just_a_dude Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) Η AMD ανέκαθεν είχε πρόβλημα με το μάρκετινγκ. O πέτσινος μπορεί να λέει κατά 90% φούμαρα αλλά τα πουλάει σωστά. Ειδικά ο κόσμος που δεν ξέρει και πολλά βλέπει την πρασινίλα της nvidia στο κουτί και παθαίνει τσότσο και αγοράζει ακόμη και όταν η AMD έχει καλύτερη κάρτα στα ίδια χρήματα. Η AMD στις παρουσιάσεις που κάνει δεν κάνει ένα μπαμ. Ανακοινώνει features αλλά δεν έχε κάτι να το δείξει στην πράξη. Ο Jensen έχει έτοιμο game με την εκάστοτε τεχνολογία και στο δείχνει. Στην AMD περνάει 1 χρόνος μέχρι να βγει μια τεχνολογία της σε games και χάνεται το hype της παρουσίασης. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από just_a_dude 2
adtakhs Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε Η AMD ανέκαθεν είχε πρόβλημα με το μάρκετινγκ. O πέτσινος μπορεί να λέει κατά 90% φούμαρα αλλά τα πουλάει σωστά. Ειδικά ο κόσμος που δεν ξέρει και πολλά βλέπει την πρασινίλα της nvidia στο κουτί και παθαίνει τσότσο και αγοράζει ακόμη και όταν η AMD έχει καλύτερη κάρτα στα ίδια χρήματα. Η AMD στις παρουσιάσεις που κάνει δεν κάνει ένα μπαμ. Ανακοινώνει features αλλά δεν έχε κάτι να το δείξει στην πράξη. Ο Jensen έχει έτοιμο game με την εκάστοτε τεχνολογία και στο δείχνει. Στην AMD περνάει 1 χρόνος μέχρι να βγει μια τεχνολογία της σε games και χάνεται το hype της παρουσίασης. Ναι γιατί η AMD σχεδόν πάντα ότι τεχνολογία φέρνει την δίνει ελεύθερα σε όλο το αγοραστικό κοινό. Free Sync είναι αυτό; Mantle είναι αυτό; Fsr είναι αυτό ; Στα ανοικτά πρωτόκολλα και τεχνολογίες δεν έχεις και πολλά να πεις. Εγώ λοιπόν για αυτό αγοράζω και συνεχίζω να αγοράζω AMD. Κορόιδο δεν είναι βέβαια, πρέπει να αξίζει τα χρηματά της για να αγοράσω. 4
just_a_dude Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ναι γιατί η AMD σχεδόν πάντα ότι τεχνολογία φέρνει την δίνει ελεύθερα σε όλο το αγοραστικό κοινό. Free Sync είναι αυτό; Mantle είναι αυτό; Fsr είναι αυτό ; Στα ανοικτά πρωτόκολλα και τεχνολογίες δεν έχεις και πολλά να πεις. Εγώ λοιπόν για αυτό αγοράζω και συνεχίζω να αγοράζω AMD. Κορόιδο δεν είναι βέβαια, πρέπει να αξίζει τα χρηματά της για να αγοράσω. Συμφωνώ και εγώ σε αυτό αλλά όταν πας σε 700αρια και 800αρια για κάρτα, πόσο μάλλον σε 1000αρικα+ θες και υποστήριξη στις τεχνολογίες. Εγώ είχα 7900ΧΤ. Αν έπαιρνα 9070ΧΤ στο 90% των games θα είχα το ίδιο upscale με την παλιά μου κάρτα. Ε αυτό δεν μου κολλάει. Θετικό το ότι είναι ελεύθερες οι τεχνολογίες (προφανώς) αλλά αργούν πολύ στην υλοποίηση. Καλή η θεωρία της υποστήριξης ανοιχτών τεχνολογιών, συμφωνώ 100% αλλά θέλω και πράξη. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από just_a_dude
Fulgore Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, adtakhs είπε Έχω ακούσει δικαιολογίες του στιλ: α) Οι AMD δεν παίζουν σε linux. Βέβαια όταν αυτό γύρισε και οι AMD παίζουν καλύτερα σε Linux, δεν είδα να διατυπώνεται το ίδιο επιχείρημα από την ανάποδη. β) Είναι ενεργοβόρες . Μα και όταν δεν ήταν , πάλι Nvidia αγοράζατε ε) Είναι καλύτερες στο productivity. (Γενικά). Μα όταν η Adobe το γύρισε σε υποστήριξη των AMD καρτών λόγω Apple, κανείς δεν βγήκε να πει πως το πράγμα έστρωσε. Ειδικά στο insomnia που το 99% ανέκαθεν έπαιζε σε Windows και ήθελε τις κάρτες για παιχνίδια, σίγουρα διάβαζες πολλές δικαιολογίες περί linux και productivity.... Μια από τα ίδια και περι κατανάλωση. Από πότε η κατανάλωση καρτών θεωρείται από μόνη της System seller και κρίνει αποκλειστικά την αγορά κάρτας για τον καθένα? 39 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ναι γιατί η AMD σχεδόν πάντα ότι τεχνολογία φέρνει την δίνει ελεύθερα σε όλο το αγοραστικό κοινό. Free Sync είναι αυτό; Mantle είναι αυτό; Fsr είναι αυτό ; Λογικό ,αφού δεν έχει παρουσιάσει κάτι να το πουλήσει μόνο στις κάρτες της σαν exclusive. Το προηγούμενο FSR 3 της, ειναι πολύ κατώτερο του ανταγωνισμού. FSR4 έβγαλε exclusive σε μια γενιά καρτών, και έχει φάει το κράξιμο της αρκούδας, αφού ούτε όλα τα Amd partnered παιχνιδια δεν το υποστηρίζουν μισό χρόνο μετά. Αν είχε και αυτή κάποια πρωτο τυπία όπως σε 3D cache σε επεξεργαστές, να είσαι σίγουρος ότι θα ζήταγε και αυτή όσα ζητάει ο πέτσινος σήμερα. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από Fulgore
Psycho_Warhead Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ποιος ανταγωνισμός ρε φίλε. Δεν υπήρχε ανταγωνισμός ποτέ. Γιατί πάντα κάτι θα βρεις να πάρεις Nvidia ακόμα κι όταν είναι σ@βρακο. Και μετά έρχεστε εδώ και παραπονιέστε γιατί δεν τρέχει η AMD στο κομμάτι των καρτών γραφικών. Μα όποτε έτρεξε και έδωσε και καλύτερο προϊόν, και ενεργειακά πιο αποδοτικό, και με παραπάνω μνήμη, και σε χαμηλότερη τιμή, πάλι με μια δικαιολογία Nvidia αγοράζατε . Προσωπικά μια χαρά αγόραζα ATi/AMD όταν άξιζαν, είχα 3870(Αν και η 8800GT ήταν καλύτερη επιλογή με λίγα παραπάνω), μετά είχα την εξαιρετική 5870 και μετά είχα και 6950 όπου την ξεκλείδωσα σε 6970 αν θυμάμαι καλά. Και φυσικά μετά είχαν πάρα πολλοί 7950/70 κλπ όπου άξιζαν φουλ και έδιναν και παραπάνω VRAM από τις αντίστοιχες πράσινες. Άρα μια χαρά υπήρχε ανταγωνισμός τότε. Προβλήμα με οδηγούς προσωπικά δεν αντιμετώπισα ποτέ όσο είχα κόκκινη. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται. Κατά τα άλλα τώρα πλέον είναι πίσω σε όλα, και HW και SW, τι να κάνουμε..Αν το budget είναι 300-500, πας σε 9060/9070, αν μπορείς να πιάσεις τα 800 πας σε 5070Ti. Καθαρά θέμα τσέπης είναι το πράγμα. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από Psycho_Warhead 4
Fulgore Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 45 λεπτά πριν, adtakhs είπε Ποιος ανταγωνισμός ρε φίλε. Δεν υπήρχε ανταγωνισμός ποτέ. Γιατί πάντα κάτι θα βρεις να πάρεις Nvidia ακόμα κι όταν είναι σ@βρακο. Δηλαδή εσύ από το πιο πίσω πινακάκι βλέπεις ότι η Amd επι εποχών Ati, δεν ήταν ανταγωνιστική και είχε τα ίδια χαμηλά νούμερα με τα τελευταία χρόνια, έτσι? Τι διαβάζουμε πάλι..... Μια χαρά κόσμο είχε και στο insomnia μέχρι και τις rx 6000... Rx 470/80, 570/580 ανάρπαστες έγιναν. Rx 5700 επίσης αγόρασε κόσμος πριν βγουν στην φόρα τα θεματα με μαύρες οθόνες. Rx 6600/6700xt/ rx 6800xt επίσης δημοφιλέστερες κάρτες. Ακόμα και στην προηγούμενη γενιά, μια χαρά υπήρχε κόσμος στο forum που αγόρασε rx 7800xt λόγω παραπάνω Vram.
Πέτρος Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 15 λεπτά πριν, Fulgore είπε Αν είχε και αυτή κάποια πρωτο τυπία όπως σε 3D cache σε επεξεργαστές, να είσαι σίγουρος ότι Λάθος παράδειγμα, όμως. Η 3δ δεν είναι ούτε πρωτοτυπία, ούτε αποκλειστικότητα της ΑΜΔ με κάποια πατέντα ή οτιδήποτε τέτοιο. Εκ του αποτελέσματος πουλάει, σε μεγάλο βαθμό επειδή η Ιντελ το έπαιζε ιστορία τόσα χρόνια και κορόιδευε το IF (κόλλα) με τα "να σου έρχεται το υπερringbus να τα σβήσει όλα" (υποτίθεται ότι οι νεότερες γενιές θα το είχαν πολύ πιο εξελιγμένο) και τα ccd κλπ, αλλά και την ίδια τη 3δ (φτηνά τρικ) και όταν όλα αυτά απέδωσαν στο gaming (αλλά και στους servers, πλέον) βρέθηκε να έχει χάσει τα μπούτια της, με τις παλινωδίες με τους μικρομέγαλους πυρήνες, τα HT on/off κλπ. Τώρα ξεκινάει να τρέχει για 3δ η Intel, με ότι τυχόν θέματα θα βρει, όταν η ΑΜΔ το εξελίσσει συνεχώς το όλο σύστημα. Η πράσινη πουλάει κλειδώματα, και απαιτεί να μη ζητάς καν το κλειδί. Εκ του αποτελέσματος, εννοείται ότι δικαιώνεται. 4
Tambas91 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 22 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Προσωπικά μια χαρά αγόραζα ATi/AMD όταν άξιζαν, είχα 3870(Αν και η 8800GT ήταν καλύτερη επιλογή με λίγα παραπάνω), μετά είχα την εξαιρετική 5870 και μετά είχα και 6950 όπου την ξεκλείδωσα σε 6970 αν θυμάμαι καλά. Και φυσικά μετά είχαν πάρα πολλοί 7950/70 κλπ όπου άξιζαν φουλ και έδιναν και παραπάνω VRAM από τις αντίστοιχες πράσινες. Άρα μια χαρά υπήρχε ανταγωνισμός τότε. Προβλήμα με οδηγούς προσωπικά δεν αντιμετώπισα ποτέ όσο είχα κόκκινη. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται. Κατά τα άλλα τώρα πλέον είναι πίσω σε όλα, και HW και SW, τι να κάνουμε..Αν το budget είναι 300-500, πας σε 9060/9070, αν μπορείς να πιάσεις τα 800 πας σε 5070Ti. Καθαρά θέμα τσέπης είναι το πράγμα. Το αστείο είναι ότι ο αδερφός adtakhs κάνει αυτό ακριβώς για το οποιος κατηγορεί του κλειστόμυαλους πράσινους και αγοράζει μονο AMD βρέξει χιονίσει... Βεβαια να του υπενθυμίσουμε ότι στις 6000 (που όλοι αναγνώρισαν την προσπάθεια της κόκκινης) μια χαρά είχε πάρει το μισό forum ραντεονς παρόλο που ήταν χειρότερες απ τις αντίστοιχες πράσινες, (εγώ, arkin, fulgore, babis, azazil) τώρα όταν βγάζει τρολιες τύπου 7000 και 9000 sorry λεφτά δε βλέπει... τα λέμε σε κάνα χρόνο πάλι από έναν κλειστόμυαλο πρασινοφρουρό 1
Fulgore Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Λάθος παράδειγμα, όμως. Καθόλου λάθος παράδειγμα δεν είναι, γιατί δείχνει αυτό ακριβώς το πράγμα. Εκανε η Amd το μπαμ/πρωτη κίνηση στους Ryzen 5000(ειδικά με τον τότε 5800x3d), η Intel δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, και πλέον βλέπουμε τι αγοράζουν οι περισσότεροι, που παλιότερα αγόραζαν μονο Intel. Και τότε μέχρι και τους ryzen 3000 στο forum τα ίδια διαβάζαμε τύπου ''οτι και να βγάλει η Amd, πάλι Intel θα αγοράζετε όσο όσο''. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από Fulgore
Arkin Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 2 ώρες πριν, Tambas91 είπε Άλλο ένα τέτοιο ξέσπασμα Ιωάννη… την 5070ti την πήρες γιατί είναι NVIDIA, σου έχουν μείνει κατάλοιπα από την τελευταία σου συναναστροφή με ραντεον… τελευταία φορά αλλιώς έφυγες να κάνεις παρέα στον Μαζωνάκη Καλομελετα 5
just_a_dude Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Αν το FSR4 ήταν διαδεδομένο εγώ θα έπαιρνα 9070ΧΤ. Δεν έχει κάτι παραπάνω η 5070Ti που να με ενδιαφέρει. raster, vram ίδια, rt σχεδόν ίδιο, σε path tracing γίνεται σφαγή στην 9070XT αλλά ούτε και η 5070Ti κρατάει 60αρι παντού με dlss4 performance σε 4Κ στο CP77 ή στο Alan Wake 2 για παράδειγμα. Η διάδοση του FSR4 είναι προβληματική. 1 1
Aten-Ra Δημοσ. πριν από 21 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 21 ώρες 14 minutes ago, just_a_dude said: Η διάδοση του FSR4 είναι προβληματική. Δεν το έχω ψάξει , πόσα παιχνίδια βγήκαν το 2025 και είχαν DLSS 4 και όχι FSR4 και το χρειάζονται ??
just_a_dude Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 1 λεπτό πριν, Aten-Ra είπε Δεν το έχω ψάξει , πόσα παιχνίδια βγήκαν το 2025 και είχαν DLSS 4 και όχι FSR4 και το χρειάζονται ?? δεν είναι μόνο το 2025. Εγώ με την 5070Ti έπαιξα και games του 2023 ή του 2024 που χρειάζονται upscale σε 4Κ που είτε είχαν DLSS4 είτε ακόμη και να μην είχαν DLSS4, το DLSS3 είναι καλύτερο απ' το FSR3 έτσι και αλλιώς. That said δεν θα πάρουν όλοι 5070Ti ή 9070ΧΤ για 4Κ. Σε 1440p monitor η ανάγκη για upscale είναι μικρότερη. 2
Arkin Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 1 λεπτό πριν, just_a_dude είπε δεν είναι μόνο το 2025. Εγώ με την 5070Ti έπαιξα και games του 2023 ή του 2024 που χρειάζονται upscale σε 4Κ που είτε είχαν DLSS4 είτε ακόμη και να μην είχαν DLSS4, το DLSS3 είναι καλύτερο απ' το FSR3 έτσι και αλλιώς. That said δεν θα πάρουν όλοι 5070Ti ή 9070ΧΤ για 4Κ. Σε 1440p monitor η ανάγκη για upscale είναι μικρότερη. DLSS + FG ανοιγονται πριν καν μπουμε στο παιχνιδι. Χρειαζεται η οχι ειναι free performance και φευγει και load απο την καρτα να δουλευει πιο χαμηλα σε ρευμα και θερμοκρασιες. Και σε παιχνιδια που ειναι πολυ slow pace βαζω και cap στα fps μιας και δεν εχει νοημα πχ ειτε εχω 100 ειτε 150 το ιδιο ακριβως ειναι στα τερμα slow pace. 2
Aten-Ra Δημοσ. πριν από 21 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 21 ώρες 44 minutes ago, Fulgore said: Δηλαδή εσύ από το πιο πίσω πινακάκι βλέπεις ότι η Amd επι εποχών Ati, δεν ήταν ανταγωνιστική και είχε τα ίδια χαμηλά νούμερα με τα τελευταία χρόνια, έτσι? Τι διαβάζουμε πάλι..... Μια χαρά κόσμο είχε και στο insomnia μέχρι και τις rx 6000... Rx 470/80, 570/580 ανάρπαστες έγιναν. Rx 5700 επίσης αγόρασε κόσμος πριν βγουν στην φόρα τα θεματα με μαύρες οθόνες. Rx 6600/6700xt/ rx 6800xt επίσης δημοφιλέστερες κάρτες. Ακόμα και στην προηγούμενη γενιά, μια χαρά υπήρχε κόσμος στο forum που αγόρασε rx 7800xt λόγω παραπάνω Vram. Μην συγκρίνεις την ATI του τότε με την AMD του σήμερα, τότε και οι δυο ATI/NVIDIA πούλαγαν πολλές entry level Discrete GPUs σε OEMs/ODMs κλπ. Σήμερα η AMD τις entry Level Discrete GPUs τις έχει καταργήσει και αντικαταστήσει με APUs. Οπότε μεγάλο μέρος από το market share που είχε στις Discrete GPUs που δείχνει ο παραπάνω πίνακας που έβαλες το έχει χάσει, αλλά συνεχίζει να το έχει σε Integrated GPUs. Αν δεις το σύνολο των γραφικών σε PC πλατφόρμες Desktop και Laptop με Discrete και Integrated GPUs , τα πράγματα είναι διαφορετικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα