε άλλος να πει την γνώμη του.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

όπως είχα γράψει και πιο πίσω, η 5060ti είναι pcie x8, δεν θα μου κόψει σε επιδόσεις στο υπάρχων σύστημα;

Απειροελάχιστη 

Κατα τα άλλα , βλέποντας στο skroutz τιμές , με ~65€ διαφοράς , η 9060ΧΤ είναι DOA σε σ'εση με την υπερκοστολογημένη 5060Ti . (όλες οι φετινές κάρτες είναι για τα μπάζα απο τιμές...)

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, korakios said:

Απειροελάχιστη 

Κατα τα άλλα , βλέποντας στο skroutz τιμές , με ~65€ διαφοράς , η 9060ΧΤ είναι DOA σε σ'εση με την υπερκοστολογημένη 5060Ti . (όλες οι φετινές κάρτες είναι για τα μπάζα απο τιμές...)

Σε ετοιμοπαράδοτες οι τιμές είναι 100 ευρώ και πάνω.

Αλλά ακόμα και στα 65 ευρώ είναι 16% παραπάνω τιμή για να πάρεις ένα 5% παραπάνω επιδόσεις.

Μέχρι τα 360-380 ευρώ η 9060ΧΤ 16GB τρώγεται, μετά κανε την υπέρβαση και πήγαινε σε 5070, η 5060Ti 16GB στα 450 ευρώ είναι DOA.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από εκεί που πίσω στον Μάρτιο, η 5070 ήταν DOA και ότι χειρότερο στην κατηγορία της και στο forum αλλά και στο ιντερνετ από διάφορους γνωστούς youtubers(λίγη raster/Vram κλπ), τώρα  ξαφνικά βλέπουμε (ακόμα και σε Αμέρικα μεριά που δεν έχει αλλάξει η τιμή της), να την προτείνουν σαν κάρτα, ακόμα και αυτοί που μας τα έκαναν τσουρέκια εδώ και καιρό περί Vram.

Επίσης από τα 360-380 ευρώ της 9060XT 16GB, ξαφνικά μιλάμε για υπέρβαση στα κοντά 540-550ευρω της 5070(αν ο συμφορουμίτης κοιτάζει και υλοποίηση/κατάστημα/διαθεσιμότητα οπως γράφει πιο πίσω, η τιμή ανεβαίνει ακόμα περισσότερο).

Ε και μετά αφού κάνεις την υπέρβαση σε αυτά τα χρήματα, ανέβα άλλο λίγο να πάρεις 9070 από το Eshop στα 590, που αξιζει περισσότερο σε αυτά τα χρήματα..

Και κάπως έτσι φτάνουν κοντά 200ευρώ πάνω από το αρχικό πόσο. Αυτό δεν είναι απλή υπέρβαση, ειναι κυριολεκτικά ''αλλάζω κατηγορία'', μιας και μιλάμε για υπέρβαση πάνω από 50% από το αρχικό ποσό.....

Να τα θυμάστε αυτά σε μελλοντικές κουβέντες @just_a_dude @korakios, εγώ τα ξέρω εδώ και χρόνια.

@Xristaras12 καλές αγορές ότι και να πάρεις.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Fulgore είπε

Δεν μου λέει κάτι το περιστατικό σου συμφορουμίτη.

Στα 10+χρόνια που είμαι στο forum, υπάρχει κόσμος που έχει εξυπηρετηθεί και από Eshop και από Πλαισιο, υπάρχουν όμως και πολλά παράπονα και από τα 2, τα περισσότερα να είναι σε Eshop μεριά.

Οσοι παρακολουθούν το forum απο πιο παλιά στα των εγγυήσεων, γνωρίζουν πολύ καλά σε τι αναφέρομαι.

Και η απάντηση που έδωσαν στον συμφορουμίτη πιο πάνω για τα των εγγυήσεων, ειναι απλά για γέλια, προφανώς γιατί παίζει κάποια κουτοπονηριά με τον προμηθευτή τους.

Από εκεί και πέρα, εγώ δεν είπα στον συμφορουμίτη να μην αγοράσει από Eshop(δεν πρότεινα κάποιο άλλο κατάστημα).

Είπα να κρατάει μικρό καλάθι για τα των εγγυήσεων, ειδικά με τέτοιες απαντήσεις όταν δίνονται.

Εγώ καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία. Το αν σου λέει κάτι ή όχι είναι δικό σου θέμα. Ούτε μίλησα για το από πού να αγοράσει. Αν δεν σου έχει τύχει εσένα όμως κάτι ώστε να έχεις ιδία άποψη κράτα μια πισινή.

Τα δύο χρόνια εγγύηση αν το προϊόν χαλάσει χωρίς υπευθυνότητα του πελάτη δεν μπορεί να τα αρνηθεί κανένας απολύτως στην Ελλάδα. Ο νόμος προστατεύει τον καταναλωτή. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Εγώ καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία. Το αν σου λέει κάτι ή όχι είναι δικό σου θέμα. Ούτε μίλησα για το από πού να αγοράσει. Αν δεν σου έχει τύχει εσένα όμως κάτι ώστε να έχεις ιδία άποψη κράτα μια πισινή.

Τα δύο χρόνια εγγύηση αν το προϊόν χαλάσει χωρίς υπευθυνότητα του πελάτη δεν μπορεί να τα αρνηθεί κανένας απολύτως στην Ελλάδα. Ο νόμος προστατεύει τον καταναλωτή. 

Εγώ σου αναφέρω δεκάδες προσωπικές απόψεις άλλων ατόμων που έχω διαβάσει εδώ και 10+χρόνια, θετικές και αρνητικές για όλα τα γνωστά καταστήματα ηλεκτρονικών στην Ελλάδα(ορισμένες και από εξωτερικό).

Eshop, Πλαισιο, MG Manager, E Gate, M Systems, VisionStudio, Digital Master, Multicopter(που έκλεισε)κλπ.

Ωριστε άλλο πρόσφατο παράδειγμα στο forum απο άλλο μέλος που δεν ήταν τόσο τυχερός σαν και εσένα

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τόσες περιπτώσεις σε όλα αυτά τα μαγαζιά και παρόλα αυτά για το eshop είπες μην σου τύχει να χρειαστεις εγγύηση. Και στις περιπτώσεις που τίμησαν και τα συγκεκριμένα καταστήματα τις εγγυήσεις συνήθως δεν ακούμε και δεν διαβάζουμε τίποτα. Τεσπα δεν θα βγει άκρη. Με αυτή τη λογική δεν αγοράζεις από πουθενά και τίποτα, ούτε από Amazon. Δεν πάει έτσι. Ας κάνει ότι θέλει το παλικάρι αλλά θεωρώ ότι όταν δεν μας τύχει κάτι (και άρα δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα από πρώτο χέρι) δεν είναι οκ να πετάμε κουβέντες για οποιοδήποτε μαγαζί.

Γενικά στην Ελλάδα από τύχη ζούμε. Ε μπορεί και εγώ από τύχη να εξυπηρετήθηκα. 😁

Επεξ/σία από dimoskoutr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω στο skroutz βλέπω ετοιμοπαράδοτη 5070 από 550 ευρώ και ετοιμοπαράδοτη 9070 από 623 ευρώ, η διαφορά είναι 70 ευρώ και όχι 550 vs 590.

Επίσης, το ότι η 5070 είναι DOA για τα λεφτά της δεν κάνει την 9070 στα 630 ευρώ κάνα κελεπούρι αλλά και αυτήν DOA.

Να μάθουμε όμως να καταλαβαίνουμε το τι γράφουμε, το ότι και οι δυο κάρτες είναι DOA δεν σημαίνει ότι αν κάποιος ζητήσει απόψεις για αγορά κάρτας μεταξύ αυτών των δυο συγκεκριμένα η γενικά σε αυτά τα λεφτά ότι δεν θα τις βάλουμε μέσα σαν επιλογές. Ναι προσωπικά δεν θα έδινα 550 ευρώ για την 5070 , αλλά ανάμεσα στα 450 ευρώ της 5060Τι 16GB και στα 550 ευρώ της 5070 θα προτείνω την 5070 σχεδόν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Και προφανώς όταν λέμε να κάνει κάποιος την υπέρβαση με τόση διαφορά τιμής, απλά εννοούμε να ανέβει κατηγορία , το να δώσει 100 ευρώ παραπάνω από την 9060ΧΤ 16GB για να πάρει ένα 5% , καλύτερα να δώσει 170 ευρώ παραπάνω για την 5070 και να πάρει 50% παραπάνω επιδόσεις.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 3
Δημοσ.

https://www.e-shop.gr/vga-sapphire-pulse-amd-radeon-rx-9070-16gb-gddr6-p-PER.261041 589

Αναμένεται λεει απο σήμερα... (btw σε σχεση με skroutz προσωπικά κι εγω προτιμώ το eshop, 20 + χρόνια ποτε δεν ειχα θέμα και ουτε με επιστροφές - εγγυησεις, χώρια που με βολεύουν 2-3 eshop points, ειδικά για βαριές παραγγελιές. 

Spoiler

Προφανώς δεν ψωνίζω μόνο απο αυτό αλλά, αν βρισκω κάτι εστω και ελάχιστα πιο ακριβο το προτιμώ. 

-προσωπική εμπειρία -άποψη - μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου (αλλά με πάνω απο 60-70 παραγγελίες ολα αυτα τα χρονια.)

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, scorpion8283 said:

https://www.e-shop.gr/vga-sapphire-pulse-amd-radeon-rx-9070-16gb-gddr6-p-PER.261041 589

Αναμένεται λεει απο σήμερα... (btw σε σχεση με skroutz προσωπικά κι εγω προτιμώ το eshop, 20 + χρόνια ποτε δεν ειχα θέμα και ουτε με επιστροφές - εγγυησεις, χώρια που με βολεύουν 2-3 eshop points, ειδικά για βαριές παραγγελιές. 

Reveal hidden contents

Προφανώς δεν ψωνίζω μόνο απο αυτό αλλά, αν βρισκω κάτι εστω και ελάχιστα πιο ακριβο το προτιμώ. 

-προσωπική εμπειρία -άποψη - μην πάρω κανέναν στο λαιμό μου (αλλά με πάνω απο 60-70 παραγγελίες ολα αυτα τα χρονια.)

Σε αυτά τα λεφτά ναι προτιμότερη είναι η 9070 vs 5070 στα 550 ευρω, αλλά αυτή η τιμή ισχύει μόνο για 4-5 μέρες, μετά επιστρέφουμε στα 630 ευρώ.

• Like 2
Δημοσ.
11 minutes ago, Aten-Ra said:

Σε αυτά τα λεφτά ναι προτιμότερη είναι η 9070 vs 5070 στα 550 ευρω, αλλά αυτή η τιμή ισχύει μόνο για 4-5 μέρες, μετά επιστρέφουμε στα 630 ευρώ.

Μαζί σου. Στην ιδια τιμή ή ελάχιστα ακριβότερη, θα προτιμούσα 9070, αλλά για πάνω απο 50-60 ευρώ? Μια χαρα είναι τα 12 gb..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπερνώντας την τιμή του eshop , από πότε η 9070 στα 620ευρω που έχει τώρα στο skroutz(το msrp του Μαρτίου)έγινε ξαφνικά DOA κάρτα?

Με βάση τιμών καλαθιού skroutz ,η φθηνότερη 9070 έχει 622ευρώ, και η φθηνότερη 9070xt έχει 690ευρω.

Μιλάμε για 11% χρηματική διαφορά πάνω κάτω, για κάρτες με 12% διαφορά στα παιχνιδια

image.png.50b7f929e1eb2363e7994cb8af811ea0.png

Και οι 2 κάρτες, έχουν δηλαδή πάνω κάτω την msrp τιμή του Μαρτίου+ΦΠΑ.

Μήπως και η 9070xt είναι και αυτή DOA κάρτα ???

@ilos σαπάκι κάρτα αγόρασες οπως φαίνεται :( 

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην επαναλαμβανόμαστε, η 9070ΧΤ είναι αντικαταστάτης της 7800ΧΤ και η 9070 αντικαταστάτης της 7700ΧΤ. Η 9070ΧΤ πάνω από 550 ευρώ (αντε 600) είναι DOA και η 9070 πάνω από 500 ευρώ είναι DOA.

630 ευρώ για αντικαταστάτη κάρτας 7700ΧΤ που είχε 450 ευρώ (άντε 500) είναι DOA, δεν πα να λέτε ότι θέλετε δεν υπάρχει περίπτωση να την προτείνω σε αυτά τα λεφτά.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...